anestezie peridurala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ma alatur si eu corului de ovatii la adresa epiduralei.
Amoonia, nu te speria, inchipuie-ti ca "marele" catater are un diametru de 3mm.....iti poti inchipui o asemenea marime?
vreau sa iti mai spun ca, dupa operatie (am facut cezariana de urgenta), eu am ramas cu cateterul "implantat" 3 zile....cind ma ma lua durerea mai bagam o doza....si eram ca noua. este un avantaj extraordinar!
iar acul nu il simti in orice caz, e asa de subtire ca de abia se vede.
pupici,
Roxi si Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

amoodia, cateterul ala de plastic (furtunasul cum e amintit el mai sus) s-a inventat tocmai ca nu puteai sa stai cu un ac de inox infipt in spate ore bune pana nasti. Asa, cateterul se poate indoi in voie fara sa provoace nici un fel de probleme.

in sapt. 32, DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Aseara va scrisesem un raspuns plin de amanunte despre experienta mea cu epidurala, da' s-a luat curentul un moment si mi-a disparut tot, asa ca n-am mai avut nervii necesari sa o iau de la capat.
Incerc sa va fac un rezumat astazi:
Am nascut o fetita acum 4 luni si un pic, cu anestezie epidurala (zisa si peridurala). Mi s-a facut anestezia cand aveam dilatatie 3-4. Nu a fost nimic inspaimantator: m-au asezat cu fundul pe un scaun mai inalt sau un fel de masuta, am stat cu barbia in piept, iar dr anestezist a facut ceva in partea de jos a coloanei - nu am simtit decat o mica intepatura cand a atins pielea, in rest nimic.
Mi-a adus de-a lungul spatelui, pana in fata, pe piept, un tubulet subtire ca o sarmulita, de nici nu-mi venea sa cred ca acela e tub. La capat avea un dispozitiv prin care imi mai baga anestezic, cam la 2 ore.
La mine a durat vreo 6 ore de la anestezie pana la nastere, timp in care am citit o carte si am vorbit la telefon, plictisindu-ma de asteptare.
Nu mi-au amortit picioarele, le simteam doar mai moi, nu am avut nici frisoane. Am simtit contractiile doar prin faptul ca mi se intarea burta. Am avut si perfuzie cu oxitocina, fixata destul de bine, ca nu prea m-a stanjenit.
A doua zi i-am spus sotului ca sunt dispusa sa mai fac un copil in conditiile acestea. Mai ales ca am avut si o sarcina f usoara, fara nici macar o greata sau o durere.

Concluzia e ca va incurajez pentru anestezia aceasta, consider ca ajuta mult sa ai un psihic odihnit, pregatit pentru oboseala care urmeaza dupa nastere!

Pupici, sarcini usoare si nasteri si mai usoare!!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Cristina iulie&august2004
Cristina mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Buna fetelor,

Eu sunt insarcinata cu al doilea copil si mor deja de frica la gandul cum va fi nasterea.La prima am avut 15 ore de contractii si nu mi s0a administrat nimic sa ma calmeze.De data asta am cerut expres sa se noteze la dosar ca vreau epidurala insa aici in Olanda parca traim in sec 15.Mi-au spus ca doar daca va fi cazul si daca va fi disponibil anestezistul(adica sa nasc in timpul orelor de program-8-16);in general eu spun ca a doua nastere decurge mult mai simplu(mi-e frica de epiziotomie de ma ia lesinul numai la acest gand);prima data nu a fost cazul caci am nascut la 33 sapt si copilul avusese doar 2.600kg.Insa trebuie sa va considerati fericite ca aveti sansa de a alege intre nastere naturala si cu epidurala;aici nu poti alege ;eu sunt norocoasa ca pot naste la spital avand in vedere ca prima nastere a avut loc mai devreme; altfel ar fi trebuit sa nasc acasa(cu moasa) sau sa caut un spital care poate are loc cand imi va veni sorocul.De cezariana nici nu poate fi vorba sa ceri;nu fac decat daca viata mamei sau copilului e in pericol.
Dar ce ma mira pe mine este ca citind pe forumul olandez despre epidurala , majoritatea femeilor sunt impotriva acestei metode; toate care au nascut cu epidurala spun ca nu ar mai alege a doua oara asa ceva si ca asa dureri si ameteli au avut dupa nastere si ca copiii au avut de suferit cateva zile dupa nastere din cauza epiduralei.Alte olandeze, care locuiesc pe alte meleaguri, sar in schimb in apararea epiduralei si spun ca si voi ca e o mare descoperire si usurare.Cred ca aici ori se administreaza gresit , ori li se spun lucruri aiurea legate de epidurala, tocmai pt a nu mai apela la aceasta metoda.
Tot ce pot spune e ca sunt super speriata de ce ma asteapta, dar ca imi doresc asa mult un al doilea copil sanatos si ca sper ca se va rezolva cu bine.Eu am lesinat de cateva ori la simple analize de sange;in general nu-mi gasesc venele si cauta cu acul sub piele ceea ce ma face de fiecare data sa merg crispata la analize.
Oricum sotul meu ma sustine si merge cu mine de fiecare data la control si va repeta de fiecare data ca vrem epidurala.
Succes tuturor gravidelor oriunde v-ati afla!
Anca si Vladimir(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Buna!
Sunt si eu o graviduta care luna asta asteapta marele eveniment, de aceea va intreb:
Mai fetelor eu din cate v-am inteles vi s-a facut anestezia la dilatatie 3 sau 4. Intrebarea este de ce nu mai devreme? Nu sunt durerile asa mari? Iar dc. Doamne fereste ajungi cu dilatatie un pic mai mare la spital nu ti se mai poate face peridurala? De ce?
Imi puteti spune si mie, va rog frumos.

Aura

Mergi la inceput

Buna!
Sunt si eu o graviduta care luna asta asteapta marele eveniment, de aceea va intreb:
Mai fetelor eu din cate v-am inteles vi s-a facut anestezia la dilatatie 3 sau 4. Intrebarea este de ce nu mai devreme? Nu sunt durerile asa mari? Iar dc. Doamne fereste ajungi cu dilatatie un pic mai mare la spital nu ti se mai poate face peridurala? De ce?
Imi puteti spune si mie, va rog frumos.

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

iulyp Mie in Franta mi s-a explicat ca daca fac anestezia prea devreme (inainte de 3-4) se poate intampla ca traviliu sa se opreasca sau sa fie f incetinit. Daca esti deja dilatata la 10 (sau pe aproape) nu mai are sens anestezia pentru ca expulzia va avea loc (teoretic) inainte ca anestezia sa faca efect.

Ancade Am citit raspunsul tau si am incremenit de uimire. In Franta parerea generala despre cum se naste in Olanda este : "mama! ce misto!!!" Dupa ce povestesti inteleg de ce natalitatea lasa de dorit. Din ce se povestea pe aici credeam ca poti alege cum vrei sa nasti: acasa, la spital, cu moasa, cu doctor, cu anestezie sau natural in ce pozitie te simti mai bine... Mai ales pentru asta va invidiam; in Franta trebuie musai sa stai culcat pe spate pe pat (sau pe masa de travaliu) de la inceput pana la sfarsit.

Mergi la inceput

Didita multumesc mult pt. raspuns.
Ca ti se poate opri travaliul dc. e dilatatia mai mica chiar nu imi trecea prin cap de nici culoare.
Multumesc inca o data.

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

am nascut acum 3 luni 1/2 si dupa 12 ore de contractii la dilatatie 4 cm am ales epidurala! eram nedormita de 24 ore si epuizata! Asta se intimpla la ora 16! mi s-a administrat perfuzie cu ocitocina ca sa ajute la dilatatie! la 19:30 eram dilatata 10 cm, m-au trezit din somn sa-mi zica asta! si ca trebuie sa imping! m-a apucat panica, ca nu simteam nimic! simteam contractiile perfect dar nu dureau deloc! Ei daca au zis ca trebuie sa imping ne-am apucat de treaba! dupa 1 ora nu s-a intimplat NIMIC! se vedea doar capul bebeului dar disparea imediat inapoi! dupa 2 ore a venit in sfirsit o doctorita si am mai impins inca 2 ore! Timp in care au incercat sa-l scoata pe bebe cu ventuza de 2 ori dar nu au reusit! pina la urma dupa 4 ore de impins, am reusit sa-l nasc pe baietelul meu de 4.145 kg!!!
Pot sa-ti zic ca la inceput a fost ok, dar dupa 2 ore de impins am avut niste dureri cu toata anestezia lor, ca simteam ca mor!
Asa ca-ti dai seama ce-as fi simtit fara anestezie! in plus mi-au mai dat si 3 anestezii locale! am avut 3 rupturi si avind anestezia au facut si cusaturile cu grija si bine fara dureri!
deci te sfatuiesc sa iei epidurala, e drept ca e cam neplacut cind ti-o face, dar respira bine si stai nemiscata! Eu, dupa 1 saptamina aveam reflexe necontrolate la picioare, ei zic ca nu de la anestezie ci de la nesomn! se poate cert este ca totul a intrat la normal!
curaj si succes!
la o a -2-a nastere tot epidurala as lua!

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Draga Roxana,

Cum e cu trusa de peridurala ? Tu ai cumparat-o sau o aveau la spital ? Adica trebuie sa o cumperi musai tu sau se asigura din constul de spitalizare ? Epidurala e musai sa fie facuta de un anestezist ? Asta presupune ca trebuie sa-i dai si lui ceva nu ? Sau poti sa nimeresti si un ginecolog care sa faca tot el peridurala si atunci te mai usurezi dpdv financiar. Am o colega care a nascut la Municipal si si-a cumparat ea singura trusa, presupun ca spitalul nu o asigura .. ceea ce nu e corect, dar la noi totul costa, nu ? Cit a costat trusa ?

Multumesc pentru raspunsuri,

Iulia
DPN 29/10-07/11

Mergi la inceput