cum procedam..?

cum procedam..? | Autor: Alecsia

Link direct la acest mesaj

Astazi m-am intors din concediu si fireste ca i-am revazut pe cei dragi. Insa aflu ca mama mea saptamina asta a fost bruscata intr-un magazin de una dintre vanzatoare.Ca sa ma intelegeti mai bine , mama mea statea la rand intr-un magazin de carne (nu spun numele) ii vine randul, intinde banii vanzatoarei cerand de 100 000 lei nu stiu ce produs, ca n-am mai retinut. Vanzatoarea ia banii, cantareste dar pachetul face 115 000. Mama mai scoate din buzunar 10 mii si 5 mii marunt, ii intinde la care vanzatoarea spune ca face 115 000 si ca-i mai trebuie 100 000.Mama ii spune ca suta tocmai a luat-o la care explicatia a fost ca cei 100 000 erau deja pe tejghea si apartineau unei doamne din fata ei cu vreo 3 oameni care plecase deja si care isi uitase banii acolo.Cum sa stea banii pe tejghea fara sa-i vada nimeni,chiar ea daca stia nu cred ca-i lasa acolo in fata tuturor.Mama a intrebat de un sef sau cineva competent in magazin care sa rezolve situatia , insa vanzatoarea i-a spus ca ea e sefa si binenteles ca a inceput circul, a facut-o pe mama in toate felurile, intr-un magazin super aglomerat si a mai dat-o si afara imbrancind-o si injurand-o ,aruncandu-i banii . Acum, pentru ca sint nervoasa de mor, cum procedam in astfel de cazuri , ca eu una nu vreau sa o las nepedepsita pe vanzatoare pentru comportamentul ei .Si eu , la randul meu am fost inselata la bani , in alte magazine ,din neatentie sau premeditat(la fel se faceau ca nu i-ai dat 100 mii ci 50 mii sau nu 500 mii ci 100 s.a.m.d), insa eu am rezolvat pasnic. Va intreb , cum procedam in astfel de cazuri? Ne lasam umiliti, pagubiti si plecam sperand ca nu se va mai repeta sau ....? La cine apelam sa ne faca dreptate, ca e strigator la cer ?

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Eu zic sa te duci la magazinul resprectiv si sa vorbesti cu seful de acolo;nu cred ca vinzatoarea respectiva ocupa functia asta.
Nu trebuie sa o lasi balta in nici un caz. Comportamentul ei este de neacceptat.Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Buna,

nu cred ca ea era sefa magazinului, pentru ca altfel nu ar fi avut acest comportament.Personal nu m-as lasa pana nu as vedea data afara de la acel loc munca, asta in cazul in care patronul nu este ruda, sot sau prieten fff apropiat.Bafta multa, si nu lasa lucrurile asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

scuze ca revin, insa lumea din magazin nu a avut nimic de spus legat de comportamentul vanzatoarei?nu a incercat nimeni sa o ajute pe mama ta si sa-i spuna vreo doua vorbe de duh vanzatoarei?sa nu-mi spui ca ceilalti au stat impasibili si priveau, cu toate ca nu m-ar mira.

tot eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

quote:
Originally posted by bebitzu

scuze ca revin, insa lumea din magazin nu a avut nimic de spus legat de comportamentul vanzatoarei?nu a incercat nimeni sa o ajute pe mama ta si sa-i spuna vreo doua vorbe de duh vanzatoarei?sa nu-mi spui ca ceilalti au stat impasibili si priveau, cu toate ca nu m-ar mira.

tot eu

Curios dar nu, caci doamna din spatele ei a spus ca nu era atenta iar ceilalti si-au vazut de treaba lor .Nu mi-a spus ca ar fi sarit cineva.Ideea e ca asta e un magazin de desfacere, producatorul e in alt oras, deci nu stiu daca au vreun sef de magazin si care e ala , de ce nu era de fata..Dar am niste nervi , nici nu ma pot calma.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Doamne sfinte, fantastic ce poti sa mai auzi! Nesimtire maxima!!! Pai eu cred ca m-as duce la un avocat si sa dea naiba daca nu i-as da in judecata!!I-as tara prin salile de judecata si le-as cere si daune morale. As fi in stare sa aduc la faliment taverna lor nenorocita. Plus ca le-as trimite 50 de mii de controale pe cap: Sanipid, Fiscul si ce naiba s-ar mai gasi. Si cum indrazneste sa puna mana pe mama ta, sa o impinga sau sa o imbranceasca?!?!?!? Ce, vanzatoarea e si bodyguard-ul magazinului??!!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

Tara e plina de insa nu-i vedem decit cind se lovesc de noi.De ce nu-i trimiti,controle sa-si deasi ei cu capul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu vad nici o solutie decat de a-ti face dreptate singura. Nu e bine, nu e frumos bla bla bla, dar asa as face no matter what. M-as duce frumos la vanzatoare, m-as tzigani si i-as face scandal, ba as mai si imbranci-o si i-as trage vreo doo ghionturi, sa se invetze minte altadata. Nimeni nu iti poate face dreptate in cazul asta.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

O solutie ar putea fi prin protectia consumatorului (daca sunt seriosi). Le-am facut eu un flagrant o data la un magazin acum 3 ani (2001 toamna) (nu stiu daca acum mai sunt seriosi ca atunci).
La mine faza era ca pretul din raft nu corespundea cu cel de la casa (diferente de la 100 lei pana la 500 lei). Prima data am zis si eu ca n-am vazut bine, a doua oara am luat-o pe vanzatoare sa-i arat si tot degeaba. A treia oara, am venit insotita de unul de la protectia consumatorului care a vazut faza si i-a amendat pe seful de magazin si pe vanzatoarele de la caserie. Si de atunci nu am mai auzit sa fi fost vreo problema la magazinul ala (probleme poate, dar nu din intentie). Iar vanzatoarea n-a stiut ca treaba a fost intentionata (adica nu stia ca eu i-am "adus controlul pe cap".
Ce ai putea face, cred ca singura solutie "legala" ar fi - sa repetati faza identic - , cu reprezentantul de la protectia consumatorului (sau de ce nu de la politie daca protectia consumatorului nu reactioneaza)in spatele cuiva (mama ta probabil nu mai poate fi folosita ca o cunoaste vanzatoarea, dar o alta femeie in varsta sau un batran... cu o mutra cat mai "bleaga" posibil)
Decat se te cobori la nivelul lor, sa-i iei la bataie, mai bine incearca asa. Nu ai martori nu-i poti actiona in nici un fel pe cai legale. Dar daca le realizezi "ambuscada" atunci sunt la mana ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Nu se intampla numai in Romania, ca sa stiti bine asta.

Acum cateva saptamani merg cu sotul la un supermarket.Fiindu-mi putin rau trec de casa si m-asez pe o bancheta in apropiere.El luase niste fructe si o apa plata(calda afara am intrat cu gandul de a lua apa, dar am vazut si fructe si le-am luat).Per total costau 5.12 euro.Sotul ii da o hartie de 10 euro si inca 12 centi .Ii da vanzatoarea repede bonul si cei 5 euro pauza.El ii spune de rest si a inceput aia sa faca atat de urat de nu va spun.Dupa 'lupte adevarate' scoate din casa cei 5 euro si i-i da, spunandu-i ca ea stie bine cand incaseaza si ce incaseaza.Imi era rau si am preferat sa plecam.Data viitoare vom chema seful de raion si o punem sa numere toti banii din casa.Cand trece un produs pentru citit, automat intra in casa.Ce e plus e clar ca-si trag vanzatorii.

Alta data mi s-a intamplat mie.Am luat putine produse si mereu calculez cat costa, deci la casa stiu cam cat am de platit.Alt supermarket asta.Mi-a trecut de 3 ori acelasi produs si il plateam tot de-atatea ori.de 3 ori l-am pus pe vanzator sa repete actiunea, si nervos in cele din urma imi zice:ce..vreau sa-mi dea si rest?M-am suparat atunci si i-am spus clar ca nu sunt vanzatoare dar eu vreau produsul la pretul de pe raft, si nu platit triplu.Norocul meu a fost sefa de raion care a vazut ce se intampla si mi-a dat dreptate.Lumea deja ma apostrofa ca ce tot vreau.Dezavantajul meu a fost:se simtea dupa accent ca nu-s austriaca.Pana la urma a fost bine dar nu mai intru in magazinul respectiv.
La facturi mari intotdeauna mi s-a intamplat sa-mi fie pus macar un produs de 2 ori.Nu o consider neatentie, ci rau vointa si ahtiati dupa plus.
Deci nu numai in Romania se intampla!

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html

http://community.webshots.com/user/babee11
http://community.webshots.com/user/phillip0602

Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Ai dreptate Babee, mi s-a intamplat de multe ori si mie in Japonia (dar eu o consider neatentie sau prostie nu intentie din partea vanzatorilor)
Deosebirea este ca aici si in Austria cu ajutorul caseriei care inregistreaza totul clar si automat, se poate verifica pe loc daca este vreo greseala (lasam de-o parte ideea de intentie), pe cand in cazul "dat" cred ca era imposibil de demonstrat ca a fost vorba de un "furt", fara ca cei prezenti sa se implice. Casa era inutila banuiesc.

Mergi la inceput