CUM SLABIM?????

CUM SLABIM????? | Autor: Rodica

Link direct la acest mesaj

Fetelor, acum cu sarbatorile, fiecare are cateva kg in plus,CUM LE DAM JOS

Ce retete de slabit a-ti incercat si cu ce rezultate ? Cat au durat ?
Ce adrese internet referitoare la metodele de slabire a-ti mai intalnit?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Eu am folosit cu mare succes metoda MONTIGNAC
Nu este un regim de slabire, ci o metoda de adoptat pe tot parcursul vietii, o metoda de mincat "sanatos". Este intr-adevar foarte eficace!!! Inconvenientul este ca trebuie sa ai ceva timp pentru gatit, deci daca suntem mari adepte ale mincarurilor "de-a gata", congelate etc, trecerea va fi cam grea...

A scos mai multe carti in care explica in ce consta, cu titluri incitante de genul:
"Maninc, deci slabesc!!!" (in original Je mange donc je maigris...)

Eu am aceasta carte si inca una cu retete...

Metoda are doua etape:
1. Prima etapa consta in pierderea in greutate pina la greutatea dorita
2. Cea de-a doua etapa consta in mentinerea greutatii dorite (si aici avem dreptul la citeva "excese" controlate si mici placeri culinare, fara riscuri prea mari...)

Avantajul metodei este ca in + acest mod de a se alimenta este foarte sanatos!

Din pacate acum nu prea mai am timp sa gatesc si... va trebui sa reincep metoda foarte curind...

Situl lui oficial se afla la adresa:

http://www.montignac-intl.com/

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Mai vreau sa va spun ca in momentul in care am inceput acest mod de a ma alimenta, toate persoanele din jurul meu erau foarte neincrezatoare si ma considerau cam nebuna ca spun ca tin regim si maninc asa de bine!!!
Si totusi, rezultatele au aparut extrem de repede... Foaaaarte vizibile!!! Am pierdut cam 8 kg in 2 luni... (atita aveam de pierdut!) Ajunsesem sa am greutatea mea ideala! Mincind foarte, foarte bine, nesarind nici o masa, din contra, mincind chiar si intre mese... In + eram in plina forma

Pentru + de info puteti merge pe:

http://123maigrir.com/

si sa cititi:

http://26.webmasters.com/*123maigrir.com/httpdocs/maigrir/regimes/montignac/montignac1.htm

Tot pe acest site veti gasi si un calculator al greutatii ideale, un convertizor livre/kg, multe alte regimuri de slabire, retete, un dictionar nutritional etc... Doar ca e in franceza

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Foloseste metoda de alimentatie disociata!Avantajele sunt ca poti manca oricat poftesti,si aproape orice iti doresti, atata timp cat nu combini alimentele.Este f.simplu,singura regula a "regimului"este sa nu combini glucide cu lipide,de ex.nu poti manca friptura de porc impreuna cu paine sau cu mamaliguta,sau cu cartofi prajiti.Aceste alimente nu se consuma la o distanta mai mica de 4 ore........
in schimb poti manca oricata friptura iti doresti (si nici macar nu conteaza daca e grasa) cu legume,de ex.,care sunt alimente neutre..........
Sper ca te-am lamurit cat de cat,Un An Nou Superfericit!

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by Otilia
Tot pe acest site veti gasi si un calculator al greutatii ideale, un convertizor livre/kg, multe alte regimuri de slabire, retete, un dictionar nutritional etc... Doar ca e in franceza

Otilia & La Adelita [/font=Comic Sans MS]

ai mai Otilia, adica greutatea mea ideala ar trebui sa fie 63.2 kg ?!, pai nici in cosmarele mele nu visez asa greutate

eu stiam ca greutatea ideala se calculeaza dupa formula:
greutatea (kg)
------------------------------- = indice corporal
inaltimea (m) * inaltimea (m)

de ex: inaltimea 1.72 m si greutatea 54 kg vor da un indice = 18.25
54
----------- = 18.25
1.72*1.72

acest indice corporal trebuie sa aiba valori cuprinse intre 19-25. bineinteles ca aici ar trebui sa tina seama fiecare si de varsta. cu cat inaintezi in varsta, indicele tinde spre valoarea maxima a intervalului. eu as mai adauga ca depinde si de constitutia osoasa a fiecarei persoane in parte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Otilia, multumesc pentru adrese!
Am sa incerc sa tin regimul disociat de care esti multumita, problema e ca eu lucrez la aeroport in ture, si cand sunt de noapte....programul se da peste cap.
Acum am 68kg de la 62kg cat aveam in martie cand am inceput turele. Am 1,56 inaltime si deci e foarte necesar sa fac ceva!

Multumesc Ira, ce legume (in afara de morcovi) gatesti acum iarna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

Otilia, ce sa fac ca ma intereseaza si pe mine metoda de care ai pomenit, da' eu am facut doar engleza si germana? cum pot sa aflu si eu mai multe amanunte?

,don'soara Alex si bb Teo

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Angela T.

ai mai Otilia, adica greutatea mea ideala ar trebui sa fie 63.2 kg ?!, pai nici in cosmarele mele nu visez asa greutate...

Draga Angela,

Exista mai multre metode de a calcula greutatea ideala, dar in cele din urma noi suntem cele care o stabilim... asa cum credem noi.
Greutatea ideala calculata pe acest site ti se pare prea mare?
Probabil ca in conceptia ta despre frumusete si despre silueta este prea mult, dar din punct de vedere medical la 63,2 kg ai fi considerata foarte bine, adica nu obeza, nu prea slaba, situata in intervalul "bun"!

Ce-i drept, se stie ca 1/4 din femeile cu o greutate normala se considera, in mod fals, prea grase!!!
Dar una este un corp sanatos si alta este un corp de fotomodel anorexic.
Oricum, depinde, asa cum ai spus si tu, de fiecare persoana in parte, de constitutia osoasa, musculara etc... Probabil ca metoda lor de calcul este diferita de a ta, dar este doar data ca cifra indicativa iar pentru mine se potriveste foarte bine.

In metoda de care pomenesti tu, unde este exact greutatea ideala pentru tine? La ce indice? Ca asta iti da o plaja intreaga de greutati...

Eu am calculat si dupa metoda ta, iar cu greutatea ideala care imi iese pe site imi da indice de 21,8, deci se situeaza la jumatatea intervalului indicat de tine.

La tine, cele 63,2 kg ce indice de greutate iti da? Vrei sa spui ca mai mult de 25???

Pentru cele interesate, o sa va dau cit mai curind amanunte despre metoda Montignac, fiind se pare una dintre putinele metode care nu favorizeaza efectul yo-yo (adica ingrasarea si mai mult care urmeaza de obicei dupa un regim de slabire clasic).

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Tot pentru Angela...

M-ai facut curioasa si m-am intors pe site sa mai calculez...

Din cite inteleg eu, ai o inaltime de 1,72 m si ti se pare ca o greutate de 63,2 kg ar fi un cosmar negru-negru...

Si totusi, dupa metoda de care ai amintit chiar tu, aceasta greutate iti da un indice corporal de 21,36, deci este cuprins in intervalul indicat de tine 19-25. Asa ca nu inteleg de ce spui ca acest calculator nu ar fi bun...
Mijlocul intervalului 19-25 este totusi 22... Deci mi se pare mai mult decit rezonabil rezultatul dat!!!

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

...si mai vin cu o completare, referitor la indicii cormporali, care se calculeaza, asa cum spune Angela, dupa formula

x= G/h² , G fiind greutatea in kg, iar h inaltimea in m.

Pentru un indice mai mic decit 17 este vorba de anorexie si este grav!!!
- intre 17 si 20 este vorba de o persoana slaba
- intre 20 si 25 este normal
- intre 25 si 30 este vorba de o persoana mai grasa
- peste 30 vorbim de obezitate si devine periculos dpdv medical!!!

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Angela T.

[blue]ai mai Otilia, adica greutatea mea ideala ar trebui sa fie 63.2 kg ?!, pai nici in cosmarele mele nu visez asa greutate

eu stiam ca greutatea ideala se calculeaza dupa formula:
greutatea (kg)
------------------------------- = indice corporal
inaltimea (m) * inaltimea (m)

de ex: inaltimea 1.72 m si greutatea 54 kg vor da un indice = 18.25
acest indice corporal trebuie sa aiba valori cuprinse intre 19-25. blue]

Draga Angela,

Daca te uiti pe acelasi site de care am spus, gasesti si un calculator pentru a calcula i.m.c. (indicele de masa corporal), insotit de explicatiile de rigoare, la pagina:

http://26.webmasters.com/*123maigrir.com/httpdocs/calculateurs/imc.htm

Am calculat pentru 1,72m si 54kg si rezultatul este un IMC = 18,25 iar explicatia este: "Aveti o greutate situata SUB greutatea-sanatate"
Ar fi bine macar un kg de + ...

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput