Taxe Notariat - oare de ce asa mari?
Dragele mele
iaca dupa indelungi deliberari, demersuri, lamuriri, spagi, rugaminti...am reusit sa iau o amarata de garsoniera ( cu credit Raiffeisen cum altfel?!). Dar mi-a stat inima cand mi-a spus notarul cat ma costa!!! Pentru o tranzactie de 16.500 EUR am de plata 23.500.000 lei la care se adauga antecontractul si ala de 1.500.000 lei. Mai in scurt 600 EUR!!! E normal??? Pe voi cat va costat?
Raspunsuri
mstroie spune:
Eu am platit anul trecut in iunie pentru o tranzactie de 11.000$, 15.000.000 lei taxe notariale.
ina_nz spune:
Este aberant!!!!!!!!!
Pentru ce?????????
Parca nu-mi vine sa cred....cu toate ca shi eu am cotizat cam mult la ei cand a trebuit sa ii fac pashaport piticului.
Aici in NZ serviciile notariale sunt gratuite!!!
Nu se poate protesta cumva pentru reducerea acestor taxe?
Ina
Gabryel spune:
quote:
Originally posted by ina_nz
Este aberant!!!!!!!!!
Pentru ce?????????
Nu se poate protesta cumva pentru reducerea acestor taxe?
Ina
Se poate protesta ca doar nu iti inchide notarul gura dar rezultatul e clar: daca nu-ti convine pretul te trimite in alta parte unde risti sa regreti tarifele notarului precedent!
_
In fiecare zi ii povestesc lui Dumnezeu planurile mele iar EL...zambeste!
slakje spune:
Niciunde in lume cand cumperi o casa serviciile notariale nu sunt gratuite.
De exemplu in Olanda e cam 8, 9 procente, depinda.
Este ceva normal.
petra spune:
quote:
Originally posted by slakje
Niciunde in lume cand cumperi o casa serviciile notariale nu sunt gratuite.
De exemplu in Olanda e cam 8, 9 procente, depinda.
Este ceva normal.
Ai dreptate, si aici se platesc taxe destul de mari la inceierea contractului de vanzare cumparare.
Banii platiti notarului din Ro. nu sunt toti comisionul lui ci in buna parte se duc la stat.
Pana nu demult nu se declara valoarea reala a locuintei cumparate si se puneau taxele mai mici, intre timp a aparut legea ca indiferent ce valoare declari,se coteaza zona unde cumperi casa si cei care au facut legea au avut grija si de asta.
chatonel spune:
aici e pina la 9% din valoarea imobiliara. Mai scump la vechi, mai ieftin la nou- cica se incurajeaza asa constructiile noi :)
Toulouse, la ville rose
slakje spune:
Chiar ma intrebam pe unde bantui ca nu te mai vazusem cu chitara ta cam de multisor.

quote:
Originally posted by chatonel
aici e pina la 9% din valoarea imobiliara. Mai scump la vechi, mai ieftin la nou- cica se incurajeaza asa constructiile noi :)
Toulouse, la ville rose
ina_nz spune:
Eu m-am referit la serviciile strict notariale...autentificari, legalizari....astea sunt aici gratuite. Notarul se alege dintre oamenii de vaza ai comunitatzii, un om integru, cu ceva studii juridice, bla bla. Ii dai telefon, te duci la el acasa shi in cateva minute te rezolva cu tot ce ai nevoie, fara bani shi fara stres. In romania pe o declaratzie ca suntem de acord sa aiba copilul pashaport mi-au luat scurt un milion....nu mai zic la ce coada am stat shi la ce scene am asistat.......au un limbaj shi un comportament de mahala.
Shi tot aici notarul nu are nici o legatura cu cumpararea casei.......actele sunt intocmite de un avocat......pe care il plateshti de la tine, intre 200-400$. Mai plateshti anumite prospectzii....dar astea le faci doar daca vrei....sa te asiguri tu ca valoarea casei este cea reala, ca pretzul nu e prea mare, ca daca vrei te potzi extinde, ca nu o sa treaca vreo autostrada prin poarta shi o sa-tzi pierzi valoarea...etc. Mai ai nishte taxe fatza de banca....dar alea oricum intra in imprumut...nu te stresezi prea tare.
Ala care ia banii ishi plateshte agentul care s-a ocupat de vanzare shi nishte taxe.
Asha ca lasatzi-ma sa ma mir ca nesimtzitzii aia percep nishte taxe aberante pe 3-4 hartii pe care oricum le au gata facute in calculator, decat pun numele noi.
Ina
liliana csaki spune:
Daca te uiti pe spatele contractului de vanzare-cumparare, o sa vezi in josul paginii ca sunt doua taxe, taxa de timbru care e cam jumatate din suma si care merge in totalitate la stat si onorariul notarului care suporta si el la randul lui alte taxe. Nu vreau sa spun ca sunt mici taxele ci ca parte din ele sunt impuse de stat si nu de vointa notarului.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki