anestezie peridurala
Raspunsuri - Pagina 2

amoodia spune:
fetelor ce e exact cateterul asta ca mie mi se face pielea ca de gaina cand aud de el?si ce e cu furtunelul in spate? explicati va rog pe larg cum se face injectia asta: e doar o simpla injectie sau vei sta cu ceva atasat in spate pana nasti ?

ciuf spune:
Anestezicul este administrat printr-un tub bagat in spate. Stiu ca suna cumplit, dar efectul de dupa e nemaipomenit. Medicamentul poate fi oprit la timp pentru a permite mamei sa aiba control cand este timpul sa impinga.
Nu te ingrijora ca nu vei simti nimic. Oricum locul cu pricina iti va fi amortit ca sa nu simti apoi impunsatura. Eu cel putin nu am reactionat in nici un fel la intepatura. Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Ocazional se administreaza oxitocin pentru a intensifica contractiile, ele devenind mai inactive, puturoase din cauza efectului anestezicului.
Poate fetele mai au ceva de adaugat.
Oricum in cazul in care te decizi pentru aceasta, anestezistul iti va expune riscurile mai amanuntit.
Da, scuze ca nu am raspuns, epiduralul si periduralul sunt acelasi lucru si anume injectia fiind facuta in spatiul epidural.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webhost.com/user/ciufa

Roxana_G spune:
Trusa arata inspaimantator, nu numai ca suna asa. Sotul meu cand a vazut-o atunci cand am cumparat-o inainte de nastere s-a speriat si am tinut-o ascunsa in bagaj sa nu o mai vada prin casa.
Dar nu e asa de rau, sincer. Am auzit persoane care au mai avut dupa anestezie putine dureri locale, eu am scapat. Parca o jena am simtit, insa durerea de la epiziotomie si dragalasenia fetitei mele m-au anesteziat complet in rest.
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Laura B spune:
Daca aveti sansa sa nu aveti dureri foarte mari in timpul nasterii, sunteti niste fericite si, desigur, puteti atunci alege sa nasteti fara anestezie. Inteleg ca sunt multe cazuri.
Din pacate eu nu ma numar printre ele! La mine, tocmai cand incepusera contractiile cat de cat mai dureroase, Diana mi s-a rasucit cu fata spre fata mea si a pus si o mana la cap (asa mi-a explicat doctorul cand m-a vazut), moment in care am inceput sa am dureri ingrozitoare. Nu stiu pe ce apasa ea, dar eu eram dilatata abia la 3 si simteam fiecare contractie de parca imi macina baza coloanei. Am cerut epidurala si stiam exact ce presupune- citisem tot ce mi-a picat in mana si vazusem din timp poze explicative; iar eu sunt genul care am lesinat la o anestezie la dentist. Si mai am si scolioza!
Fetelor, dupa parerea mea, epidurala e o inventie minune!
Nu am simtit cand mi-a facut anestezia locala; nici cand a pus pus tubuletul; anestezistul a lucrat intre doua contractii ale mele, si a durat cateva secunde (sau cel putin asa imi amintesc eu acum). In zece minute eram complet fara dureri. Am fost in continuare in permanenta monitorizate (eu si bebelul) si mi se spunea mereu cand am contractii. Nici nu mi-a venit sa cred cand, dupa vreo 5 ore, medicul m-a controlat si a spus ca sunt dilatata complet si, daca ma simt pregatita, pot incepe sa imping!
Nu au fost efecte secundare nici la copil, nici la mine.
Ca sa raspund lui Amoodia: da, stai cu tubuletul prins de spate; dar daca ma crezi, nu numai ca nu m-a deranjat nici macar ideea, dar am fost chiar foaaaarte fericita ca e acolo si ca anestezia functioneaza.
Laura
Poze noi

didita spune:
Nici prin cap nu mi-a trecut sa refuz din start peridurala. Am nascut de doua ori cu. De fiecare data a trebuit sa-mi puna cateterul de doua ori pt ca prima data nu si-a facut efectul. Ideea de tub infipt in coloana este intr-adevar oribila, dar de fapt tubul este f subtire si flexibil asa incat nici nu-l simti. Oricum eu cum nu ma dilatam am avut parte de anestezie dupa ore in sir de chin (6 prima oara si 10 a doua). Daca doza nu este prea mare poti simtii tot ce se intampla fara sa ai dureri. In orice caz mie mi-a permis sa ma odihnesc sa-mi recuperez fortele ca sa pot impinge in final. Pentru al doilea nu-mi simteam picioarele deloc (trebuia sa le misc cu mana (cat am fost pe masa) si cat a trebuit (mi s-a spus) am impins de trei ori si copilul era deja afara. Avea 4 kg200 si n-am avut nici epiziotomie nici dureri dupa. Peridurala: nota 10!!!!

amoodia spune:
vai de mine fetelor ma las de facut copii ca mi-e FRICAAAAAAAAAAA.
mie in general imi este frica de injectii d-apoi sa mai stau si cu furtun in spate . tot citeam eu pe aici de cateter dar nu stiam cu ce se mananca chestia asta ca nu am vazut nici unul.cred ca pana maine nasc numai de frica
ca acum stau si ma gandesc la furtunasul asta si incercand sa mi-l imaginez. ti-l baga in spate sau e doar atasat la un ac de seringa sau ceva de genul? ca imi dau seama daca iti baga furtunul in spate pai atunci iti face o gaura ceva (acum e film de groaza in mintea mea)

Laura B spune:
Amoodia, nu cred ca iti poate fi tie mai frica decat mi-e mie frica de ace
Iar eu iti spun cu mana pe inima ca si a doua oara (daca va vrea Dumnezeu sa fie), voi naste tot cu epidurala!
Nu stiu sa-ti spun cat de subtire e tubuletul, dar cartile spun ca e foarte fin . Acum daca ma intrebi pe mine (parere de neexpert) eu prefer sa-mi iasa din spate un tubulet, decat un ac
Laura
Poze noi

ina_nz spune:
Sa le dea Dumnezeu sanatate shi viatza lunga la cei care au inventat epidurala!!!! Mana cereasca!!!
Unde mai pun ca m-am shi dilatat urgent de la 3 la 10 in nici o ora shi ma kinuisem toata noaptea sa ajung la nenorocitzii aia 3!!!
Faza cu furtunelul e creepy cand auzi de ea dar sincera sa fiu le-am fost foarte recunoscatoare inca o zi pentru furtunetele aducator de relaxare.....bebe a avut 4Kg shi cu toata epizio m-am cam rupt, asha ca mai imi administram din cand in cand o doza de anestezic. Nu shtiu cum a fost la voi dar eu aveam controlul asupra dozelor de anestezic, apasam pe un butonel ce-l aveam la infemana shi-mi administram singura o doza, doua, cate simtzeam ca-mi trebuie.
Iar cand mi-au scos furtunul nu am simtzit nimic, nici urma nu mi-a ramas, e ffffff foarte subtzire.
Ina

try spune:
Amoodia, in ziua de azi, in tarile dezvoltate nici macar perfusiile nu se mai fac cu ace obisnuite de inox, ci tot cu niste tubulete de pastic foarte fine. Ele imita acul clasic pe care-l stim noi, numai ca materialul folosit este de plastic. Deci daca iti poti inchipui ca normala o perfuzie in mana, imagineaza-ti ca in acelasi fel este si perfuzia asta in sira spinarii. Nu-ti imagina un crater in coloana pe unde se uita lumea ca la teatru. Dar stiu cum e, imaginatia e nesfarsita...
Daca tie iti e teama de o inteptaura de ac, de o injectie, stau si ma gandesc oare cu mvei suporta durerile unei nasteri naturale (adica fara intervenia analgezicelor). Poate fi de 100 de ori mai inspaimantator decat o simpla injectie in coloana. Nu-i mare inginerie, se practica pe scara larga i ntari ca SUA sau Canada.
Stai linistita si alege epidurala daca ti-e tema de dureri, e pe departe o varianta de preferat nasterii naturale. in sapt. 32, DNP 31 oct.

amoodia spune:
Try ai fost nostima tare, de parca ai fi intrat in creierul meu si ai fi vazut intr-adevar ce imaginatie bogata am
eu am facut o operatie de menisc si sincer nici nu imi amintesc ce fel de perfuzie am avut, ca atunci cand m-am vazut in sala de operatii cred ca am lesinat mai mult de frica decat de la anestezic
dar daca e asa cum spuneti ca furtunelul ala e ca un ac de perfuzie atunci m-am mai linistit putin.
mai e si chestia ca iti trebuie un anestezic bun ca sa nu ai probleme cu epidurala, iar astia aici sunt niste incompetenti.un an de zile m-am plans de dureri la genunchi si cu toate ca-mi facusera si mama radiografiilor de fiecare data imi spuneau ca nu am nimic,pana cand am venit in romania si mi-au spus ca am meniscul rupt.cand m-am intors in Norvegia si le-am spus EU NU CUMVA AM MENISCUL RUPT? mi-au raspuns foarte amabil DA, LA AMBELE PICIOARE SI ITI TREBUIE OPERATIE IMEDIAT.pai si eu un an de zile cu cina naiba vorbeam ?
asa ca si cu epidurala cred ca am sa-i tampesc, vad eu cam care e regula pe aici dupa ce ma duc la moasa ca eu pana acum nu am dat ochii cu moasa, si daca nu ceream eu programare ei nu se gandeau sa ma trimita.cred ca nasteam cu doctorul de familie