laptele Dorna-cel mai bun?????????

laptele Dorna-cel mai bun????????? | Autor: oana_a

Link direct la acest mesaj

s-a tot discutat de laptele Dorna si eram si eu convinsa ca e cel mai bun.Acum de cand am inceput sa-i dau Aniei(1an3luni)am observat ca desi dupa ce deschid o cutie si restul ramas il pun intr-un recipient si il videz si il pun in frigider,incepe sa aiba un miros de acru desi la gust este ok.
Ati observat si voi asta?ce faceti il da-ti copilului in continuare asa?
Ma gandeam chiar sa-l schimb.ce sfat imi dati?
Imi e frica sa nu aiba problema cu burtica, cu viermii ca bb il bea asa.
MULTUMESC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Nu stiu daca laptele Dorna este cel mai bun, dar in mod sigur este cel mai sigur din punct de vedere al prelucrarii (incalzire UHT, ambalare aseptica - altfel n-ar avea valabilitatea asa mare).
Eu dupa ce il deschid, il pun la frigider si bebe il consuma in decurs de 48 ore. Nu am observat sa fie miros de acru ! Asigura-te ca frigiderul raceste bine - eu am pus, mai nou, un termometru in frigider (4-5 grade C).

Numai bine

Ingrid si Cristi (1 an si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andi2mov spune:

Nici eu nu am observat miros de acru.
Diana bea de 3 ani si dimineata si seara Dorna albastru si n-am avut nici o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Noi dam laDorna mandarinei doar cand suntem in cconcediu si nu putem fierbe laptele. Dar parca nu e grozav la gust, parca are gust de lapte praf. Prefer lapte la punga de prin Ardeal, pe care il fierb 10 min.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

eu nu i-l dadeam decat max 24 ore dupa deschiderea cutiei.depinde si cum a fost depozitat pana cand l-ai cumparat. nici mie nu-mi placea f mult la gust, dar sotul meu il adora!!! gusturi si gusturi.

daca ai indoieli asupra laptelui poti sa-i faci proba:pui intr-o lingura si incalzesti la flacara, daca se branzeste nu e bun pt bebe.

un lapte bun este si meggle(eu din metro il procuram). Numai sa incercati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Noua ni se intimpla sa-l tinem si 3 zile desfacut in frigider si nu are nimic. Cind am plecat la mare am desfacut o cutie si i-am dat lui Bogdan. Cutia am pus-o asa in frigider si cind ne-am intors, dupa 10 zile, laptele nu avea nimic. Dar frigiderul nostru este pus de la inceputul verii la 2 grade, tocmai fiindca se strica laptele f. repede. Eu oricum prefer laptele cu termen de valabilitate mai scurt: Cedra de la Napolact, Milli, Brenac si numai daca nu gasesc una din astea ii dau Dorna, pe care tot timpul il am in casa. I-as da si de la punga, dar e incomod de pastrat dupa ce desfaci punga. Cit am fost in Ardeal a baut lapte de vaca si i-a placut mult.
Ah si inca ceva, eu intotdeauna inainte sa-i dau laptele, il dau intr-un clocot, indiferent de care e si daca a mai fost sau nu fiert. Sfatul asta mi l-a dat pediatra.

Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Dar de noul lapte Fulga ce ziceti? Noi suntem acum in concediu in Romania unde am incercat mai multe feluri de lapte si surpriza - lui Robert al meu ii place Fulga mai mult decat la Dorna sau altceva. Asa ca, pana la urma, cel mai bun lapte e cel care le place mai mult (asta nu-i valabil pentru dulciuri sau alte lucruri "interzise"- adica daca le place le dam)

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaM spune:

Gabriela 2,11 ani bea de la 7 luni lapte de vaca dintr-o comuna de langa Timisoara, lapte verificat si cu care nu am avut nici o problema. Daca se intampla sa nu primim lapte de la sursa 3 luni pe an cat sunt viteii prezenti, atunci cumpar din magazin, lapte de teregova si lapte helvetica. Sincer m-am ferit de laptele Dorna. Voi ati mai auzit ca un lapte sa tina in frigider 10 zile fiind deschis fara sa se strice ? Eu nu si asta imi ridica unele intrebari.
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginad spune:

Poate-mi poate spune si mie cineva..ii dau lui bebe lapte de vaca de tara (sursa sigura) si deocamdata il diluez cu apa (bebe are 1 an si 3 luni). Pana cand trebuie diluat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

ginad, laptele prea gras creaza intoleranta la bebei si in urma consumului poate da iritatii.

poate te ajuta sa-ti faci o parere, citeste si:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30902

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29597

Totul e sa se simta bebe bine, sa nu-i apara bubite. sa-l fierbi bine!

Sanatate bebelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Lapte Fulga am baut eu si nu mi-a placut deloc asa ca n-am incercat sa-i dau mandarinei.
In ce priveste laptele de tara, pot sa spun doar ca in saptamana cat am fost noi la tara am profitat si i-am dat mandarinei lapte direct de la sursa, fiert 10 minute. Am constatat ca papa cate un biberon juma la fiecare masa (dimineata si seara). Acu ea e si mai maricica, are aproape 2 ani, da nici vorba de intoleranta sau altceva.
Nadina

Mergi la inceput