Secrete in bucatarie...

Secrete in bucatarie... | Autor: anne-marry

Link direct la acest mesaj

eu spre exemplu, apropo de ardeii umpluti, dupa umplere, pana sa ii pun la fiert , ii prajesc putin in ulei incins in tigaie pe toate partile, pt ca atunci cand il papam se va lua pielita aceea amara ffffffff usor ...eu asa am mancat mereu.

alt secret? la ciorbita de perisoare.... ca s anu se sfarame perisoarele: pun mai putin orez in ele si mai pun umpik i ciorbita, si le pun in oala data la o parte de pe foc, dupa care o reasez si las la foc mic sa fiarba. si mai folosesc in loc de o cratita inalta ca de ciorba, una mai maricica ca de felul II pt ca astfel, atunci cand voi lua cu polonicul din oala nu voi strivi periosarele care se vor distribui mai lejer si nu prin suprapunere ca la ola inalta.

anne-marry 24sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Pentru a-mi iesi perisoarele perfect rotunde si frumoase eu fierb putin orezul inainte (citeva clocote).

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

postat de florina
30/09/2004 : 09:14:24


Gatitul n-are trebui sa fie o magie. Daca aplici "ca la carte" unele reguli poti iesi din incurcatura si te poti bucura de orele pierdute in bucatarie...pentru ca ai gatit ceva gustos.

Stie cineva CE sa fac sa nu-mi mai iasa puiul atos? Orice as face, desi prepar doar pui proaspat, puiul meu (in supa, ciorba, mancare sau snitel) iese atos...

Stiu si eu cateva "trucuri":

- legumele se fierb in apa rece si la foc mic pentru a nu-si pierde (complet) vitaminele;
- ficateii de pasare trebuie uscati bine bine intr-un servetel inainte de a-i pune la prajit; la fel si cartofii, pentru a nu-i inmuia;
- oul nu se mai taie in supa daca il freci cu lamaie inainte de a-l adauga supei/ciorbei tale;
- mamaliga, orezul, grisul, ciulamaua etc se fac dupa regula 1 la 3 (un pahar de orez la 3 pahare de apa) - asta stiu de la bunica;
- pastele se pun la fiert doar cand a fiert apa (nu in apa rece... dar asta scrie si pe ambalaj :)
- pentru clatite componentele trebuie sa fie la temperatura camerei (am incercat cu ele reci si a iesit un dezastru...)

Voi ce "trucuri" stiti?

Cu mult drag,

Florina & Tudor(2 ani si 5 luni)


postat de thalia
30/09/2004 : 09:37:56


Incearca urmatoarea figura cu puiul:
Il dezgheti, il speli , il tai in bucati, si apoi pregatesti urmatorul condiment din sare, boia, delikat , eventual piper.
Condimentezi bine toate bucatile pe toate partile(atentie sa nu fie foarte sarat) si le pui intr-un castron inchis pana a doua zi in frigider . A doua zi gatesti ce doresti, ciorbita , friptura , gratar.
Vei vedea ce savoare a prins carnea, cum s-a invartosat , fara sa fie atoasa, si bucatile mai mari nu mai sunt fade in interior.

La noi in familie se procedeaza asa cu ORICE FEL DE CARNE , vita, oaie, miel, porc, pui.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Unul dintre secretele mele din bucatarie este ca fac cu pasiune tot ceea ce fac.Atunci cind te apuci cu lehamite si fara nici un chef nu o sa-ti iasa nimic niciodata.
Mereu alaturi de voi.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

nu mai zice nimeni nimik? nu mai are nimeni mici secrete la mari retete?

anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

am si eu o inrebare? ce trebuie sa fac pentru ca musacaua sa nu se dezintegreze dupa ce o scot din tava?
monu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Faceti una aluat si vreti sa creasca repede?
Puneti la cumporul cu microunde un vas cu apa sa fiarba cam 3 min.Il scoateti si apoi puneti coca de aluat dar fara sa porniti cuptorul.


Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

quote:
Initial creeata de anne-marry

eu spre exemplu, apropo de ardeii umpluti, dupa umplere, pana sa ii pun la fiert , ii prajesc putin in ulei incins in tigaie pe toate partile, pt ca atunci cand il papam se va lua pielita aceea amara ffffffff usor ...eu asa am mancat mereu.


anne-marry, coaja ardeilor nu mai este amara daca inainte de a-i umple ii freci cu sare pe interior. Trucul asta l-am aflat tot de pe forum si-mi pare rau ca nu mai stiu cine a spus asta (am incercat sa-mi amintesc, dar n-am reusit )Oricum, eu asa am facut si au iesit buni, nici urma de amarala.

"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by monu

am si eu o inrebare? ce trebuie sa fac pentru ca musacaua sa nu se dezintegreze dupa ce o scot din tava?
monu


Ai pus oua suficiente in compozitia de carne? Si nu o taia asa, aburinda, las-o sa se mai raceasca putin. Cat sa fie buna de mancat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

quote:
Originally posted by monu

am si eu o inrebare? ce trebuie sa fac pentru ca musacaua sa nu se dezintegreze dupa ce o scot din tava?
monu



pune ouo suficient cat sa se lege bine - bine, si aseaza cartofii feliati cat mai compact cat posibil tip tigla. si asa cum s-a mia zis, nu o tiaa fierbinte ci lasa sa se raceasca putin.

anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

apropo de paste:
stiti cum le fierb eu?
pun apa la fiert cu umpik de sare si cand da in primul clcocot pun pastele. amestec la inceput in ele ca sa nu se prinda si cand sut fierte pe jumatate, sting focul, pun o cana mare de apa rece si acopar. le las asa cam jumatate de ora sau mai putin, depinde, si rezultatul????? : paste umflate, si isi si pastreaza forma fiecare, nu se lipesc intre ele si nici de oala.

anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput