triplu test

triplu test | Autor: julyjuly

Link direct la acest mesaj

Buna !

A avut cineva de facut acel "triplu test" care se face la 25 de saptamini sau cam asa ceva ? Ce testeaza sau de ce este indicat ? Eu nu l-am facut desi doctorul mi-a zis ca era cazul , in special ca am implinit 30 de ani (anul asta ce-i drept) si vezi doamne era indicat...urmarea ? doctorul a renuntat sa-mi mai montorizeze sarcina ca nu am fost la cabinetul lui din 2 in 2 saptamini (asta imi cerea sa o fac de pe la 16 saptamni, desi mi-a zis ca primele analize facute erau supernormale...) si eu am lasat-o mai moale cu consultatiile ca ma costau mult si le faceam cam degeaba, ca doar nu e cazul sa te vada doctorul din 2 in 2 saptmini la 4 luni jumatete nu ?? cind zice clar si nu o singura data ca sarcina este ok !

mersi pentru raspunsuri,

july

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beu spune:

July, eu am ramas insarcinata la 31 de ani si nu mi-a spus doctorita sa fac nici un triplu test pentru ca la fel ca la tine totul decurgea bine. La control mergeam odata la o luna si asta pentru ca asa ma chema doctorita dar dupa mine m-as fi dus mai des ca-mi facea eco de fiecare data si-mi placea sa vad piticul. Asa ca fa ce-ti dicteaza sufletul atata timp cat te simti bine si nu sunt probleme si schimba medicul ca nu te merita ca pacienta .Sa auzim de bine.Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Eu am facut triplul test, este un test de sange... de asemenea am mai facut si un Prescreening test de sarcina pt depistarea unor eventuale probleme de sindrom Down sau defecte de tub neural... In sapt 13-14 am facut un test de sange si ultrasound (ecografie), iar in sapt 16-17 un alt test de sange... datele ambelor teste sunt coroborate si interpretate si ti se da un rezultat exprimat in " risc ridicat sau scazut" de astfel de deficiente... Acuratetea rezultatului e de numai 65%. Pt o acuratete de 98% se recomanda amniocenteza.
Dar in mod normal se recomanda dupa 35 de ani sau mai devreme daca ai avut cazuri in familie...
Sarcina usoara!

Denisa si bebica din burtica - 26 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Pana la sfarsitul lunii a 7a se face un control pe luna, in luna a 8a o data la doua sapt., iar in luna a 9a in fiecare sapt.
Raspunsul cel mai sigur (nu neaparat 100%)ti se va da intre 18 si 22 sapt cand vei face ecografia morfologica la care se masoara toate organele bebeului si se analizeaza functionarea lor. Insa pe parcursul sarcinii mai sunt emotii in sensul ca in sapt 24 ti se face testul de sange pt depistarea unui eventual diabet de sarcina. Apoi sunt emotii pt problemele de trimestrul trei de sarcina...
Stii cum e! Pana nu te vezi cu bebe in brate...

Denisa si bebica din burtica - 26 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput