Sus...in Scandinavia (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yllen spune:

Naranceo, faci poate si livrari la domiciliu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

valeleu yllen ce livrari vrei tu, ca eu acu vad la tine ca scrie 13 anisori hahahahahahahaha mai asteapta tu sa cresti mare .......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frantuzoaica spune:

neata,neata!
Aici s-a facut asa de frumos ca nu-mi vine sa cred!Bine ar mai fi sa tina asa pana la weekendul urmator!
Despre ce vorbiti voi acolea copilasi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

neatza la dumneata, si aici e soare si bine, cred ca o intindem la plaja, poate facem ultima baie in mare pe anul asta. ultima hahahha si a doua ca abia acu o luna am facut-o pe prima si singura pina acum.

Mergi la inceput

Bine copilasi,weekend placut!
O intindem si noi undeva...vedem noi unde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katarina spune:

quote:
Originally posted by Adela99

Katarina, desi probabil e prea tarziu...iti impartasesc din cunostiintele mele culinare...

In ce priveste cei din Liban prefera legume si zarzavaturi.
Eu as pregati in boluri mici falafel, hoummus ( se gasesc peste tot in "aprozare") vinete felii prajite, conopida prajita, salata, ceapa, rosii si alaturi "pitabröd" pe care si le umple fiecare dupa gust.

Cred ca i-ar place si celei din Kenya, desi stiu ca lor le plac tocanitele si ... mamaliga

Alta data scrie mai repede si ne mai putem sfatui.

In fond, principalul e sa va simtiti bine impreuna , chiar daca doar la un ceai si un biscuite.

Adela,fetili mele au intarziat putin cu vizita,mi-au calcat pragul casei abia vineri.No, ca miercuri am stat toata ziua cu aspiratorul intr-o mana si cu cratita in cealalta,dar joi dupa orele de curs ,cea din Kenya m-a anuntat ca poate veni doar a doua zi.Ashe ca le-am poftit frumusel pe amandoua vineri ,cand mancare ioc,ca de,o papasem noi cei de-ai casei,si cand camera de zi arata ca dupa razboi dupa ce joi seara rontaisem impreuna cu consortu' niste biscuiti si papasem niste prune,lasand insirati samburii pe masuta din fata sofalei.Asta e,na! Asa ca vineri au papat colegutele numa'prajituri si fructe si-au baut cafeaua de rigoare, si cand stomacul uneia dintre ele a inceput sa cotcodaceasca,le-am sservit rapid niste sandwich-uri.Da' vorba ta,important a fost ca ne-am simtit bine.Nu intreba in schimb in ce limba am discutat,hihihi..o combinatie de suedeza stalcita,(ca toatili suntem aici in Suedia de putin timp), cu o engleza si franceza de ti se ridica paru-n cap daca ne-auzeai.Cea din Liban vorbeste franceza destul de bine,cea din Kenya engleza,dar are un accent ciudat tare,iar eu vorbesc o romana fluenta .Avantaj io,bineinteles!Cu cea din Liban merge treaba usor cand conversam.Adicatelea eu o intreb ashe: exista cuvantul " combinatie" in limba franceza? Ea se uita ciudat la mine.Io atunci intreb: poate "combination"?( a se citi "combinasion").Ea se lumineaza brusc la fata si pronuntam apoi in cor : ahaaaaaa! combinahuuuun! Da " prefera" sau " oferi"? Daca exista cuvantul corespondent in franceza,atunci pronuntam amandoua in cor : ahaaaaaaa! "preferera " sau " oferera".Intelegeti voi,toate substantivele din limba romana care provin din limba latina si se regasesc in limba franceza, sufera urmatoarea transformare : " contaminare", contaminasion ", contaminahuuuuuun".Ceva in gen " furculita" ," furculision ", si furculahun"
Verbele urmeaza aceesi binecunoscuta regula:iau verbul din limba romana,care mi se pare mie ca ar avea corespondent in franceza, ii adaug un " era "la final siii...rezulta un mutant romano-francezo-suedez.Da' functioneaza!Ne intelegem de minune!
Cu cea din Kenya lucrurile merg mai usor,in ciuda accentului. Cand nu poate explica ceva in suedeza, o da pe engleza aia cu accent bizar.Cea din Liban pricepe un cuvant din 5,iar eu unul din 4.Bineinteles asta e o scala subiectiva de evaluare,dar se poate deduce usor din privile noastre pierdute atunci cand vorbeste kenyanca.
Dupa cum am mai spus, am inclinatie spre limbi straine: cunosc romana,romana si romana. Ca sa-i impresionez oarecum pe suedezi si sa ma laud ,mai mint uneori si spun ca eu vorbesc fluent 4 limbi: romana,romana,romana si romana.Sunt privita intotdeauna cu admiratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

katerino ai fost beton mami.vezi bre poate gasesti un post de traducatoare din romana in romana..asa eram si eu la inceput,nu stiu cum naiba ,vorbeam o suedeza de faceam profesorii sa se dea cu capul de tabla,dar noi,invandrarii,ne intelegeam de minune!!
bey,noi ce muzica ascultam la chef?In afara de Adela & Catalin cu Ardealuuu???
Noi ascultam U2,Pink Floyd..alea alea..si italianu ala bengos Nino D'angelo..are un album MESERIAS!!
Careva cu manele,ca innebunesc

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rayuela

Careva cu manele,ca innebunesc

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Da,eu am manele...nu sunt o fana infocata...dar zic eu ca merg la betie...eu una o sa iau cd-urile si daca nu sunt amatori le ascult singura in masina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by Rayuela

bey,noi ce muzica ascultam la chef?In afara de Adela & Catalin cu Ardealuuu???

bey, io am repertoriu bogaaat, nu asa ... mai stiu si din alea de la Oas

cu manelele nici eu nu le am (ca sunt HB si pe vremea mea inca nu aparusera prin ro si eu nu eram umblata prin strainataturi ), dar zic si eu ca frantuzoaica (ca doar e bine stiut ca frantuzoaicele is fete fine) ca la un pahar doua-trei merg si alea (las' ca-ti tin eu companie in masina )

e o vreme splendita afara, da' eu am apucat in saptamanile cu ploile sa intru in astenia de toamna si ma gandesc ca nu are rost sa ies din ea pentru o zi-doua

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adela99

cu manelele nici eu nu le am (ca sunt HB si pe vremea mea inca nu aparusera prin ro si eu nu eram umblata prin strainataturi ), dar zic si eu ca frantuzoaica (ca doar e bine stiut ca frantuzoaicele is fete fine) ca la un pahar doua-trei merg si alea (las' ca-ti tin eu companie in masina )

Inchipuie-ti numa' imaginea asta:frantuzoaica si cu Adela stau in masina,cu multe pahare la bord si chiuiesc...sau ingana ceva acolo,ce se mai poate hahhaha

Da,vad ca nici noi nu ne mai dam plecati de pe la birou...vorba ta..cu atata vreme aiurea..parca m-am si obisnuit intre 4 pereti si nu mai am nici o tragere de inima sa plec undeva...

Mergi la inceput