Eu am alta reteta, de la bunica mea, dar e ....delicioasa!!! Si f. rapida.
Calesc in tigaie ceapa, apoi adaug carnea tocata (indiferent ca e porc sau amestec de porc si vita). In paralel curat si tai cartofii (cruzi) in felii destul de mici si nu prea groase, ii pun in tava mare de la cuptor, adaug ceapa si carnea calite cu tot cu zeama din tigaie si le bag la cuptor, la foc potrivit (aprox. 150°). Cand cartofii se patrund cu furculita, bat 1-2 oua cu sare, piper, marar, eventual o lingurita de vegeta (de regula insa nu prea pun vegeta) si le amestec in musaca. Mai las putin tava la cuptor (5-10 min.) si apoi e gata. Iese super buna, garantat!!! Pofta buna!
Cristina si Anelisa Elena (04.04.04)
http://community.webshots.com/user/cipstyle
Cristina tu nu pui oua deloc in carnea tocata? Daca nu pui nu iese "nelegata" adica nu se imprastie in farfurie cand o mananci?
Daniela, mamica de Ana-Maria
Eu am facut ieri musaca, cred ca a 2-a oara in viata mea. Carnea am tocat-o cu ceapa si 2 cartofi, am pus sare si piper, patrunjel tocat si am calit-o cu putin ulei pana s-a albit. Cand s-a racorit putin am pus si un ou. Cartofii i-am prajit putin, am pus un strat de cartofi, unul de carne si iar cartofi, cateva felii de rosie deasupra pt."fata" si putin apa. Am dat-o la cuptor si cand a inceput sa se rumeneasca am batut 2 oua si le-am turnat deasupra si am dat iar la cuptor pana s-a facut si oul. A iesit o bunatate de sa te lingi pe degete si eu nu pot spune ca sunt o mare bucatareasa.