Mamici de septembrie-octombrie 2004 (29)
Raspunsuri - Pagina 11
Corina G spune:
Cristina (blue77), sa iti traiasca Marc-Adrian si sa fie sanataos si frumos. Sa va bucurati toata viata de el.
Danat, multumim mult pt. incurajari si gandurile frumoase. Esti o draguta!!!
Fetelor, eu sunt rupta, am avut un weekend f.f.f. ocupat, de-aia nici nu am apucat sa va scriu deloc.
Eu am optat pt. nastere naturala, dar daca o fi si o fi nevoie nu voi spune nu la epidurala. Sper totusi sa nu am nevoie de ea.
Va las acum sa merg si eu la culcare... in sfarsit...
Cu drag,
- DPN Sep. 28
Anuska spune:
Buna dimineata fetele!
O sapt noua buna cu toata lumea!
Cristina sa-ti traiasca baietelul, sa creasca mare si frumos, sa fie cuminte si sa n-o supere pe mami lui! Eu stiam ca fetele sunt grabite sa vina pe lume(ca fetele la maritat!), dar vad ca nici baietii nu se lasa mai prejos...
Frosa, am si eu o intrebare pt tine; am inteles ca iti legi trompele; tie cam ce ti-a spus dr despre asta ca si eu as vrea sa fac acest lucru.
Mie dr mea mi-a spus ca exista riscul de ingrasare :(, insa nu e obligatoriu...
lorena_andreianu spune:
Buna dimineata fetelor.
Inca nu am vesti noi despre Cristina si micutul Marc. Cert e ca ultima data cand am vorbit cu ea mi-a spus ca bebe e cuminte, doarme si mananca (a supt imediat dupa nastere chiar!)... O s-o sun mai tarziu si va spun ce si cum.
Noi suntem bine, putem dormi si e foarte bine asa. Ieri bebe m-a cam chinuit (mai aveam si musafiri), in sensul ca se punea intr-o parte si impingea foarte tare astfel incat nici nu puteam sta in picioare... Drept urmare am stat in fotoliu si musafirii au fost intretinuti de tati Avantaje si dezavantaje.
Altfel, la noi e cam frigut si sper sa se mai incalzeasca ca e tare umed aici si nasului meu nu-i prea place.
Azi ma duc la eco. Sa-mi tineti pumnii. Abia astept sa-l vad pe bebe.
Va pupacim si va scriu cu vesti.
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
vali02 spune:
Buna fetelor si felicitari noilor mamici!
Am lipsit o saptamana fiindca n-am avut conexiune la internet. Ma consideram o graviduta model, fara nervi, fara toane exagerate, dar saptamana asta asa m-am mai enervat...sambata asa tare m-am certat de doua ori la telefon cu cei de la cablu (o data ca tot nu am conexiune, desi ei sustineau ca totul e in regula si o data ca nu mi-au spus cand vin si nu m-au gasit acasa) incat i-am facut sa vina duminica sa-mi repare net-ul. Venise unul suparat tare, dar cand a vazut ce burtoi etalez, si-a inghitit limba si si-a facut treaba in liniste. Ce mai, sunt dependenta de voi si burticile voastre.
Astazi am si eu 34 de saptamani implinite. Eu voi face cezariana cu anestezie generala (ca prima data) dar inca nu m-am hotarat daca sa-mi leg trompele sau nu. Astept sa se intoarca dr. din concediu (sapt. viitoare) ca sa fac un control si sa discutam si problema asta. DPN-ul meu este pe 11 oct., dar cum prima data am nascut la 37 de sapt. (mi s-a deschis colul si aveam contractii dese), mi-e frica sa stau prea mult si cred ca peste doua sapt. voi pleca la Iasi, la mama, unde voi astepta nasterea. Burtica mea e deocamdata cumintica, se stramba in toate felurile (cred ca e mai maricica decat Alexandra si nu prea are loc) dar dureri am destul de rar.
Am vazut ca suntem vreo 6 cu DPN=10-11 oct. (in listuta eu sunt trecuta cu 17 oct., era prima prognozare, dar la eco urmatoare a iesit de 3 ori 10-11 oct.) si am numarat 266 de zile inapoi (cat are sarcina de la conceptie la nastere) si am gasit explicatia: a fost un week-end productiv de iarna, cand oamenii nu au alta treaba mai buna decat sa faca copii.
Sanatate la burtici, mamici si bebei.
Vali
frosa spune:
Buna ,
Danat, multumim pt urari si sa/ti traiasca bb de aproape 1 an.
Anuska eu am discutat cu 2 doctori si mi/au spus ca este ok. Am pus intrebarea si pe forum si 95% din mamici sunt ok. Mai am si o colega de servici care a nascut tot cu dr. meu si este bine.
Doar ca trebuie sa te gindesti bine pt ca este o metoda definitiva.
In ceea ce priveste ingrasatul (daca se intimpla in cazul cel mai rau sa zicem) nu mi se pare asa o nenorocire . Si atunci cind te lasi de fumat te ingrasi sau daca ai depresii poti sa te ingrasi sau daca iei anticonceptionale exista riscul asta asa ca nu mi se pare un risc prea mare ....... in cazul in care exista.
Succes in alegerea pe care o vei face.
Vali02 cum a fost bb tau nascut la 37 saptamini? Au fost probleme la nastere?
Am crezut ca o sa fiu prima pe forum in dimineata asta dar vad ca sunt multe fete harnice de dimineata.
Va pup
vali02 spune:
Nu Frosa, nu am avut probleme la nastera primei fetite. Dr. a optat pentru cezariana pentru ca era copil conceput prin fertilizare in vitro (se considera sarcina cu risc si fat pretios - acestia sunt termenii medicali, dar n-as putea spune exact de ce), era cam micuta si mai incercase ea sa se nasca la 34 de sapt., dar atunci au reusit sa-mi opreasca contractiile. S-a nascut cu 2600 g dar foarte sanatoasa si vioaie si asa este si acum, un copil sanatos si bine dezvoltat.
Vali
danina spune:
Felicitari Cristina pt baietel .
Te asteptam cu vesti. Noi nu mai avem somnic noaptea si ma rog sa nu fie asa si dupa. Vad ca nu sunt singura cu insomnii, mie mi-au dat in spital putin diazepam si ce bine am dormit mai vreau .
Eu inca nu am decis cum voi naste o sa ma las pe mana medicului, probabil o sa vedem si in functie de bebita.
Nu mai naste nimeni la Elias?
Danina si bebitza 32 sapt (DPN 30 oct)
Dr. Vladareanu Radu - Sp. Elias
elyanne spune:
Buna dimineata!
Eu vreau sa nasc normal cu anestezie epidurala. Sper sa nu fie probleme ca sa nasc altfel...
In rest totul este bine. Ieri mi s-a intarit burta de mai multe ori (mult mai decat de obicei).
Am observat ca mi-au aparut pe fund niste dungulite rosii, mici de 1-2 cm. Asa sunt vergeturile? Ciudat este ca nu am nici una pe burta sau pe sani, unde ar fi normal sa apara pentru ca se intinde pielea... mai ales ca prea mult nu m-am ingrasat (11 kg si sunt in sapt. 32).
Va pup si aveti grija de voi!
Eliana si Elena, DPN 28 octombrie
Dr. Ciulcu Alexandru, Spitalul Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/elianacalin
Anuska spune:
Frosa, imi cer scuze ca insist...tie dr ti-a spus cat va dura operatia in sine? cu ce fel de anestezie? si apoi refacerea? "masuri" speciale in ceea ce priveste aceasta operatie? daca vrei si poti da-mi te rog mai multe detalii...
mel_g spune:
Marimar spune-mi si mie cat ceai de frunze de zmeur trebuie baut? Se gaseste la plafar sau la farmaciile naturiste? Stiu ca poate declansa si travaliul asa ca as vrea sa incerc de saptamana viitoare sa beau. Este bun la gust?
Eliana din pacate cred ca despre vergeturi este vorba la tine.
Pupici
Mel 36 sapt