Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 13
sandra20 spune:
Eryka ,multumesc ptr raspunsuri,o sa-l mai pun pe sotzi sa sune la scoala si sa intrebe ce si cum sa stiu ceva sigur....
monet multumesc ptr incurajari..bb are 65 cm (adica atat avea acum vreo 2 sapt,nu cred ca a mai crescut)..o sa mergem sa-i cautam carutz nou ca saracul asa sta de chinuit,cu picioarele pe afara ,nici in latime nu sta prea bine...sper sa gasesc ceva asa urias ca dinozaurul meu...
danaA multumesc!! si tie sa-ti traiasca amandoi si sa fie grasi frumosi si sanatosi
AndraM sigur nu e nici o greseala!!!
stiti ce e ciudat??!! ca ma uit la el si mie nu mi se pare asa de gras (bine ca daca ma gandesc ca are 9 kg,pare mult,dar nu prea se vede)
http://community.webshots.com/user/sandra2o
Sa ai curajul sa spui da,sa ai curajul sa spui nu si-n fiecare clipa grea sa ai curajul sa fi tu
Eryka spune:
Mamici
Monet FELICITARI mey strig in gura mare sa stii ,pai tu esti cineva domne` Are Lia o mamica super.Sandra cu placere,sa stii ca daca tu nu ai deloc carnet ,ma refer la cel romanesc ,atunci va trebui sa faci scoala de soferi ,si intr-adevar sa fie nevoie de cele 100 de intrebari.Suna si informeaza-te.Multa bafta.Irinel nu mai stau sa-i sun ptr alta programare ,deci ei au mai vazut-o la o luna dar atunci doar cantarit si masurat si ascultat inimioara atat.Iar acum apartinem de alt spital ,ptr ca acolo se faceau doar nasteri .Deci ei nu mai au treaba cu mine si nici eu cu ei.Din cate stiu aici se fac vaccinurile dupa 3 luni ,adika intre 3-4 luni ,si apoi cred ca 6-7 luni si tot asa.Sper sa fie ok ,Bineanteles ca daca as avea robleme cu copila ,atunci as fugii la spital imediat si sigur nu m-ar da pe usa afara.Doamne ajuta sa nu am probleme cu ea niciodatasi sa fie totul bine ca pana acum.Kiar asa nu-ti mai fa probleme ca doarme bebe mult ,asta e un lucru bun,Ayumi doarme noapte cate 12 ore iar ziua mai mult se uita la pereti ,daca doarme si ea 4 ore pe zi e bine .Fiecare copil cu ale lui.IAr eu imi faceam probleme ca o dormi prea putin ziua ,vezi?Nici asa ,nici asa nu-i bine cum am dao noi ne facem griji.Este normal doar suntem mamicutze de puiuti mici.Madutza ce-ti fac plimbarile?Hai ca si eu am luat-o la picioare ,m-am pus pe treaba ,vezi daca mai ambitionat?Cu ocaziia asta poate slabesc si eu.Maria bine ai revenit ,mey ,vrem poze cu voi ,a fost cuminte bebe in plimbari?No na ca am intrat in ceatza ,iar ma-ti pus pe ganduri cu diversificarea mea,si eu care eram asa hotarata sa vedem ce mi-o mai trazni capul zilele astea,pe o parte voi kiar ave-ti dreptate,dandui numai laptic ,mai scap si eu de griji si stau mai linistita,ca daca incep cu diversificarea ,treptata tot mai mult trebuie sa ma okup de mancarica lui Ayu.Pupici si mai vb.
poze cu Ayu
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
madutza spune:
Buna fetili,
Da ati scris, nu gluma!!!! Ca sa am eu acum ce recupera...
Mona, Felicitari!!! Tu esti geniul nostru!
Erika, spor la treaba cu plimbarile. Din pacate eu fac o pauza ca ma doare rau de tot spatele. Eu am probleme mai vechi si poate am exagerat. Dar o sa revin in forta . Sunt chiar placute plimbarile, doarme si copilul bine si mai iesim si noi din casa, unde am cateodata impresia ca ma tampesc.
Sandra, inseamna ca ai lapticul gras mai de ia atat in greutate. Bravo lui!
Andra, de multe ori stau sa ma gandesc cum faci tu la serviciu cu bebelina. Cred ca e foarte cuminte, ca eu stau cu ea acasa si nu am timp de nimic. Nasoala faza cu mancarica peste tot, ma gandesc ca fiind la serviciu...
Maria, bine ai revenit! Ce bine de voi ca ati fost in concediu, vreau si iooooo! Neaparat vrem poze.
Dana, si eu ii cand si ea lalaie ceva acolo. Mai nou isi canta sa adoarma, de fapt e o lalaiala-vaitatuta. Mori de ras.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
oimpia_76 spune:
Bun gasit, dragi mamici cu bb asa mici! Am un mare "of" si sper sa ma puteti voi ajuta. Fetita mea, Sara, e nascuta pe 10 mai, deci are aproape 4 luni. Marea noastra problema este papica. O alaptez de cand s-a nascut, dar din pacate nu e deloc o mare mancacioasa. Chiar nu stiu ce sa mai fac. Aseara, cand am cantarit-o, m-a apucat plansul si i-am spus sotului ca nu mai rezist. Acum are doar 5,300 kg. S-a nascut cu 2,900 kg. In prima luna a luat 500g, luna a doua 1,100kg, luna a treia 440g si asa a ajuns acum la 5,300kg. Situatia ma depaseste total. Lapte am destul, dar nu are cine sa-l manance. Nu stiu unde vom ajunge in ritmul asta. Pediatra la care mergem si in care am mare incredere mi-a spus ca ma sfatuieste sa continuu sa o alaptez. Totodata, mi-a spus ca daca simt ca intr-adevar nu mai pot, sa incerc sa ii dau peste zi completare cu lapte praf. O sa incerc, dar prevad ca micuta mea nu va servi nici laptele praf. Am incercat acum o luna sa-i dau lapte de la mine, insa cu biberonul, dar a pland de abia am putut-o opri si nu a inghitit mai nimic. Cred ca e lenesa, deoarece trage putin, mananca cu spor cand vine laptele si pe urma, nervoasa, se opreste. Nu ii mai trebuie nici de la celalalt san. Alteori, e foarte agitata. Da din manute, din picioruse, rade la mine, numai sanul sa nu il vada. Ziua mananca cam din 3 in 3 ore. Am uitat sa va zic ca de la 2 luni ea nu se mai trezeste noaptea. De 2 saptamani am inceput sa o trezesc la miezul noptii si la 6 dimineata. Credeti-ma ca aceste 2 mese sunt cele mai consistente, deoarece mananca asa adormita cum e, cu mare pofta. Saptamana trecuta a pus 160 g, insa cand am cantarit-o aseara, am constatat ca dupa o alta saptamana a pus doar 60g. Voi ati trecut prin asa ceva? Din cate am citit, am vazut ca mai sunt si alti copii mai putin mancaciosi. Ma refer la Erika si la Lauraa, dar poate mai sunt si alte cazuri. In rest, fetita e extrem de vesela si jucausa, nu sta locului o clipa si vorbeste toata ziulica pe graiul ei. Va rog, veniti cu niste sfaturi, caci...sunt la capatul puterilor, oricata rabdare incerc sa am.
Olimpia, mamica Sarei.
madutza spune:
Olimpia, Laura si Erika...tocmai am citit intr-o revista ca daca BB ia in primele luni in greutate mai mult, in urmatoarele se regleaza si poate lua mai putin. Olimpia parerea mea este ca nu ai de ce sa te ingrijorezi, pt ca important e ca a luat in greutate si din cate stiu eu la 5 luni tb. sa aiba dublul greutatii de la nastere, deci te incadrezi. Conteaza si ritmul de crestere al copilului, care are si el perioade. Si Mariuca a luat luna asta cred ca pana in 500gr, dar nu mas strsez, o las in pace atat timp cat ea se simte bine si arata ca un bb sanatos.
Tocmai am venit de la plimbare, dar cred ca am facut doar fro 6 km...
Acum pot eu sa scriu si voi iar ati disparut
Eryka spune:
Olimpia bine ai venit la noi ,in primul rand stai linistita si nu te agita ca simte si bebe,se vede ca esti stresata dupa felul in care ai scris ,daca pediatra a spus ca este ok ,inseamna ca stie ea ceva,si mai ales conteaza ca Sara este bine si vioaie ,asta conteaza cel mai mult.Si eu imi faceam griji dar mi-am propus sa stau calma ,uite de exemplu in seara asta ,a manact doar 60ml lapte dupa baitza si atat ,ea deja a adormit fara sa mai manance nimik in plus si cine stie la ce ora so trezi sa ceara lapticul,Eu am vrut sa-i mai dau cand am vazut ca deja i sa facut somn ,dar ea nu mai vroia si pace ,asa isi strangea buzitzele ca nu am putut face nimik,am lasat-o cum a vrut ea.Cred ca e si perioada in care nu mai iau mult in greutate acum.Hai calmeaza-te si totul va fi bine.
Madutza halou eu sunt pe aici.Mey mi-a adormit fata singurica,am tinut-o putin in brate ,apoi cand am pus-o in pat sa trezit ,si am lasat-o in patut ptr ca am vazut ca nu a inceput sa se smiorcaie ,insa se foia si se vaicarea ,si spre uimirea mea ce sa vad?Peste 10 minute fetitza mea dormea bine mersi pe burtica.Uraaa de ar fi asa mereu.Si eu am vrut sa mai ies o tura acu spre seara dar daca sa intunecat deja mi-a fost cam lene sa mai ies cu fata afara .Laspe maine ca mai e timp,nici o graba.Tu iar 6 km?Dar cum de le reusesti?Ca eu merg vreo ora si simt ca sunt lesinata nu alta.poze cu Ayu
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
madutza spune:
Erika, pai eu intr-o ora fac 5-6 km, daca merg intins si nu se scoala Mariuca. Eu am observat ca daca nu ies nu ma simt bine, chiar si 30 de minute. Daca nu se strica vremea poate mai ies o tura si pe seara. Ce bine ca Ayu a adormit singura, nu ma astept eu la un astfel de miracol prin Ploiesti. Noi numai leganate pe picioare. Deja ma mir ca doarme de 1,5h, si asta in timpul zilei.
Intrebare: cupilutii vostri nu se trag de nas, urechi, isi baga mainile in ochi...asa cu nervi si mai ales cand le e somn? A mea asa face, dar nu mi-am facut probleme. Sunt curioasa daca e singura.
AAAA, am uitat sa va spun ca in plimbare am vrut sa merg in vizita la o prietena si cum a intrat in casa a inceput sa urle (tipat d-ala de durere) si nu s-a potolit un sfert de ora, pana nu am iesit cu ea afara din casa. Se pare ca intr-adevar nu se simte bine in alte case. Asta e, mai rarut cu vizitele...
Irinel spune:
Buna fetele!
Danaa, o sa ma uit pe carnetul lui de vaccinuri (cand dau de el in haosul din casa ) ca sa nu spun prostii, da parca unul din cele facute la o luna era pentru meningita (ca atunci a facut unul pe OHIP si unul platit, adica asta). S-ar putea sa diversific si eu tot ca tine, sau poate totusi apelez la cereale intai...
Mona, gata!!! Doamna-mamica doctor in filozofie felicitari! Vezi de treaba cum sa nu meriti???Ai muncit atat si esti o desteptuta, noi suntem mandre de tine si sunt sigura ca si Liuta si tati sunt. Sa sarbatoriti momentul neaparat. Uite ca n-am apucat sa iti scriu PM< da ca sa nu treaca iar timpul, ce ziceti de sambata cealalta la Niagara si apoi la noi evident? Pana la urma si saptamana asta ar fi ok, da e casa mult prea cu fundu'n sus, tare ma streseaza cand o vad asa. NOroc ca e weekend lung la noi. Si la voi e Ziua Muncii luni? sau e altadata?
Olimpia, bun venit printre noi, tu iti faci griji ca ia fetita prea putin, si eu acum ceva timp ma stresam ca o copilul prea mare. Eu sincer zic sa nu te stresezi, am observat ca, cu mici exceptii (exemplu Mariuca Madutzei) fetitele sunt mai micute, asta nu inseamna ca e ceva in neregula. Cat despre lapte praf , nu i-as da atata timp cat as avea eu atata lapte. Indiferent cat de putin mananca, tot latele tau e mai hranitor, si atunci de ce sa o treci pe lapte praf. Nu laptele tau e problema ca tu inteleg ca ai laptic, ci faptul ca ea nu e prea mancacioasa. EU am o nepotica de 2 ani jumate si abia acum are vreo 12 kg si ceva, e micuta dar e o scumpete si a fost si este mai sanatoasa decat frate-sau mai mare care a fost un grasunel ca al meu. Si culmea e ca e si mancacioasa foc spre deosebire de fratior care a fost si este un mofturos.
Madutza, ia-o usor cu coloana. Fetelor, m-ati convins, abia astept sa termin saptamana aasta (sper...) cu aranjatul prin casa, macar in mare, si apoi o iau si eu la picior cu carutul. Cand era bebe mic m-am plimbat cateva zile si sa stiti ca se cunostea, dar eram asa de obosita (pe atunci nici bebe nu dormea nici ziua) ca am renuntat la plimbari lungi. Plus ca preafer sa merg cu tati ca ma cam plicstisesc, da o sa vina si mama-soacra si o sa am si companie. Madutza, ai incercat sa pui fetita pe burtica si sa o legani usor (eventual daca se foieste rau, ca al meu, ii tii caputul sa nu il intoarca). La mine vad ca functioneaza si adoarme din ce in ce mai repede. Poate si pentru ca e in perioada asta somnolenta, nu stiu, dar incearca.
Christina, mi-am adus aminte de mesajul tau despre soacra. Sa stii ca eu am fost mai egoista. Soacra mea a vrut sa vina cand am nascut, dar eu stiam ca ar fi fost multa tensiune, caci dansa evident crede ca stie totul despre copii, iar eu, sincer vorbind, nu prea stiam nimic, poate doar ce citisem da stii cum e cu teoria si cu practica. Numai ca o mamica are ea intuitiile ele cand e vorba de copilul ei si m-am temut ca de fiecare data imi va impune cum vrea dansa considerand ca stie mai bine. Dansa e si o fire puternica, dominanta, iar mie nu-mi place chiar deloc sa ma cert. ASa ca am preferat sa astept pana ma obisnuiesc cu bebe, chiar daca am fost perfect constienta ca de fapt sunt cam inconstienta :-) ca nu stiu nimic despre copii si o sa imi fie greu. Acum probabil ca tot vom mai avea opinii separate (Doamne ajuta sa o scoatem la capat fara nervi si suparare) da macar nu ma mai simt ca aia care n-a pus mana pe un copil toata viata ei. COpilutul meu e bine dezvoltat si sanatos, deci nu sunt o mama chiar asa de rea... Vom vedea, oricum dansa va vrea sa faca tot ce stie dansa, sper sa fiu suficient de diplomata sa nu iasa cu scantei.
Eryka ce bine ca adoarme Ayumi asa usor, asa sa fie si de acum incolo... Hai ca ne-au crescut copiii. Eu zic sa astepti pana la 4 luni cu diversificarea, eu asa am de gand.
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
oimpia_76 spune:
Irinel, Madutza, Eryka, va multumesc pt. raspunsurile de incurajare! Si a-propos de diversificare, si mie mi-a zis pediatra ca pot incepe cu sucuri de fructe de la 4 luni jumate. Sper din tot sufletul sa inceapa Sara sa pape mai bine. Ce sa fac, traiesc cu speranta!!!!
Olimpia, mamica Sarei
sandra20 spune:
madutza si al meu face la fel si se mai zgarie si cu vreun colt care nu l-am vazut sa il tai...dar i-am luat manusele si l-am tinut asa vreo 2 sapt ...acum am renuntat la ele...vad ca inca mai face dar parca nu e la fel de sadic ca inainte....
<- ce-mi place asta ,parca e geo al meu....
http://community.webshots.com/user/sandra2o
Sa ai curajul sa spui da,sa ai curajul sa spui nu si-n fiecare clipa grea sa ai curajul sa fi tu