Mamici de martie-aprilie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

An-k nu cred ca e asa de ingrijorat faptul ca ti-a curs putin sange pe nas, trebuie sa-i spui medicului, nu te stresa atat fara sa stii daca e sau nu grav.
Poate fi din multe cauze, tensiune, stres, oboseala, hormonal, sau mai stiu eu de la ce. Eu zic sa-l suni pe medic si sa-i spui, sigur iti va da sa faci niste analize la sange.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erix spune:

Bine ai venit, Any. Imi pare rau pt suferinta puiului tau. In legatura cu sarcina asta nu stiu ce sfat sa-ti dau. Ai incredere in Cel de sus si roaga-te sa fie totul bine. Stie El ce face.
Fetelor, unde ati disparut .Nu e prea multa miscare pe forum in ultimul timp. Spuneti-mi si mie,va rog, unde se face echo 3D mai aproape de Suceava? Stie cineva daca se face la Iasi sau la Bacau, si daca da, unde exact? Bebele meu are 11 sapt si stiu ca echo 3D se face in sapt 14, de aceea asa vrea sa stiu din timp.
VA multumesc si va doresc bebei sanatosi si frumosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

infofun,

Incearca sa faci macar listeria, toxoplasmoza si clamydia. Nu trebuie sa le faci pe toate, fa acum una... cand mai poti fa alta. Incearca totusi...zic si eu!Oricum, astea nu le poti face fara bani, indiferent de ce trimiteri ai avea, peste tot se fac cu bani.

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor, intr-adevar, cam liniste pe forum.

bun venit noilor gravidute any si adabb.

any, stai linistita si roaga-te si o sa vezi ca va fi bine.
adabb, ce fericita esti ca nu ai greturi. sper sa te tina tot asa.

an-k, mie nu imi curge singe din nas dar am nasul infundat si de fiecare data cind incerc sa il sterg, sa ma desfund, gasesc singe pe servetel. e normal, noi acum avem mai mult singe decit inainte si capilarele sint mai sensibile. spune-i doctorului dar nu te stresa ca e normal.

in ce priveste epilatul, eu folosesc aparatul pe picioare dar lama axial si inghinal. uneori cind am cite o urgenta mai pun si lama pe piciare. nu te sfatuiesc sa folosesti crema pt ca e posibil sa aiba ceva chimicale care se absorb in piele si sa dauneze la bebe (acelasi motiv pt care vopsitul parului nu e recomandat).

noi am fost ieri la doctor, am facut si niste analize si ne-am programat pt ecografie peste 2 sapt. vom face ecografia pt masurarea pliului nucal. in sapt 15 vom face si teste de singe (un fel de triplu test) ca sa vedem riscul de Down sindrome etc.

peste 4 sapt imi va face cerclaj si apoi se pare ca va trebui sa intru intr-un pic de concediu. am un pic emotii dar sper sa se termine cu bine. cam astea sint noutatile.

pupici,
Lorelai si bebicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Listuta cu
Pomeanm UM 23/05/2004 DPN 3 martie 2005
AdaBB UM 24/05/2004 DPN 4 martie 2005
Mariad UM 27/05/2004 DPN 4 martie 2005
Ancade UM 21/05/2004 DPN 5 martie 2005
Mali DPN 6 martie 2003
Sasuke DPN 7 martie 2005
Salimoni UM 31/05/2004 DPN inceputul lui martie’05
Ana71 UM 01/06/2004 DPN 8 martie 2005
Claudia2003 DPN 9 martie 2005
Betilina UM 04/06/2004 DPN 10 martie 2005
Saphir UM 06/06/2004 DPN 12 martie 2005
Anca MicaelaUM 5/06/2004 DPN 13 martie 2005
Mary-Jane UM 09/06/2004 DPN 16 martie 2005
Erix UM 10/06/2004 DPN 16 martie 2005
Lorelai UM 14/06/2004 DPN 21 martie 2005
An-k DPN 21 martie 2005
Adiveroig UM 16/06/2004 DPN 22 martie 2005
Andruzza UM 13/06/2004 DPN 23 martie 2005
Ani si Stefi DPN 25 martie 2005
Raluk DPN 28 martie 2005
Giovana UM 16/06/2004 DPN 30 martie 2005
Marlen UM 27/07/2004 DPN 3 aprilie 2005
Merry Marry UM 10/07/2004DPN 16 aprilie 2005
Adela20 DPN 20 aprilie2005
Coral UM 13/07/2004 DPN 20 aprilie 2005
Miska UM 18/07/2004DPN 25 aprilie 2005
Adrianafedorca DPN 29 aprilie 2005
Smmiha UM 18/06/2004
Infofun UM 08/06/2004
Oana@love UM 29/06/2004
Florypop UM 9/07/2004
AdelaP
Aurasa
Janib
Lilly
Luipetra
Ninocikap
Anky
Simonnete

Bun venit noilor gravidute Adela, Adriana si Anca
Eu nu am timp de loc sa intru pe forum, mi-e somn de mor si traiesc numai cu cascaval si suc de portocale.
Va pupicesc.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any si stefi spune:

Fetelor, multumesc pentru primire si imi cer scuze dar ieri v-am scris din graba un mesaj pe logoul colegei de birou -Teodora-
Va multumesc din suflet pentru incurajari, dar mie tot mi-e frica.Medicul cardiolog al fetitei mi-a spus ca sunt sanse mai mari de 50% ca toti mei sa se nasca cu aceasta malformatie, desi nu e o boala ereditara.Stiu ca poate va stresez,dar chiar mi-e frica,nu stiu daca as mai avea puterea sa trec prin ce-am trecut.
Costina -analiza de compatibilitate se face tuturor gravidelor care nu au aceeasi grupa de sange cu tatal copilului,sau care au RH negativ,pentru ca organismul tau poate respinge daca mosteneste grupa sanguina a tatalui si tu nu esti compatibila cu ea.Analiza am facut-o la 5 saptamani,nu te costa nimic dar iti trebuie trimitere de la ginecolog sau medicul de familie.
an-k, sange din nas iti poate curge si daca ai anemie, pentru ca consuma foarte mult,dar nu te ingrijora nu este nimic grav trebuie doar sa-ti faci niste teste.Spune-i medicului de familie si iti va spune el ce teste.Apropo analiza e bine sa o faci direct la institutul de hematologie pt. ca daca o faci la particular te costa si tot la institut se face,doar ca ei iti recolteaza sange si iti dau rezultatul.
Gabriela intereseaza-te la institutul de hematologie,cred ca sunt mult mai ieftine,unele chiar gratuite.
Inca o data multumiri pentru incurajari si sustinere morala.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdaBB spune:

Coral,
te rog trece-ma si pe mine in lista:
: UM 24.05.2004; DPN 04.03.2005
Merci
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna burtici! Spre rusinea mea ieri am intrat pe forum in fuga, dar nu am vazut continuarea subiectului, asa ca nu am citit mesajele voastre din cauza de fraierica!! Bun venit noilor mamici, va pupam si va dorim sarcini cat mai usoare si cat mai placute si bebei sanatosi si frumosiii!!
Anca imi pare rau de suferinta voastra dar cred ca trebuie sa gandesti pozitiv si sa iti faci curaj sa-l astepti pe bb2 cu mult optimism si va fi bine! Stii si tu poate ca au fost cazuri de cupluri care au avut mai multi copii, din care s-a intamplat ca unul sa aiba probleme grave, iar ceilalti copii au fost perfect sanatosi. O colega de-a mea, de varsta mamei, la primul copil a avut probleme, malformatii si a murit la cateva zile dupa nastere si nu stia ce sa mai faca in continuare. Medicul ei i-a facut toate testele si nu i-a gasit nici o problema si i-a spus ca trebuie sa aiba curaj si sa o ia de la capat, si uite asa are acum 2 copii mari, un baiat si o fata, studenti, perfect sanatosi! Deci se poate sa fie bine! Asa ca nu-ti fa ganduri rele!
Ada nu incepe sarcina cu ganduri rele, mai ales daca nu ai avut probleme pana acum! Sunt printre noi mamici care au avut probleme si totusi incearca sa fie vesele si optimiste, pt ca asta ajuta f mult. Asa ca nu mai fi pesimista si vezi doar ce tratament faci pt listeria. Ar trebui sa scada un pic valoarea din ce am inteles eu, macar pe la 180 (am mai auzit pe la alte mamici care au avut problema asta). Eu nu am apucat sa fac analiza pt listeria, este singura care mi-a ramas. Sper sa o fac sapt viitoare.
An-k nu te speria, se mai intampla sa curga sange din nas. Si mie mi-a curs la prima sarcina, era din cauza tensiunii, mai bine zis din cauza oscilatiilor de tensiune. Prietena mea a avut problema asta pana a nascut, ori ii curgea pur si simplu, ori cand sufla nasul, asa ca stai linistita!
Infofun testele acelea scumpe sunt importante. Si eu zic ca ar trebui sa le faci, macar una acum, altele 2 la salariul urmator. Asa mi-a recomandat si mie dr, mi-a spus ca oricat de greu mi-ar fi cu banii, ma roaga sa fac un efort sa le fac, ca sa stim cum stam, pt ca sunt virusi care pot afecta fatul si dau chiar malformatii. Poate totusi ai sa poti sa le faci!
Erix din cat am inteles eu, eco 3D se face intre sapt 18-22, si are un rol mult mai important decat a-l vedea mai bine pe bb, ci pt a-i face un control amanuntit daca totul este in regula, daca s-au dezv toate bine si nu are probleme.
In legatura cu epilatul, daca nu mai suportati ceara sau aparatul trebuie sa schimbati, eu vroiam sa incerc crema, desi aveam un dubiu. Am sa intreb duminica la control. Eu foloseam aparatul peste tot, dar acum nu prea mai suport durerea, ciudat dar asa se intampla.
Lorelai de ce faci cerclaj, ai probleme sau este doar o masura de prevedere tinind cont ca sunt 2?
Acum va las si sper ca nu v-am stresat prea mult! Va pup si mai revin.

Betina 12sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Mai am sa incerc sa fac acele analize, insa vreau sa va spun ca eu sunt din Galati, si nu am cum sa ajung la institutele din Bu la care m-ati indemnat.
Aici nu prea am de ales din pacate.
Nu inteleg de ce doctorita mea nu mi-a dat sa fac acele analize.
Aici daca fac o analiza, trebuie sa merg sa mi-o citeasca doctorita si mie sa nu faca figuri, cum ca de ce le-am facut fara recomandarea ei. Am mai auzit cazuri in care daca mai faceau mamicile ceva fara ca medicul sa recomande, nu a mai vrut sa le primeasca "ca daca ele stiu mai bine, de ce sa mai vina la doctor".
Acum eu sper sa nu fie cazul doctoritei mele, insa mi-e teama ca nu mai am la cine sa merg. Trebuie sa am un doctor din spitalul la care voi naste, si ceilalti medici care mai sunt nu sunt asa de buni.
Acum va intreb pe voi, ce sa fac? Doctorul de familie oare nu stie sa citeasca acele analize?
Am sa fac luna asta o analiza si luna viitoare doua.
Spuneti-mi care e cea mai importanta? Pe care sa o fac prima? Toxo ma gandeam sa o fac luna viitoare, ca eu nu am animale prin preajdma si nici nu lucrez in pamantul de gradina ca sa fie asa un risc.

As vrea sa fac si o eco la particular, ca de fiecare data cand merg la doc. mea nu imi arata pe bb si nici nu-mi spune mai nimic, ii dicteaza asistentei sa-mi scrie pe carnetel si atat. Si nu citesc decat, col lung LSG 31 mmm si chestii de genul asta.
As vrea sa fie mai vorbareata sa-mi spuna ca e bine, sau daca nu e sa-mi zica ce sa fac si tot asa. E destul de scumpa la vorba. Am de gand sa o bombardez cu intrebari data viitoare adica pe 6 septembrie. Mi-e ca o sa ma dea afara, ca o inebunesc cu intrebarile, insa trebuie sa fiu linistita nu?
Mai sfatuiti-ma si pe mine ca nu am cu cine vorbi.
Multumesc.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

infofun,

Chiar crezi ca ar putea s-o deranjeze pe doctorita daca te duci cu analizele?? ii poti spune ca te-a trimis medicul de familie..zic si eu Oricum, o sa scrie clar pe buletinul de analiza pozitiv sau negativ si o sa stii cum "sta" treaba, chiar si aici pe forum o sa primesti destule informatii!
Numa' bine!

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput