are cineva OALA DE LUT ??????
Raspunsuri - Pagina 3
danat spune:
Si eu am avut aceeasi problema: am gatit varza a la Cluj si daca nu o tineam aproape 3 ore (!!!!!!!) la cuptor, o mancam cruda...si-asa nu prea intrase gustul unul in altul si parca le mancam carnea separata, varza separata sosul separat...maaare deziluzie pt mine, care o primisem cadou si abia asteptam sa gatesc ceva in ea....
Cum se face fetelor ca mi se pare enorm sa tii la cuptor 3 ore o mancare?
Iar despre curatat si eu am patit la fel: am spalat-o numai cu buretele, fara detergent, cu apa chioara si deja dulapul in care sta ea miroase numai a varza...pai ce facem, trecem mirosul dintr-o mancare in alta?!?!
Eu am din aia in care instructiunile din carticica sunt scrise si-n ungureste, sau asa ceva...daca nu ma insala neuronu' obosit!
Dana mama lu' bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu
mamicaluitheo spune:
dar la sfarsit ii luati capacul? ca asa se face.
intr-adevar si eu o spal numai cu apa si burete si chiar mancarea nu-si trece mirosul de la una la alta::)) pe bune.
eu mai fac in ea : feliute de carne, pulpite de pui, cu feliute de cartofi cepisoara de aia mica feliute de ardei si rosii un pic de apa cat sa le acopere si iese extraordina, dar musai la orice fel de preparate sa fie luat capacul cel putin o jumatate de ora la sfarsit.
sarmalele sunt un deliciu, puteti face si iahnie de fasole sau de cartofi in acel vas. eu una il iubesc
a si inca ceva inainte de a fi bagat la cuptor si umplut cu ce vreti voi, VASUL TREBUIE TINUT O JUMATATE DE ORA IN APA.
pofta buna sa aveti
cu drag andreea
Lorelai spune:
am urmat instructiunile din carte. tinut in apa 15 -20 minute inainte, si vasul si capacul. la sfirsit, scos capacul o jumatate de ora.
dupa spalat l-am lasat o jumatate de zi sa se usuce afara dupa care l-am pus in dulap. acum alta dandana, cind ma uit in dulap, il vad ca pe fundul vasului au aparut pete mici de mucegai. l-am spalat din nou de data asta cu detergent si l-am lasat iar la uscat. il las afara 2-3 zile sa se usuce bine.
daca nici de data asta nu iese cum trebuie il transform in ghiveci de flori, nu de alta, dar rau nu arata.
cred ca ori am eu ghinion cu el ori sint bolovanca si nu stiu sa il folosesc.
Lorelai