laptele Dorna-cel mai bun?????????
s-a tot discutat de laptele Dorna si eram si eu convinsa ca e cel mai bun.Acum de cand am inceput sa-i dau Aniei(1an3luni)am observat ca desi dupa ce deschid o cutie si restul ramas il pun intr-un recipient si il videz si il pun in frigider,incepe sa aiba un miros de acru desi la gust este ok.
Ati observat si voi asta?ce faceti il da-ti copilului in continuare asa?
Ma gandeam chiar sa-l schimb.ce sfat imi dati?
Imi e frica sa nu aiba problema cu burtica, cu viermii ca bb il bea asa.
MULTUMESC
Raspunsuri
ingridnen spune:
Nu stiu daca laptele Dorna este cel mai bun, dar in mod sigur este cel mai sigur din punct de vedere al prelucrarii (incalzire UHT, ambalare aseptica - altfel n-ar avea valabilitatea asa mare).
Eu dupa ce il deschid, il pun la frigider si bebe il consuma in decurs de 48 ore. Nu am observat sa fie miros de acru ! Asigura-te ca frigiderul raceste bine - eu am pus, mai nou, un termometru in frigider (4-5 grade C).
Numai bine
Ingrid si Cristi (1 an si 5 luni)
andi2mov spune:
Nici eu nu am observat miros de acru.
Diana bea de 3 ani si dimineata si seara Dorna albastru si n-am avut nici o problema.
nadina spune:
Noi dam laDorna mandarinei doar cand suntem in cconcediu si nu putem fierbe laptele. Dar parca nu e grozav la gust, parca are gust de lapte praf. Prefer lapte la punga de prin Ardeal, pe care il fierb 10 min.
Nadina
iselin spune:
eu nu i-l dadeam decat max 24 ore dupa deschiderea cutiei.depinde si cum a fost depozitat pana cand l-ai cumparat. nici mie nu-mi placea f mult la gust, dar sotul meu il adora!!! gusturi si gusturi.
daca ai indoieli asupra laptelui poti sa-i faci proba:pui intr-o lingura si incalzesti la flacara, daca se branzeste nu e bun pt bebe.
un lapte bun este si meggle(eu din metro il procuram). Numai sa incercati!
Karina spune:
Noua ni se intimpla sa-l tinem si 3 zile desfacut in frigider si nu are nimic. Cind am plecat la mare am desfacut o cutie si i-am dat lui Bogdan. Cutia am pus-o asa in frigider si cind ne-am intors, dupa 10 zile, laptele nu avea nimic. Dar frigiderul nostru este pus de la inceputul verii la 2 grade, tocmai fiindca se strica laptele f. repede. Eu oricum prefer laptele cu termen de valabilitate mai scurt: Cedra de la Napolact, Milli, Brenac si numai daca nu gasesc una din astea ii dau Dorna, pe care tot timpul il am in casa. I-as da si de la punga, dar e incomod de pastrat dupa ce desfaci punga. Cit am fost in Ardeal a baut lapte de vaca si i-a placut mult.
Ah si inca ceva, eu intotdeauna inainte sa-i dau laptele, il dau intr-un clocot, indiferent de care e si daca a mai fost sau nu fiert. Sfatul asta mi l-a dat pediatra.
Karina
+ Bogdanel 
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
Cristina_C spune:
Dar de noul lapte Fulga ce ziceti? Noi suntem acum in concediu in Romania unde am incercat mai multe feluri de lapte si surpriza - lui Robert al meu ii place Fulga mai mult decat la Dorna sau altceva. Asa ca, pana la urma, cel mai bun lapte e cel care le place mai mult (asta nu-i valabil pentru dulciuri sau alte lucruri "interzise"- adica daca le place le dam)
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
CorinaM spune:
Gabriela 2,11 ani bea de la 7 luni lapte de vaca dintr-o comuna de langa Timisoara, lapte verificat si cu care nu am avut nici o problema. Daca se intampla sa nu primim lapte de la sursa 3 luni pe an cat sunt viteii prezenti, atunci cumpar din magazin, lapte de teregova si lapte helvetica. Sincer m-am ferit de laptele Dorna. Voi ati mai auzit ca un lapte sa tina in frigider 10 zile fiind deschis fara sa se strice ? Eu nu si asta imi ridica unele intrebari.
Corina
ginad spune:
Poate-mi poate spune si mie cineva..ii dau lui bebe lapte de vaca de tara (sursa sigura) si deocamdata il diluez cu apa (bebe are 1 an si 3 luni). Pana cand trebuie diluat?
iselin spune:
ginad, laptele prea gras creaza intoleranta la bebei si in urma consumului poate da iritatii.
poate te ajuta sa-ti faci o parere, citeste si:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30902
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29597
Totul e sa se simta bebe bine, sa nu-i apara bubite. sa-l fierbi bine!
Sanatate bebelui
nadina spune:
Lapte Fulga am baut eu si nu mi-a placut deloc asa ca n-am incercat sa-i dau mandarinei.
In ce priveste laptele de tara, pot sa spun doar ca in saptamana cat am fost noi la tara am profitat si i-am dat mandarinei lapte direct de la sursa, fiert 10 minute. Am constatat ca papa cate un biberon juma la fiecare masa (dimineata si seara). Acu ea e si mai maricica, are aproape 2 ani, da nici vorba de intoleranta sau altceva.
Nadina