Bebelusi de iunie-iulie 2003 (27)
Raspunsuri - Pagina 5
Marox spune:
Elena, m-a cutremurat povestea ta! Cum e posibil sa existe atita inconstienta, nepasare, indolenta din partea unor oameni care au jurat sa-i ajute pe semenii lor?!! Oare chiar nu se poate face nimic, nimic?!!!
Cum spuneam in mesajul precedent, am fost in Bucuresti in vara asta. Sincer, mi se parea ca lumea o duce mai bine, vinzatoarele mai amabile (ni s-a intimplat de mai multe ori sa ne cheme in fata, vazind ca avem copil, ceea ce nu se "face" in Franta), functionarii de la aeroport zimbitori si politicosi. Si acuma, citind acest mesaj imi dau seama, ca "realitatea" mea roz e atit de ireala...
Lya spune:
N-am mai scris de mult dar am citit tot ce-ati scris.Mai ales zilele astea am intrat mai des sa vad daca a scris Elena.
Elena am plans cand am citit mesajul tau.Mi-am amintit enterocolita fetei mele,cum eram pe la urgenta de ziua ei,cadea de pe picioare si era ca o leguma iar in urmatoarea zi eram la Cantacuzino cu 13 scaune pe zi.Dar totusi cosmarul prin care-am trecut eu a fost floare la ureche fata de cosmarul vostru.Multa, multa sanatate lui Mihaita si pregateste-te bine c-o sa vina vremuri cand abea o sa
reusesti sa-i dai mancare ca atat o sa vrea sa manance.A mea cum deschidea ochii cerea papa si trebuia sa stau cu farfuria langa gurita ei si abea reuseam sa-i bag in gura ca asa repede manca.Nu
credem sa-ti amintesti chiar tu de mine deoarece nu-mi amintesc sa fi "vorbit" vreodata cu tine.Sa va faceti bine cat mai repede!Si tie multa putere!
I-am dat si eu Ecoflorina iar la o luna dupa enterocolita a inceput din nou sa aiba scaune moi 3-5 pe zi iar in ultimul timp cam 2-3.Am fost la doctorita ei de 2 ori si mi-a spus sa nu-mi fac griji ca-i de la dinti.Am apelat si la o alta doct care mi-a tratat-o inca odata cand tusea de 1 luna de zile f urat c-o trezea din somn(pe la 8 luni)si mi-a dat sa-i fac ex coproparazitologic 3 probe de unde a iesit ca fata mea are giardia.Asa ca a stat saracuta 1 luna cu scaune mai moi si asta cu regim strict de diaree si daca nu apelam la doct a2- a mai statea fata mea pana-i ieseau toti dintii ca apoi sa se mai gandeasca doct ei si la altceva.
Acum facem toata familia tratament pt giardia si mi-a spus o farmacista ca trebuie sa-i mai dau regim ca daca nu o sa aiba toata viata probleme cu colecistul.
Gio ,inteleg ca acum e bine Taisia?Ii dai mancare normala sau ii dai regim?Ecoflorina i-ai dat dupa fiecare tratament cu antibiotice?
Romana multa putere!Pupici la baietii tai!
Maria_m oare ce mai face?
Sanatate la toti copilasii?
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lya
Lya spune:
Se vede ca sunt cam socata de ce-a spus Elena.
Vroiam sa spun "Sanatate la toti copilasii!!!!!!!!!!"nu?
Scuze!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lya
amik spune:
lya,eu sunt asa de tematoare de viermii intestinali cum nu-ti pot spune.cu toate astea,alexandra,na,e copil mic si baga totul in gurita.acum merge in picioare,gaseste chestii pe jos pe-afara,pe toate vrea sa le guste si mie mi se face parul maciuca.o tot sterg pe manute cu servetele umede dar...ce sa fac?dr ti-a zis ceva?ti-a dat vreun sfat cu referire la prevenirea acestui lucru?nu pot nici sa nu o las de manuta si sa o invat o speriata de bombe!
ce intrebari mai pun si eu!parca-s toanta!
i-am povestit si lui razvan de ceea ce a patit elena cu puiul ei si a ramas si el socat!cica sa dea spitalul in judecata!hmmm...
voi va plangeti de scaune moi si alexandra mea acum e pe dos:face niste scaune tari...se screme un sfert de ora,timp in care cred ca a facut ditamai baleguta...si cand colo...un sparc!mi-a fost teama de fisuri,de sangerari,dar nu e cazul...ma gandesc si ma tot razgandesc,facandu-mi procese de constiinta caci fata mea nu prea papa ciorbite.am observat ca nu prea se omoara dupa ele si atunci ii dau ceea ce consider ca ar manca mai cu pofta.iau teazap de multe ori,dar asta e!insa lapte,sucuri,ceai,lichide in general bea.mai nou ii dau Danao de mere&pere si plange dupa biberon ca mai vrea.ceai bem tot de la milupa,de fructe rosii.am incercat la un moment dat sa ii fac de-alea la pliculet,de fructe,babycalm,etc...indulcite cu miere..dar nu au avut asa succes ca milutee.
maine vreau sa ii fac niste perisoare cu marar...sper sa ii placa!este foarte selectiva si foarte schimbatoare in privinta mancarurilor.adica a avut o perioada buuuna de timp in care nici sa nu vada banane.in fiecare zi incercam,in fiecare zi ma loveam de refuzul ei.e,de doua zile vrea banane intr-una.
ma gandesc serios la trecerea pe lapte normal,dar vad ca nu prea multe mi-ati raspuns la intrebare.si anume:ati renuntat la formula sau ba?dupa cum o stiu eu pe fie-mea,tare mi-e ca voi avea bataie de cap pe tema asta!
acum va las ca trebuie sa fac curat prina casa.luni asteptam musafiri.neinvitati!
pupici pentru mamici si bebici!
Alexandra mare si Alexandra mica...
www.jester.ro/alex/
alinuta spune:
am citit cu sufletul la gura mesajul tau elena si (oare pentru a cita oara cind citesc astfel de mesaje) m-am cutremurat. e cumplit ce se intimpla in spitalele de-acasa, e cumplit cum oameni ca si noi devin atit de indiferenti la durerea altora, si se lasa "urniti" doar la vederea unei bancnote. e trist si strigator la cer dar ce poti sa faci si cu cine sa te lupti?
as vrea sa spun "bine ca sint aici", de fapt iata ca am si spus si tare as vrea fetelor sa nu interpretati cuvintele mele, nu le luati ca pe o aroganta ieftina sau ca pe un act de bravada, luati-le asa ca pe un fapt simplu. imi cer iertare daca intr-un fel sau altul cuvintele mele v-au ofensat. nici aici nu sint toate roz, numai cind imi amintesc prin ce-am trecut la nastere si mi se stringe stomacul, dar macar aici ai pe cine sa iei de guler, ai la gitul cui sari si chiar daca nu e cazul, macar ca stii ca ai pe cine trage la raspundere te face sa te simti parca mai in siguranta.
elena, sanatate multa puiului mic, putere infinita sa treceti toti 4 peste ce-a fost, curaj si fruntea sus, sint cu gindul si cu sufletul alaturi de voi, imbratiseaza si pupa puiul mic din partea mea cu toata dragostea.
iar fetele cu supararea, catan si calina: haideti fetelor, nu mai fiti suparate si nu va intristati din atita motiv. si eu sint cam in aceeasi barca, de cele mai multe ori doar am timp sa citesc si mai rar sa raspund, dar pentru mine e mai mult decit suficient sa stiu ca fetele sint aici, ca la nevoie si nu numai am un umar de nadejde pe care sa pling, sa rid, sau sa-mi spun of-ul. si e mare lucru. asa ca hai, lasati supararea la o parte ca zau nu-si are rostul, si chiar daca nu sintem atit de bagate in seama pe cit ne-am dori, macar stim ca oricind aici sintem bine-venite.
Alina si Alexandra
bychi spune:
Elena, am ramas consternata de ceea ce v-i s-a intamplat. Cu lacrimi in ochi si durere in suflet ca se poate intampla asa ceva. Cand te gandesti ca esti la mana lor si ca nu prea ai de ales in disperare de cauza… Fara cuvinte…
Sanatate lui Mihaita, putere si tarie voua ca sa puteti sa-l ajutati pe micut.
Sa ne ajute Dumnezeu si sa ne fereasca de asemenea necazuri, ca-i cumplit.
Catan si Calina nu trebuie sa va suparati si sa plecati pentru cas nu v-i s-a raspuns la postari. Nu cred ca a fost cineva rau intentionat si poate fiecare a trecut prin asa ceva.
Va pupam cu drag
Bychi si bb Tiberiu
http://community.webshots.com/user/tibicu
elena_ltd spune:
Doamne, fetelor, n-am destule cuvinte si nu le gasesc pe cele potrivite sa cuprinda recunostinta si emotia mea pentru mesajele voastre. Va multumesc inca o data. Cu toate astea, n-as vrea sa monopolizez topicul pe cine stie cata vreme cu subiectul meu, mai ales ca-mi reprosez ca initial am aruncat o bomba cu efect intarziat, nu v-am dat lamuriri de la bun inceput si n-am avut intentia asta. Dar eram cam zombie, abia ca acum incep sa intru intr-o revenire mai de bun simt.
Carmenutza, cu ce sa ma ajuti... pai m-ai ajutat mai mult decat crezi, ca voi toate. In special tie si Magdei vroiam sa va povestesc pentru ca va stiu in sectorul 2 de care tine Emilia Irza.
Marox, sper din suflet si in ceea ce ma priveste pot spune ca am sa fac tot ce pot sa se schimbe ceva. Si mai sper ca intamplari ca ale mele sa fie exceptii. Luata de val, n-am spus ca de exemplu la sectia scolarilor e un medic de pus pe rana. Un om de aur, Cernatescu. Sunt si medici minunati si dedicati, problema cea mai mare este personalul mediu. Vorbesc prostii, tot sistemul saniar de stat care ma obliga sa platesc asigurari de sanatate si daca nu vreau sa beneficiez de serviciile lui. Platim milioane de lei pe luna pentru asta si evident ca as fi preferat sa le dau pe o asigurare medicala privata. Medicul meu de familie incaseaza lunar cota parte din asigurarea mea si i se rupe daca nu il vizitez un an de zile. Ba mai mult, e deranjat daca vin mai des, ca el tot banii aia ii ia. Suntem la al treilea medic de familie si de fiecare data tot in aceeasi infundatura ajungem. Dezinteresul.
Ce e la fel de nasol si condamnabil este si lipsa informatiilor si slaba educatie a parintilor. Si aici ma pun cap de lista. Tampita pana la cer am fost sa nu ma sesizez ca dupa operatia de furuncul, copilul nu primea antibiotic. Si la fel de tampita pentru ca am inghitit trimiterile medicului de familie la toti ilustrii necunoscuti in ale chirurgiei. Si nu numai.
Ce sa-ti zic, daca ar fi sa judec dupa ce am vazut in spital, Marox, o sa mai curga multa apa pe Dunare pana la o schimbare esentiala de la cosmetizarea de care ziceai tu. Si pentru ca vorbeam de parinti, desi sunt ultima in masura sa judec, am vazut in salonul meu o mama cu copilul la perfuzie si care ii dadea nes cu lingurita ca poftea copilul. Na! Evident ca a vomat la 2 minute. Alta il indopa cu Fanta ca sa nu mai fie constipat si cu devotament ii dadea bomboane direct din gura ei ca ea avea masele sa le sparga. Cand medicul a pomenit de "flora intestinala" s-a albit ca varul ca-i cine stie ce boala letala si cate si mai cate.
Lya, da, si Mihai a inceput sa ceara sa manance si ma bucur enorm. N-am inteles prea bine, Ruth a ramas cu o sensibilitate dupa enterocolita pe termen mai lung? Ce tratament faceti pentru giardia? Oana a luat Zentel dar nu il mai recomand pentru ca giardia e parsiva si recidiveaza. Eu intentionez sa-i bag pe amandoi pe Helmiflores de la plafar.
De "vorbit", am vobit si noi doua. Iar de tinut minte nu era greu pentru ca la fel ca voi si eu am fost impresionata de experienta ta.
Amikule, d-apoi sa vezi si sa nu crezi. Castig io procesul cu spitalul la Pastele cailor. In fisa era trecut ca i s-a schimbat pasamentul la manuta la nu stiu cate ore, ca i s-a administrat algocalmin pentru febra (asta si pt ca erau obligati sa treaca temperatura de doua ori pe zi in fisa, iar Mihai avea mare). N-au nici o apasare. Mai mult chiar, venea dimineata medicul sa ne instruiasca sa facem ordine in salon, sa strangem mancarea si toate lucrurile din afara spitalului ca ei au platit amenzi grase Sanepidului. Pai nu ne e rusine? Si am zis si io: Mi-ar fi, daca spitalul mi-ar hrani copilul pe timpul spitalizarii, daca i-ar da tratament adecvat si daca macar ar pune o perna pe pat sau o patura. Nu aveau pe paturi decat saltele si cearceafuri. Atat. Si cica sa nu am alte lucruri. Dar cu ce, frate, sa-mi invelesc plodul? Da pot dormi linistita ca au gresie si termopane.
Nu, ma, stiu ca m-as lupta cu morile de vant, dar fac valuri din toti rarunchii si strig pe unde sunt urechi de auzit pana se misca macar ceva.
Cat despre intrebarea cu formula, Mihai a primit Milumil 3 pana la pacostea de boala si i-a placut la nebunie. E cam scumpicel, dar te stiu mana larga.
Alinuta, personal nu ma lezez deloc si inteleg perfect faza cu "bine ca sunt aici". Prietena mea e in Germania si printre principalele motive pt care ezita sa se intoarca, tembelismul sanitar din Ro este unul dintre ele. So, la fel zic si eu "bine ca esti acolo" si cu vocea tot mai ridicata de cand sunt mama. Nesiguranta medicala si incertitudinea in care mi-am crescut copiii in ultima vreme mi-au luat jumatate din viata in loc sa-mi dea relaxarea de a ma bucura de ei.
Bychi, ai pus punctul pe i. Esti la mana lor. Ma crezi ca de multe ori imi inghiteam revolta si vorbele care ar fi insotit-o de teama ca la ora 6 fii-miu intra la propriu pe mana lor? I-au schimbat vreo 5 branule si numai gandul ca iar ii scotocesc dupa vene prin manute ma facea sa tac, numai sa fie cu mila pentru copil.
Cel mai bine este sa ai un medic bun la care sa apelezi la nevoie si sa nu fii nevoit sa ajungi la spital. Nu o veni el seara, dar a doua zi tot vine si te scoate la liman. Cum zicea Gio de dr. Stanciu de exemplu.
Gata, iar m-am intins si inchei. Va multumesc pentru tot, pentru mesaje, pentru PM-uri, pentru suport si mai ales pentru solidaritate. N-am facut-o individual pentru ca au fost atat de multe si as fi ocupat si mai mult din spatiu ca pana acum.
Mihai azi a fost mai bine, dovada si prezenta mea la scris. N-am idee cat ar trebui sa-l tin pe regim. Medicul zicea de vreo 2 saptamani de-acum incolo. Voi ce stiti?
Cu mii de multumiri,
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
Lya spune:
Elena Zentel luam.
Regim tine-i cat de mult.O farmacista f buna mi-a spus ca trebuie tinut 2 luni pt ca raman cu o sensibilitate.
Rut asa se credea ca a ramas cu o sensibilitate,dar,"sensibilitatea"s-a dovedit a fi defapt giardia.
Amik e dificil de prevenit giardia la varsta asta cand baga tot in gurita.Noi incercam dar..
Lya spune:
Elena,Gio,puteti sa-mi spuneti exact regimul recomandat?
elena_ltd spune:
quote:
Originally posted by Lya
Elena,Gio,puteti sa-mi spuneti exact regimul recomandat?
Lya, noi tinem regimul clasic pentru diaree: orez fiert, carne fiarta de pui sau vita, morcovi fierti, banane, branza de vaci mai nou, paine prajita, mere coapte si deocamdata doar atat. Nu stiu cand sa introduc si alte legume si fructe.
Lapte bea Humana HN dietetic pentru diaree si ii indulcesc ceaiul (de menta, musetel si frunze de afin) cu Electrolyt Humana (un fel de Gesol pentru rehidratare, doar ca mult mai bun).
Mihai deja nu mai face diaree si motivul pentru care imi doresc sa trec la o alimentatie cat mai normala este faptul ca a pierdut multe calorii si proteine prin febra si ca a fost deshidratat si e slabit din cale-afara.
Medicul de la spital mi-a recomandat 2 saptamani de regim, acuma, ce sa zic, o sa mai intreb si in alte parti.
In privinta zentelului, de ce spun eu ca nu l-as mai recomanda. Este puternic, de regula tratamentul trebuie repetat pentru siguranta, dar giardia "se ascunde" la analize si de foarte multe ori recidiveaza. Am inteles ca si daca bea apa din cadita de exemplu, e posibil sa ia din nou. Gurile rele spun ca nu scapi niciodata de ea definitiv. Nu stiu. Oanei i-am facut tratamentul cum iti ziceam, teoretic a scapat, dar iar se plange de dureri de burta si e anemica din nou. Ca giardia da si anemie pe langa alte prostii.
Eu sunt hotarata sa dau Helmiflores, care e un produs natural si care se poate administra pe termen lung fara nici un risc de "avariere" a altor organe, cum ar fi in cazul Zentelului cu ficatul. Si tot din acelasi motiv, din septembrie bag toata familia pe tratament homeopat. Mai sut si alte produse naturiste pentru giardia, mai pe seara o sa caut in notitele mele si daca gasesc ceva iti trimit. Nu se stie niciodata cand le folosesti.
Grija mare la Zentel ca nu se da mai mult de doua ori in an la varsta lui Ruth.
Citeste aici despre giardia:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16136
Va pupam si va dorim sa castigati lupta cu giardia si nu numai.
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici