Bebelusi de iunie-iulie 2003 (27)
Raspunsuri - Pagina 7
madic spune:
In primul rind, "LA MULTI ANI!" pt. Alexandrele mica si mare (Amik), Alexandra Alinutei, Alexia Carmenutei si Alex-puisor al Magdei si imi cer scuze daca am mai uitat pe careva, la multi ani tuturor.
Elena - bine ca ai scapat, chiar si numai partial, de cosmar. Asteptam alte vesti, mai bune, cind vei avea sa ne dai. Si pt ca eu fac parte dintre fericitele care nu prea au avut de tras cu bbii, chiar daca Mariuca mea e mai micuta s-a dovedit a fi sanatoasa, te rog sa ne dai mai multe detalii cu privire la HELMIFLORES, ca neuronul meu cel adormit in dimineata asta refuza sa priceapa despre ce e vorba - pare un fel de leac universal.
In legatura cu observatiile lui Catan, Calina, Adina, si eu am avut uneori sentimentul excluderii, dar mi-am analizat postarile si am ajuns la concluzia ca poate si eu sint de vina, pt. ca mai mult povestesc ce face Mariuca decit sa raspund fiecarei fete in parte. Poate pentru ca eu am mail numai la birou, deci scriu mai mereu pe fuga si fara sa am timp sa analizez pe indelete fiecare mesaj, desi le citesc zi de zi.
Apoi am vazut ca atunci cind chiar am avut nevoie de un sfat (vezi problemele cu bona), fetele mi-au raspuns si am gasit aici un real sprijin.
Asa ca hai sa mergem impreuna mai departe, pt ca aici putem sa ne descarcam sufletul atunci cind avem nevoie si tot aici ne laudam cu primii pasi si primele maselute. Si in orice comunitate sint membri mai activi si din cei mai putin prezenti, dar nimeni nu trebuie sa se simta exclus.
V-am pupat.
P.S. Miine mergem sa facem si noi PRIORIX-ul. Imi puteti spune si mie ceva reactii adverse ?
Madi si Mariuca
http://community.webshots.com/user/ianina2003
Andra_ spune:
Buna fetele,
LA MULTI ANI! pentru Alexandra mare si Alexandra mica, Alex (Magda), Alexia (Carmenutza), Alexandra (Alinuta) si toti ceilalti Alexandrii pe are poate i-am uitat!
Elena - bine c-ai revenit si a trecut furtuna, sanatate multa pentru Mihaita!!!
Cit despre subiectul intens dezbatut zilele-astea cu exclusivismul unora si altora la acest subiect, cred ca Calina, Catan sau Adina au dreptate, la fel ca si Elena, si eu am avut perioade cind am resimtit o raceala din partea celorlati participanti la forum, cind subiectele mele ramineau fara raspuns, desi am fost printre primele care am scris la "mamici de iunie-iulie 2003". Apoi am cunoscut o parte din fete la Scoala parintilor la Sp. Universitar (Carmenutza, Dana, Aditzu, Gio, Gianina... ), apoi cind am nascut am regasit-o in camera de nastere pe Bobi, apoi cu o parte din fete m-am intilnit, normal ca s-au stabilit unele legaturi mai puternice. Pe de alta parte, eu am stat acasa 5 luni cind am nascut si n-am mai intrat pe-aici, cind am revenit a trebuit sa re-fac legaturile si sa reinnod relatiile, si am reusit chiar daca la inceput mesajele mele ramineau fara raspuns, chiar daca probleme dezbatute nu-mi erau initial familiare, chiar daca aparusera membrii noi care erau in centrul discutiilor atunci (Pojogam, Nicol). Dar lucrurile astea trec, daca esti prezent pe forum, daca-ti dai cu parerea constant (chiar daca ti se pare pe moment ca n-ai de spus ceva esential si ca nimeni n-o sa citeasca, nu e asa), daca reusesti sa povestesti despre copilul tau astfel incit sa faci din el un membru al gastii de pitici - devii fara sa-ti dai seama o parte din acest topic unic, care ne-ajuta zi-de-zi sa mergem mai departe, sa invatam din greselile si reusitele celorlalti, sa crestem niste copii minunati impreuna, si din cind in cind sa ne vedem si sa ne minunam de ei.
Amik - sa-ti raspund la intrebarea ta cu formula: eu nu l-am trecut si nici nu-l trec pe Luca pina la anul pe vremea asta pe lapte de vaca. Mie formula mi se pare ok, copilul meu care n-a beneficiat de lapte matern decit putin (a mincat mixt de la o saptamina la 2 luni jumate) s-a dezvoltat fr. bine, n-a avut probleme cu exceptia unei viroze luate de la mine in iarna, modul de preparare al laptelui mi se pare fr. igienic (nu trebuie fiert, nu fierb apa ptr ca folosesc apa plata), riscul sa se strice nu exista, plus ca el bea fr. bine Milumil 3. Doctorita mi-a zis ca pot sa-i dau si pina la 3 ani, ca are vitamine, minerale, e gindit sa-i priasca copilului. Cit despre cost, la cele 2 biberoane pe care le bea Luca acum, chiar nu saraceste nimeni din asta. In particular ptr tine: daca tot ai probleme cu Alexadra cu mincarea, de ce sa-ti mai faci o bataie de cap daca nu-i place laptele de vaca, da-i in continuare formula daca-l bea bine si relaxeaza-te!
Si in final, sa monologhez si eu despre Luca, ca mi-e tare drag: dupa ce ma lamentez de 6 luni ca nu i-a mai iesit nici un dinte puiului dupa ce primii 6 i-au aparut de la 6 la 8 luni, vineri a descoperit taica-su ca se vedea o masea, si cind l-am luat la mina am gasit cu stupoare ca baietelul meu are 3 masele si una care sta sa iasa.... iar eu mama denaturata habar n-aveam!
pup u,
Andra
http://www.geocities.com/luca_obejdeanu
Kehleyr spune:
Buna fetelor,
ELENA si pe mine m-a cutremurat povestea ta, la fel cum au spus si celelalte fete... Nu mai comentez nimic, s-a spus deja tot ce era de spus, acum speram doar sa nu fie o problema noua cu Mihaita. Noi te asteptam inapoi cat mai curand, si speram ca revenirea ta sa marcheze refacerea completa a lui Mihaita .
CATAN, CALINA, ADYNA - observatiile voastre sunt foarte pertinente... E adevarat ca de multe ori cele care posteaza mai mult, automat si converseaza mai mult... Si suntem deja foarte multe pe aici si uneori e greu sa raspunzi fiecareia. Eu am incercat de fiecare data cand s-a cerut un sfat concret sa il dau, dar de multe ori nu aveam nimic constructiv cu care sa contribui si atunci preferam sa tac. E pacat ca nu avem cu toatele timp mai mult sa intram pe aici si sa vorbim, dar asta e, eu nu cred ca nimeni a ignorat pe cineva cu intentie.
Eu imi aduc aminte de multe dintre fetele care nu au mai scris de mult, de exemplu CLAUDYA care stiu ca s-a casatorit dar ale carei poze nu le-am vazut, SALINA pe care am cunscut-o si personal, BOBI, care acum aflu cu stupoare ca a trecut printr-o sarcina, ADITZU, cu Irina cea fotomodel, ADI, cu Maria nascuta in aceeasi zi cu fata mea, mai erau KARA si PUPPE dar pe care nu le-am mai vazut nici pe la alte subiecte... Ma intreb ce s-a intamplat cu ele, dar nu pot de fiecare data sa intreb de ele, si ma gandesc ca daca nu scriu, or fi avand ele motivele lor.
CATAN Stefania merge numai de cateva zile singura asa ca si ea a fost mai lenesa. Mie mi se pare ca desi se spune ca fetele sunt mai harnice, pe aici pe la noi baieteii au luat-o primii la picior.
Si bun venit inapoi LYA! Si Madic ce ai mai decis cu bona (noi nu am avut nici o reactie adversa la Priorix)...
Eu sunt pe acest subiect dinainte de nasterea Stefaniei, si cu toate astea chiar si eu ma simt uneori exclusa . Si parca ma ignora toata lumea.
ANDRA eu una imi aminteam mereu de tine ca aveam amandoua corcodus la geam si catzel . Apropo mai stii ceva de Shaba?
Hai ca inchei ca m-am lungit prea mult si eu aper sa ramana pe aici toata lumea.
Andra_ spune:
Sa fac o precizare ca am bagat lumea in ceata cu informatia mea pe jumatate: Bobi a ramas insarcinata in perioada in care alapta si lua Exultron, dar din pacate nu a putut pastra sarcina. Era foarte afectata cind mi-a spus, si imi pare rau ca am scris ca despre ea era vorba, nu stiu daca vroia sa se stie, dar am scris repede mesajul si n-am stat sa cuget prea mult. In rest ea e bine acum, Andi e mare smecher, merge, vorbeste si are niste ochi superbi albastri. Mea culpa!
Dana - exact, si eu am aceleasi amintiri cu corcodusul de cind eram gravide, si cu cockerii nostri, pe care din pacate a trebuit sa-i instrainam din cauza copiilor, si normal ca se formeaza asa niste afinitati, nu mi se pare nimic condamnabil in asta. Probabil ca pe masura ce aflam lucruri noi unele despre celelalte descoperim similitudini care ne fac sa ne simtim mai apropiati intr-un fel (stam in aceeasi zona de ex.) sau in altul (dam acelasi lapte copiilor) pe unele dintre noi. Eu sint o persoana fr. deschisa spre dialog, raspund cind sint inrebate si competenta intr-o problema, va spun despre achizitiile si descoperirile mele chiar cind nu ma intraba nimeni, ca mi se pare pur si simplu mie ceva care merita impartit cu voi, cam asta-i tot. Na, c-am sarit dintr-una-n-tralta, sa nu va suparati!
pup u,
Andra
http://www.geocities.com/luca_obejdeanu
bibi spune:
Elena, patania ta a m-a lovit pe mine exact in moalele capului. Traisesc de cateva saptamani un sentiment ciudat,(pe care mi-e greu sa-l descriu in cuvinte), pe care l-am mai incercat o singura data pana acum, mai exact cand eram in ultimul an de facultate si a trebuit sa invat la cursul de medicina legala. Dupa seminariile de la IML(institutul de medicina legala) unde gaseam pe masa, nu numai pesoane in varsta asa cum mi s-ar fi parut mie firesc, ci si tineri si chiar bebelusi si dupa ce am parcurs cu chiu cu vai cele o suta si ceva de pagini cat avea manualul am avut un sentiment al naibii de real al efemerului.
Acum, dupa ce am stat fara David acasa mai bine de o luna si ceva ( se pare ca ticalosul mi-a lipsit muuuult mai mult decat am crezut eu)in primele zile de coabitare am avut acelasi sentiment. Nu stiu sa ma explic prea bine, dar cred ca am fost in pragul unui atac de panica cand la 2 minute dupa ce l-am salutat pe David din balcon( pleca cu Nana la plimbarea de la ora 11.00)am auzit din bucataria unde fumam linistita o tigara un scartait teribil de roti si o bubuitura groaznica. In mai putin de o secunda eram in balcon, mainile i-mi tremurau, am inceput sa plang isteric si am tipat la cele doua prietene cu care eram sa se duca si sa-l aduca pe David in casa.
Mai multe nu spun ca nu-s in stare.
Ceea ce vreau eu sa va propun este sa facem in asa fel incat la lista, sau intr-un alt mod agreat de voi, sa adaugam si numerele noastre de telefon, ca uite, sunt situatii in care ai ucide pentru o informatie sau pentru o idee.
Si ca sa nu cad in pacatul de care tocmai s-a vorbit (daca vreti am sa va povestesc eu cat timp am batut la usi inchise pe aici) si ca sa confirm teoriile Eenei si ale Andrei- Andra, Carmenutza spuneti-mi si mie mai multe pe PM despre ANL. Rugamintea se adreseaza de fapt - daca aveti cunostinte sau prieteni care au avut experiente cu ANL spuneti-mi si mie cateva vorbe, plizzzzzz!!!!
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
bibi spune:
Legat de Priorix - David nu a avut nici o recatie adversa. Nu i-am dat antitermice(nu a facut febra), nu i-am mai pus comprese cu apa rece (nu e nevoie) si i-am facut baie generala imediat dupa vaccin.
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
carmenutza spune:
in 5 min plec pe usa, via aeroport, Antalya....Razvan zbiara la mine ca intarziem, sa plecam..da' io am vrut sa va mai scriu o data....ne intoarcem peste 2 saptamani...am emotii cu pitica in avion..sa-mi tineti pumnii...
pupici
Carmen si bb Maya Alexia
pojogam spune:
Uitandu-ma la mesaje mi-am dat seama ca ideea lui Bibi de a trece si data de nastere a copilului in semnatura e tare buna. Asa mai stim si noi cine se mai sarbatoreste ca mereu derulam la prima pag sa vad cine ce… Acum parca nu s-au mai copiat copilasii…
Spun si eu asa in avans “La multi ani!” ca zau nu stiu cine mai are ziua de nastere… Iertare!
In seara asta iar m-a disperat copulul asta; a varsat iar de am schimbat tot asternutul. Dar el era vesel nevoie mare, numai eu eram nervoasa…(scriu cam greu ca mi-a stricat tasta “v” si acum s-ar putea sa nu mai apas aceasta tasta). Ma gandesc si la un ecograf sa nu aiba ceva la stomacel, fire de par de pisica …poate bat eu campii!
Sa va mai zic de Dorna… Cred ca ati fost pe acolo si cu siguranta cunoasteti parcul de sub poelele muntelui unde veveritele topaie in voie si vin la tine sa-ti ia din manuta mancarea…ei Flaviu a vazut si el pt prima oara aceste animalute si era extrem de fericit ca e ceva mic ce topaie catre el. Le fugarea si dorinta luik era sa le prinda de coada dar… de… nu erau pisicile lui de acasa sa stea. La bunicu in curte ciocanea in fiecare dimneata o poarta si o bucata de metal apoi ciulea urechile pt ca auzea trenul, ba il si v edea din curte si a invatat un nou sunte asa “UUUU!”. L-am dus pe niste coclauri, ca sa-l adorm si cred ca am scris despre asta,(poate o sa pun si poze); a vazut vaca si multi au ras ca l-au auzit spunand catre vacuta “HAM!HAM!” . A inceput sa stea pe vine si se uita in sus la ugerul vacutei si era cat pe ce sa traga de el.
A si partea cea mai faina a fost ca s=a “amorezat” de o vecina cam de 6 anisori. Cand o vedea tremura de placere si asta tare m-a pus pe ganduri ce usor va fi de sedul baietul asta!. Ea ii dadea seminte de bostan curatate si el le manca din palma, de la mine nici nu voia. Se uita dupa ea oriunde era. Daca nu era afara se zgaia la geamul ei sa vada…
Uneori tipa ii spune “Flaviu imi dai un pupic?” si baiatul meu intinde gurita si o pupa pe gurita … am ramas tablou. Eu cerseam pupici la greu si primeam unul pe obraz!
A invatat unde e luna si cand apare ea, adica seara ii aratam luna si el repeta ceva de genu “lun”.
Acum sa va intreb eu: copilasii vostrii vorbesc? Ovidiu e ingrijorat de chetis asta ca nu-si da drumul la vorbit. Eu il ironizez ca ar tb sa faca propozitii, insa totusi nu ar trebui sa vorbeasca?
Va pup si va doresc tot binele
PS BIBI am putea trece chiar in semnatura nr de telef.Nu ca al meu ar conta f mult, ca sunt din Bacau, dar ne putem gasi totusi repede.
Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao
alinuta spune:
de ieri gargaricioasa mea merge! pina ieri, facea timid cite 2-3 pasi, dar ieri s-a ambitionat si asa ca o ratusca miscindu-si agale poponeata duduia mea a luat-o din loc! ptiiii ca tare m-am emotionat!
sa zic si eu 2 vorbe referitoare la formula: alexandra mea de cind s-a nascut (cu exceptia primelor 2 luni cind a "baut" mixt) numai cu formula se delecteaza. si slava domnului n-am trecut cu ea nici macar printr-o simpla raceala. de la 1 an am inceput cu lapte de vaca, dar perioada a coincis cu revolta ei impotriva oricarui fel de papa asa ca am revenit la formula in ideea in care ea contine ceva mai multe vitamine, proteine etc fata de laptele de vaca. in curind vom trece iar la lapte de vaca, dar deocamdata mai zabovim pe formula.
nu stiu exact ce fel de marci de lapte sint acasa, ma refer la formula, dar poate ati auzit si de similac si am vazut ca se gaseste la farmacii. eu vi-l recomand cu toata cadura, pe alexandra numai cu similac am hranit-o si iat-o zdravana si sanatoasa.
noi urmeaza sa ne mutam miercuri, casa e plina de cutii si genti si ma ia cu naduseala numai cind ma gindesc ce urmeaza. sper ca gargarita sa suporte cu bine mutarea, ca numai la ea ma gindesc.
va pup pe toate!
Alina si Alexandra
alinuta spune:
si multumim tare mult de urari! mama denaturata ce sint, in nebunia asta cu mutatul am si uitat de sf. alexandru, noroc ca m-au sunat ai mei si ne-ati urat voi, altfel...
e-he, ce ti-e si cu batrinetile astea!
Alina si Alexandra