Mamici de martie-aprilie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

salutare
sunt o mamica in 9 saptamani si cateva zile
de azi iau tratament de mentinere a sarcinii...........
mai este cineva in situatia mea?
DPN:28.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

raluk,

eu fac tratament cu utrogestan (preventiv). nospa doar daca ma doare burtica, ceea ce nu se prea intampla. si are 10 saptamani si 5 zile.

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

coral si pe mine

UM 23.07.2004
DPN 29.04.2005

Inca nu am fost la dr pt ca este in concediu si vine abia pe 6 septembrie , credeti ca ar fi bine totusi sa merg la alt dr pana vine a mea din concediu sau sa astept?
eu ma simt bine, chiar ffff bine, nu am greturi dar am inteles din ce am mai citit pe forum ca abia acum incep , cam din saptamana 5 , in schimb orice mananc ma baloneaza si ma constip, am incercat toate metodele , singura care a mers e supozitorul.
Abia astept sa merg la doctor sa-l vad pe bebe , sa-i aud inimioara, sunt asa emotionata....

pupici

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna gagici, sper ca sinteti bine cu toate. aveti grija de bebelaci.

raluk, foarte multe fete au facut la un moment sau altul tratament de mentinere a sarcinii. fa e fort minim, urmeaza tratamentul si sa vezi ca va fi bine. ar fi bine sa iti faca si ceva analiza (vorbesc de progesteron) ca sa nu iei pastile de pomana. dupa parerea mea doctorii se cam grabesc cu recomandarea de progesteron desi uneori nu e nevoie. dureri si singerari pot aparea dintr-o mie de cauze, unele necunoscute inca. cel mai bine e sa o iei incet si sa nu te obosesti. in primul trimestru oricum sarcina nu prea poate fi controlata. daca e sa se intimple ceva rau se intimpla cu tot cu tratament. eu stiu ca sint patita. sper sa nu te fi speriat. o sa vezi ca va fi bine.

adriana, si eu am probleme cu constipatia. bea apa multa in fiecare zi si maninca cite putin. mai ajuta uneori.

infofun, eu cred ca trebuie sa schimbi doctorul. daca nu esti confortabila cind esti la ea in cabinet si cind stati de vorba nu vei fi nici la nastere. mai bine gaseste pe altcineva din timp. de ce spui ca ceilalti doctori nu sint asa de buni? dupa parerea mea un doctor bun inseamna mult mai mult decit competent. daca nu se poarta profesional cu tine degeaba stie meserie.

betina, imi face cerclaj pt ca eu am col incompetent. am pierdut un bebe in trecut din cauza asta si acum nu vreau sa mai risc.

pupici,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any si stefi spune:

Buna .Am citit mesajele voastre de ieri.
Adriana,Lorelai - daca te constipi e bine sa mananci mese cat mai mici si dese,care sa contina si fructe,incearca perele mai ales cele pergamute si piersicile,si bea foarte multe lichide dar neacidulate.
Infofun - analizele ti le poate recomanda si citi si medicul de familie, daca te intelegi bine cu el dute la el.
Lorelai - fi tare.Cerclajul nu este ceva foarte dureros, dar trebuie sa te odihnesti foarte mult,sa nu depui efort si sa nu ridici greutati pentru ca se poate rupe.
Fetelor haideti sa fim vesele pentru ca si nostri vor fi la fel.Prima oara cand i-am spus fetitei ca mami asteapta un bebe, a zis ca daca e fata o bate si-o da jos din pat,dar ieri cand m-am dus acasa a zis ca poate fi si fetita ca o s-o iubeasca si o sa-i dea rochitele ei,dar ea ar vrea tot baiat.Sotul meu ca sa o necajeasca ii spune ca o sa fie negru si cu parul cret.Apropo ea este blonda si cu ochi albastri.Poate va pun poze cu ea sa o vedeti,asa cum e acum,parca nici n-a fost bolnava.
Fetelor o intrebare: A-ti anuntat la servici ca sunteti gravide?
Eu nu am internet acasa asa ca o sa vorbim luni.
frumosi si sanatosi sifiti mai vesele si optimiste.Ce face-ti ma incurajati pe mine si va intristati voi.
Lorelai sa ne mai spui cum te simti.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

fetelor va multumesc mult ca mi-ati raspuns promt

andruzza si eu iau tot utrogestan si no spa.....aseara am luat primele pastile plangand ca imi era frica sa nu fac rau la bebe........cu toate astea sotul ma sprijina si pe deasupra am incredere si in medic......sunt putin speriata fiinca la eco am avut impresia ca bebele meu e prea mic in comparatie cu altii ai prietenelor mele.........sper sa nu fie probleme si am incredere ca o sa fie bine.......mersi mult .......bebe tau ce dimensiuni are la eco?

lorelai iti multumesc pentru sfaturi si pentru increderea pe are mi-o dai...........

mai astept raspunsuri cu privire la dimensiunile bebeilor vostri la 9 saptamani.

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

ralu,

Ultima ecografie am facut-o la 8 saptamani si era trecuta acolo o dimensiune de 2cm. Urmatoarea ecografie o fac abia la 12 saptamani, in jur de 6 septembrie. Mai, nu ai de ce sa plangi ca iei utrogestan, nu-i face nimic lui , doar il ajuta sa se aseze confortabil in uter

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Sunt trista...am fost la un laborator aici, particular, care stiu ca trimite analizele la Cantacuzino, si nu fac analize de Listeria, eu pe aia vroiam sa o fac prima data...:(((, fac numai de toxoplasma, si e 630mii, deci nu o pot face luna asta. :(((
In rest am o mare problema cu constipatia, acum stiu de la ce simteam intepaturile, erau de la intestinul gros....mi-e teama, nu vreau sa pateasca ceva bb din cauza asta, ce sa faaaaac????:((((((.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any si stefi spune:

Raluca- prima ecografie am facut-o la sase saptamani si mi-a zis ca are 19.6mm, urmatoarea o fac abia in septembrie pentru ca medicul meu este in concediu.Nu-ti face griji,la inceput sarcina evolueaza mai incet la unele mamici, mai ales la cele care depun efort fizic.
Gabriela - constipatia nu-i face rau lui direct,dar provocand crampe puternice te doare burta ,si in afara de asta iti apasa pe uter putand provoca contractii false.Incearca sa mananci mai multe mese frugale(piersici,nectarine,pere)si lactate, si mai ales fa-ti mesele mai mici si mai dese.Poti incerca sa bei ceai de crusin, nu ii face rau lui .
Multa sanatate si.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Multumesc Ani!
Raluca la mine ultima oara cand am fost la medic eram in 8-9 saptamani si avea 31.mm LSG (asta cred ca inseamna lungimea sacului gestional, nu stiu sigur)
Insa bb evolueaza cum a spus si Ani diferit de la o mamica la alta. Poate sa fie mai mic sau mai mare, important e sa creasca si sa-i bata inimioara bine. In rest sanatate, la toate mamicile si la bb-ii, sa auzim numai vesti bune!!!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput