Miel bun-bun la cuptor...

Miel bun-bun la cuptor... | Autor: Corina dora Visinoiu

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, mie si sotului ni s-a facut de miel, asa ca am cumparat o pulpa faina congelata; stiu ca nu e sezonul lui, dar va rog, impartasiti-mi si mie din secretele voastre, ca vreau o reteta buna-buna, sau scrieti-mi pe ce pagina a forumului pot gasi retete cu mieluti!
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Eu il impanez cu usturoi si fac un fel de marinata din suc de rosii, cimbru, sare, piper, mustar si vin rosu. O torn peste miel si bag la cuptor - la max. 200 grade.
Sosul iese foarte bun si merge bine cu cartofi natur - ca garnitura. Daca gasesti - pe la turci - inainte sa-l scot din cuptor - eu toc marunt si 2-3 fire de usturoi verde si il pun deasupra.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Corina, uite o reteta pe care am salvat-o de pe forum cu ceva vreme in urma. Imi cer scuze, nu mai stiu cine a scris-o, insa am pastrat exact forma mesajului autoarei. Eu nu am incercat-o pentru ca nu am avut ocazia pana acum:

"Friptura de miel cu garnitura de ciuperci la gratar sau date intr-un clocot in caunul de ulei…

Uite si reteta mea de miel….de cu seara pregatesc un macerat din: 1 l vin rosu, 2 cepe de apa (rosii, daca nu ai merge si alba), cimbru, piper, usturoi o capatana mare curatata si taiata felii subtiri, delikat sau sare, cateva linguri de ulei ….se adauga pulpa de miel putin crestata (ca sa intre sucul)….se da la frigider pana dimineata…Atentie pulpa trebuie sa fie acoperita de macerat, daca nu se mai intorce de pe o parte pe alta…..
A 2-a zi se unge o tava cu ulei…..se aseaza pulpa (fara zeama), se curata usturoi si se pune in crestaturile facute anterior….pentru a ferbe la cuptor se unge ori cu maceratul de ieri, ori se pune vin proaspat! In final pe deasupra trebuie sa fie rumenit bine! E SUPER DELICIOS! ARE GUST DE VANAT! Pentru cei care nu prea suporta gustul de miel, e super!
Garnitura e de ciuperci (dar nu multe vreo 2-3 la portie) prospete intregi cumparate la kg care se pun pe gratar sau se fierb putin in ulei! Ciupercile nu se fierb in apa inainte!"

O sa fie o masa deosebita! Iti garantez!

Sa nu va lipseasca ceapa verde si ridichile de la masa de Paste!"



Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede. (Confucius)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

joe, am notat si eu reteta ta si vreau sa spun ca suna tare delicios si cred ca o fac peste saptamana cand imi vin socrii la cina ca le place mult mielul. Imi spui insa te rog cat se tine friptura cu sosul la cuptor? Aproximativ? Eu am cuptor cu aer fierbinte si mai vreau sa intreb daca tot 200 de grade sunt valabile si in acest caz. Merci mult de tot! Pupici,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Danyce,

la cuptorul tau cred ca 180 de grade sunt suficiente. Daca e chiar miel - si e carnea mai frageda (desi cred ca stiti ca aici de ex nu au voie sa scrficie miei prea tineri - ca acasa) - cam jumatate de ora - 40 minute maxim ar trebui sa fie suficient! Bineinteles - mai il stropesti din cand in cand cu sos - si verifica totusi carnea inainte de a-l scoate de tot.
Daca va place - merg foarte bine la miel si cateva frunze de menta proaspete (daca se poate) - puse tot cam inainte de a-l opri!

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Merci mult, joe!

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Sa va spun cum fac si eu mielul si iese totdeauna super-delicios!
Pun pulpa la macerat in urmatoarea compozitie: apa fierbinte se toarna intr-un borcan peste urmatoarele otet+morcov+ceapa+dafin+piper.Dupa ce se raceste compozitia se adauga pulpa care trebuie sa fie acoperita de saramura.A doua zi se scoate pulpa din saramura se impaneaza cu usturoi si slaninuta afumata,se condimenteaza dupa gust si se da la cuptor.(In tava se pune si putina apa.)Se intoarce pulpa pe ambele parti si se toarna din cind in cind putin vin alb.Este gata cind prinde o crusta aurie.Se serveste alaturi de cartofi taranesti si sfecla rosie.

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina dora Visinoiu spune:

Va multumesc mult pentru idei, am sa-l pregatesc la sfirsitul asta de saptamina, si am sa va scriu cum a iesit!Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Eu am facut azi reteta lui Joe si a iesit super, super minunat.

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alcristina spune:

Desi probabil ca mielul Corinei a fost deja mancat :) pun si eu reteta mea:
Carnea se da la frigider cel putin 2 ore in apa cu otet, boabe de piper, foi de dafin.
Se face un amestec din urmatoarele condimente:
- maghiran
- coriandru boabe
- busuioc
- rozmarin
- boia
- piper
- sare, in parti egale, se ung bucatile cu chestia asta, apoi se pun in tava cu vin, un pic de ulei si supa de vita. Iasa intotdeauna foarte bun, aromat.
Cristina.

Mergi la inceput