Carnea pentru musaca

Carnea pentru musaca | Autor: ponicid

Link direct la acest mesaj

Nu-mi mai iese carnea pentru musaca. Nu mai stiu sa fac musaca sau spaghete cu carne sau alte mancaruri cu carne tocata prajita.
Mi se intampla urmatorul fenomen: pun carnea tocata in uleiul incins si o invart pentru a se coagula sucul din ea si a se face alba. In momentul in care incepe sa se albeasca pe toate partile se strange si devine nisipoasa. Am facut niste pateuri cu carne care ziceai ca sunt umplute cu nisip. Unde gresesc? Am tocat carnea si mai mare si foarte fin, am pus carne numai de porc apoi numai de vita si in sfarsit ameste, am lasat-o pe foc o data 15 minute alta data 1.5 ore picurandu-i apa. Am facut toate experientele posibile si am ajuns la concluzia ca nu-mi mai iese si pace. Voi cum o faceti?

Daniela, mamica de Ana-Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Daniela, nu sunt eu mare bucatareasa da' musacaua e specialitatea mea.
Eu in primul rand folosesc carne amestec- porc cu vita (din comert ca mi-e cam peste mana sa o fac acasa singura). Pun carnea intr-un castron si amestec cu 3 - 4 oua intregi, sare, condimente, patrunjel tocat - pana devine moale. Abia dupa aceea o calesc si termin capodopera - un rand de cartofi, unul de carne. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Raluca, eu asa am vazut in cartile de bucate. Am sa incerc si cum zici tu.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Incearca asa...la mine iese super...AM MARTORI..JUR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby350 spune:

Draga Daniela eu prepar astfel carnea:iau bucati de carne amestec porc si vita o calesc asa bucati mai mari impreuna cu ceapa taiata pestisori si dupa ce s-a fiert o dau prin masina de tocat cat e calduta apoi o amestec cu condimente dupa gust.Iese super buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Buna dimineata fetelor,
Ma bag si eu in vorba pentru ca fac des musaca si schimb mereu reteta, dar totdeauna iese super buna.
Sint citeva lucruri mici care dau efecte mari, si anume:
-pun in tigaie citeva linguri de ulei de masline
-tai ceapa marunt si o pun la calit putin
-adaug carnea, de obicei amestec porc+vita
-pun condimente: vegeta, rosmarin, busuioc, cimbru, piper sau ce va place
-amestec bine pina se albeste bine carnea si adaug bulion, suc de rosii sau o pasta de tomate cu condimente in ea.
Las carnea pe foc pina scade de tot.

Am facut musaca uneori cu cartofi taiati felii rotunde si prajiti, dar mi s-a parut ca iese musacaua prea grasa, cu mult ulei. Altadata am fiert cartofii si i-am pasat cu forculita, am adaugat putina sare si i-am asezat in straturi, intre carne.
Se mai poate folosi o vinata taiata felii lungi si prajita putin, apoi asezata in stratul al doilea, sus si jos avind cartofi intre carne.
De-asupra torn putin lapte si bat citeva oua, apoi pun cascaval ras si las la cuptor cam 30 min la 200 grade.

Incercati mereu mici schimbari la retete si o sa va placa.

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Raluca, Gaby o sa incerc si asa.
Florina, eu fac asa ca si tine (in afara uleiului de masline-eu pun de floarea soarelui) si mi se ghemotoceste carnea imediat ce s-a albit si asa ramane. Adica orice as adauga dupa aceea (oua, pasta de tomate)nu mai este o pasta ci este o pasta cu ghemotoci mici. Daca o mai si las apoi sa scada toata apa si aproape se ridica uleiul deasupra, obtin nisip curat nu pasta de carne. Si cand imi aduc aminte ca prima oara cand am facut pateuri cu carne in viata mea au iesit mai bune ca cele de patiserie...
Va multumesc fetelor, sambata fac musaca!

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Daniela, pune mai putin ulei, in mod normal se amesteca cu toate si nu are cum sa iasa de-asupra. Poate carnea e tocata prea mic. O cumperi gata tocata sau o toci tu acasa? Nu pune apa cind prajesti carnea. O sa iasa putina apa din ea, dar lasa-o pina scade de tot. Dac pui tot ce trebuie in ea, o sa iasa buna.
Spor la treaba.

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Florina eu nu pun mult ulei iar ceva grasime tot se lasa mai ales daca am pus si ceva carne de porc. Pe de alta parte in carte scrie ca amestecul trebuie lasat pe foc pana lichidul scade complet si incepe sa se ridice grasimea. Asa este la orice mancare: consideri ca ai scazut-o complet atunci cand incepe sa se stranga grasimea.
Astazi am facut musaca. Mi-a iesit. Am pus ouale si sucul de rosii de la inceput in carne si asa am pus-o pe soba. Cred ca asta era secretul. Cu condimentele am cam zbarcit-o pentru ca mi-a fost frica sa nu fie prea condimentat si pana la urma a iesit cam necondimentat.
Va multumesc fetelor!

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Ma bucur ca ai reusit musacaua. IEri am facut si eu ardei umpluti si am patit la fel cu condimentele. De frica sa nu iasa prea condimentati, am pus mai putin si au iesit necondimentati. Dar data viitoare o sa iasa mai buni:)

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ca sa nu fie grasi, cartofii care se pun la musaca pot fi in prealabil copti in cuptor (in coaja), apoi curatati si taiati in felii transversale.
Maria

Mergi la inceput