Mamici de martie-aprilie 2005 (3)

Continuare de la
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30044" target="_blank">Mamici de martie-aprilie 2005 (2)
Oana_B
Raspunsuri

an-k spune:
eu obisnuiesc sa ma epilez cu ceara, si firisoru mititelu s-a facut c-am maricel. acum eu nu stiu ce sa fac: sa iau ceara, sa dau cu lama sau cu crema voi cum faceti?
si
cat mai sanatosi. anca si
de 11 saptamani
anca

any si stefi spune:
Buna fetelor,ma primiti si pe mine in clubul vostru?
Am aflat de curand ca bb2 este pe drum DPN 25.03.05. Am citit cu intarziere subiectul si as vrea sa-i spun totusi lui crangutalil ca este mai bine asa decat sa nasca un bebe cu probleme,pentru ca s-ar fi chinuit si ea si bebelul. Va spun asta in cunostinta de cauza;in mai 2000 am nascut o fetita frumoasa dar am aflat la 10 ore dupa nastere ca este bolnava. Am nascut la 34 de saptamani desi nu am avut nici o problema cu sarcina.Nici un doctor nu a stiut sa-mi spuna de ce s-a nascut asa.S-a nascut cu DSV,si mai bine de 3 ani am dormit cu ea in brate de frica sa nu se sufoce sau sa i se opreasca inimioara.Cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa o operam la 3 ani,desi facuse si alte complicatii.Se pare ca cineva acolo sus o iubeste pentru ca practic s-a nascut a3a oara.Acum nu stiu ce sa fac,desi imi doresc foarte mult al doilea copil imi este frica.Dr. Ranga de la Giulesti mi-a zis ca nu este nici o problema,dar frica ramane- nu vreau sa se chinuie si bb2 la fel ca Stefi pisicuta mea de 4ani.Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-a raman recunoscatoare.
Va multumesc.
Anca

AdaBB spune:
Buna-utelor,
si eu sper sa fiu o mamica la inceputul lui martie 2005 (UM 24 mai 2004; DPN 4 martie 2005), dar cu atatea nenorociri cate se intampla ........
Imi pare rau pentru toate cele care au pierdut bb-ii, dar le doresc din toata inima sa aiba puterea sa treaca peste si sa incerce din nou. Nu vreau sa stiu ce groaznic poate fi, dar am si eu o prietena si o verisoara prin alianta care au pierdut sarcinile anul acesta in primul trimestru, iar o colega de birou a pierdut 2 sarcini la 5 luni, acum cativa ani, si nu mai vrea sa auda de facut copii.
Eu sunt inca rezervata privind sarcina mea: nu am greturi - doar balonare, am fost la control din saptamana a 6 a si e OK, la eco in saptamana a 11 si e OK, mi-am facut si analize, care nu sunt toate OK (am listeria 1/320)!
Apropo, nu am citit decat capitolul 2 cu mamici de martie-aprilie 2005, dar nu v-am auzit pe niciuna daca ati facut analizele pt. infectioase (toxoplasma, listeria, citomegalovirus, chlamydia), cele pt. incompatibilitae de grupa, etc.?
Sarcina usoara si sanatosi.
adac

mihailescu teodora spune:
Buna, dinnou.
Pentru AdaBB -nu e neaparat nevoie sa ai greturi sau pofte.Sora mea care a tinut sarcina exact 273 zile si a nascut un baiat de 3.5kg nu a avut nici greturi,nici stari de voma,nici pofte.Referitor la analize nu mi-a dat sa fac decat testul de compatibilitate pe care trebuie sa-l repet la 4luni.Testul a fost gata in 3 zile si a iesit foarte bine,dar tinand cont de ce am patit cu anterior tot mi-e frica.Sarcina usoara tuturor
si
frumosi si sanatosi.
Anca

andrruzza spune:
Ada, teodora - cand se face acest test de compatibilitate, in ce saptamana de sarcina?? Ce anume indica??
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

AdaBB spune:
Costina, nu stiu prea multe despre testul de compatibilitate: eu am grupa de sange OI, iar sotul AII si dr. ginecolog m-a trimis sa fac acest test cand mi-a facut carnetul gravidei si i-am dat datele noastre.
Eu am facut testul saptamana trecuta (cred ca la 12 saptamani), dar erau acolo 2 care erau in 20 - 22 de saptamani. La rezultat iti spune daca ai anticorpi sau nu, si am inteles ca acestia pot respinge bebe-ul. Eu trebuie sa-l repet pe la 6 luni (mi-a iesit bine - negativ). Am uitat, l-am facut la Inst. de Hematologie (langa Filantropia), dr. ginecolog mi-a spus ca se face numai lunea dimineata, dar au program lunea si martea dimineata, vinerea numai urgente; numai ca eu am fost joi pe la 9-10 sa ma interesez si mi-a si luat sange, iar rezultatul l-am luat vineri intre 12-14. Nu m-a costat nimic, si nici nu mi-a ramas semn dupa ce mi-a luat sange (sunt ingrozita sa nu ma invinetesc pe maini de la analize, dar pana acum am avut noroc).
adac

an-k spune:
ajutati-ma va rog mi-e si frica sa spun altcuiva dar poate vi s-a intamplat si voua- dar sa stiti ca nu va doresc- .astazi e a doua oara sapt asta cand imi curge sange din nas,nu e mult dar parca ma doare sau e autosugestia, nu stiu exact cum e si mi-e frica. scuzandu-mi termenii neliterari astept un sfat si va urez numai bine. si
de 11 sapt
anca

AdaBB spune:
Iar am uitat, am fost cu trimitere de la dr. ginecolog, altfel s-ar putea sa faca figuri, cu toate ca nu-ti opreste acel bilet.
adac

andrruzza spune:
Ada, asa avem si noi - eu o1, sotul meu A2! Acum is in spatamana 10 si nu mi-am facut decat clamydia, toxoplasmoza si listeria. Bine, mi le-am facut in ziua in care mi-a iesit testul pozitiv. Mai tre' sa merg sa fac citomegalovirus si rubeola, dar de testul asta de compatibilitate habar nu aveam. Peste 2 saptamani merg la medicul ginecolog si o sa-l intreb. Cu siguranta tre' sa-l fac si eu.
Multumesc ca mi-ai raspuns!
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

infofun spune:
Mai eu cred ca testul de copatibilitate se refera la RH care daca e negativ il poate respinge pe bb care poate fi pozitiv, insa nu din prima sarcina. Si se fac teste de anticorpi, daca sunt prezenti e ok sau ma rog invers, si in functie de rezultat se fac niste injectii pe la sapt. 20, ori dupa nastere daca bb are rh pozitiv.
Eu numai de asta am auzit. Eu am Rh pozitiv.
Testele de toxo, clamydia, listeria si rubeola, nu mi le-a dat sa le fac si ca sa fac la particular sunt scumpe rau, numai toxo Igm parca e cam 400 si ceva, mi se par foarte scumpe. Chiar nu pot sa le fac pe toate, si pe care sa le aleg, ca sa fac numai o parte? e greu de decis ca toate sunt importante.
Any si stefi imi pare rau ca ai trecut prin asa suparare, insa sa speri ca va fi bine. Si ai dreptate mai bine nu ai decat sa chinuie si bb si mama.
GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"