Secrete in bucatarie...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

multumesc pentru sfaturi. o sa incerc sa fac o musaca in week-endul viitor. sper sa iasa buna.
pupici
monu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Am si eu o intrebare legata nu de gatit ci de dezastrul de dupa.

Am pus niste vinete la cuptor si i-am zis prietenului sa le opreasca la o anumita ora cat am crezut eu ca le mai trebuie. Cand m-am trezit am descoperit ca scazuse foarte mult compozitia si peretii vasului de sticla sunt negri. Vinetele au gust de varza calita, da asta n-ar conta prea tare. Ce fac cu vasul ca zace de 3 zile n chiuveta? Numai la gandul ca trebuie sa frec bucata cu bucata ma apuca frisoanele. Aveti vreo solutie magica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by anne-marry

apropo de paste:
stiti cum le fierb eu?
pun apa la fiert cu umpik de sare si cand da in primul clcocot pun pastele. amestec la inceput in ele ca sa nu se prinda si cand sut fierte pe jumatate, sting focul, pun o cana mare de apa rece si acopar. le las asa cam jumatate de ora sau mai putin, depinde, si rezultatul????? : paste umflate, si isi si pastreaza forma fiecare, nu se lipesc intre ele si nici de oala.

anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA



Pai eu fac altfel (am sa incerc si metoda ta sa vad diferentza)
Pun apa la fiert cu putina sare si cand da in clocot pun pastele, la fel, mestec la inceput putzin in ele... si cand s-au fiert (cam 9-10 min) le scot intr-o strecuratoare mare si le trec pe sub jetul de apa rece, umbland cu mana prin ele ca apa sa treaca printre ele, sa ramana separate, apoi le pun de obicei in sos cu carne... Si sunt...

Felis, 37 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by Clover

Am si eu o intrebare legata nu de gatit ci de dezastrul de dupa.

Am pus niste vinete la cuptor si i-am zis prietenului sa le opreasca la o anumita ora cat am crezut eu ca le mai trebuie. Cand m-am trezit am descoperit ca scazuse foarte mult compozitia si peretii vasului de sticla sunt negri. Vinetele au gust de varza calita, da asta n-ar conta prea tare. Ce fac cu vasul ca zace de 3 zile n chiuveta? Numai la gandul ca trebuie sa frec bucata cu bucata ma apuca frisoanele. Aveti vreo solutie magica?




De pe vasul de sticla se duc usor arsurile. Oricum prima conditie este sa-l pui la muiat cu apa fierbinte si putin detergent de vase.
Cand m-i se mai ard si mie vase de la bucatarie, eu pun imediat pe arsura sare de bucatarie si cativa stropi de apa, si las asa vasul cam o ora dupa care il spal.
.... si daca aceasta metoda nu da rezultate din plin, solutia magica este tot frecatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:



In supa de gaina cu galuste pun o frunza-doua de varza cruda, o scot dupa un timp, ii da un gust foarte bun.
ciorba de perisoare cea mai meseriasa este cea acrita cu moare ( din pacate aici numai la mag.Bucuresti gasesc- care magazin nu prea imi place)


Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

La fiertul pastelor fainoase:
- sarea se pune doar cu putin timp inainte de a pune pastele, altfel apa va fierbe mai greu;
- torn putin ulei in apa si astfel pastele nu se vor lipi nici intre ele si nici de vas, unde pui ca ele vor fi lucioase si frumaose dupa fierbere.

La preparearea cafeli la ibric:
- zaharul in pun in apa rece, asa apa va fierbe foarte repede;
- cand clocotit bine apa, opresc focul si adaug cafeaua.
- mestec pana se incorporeaza bine cafeaua si o las 5 minute sa shada.

ma mai gandesc si l aaltele si am sa scriu.


dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

eu nu beau cafea, iar la noi in casa se face fffff rar pt ca nu se bea, ca nu obisnuim .... insa la o emisiune la tv mai ieri, am vazut ca o tipa...actrita... nu0-m amintesc numele insa..a zis ca ea face cafeaua asa: pune in ibric cafeaua macinata si umpikuletzzzzzzzzz de sare...ffffff.fffffff.fffffff putina si lasa pe foc la..rumenit, dupa care pune apa cu zahar si lasa la fiert. iese cica o bunatate de cafea. nu am incercat, insa la prima tura de musafiri, las filtrul de cafea si "le-o servesc " ... cafeaua bineinteels ...a la ibric..rumenita..sa vedem ce fac..mai cer, sau tac maldac si inghit in sec ...

anne-marry 36 sapt cu teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by anne-marry

eu nu beau cafea, iar la noi in casa se face fffff rar pt ca nu se bea, ca nu obisnuim .... insa la o emisiune la tv mai ieri, am vazut ca o tipa...actrita... nu0-m amintesc numele insa..a zis ca ea face cafeaua asa: pune in ibric cafeaua macinata si umpikuletzzzzzzzzz de sare...ffffff.fffffff.fffffff putina si lasa pe foc la..rumenit, dupa care pune apa cu zahar si lasa la fiert. iese cica o bunatate de cafea. nu am incercat, insa la prima tura de musafiri, las filtrul de cafea si "le-o servesc " ... cafeaua bineinteels ...a la ibric..rumenita..sa vedem ce fac..mai cer, sau tac maldac si inghit in sec ...

anne-marry 36 sapt cu teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA



Interesant mod de a face cafea!
Eu nu o sa astept musafirii pentru a o testa, ci o sa o testez maine pe sotul meu si pe mine! si poate ....
O sa va zic maine rezultatele favorabile sau nefavorabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,
am incercat azi trucul de mai sus al cafelei cu sare.
Nu a iesit rea cafeaua, dar nici senzational de buna. In orice caz, cred ca acest truc merge facut daca stiti ca aveti o cafea mai putin prajita, sau o cafea care si-a mai pierdut aroma. Prajirea cafelei in ibric nu face altceva decat sa -i mai trezeasca putin mirosul.
Eu am folosit o cafea buna, proaspat macinata si m-i s-a parut ca i-am sticat nitel si gustul si caimacul.

Mergi la inceput