zborul cu avionul

zborul cu avionul | Autor: filofteia

Link direct la acest mesaj

Dragele mele am si eu o nedumerire.
Este vreo problema daca voi zbura cu avionul si voi fi insarcinata in prima sau a doua luna?
Un coleg mi-a povestit cum sotia sa a pierdut sarcina datorita zborului cu avionul.
Astept exemple pro si/sau contra.
Sanatate multa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Din pacate nu pot sa-ti dau link, pentru ca site-ul se incarca foarte greu azi, dar din ce-mi amintesc ca am citit eu pe DC, numai exemple contra...

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Eu am zburat cu avionul Bucuresti -Paris ,Paris-Los Angeles (10 ore ) si nici nu stiam ca sunt insarcinata (eram la aproximativ 2-3 saptamini de sarcina.)
Am mai zburat la 7 luni ,dar zborul a fost doar 1 ora .
La mine a fost ok ,nu am avut probleme.Stiu ca dupa 32 de saptamini nu se recomanda sa zbori .
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Draga mea, eu am zburat saptamana trecuta (deci in a 11-a saptamana de sarcina), Bucuresti-Praga, Praga-Dublin. Nu am patit nimic. Mi-a fost frica groaznic de greturi dar am rezistat eroic.
Bafta multa!

Gabriela (DPN 9 martie) & Laura (3 ani)
http://community.webshots.com/user/claudia_2803

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Eu am fost insarcinata de doua ori (si am doi copii sanatosi) si am luat avionul de fiecare data. Prima oara eram in luna a opta si adoua oara in luna a saptea. Nu am avut nici un fel de probleme si medicul (pe care l-am consultat inainte) nu mi-a containdicat decat traseele prea lungi in masina (de frica contractiilor) ca sa nu nasc pe drum. Nu mi-a recomandat nici urcatul la munte le peste 1500 de m din cauza rarefierii aerului si lipsei (relative) de oxigen care ar putea (nu obligatoriu) face rau copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si eu am zburat in ambele sarcini dar nu pana in 12 sapt. Dr meu mi-a interzis pe motiv ca a avut cazuri cu probleme din cauza zborului. Mi-a spus ca nu exista o regula generala sau vreo legatura cunoscuta intre zbor si avort, dar ca pur si simplu i s-a intamplat sa aiba pacienti cu probleme si nu de putine ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Primul zbor la o saptamana de sarcina, timp de 12 ore, iar al doilea zbor tot 12 ore la 7 saptamani de sarcina, nu am avut absolut nimic, m-am simntzit bine si acuma am un copil de un an si 10 luni perfect sanatos.
Medicul nu zice ca nu ai voie sa zbori daca eshti gravida. Si anumite compani aerene daca nashti in avionul lor copilul va avea curse gratuite tot restul vietzi lui (asta am auzit, nu shtiu daca este adevarat cu cursele gratuite).


Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

In privinta ta totul este ok,inca-i micuta sarcina.

Acum ma bag si eu pe subiectul deschis d etine si cer si eu niste sfaturi. Acum sunt in sapt. a 29-a iar peste cel mult 4 sapt. trebuie sa ma intorc acasa in Ro. Am sunat la diferite companii aeriene si toate mi-au spus ca teoretic se poate calatorii pana la sf. sapt. a35-a. Dar odata depasita sapt. a28^a neaparat recomandare de la doctor,cum ca este sarcina fara probleme. Mie doctorul meu mi-a spus ca-i in regula ,dar mi-e frica .Drumul de aici si pana in Ro. este foarte lung si obositor(in toatal cam 14 ore in avion) . Va rog,daca puteti sa-mi dati ceva sfaturi. Sa ma mai linistesc cat de cat,ca de ,,zburat,, tot trebuie sa ,,zbor,,.

in 28 saptamani ,DPN 21 Nov: EDDY
http://photos.yahoo.com/madachan2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Vorbind la modul general si lasand cazurile particulare deoparte, recomadarea (atentie, recomandare nu interdictie sau altceva) este de a evita calatoriile cu avionul in primul si ultimul trimestru de sarcina. Cea mai sigura perioada de a calatori cu avionul este trim II.
In primul trimestru n use recomanda pentru ca sarcina poate fi foarte instabila, iar cauzele pierderilor de sarcini pot fi atat de variate incat se considera ca nu e cazul sa mai adaugi o posibila cauza la lista asta. In ultimul trim., mai precis dupa luna a 7-a, nu se recomanda pentru ca teoretic poti naste oricand si nu-i de preferat s-o faci intr-un avion, mai ales daca e vorba de o nastere prematura. Asta e motivul pentru care anumite compani iaeriene dupa sapt. 28 cer adeverinta de lamedic cum ca sarcina decurge fara probleme. Companiile aeriene vor doar sa se puna la adapost impotriva unor eventuale procese din partea calatoarelor la care calatoria cu avionul ar putea declansa o nastere. Veti zice ca-i o prostie, cine face asta, dar in America in generla se da atat de usor in judecata o companie si culmea, se castiga procese pornind de la niste motive absolut puerile (s-a fript cu cafeau fierbinte, s-a impiedicat de scari ca nu era semn de atentie scari etc.).

In privinta pierderii sarcinii in primul trimestru din cauza avionului cred ca e mai muly o supozitie. Cine poate spune cu siguranta ca asta a fost adevarata cauza a pierderii sarcinii? Cine poate garanta ca tipa care a pierdut sarcina si a calatorit cu avionul ar fi avut o sarcina normala daca nu ar fi mers cu avionul? Chiar daca medicul e cel care i-a spus ca asta e cauza, cred mai degraba ca a lansat o ipoteza, nu se poate spune cu siguranta daca e adevarat sau nu. Sunt atat de multe cauze care pot duce la pierderea unei sarcini in primul trim. si e atat de greu de identificat care anume cauza a fost vinovata, incat nu poti fi sigur niciodata. Stiu si eu pe cineva care a calatorit cu avionul (Canada-Ro) si care era insarcianta in aproape 2 luni. In fina la pierdut sarcina, dar ... avea sarcina gemelara se pare. Una din supozitii a fost intr-adevar calatoria cu avionul, dar cine stie? Ea inca nu facuse nici o eco pana nu a inceput sa sangereze. Deci cine stie cat de viabila sau nu era sarcina inca de la instalare?

De foarte multe ori fetele, dupa cum ai citit, nu au avut nici o problema calatorind cu avionul, insa trebuie sa stii ca riscul ti-l asumi singura. Deci trebuie sa fii constienta ca exista un risc si ca nu vei stii niciodata de care partea a baricadei te afli.
Daca e o calatorie importanta care nu sufera amanare, porbabil ca nu ai cum s-o eviti, dar fii precauta la orice semn, odihneste-te cum trebuie si ai grija de tine. Daca insa e o calatorie ce poate fi amanata sau anulata, mai ales daca ai "luptat" din greu sa ai un bebe, atunci stai mai bine acolo unde esti.



in sapt. 32, DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Sincer ma indoiesc ca ar fi vreo legatura intre zborul cu avionul shi pierderea sarcinii insa nu ash calatori insarcinata.......de ce? De frica sa nu intervina ceva shi sa nu pot avea acces de urgentza la medic, spital, aparatura, etc. M-ar haitui probabil toata viatza gandul ca am riscat aiurea viatza pruncului meu!
Daca e musai sa calatoreshti asta e!!! Cu Dumnezeu inainte!! Dar daca potzi sa evitzi de ce sa rishti?

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Draga mea, eu am calatorit cu avionul cam 12-13 ore cand sarcina era tare micuta, adica 4-5 saptamani si apoi 9-10 saptamani. Stiam ca sunt gravida, sau mai bine spus am aflat dupa ce deja cumparasem biletul Chicago - Bucuresti. Si aveam la activ 2 pierderi de sarcina in saptamani mici, asa ca-ti inchipui ce discutii am avut atunci si ce dileme, de era gata , gata sa renunt. Dar mi-am spus ca si daca stau si nu merg acasa voi si prea nefericita (am mers de sarbatori - si in strainatate asta este perioada cea mai grea) si pot pierde sarcina. Asa ca am decis sa merg. Si acum tin in brate micuta mea minune. Deci, este decizia ta.
Bafta!
Liliana

Mergi la inceput