Mamici de ianuarie-februarie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Crinuta iti pot raspunde eu la intrebarea referitoare la ecograf. Aparatul lui Iosup si cel de la Diagnosis si cel de la CMU sunt 2D si nu 3D, ecografele 3D sunt doar cateva (2-3) in tot Bucurestiul. Stiu ca unul este la Sanador, altul la Mediplus si mai erau vreo 1-2 dar nu stiu pe unde.
Crinuta patuturile din material textil se pot folosi pana ce bb are vreo 3-4 ani iar cele din lemn pot fi folosite si pana la 6-7 ani (depinde ce dimensiuni cumperi).
Draga mea, nu esti nici tu si nici bb nesim ci doar le simti tu mai greu. Eu acum am inceput sa o simt foarte bine, sotul de asemenea dar tot asa, mai mult seara - pasare de noapte imi iese
Referitor la lunile de sarcina, noi pe 26 august incheiem 5 luni si intram in luna a 6a. Mie asa imi este cel mai usor sa calculez: am avut UM pe 26 martie si deci la 26 ale fiecarei luni intru intr-o noua luna. Daca stai sa calculezi pe diferite site-uri am gasit ca luna a 6a este intre sapt 23-27, pe altele intre 24-27 deci aiurea de tot. Mie mi se pare asa cel mai usor. Daca vrei oricum iti scriu lunile:

luna a 6a = S24-27 SAU 23-27
luna a 7a = S28-31
luna a 8a = S32-35 SAU 32-36
luna a 9a = S36-40 SAU 37-40

Deci, peste o saptamana intram in luna a 6a.

Crinuta pana la urma ai facut acea urocultura. Ce rezultat ai avut?
Ca eu, desi ma laudam ca nu am nimic insarcina, mi-am luat analizele aseara si toate sunt bune mai putin sumarul de urina si trebuie sa ma duc sa-mi fac o urocultura si o antibiograma sa vad ce imi da sa iau. Deh, trebuie sa ma plang si eu de ceva

"ingerasele" 21+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ingerasu, merci mult pentru raspuns. Deci ochiul meu nu m-a inselat in privinta ecografului. Chiar vreau sa fac si eu 3d sau 4d, si asta numai pentru a-i vedea fata, daca se poate. Cam cand ar fi bine sa fac aceasta eco 3d sau 4d pentru a se vedea fata cat mai bine?

M-ai lamurit si cu lunile. Nu stiu de ce exista diferente, dar asa ma gandeam si eu ca luna a 7-a incepe din sapt 28.
Din a cata saptamana putem spune ca daca ne apuca nasterea, e ok pentru bb?

Revenind la eco 3d, eu vreau sa fac ca tine Ingerasu, adica sa ma duc la dr Poiana. Tu ti-ai facut deja programare? Cu cat timp inainte trebuie sa fac?

Urocultura o voi repeta luni, deoarece nu am mai avut probleme, si asa cum am scris, sumarul a iesit destul de bine, cu exceptia acelor rari urati amorfi. Am citit ca daca ar fi infectie, ar trebui sa iasa nitri, leucite, pe cand la mine totul era absent.

Oricum, pt linistea mea o voi repeta, insa, chiar nu stiu de ce nu a iesit concludent datat trecuta, deoarece am respectat toate regulile. Daca se intampla la fel? Nu pot repeta analiza asta la nesfarsit.

Ingerasu, ce anume nu a iesit bine la sumarul tau? De unde concluzia ca ar fi ceva si necesitatea de a face si urocultura?

pupici

Crinuta si bb din burtica 21 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Fetele, la mine miroase a weekend asa de tare incat merg acasa...
Tati si-a cumparat scule de pescuit si mergem Duminica la o partida de pescuit si stat la soare...

Va pupicesc pe toate (si pe burtici) si va doresc weekend placut!!!

Natalia si gagalicea (17 + sapt)
Dr. Doru Diculescu - Stanca - Cluj
http://community.webshots.com/user/natalias103

Mergi la inceput

Crinuta cel mai bine se face eco intre 20-22 sapt deci max vinerea viitoare. Poti suna 231.77.91 si asistenta de acolo iti va da mai multe detalii. Din cate stiu eu dr Poiana are consultatii doar martea si vinerea, deci poate mai gasesti un loc liber pt saptamana viitoare. Daca zice asistenta ceva poti sa o rogi pe asistenta ca este o urgenta si ca te-a trimis dr Nayel. Daca o rogi frumos poate iti gaseste ea ceva liber.
Aceasta echo o poti face cand vrei tu, si la 30 de sapt, dar eu am vrut acum pt acum se vede cel mai bine morfo. Tu, daca vrei doar sa-i vezi fatzuca poti sa mergi si mai incolo.
Eu merg vinerea viitoare la ora 17.

Stiu ca trebuie sa avem macar 28 sapt implinite ca atunci bebeii supravietuiesc. Ce, doar nu ai acum alta problema? Sper ca nu te apuca alte griji.

Norocul meu ca mi-a dat doctoul sa-mi fac analizele ca asa am vazut si eu cum stau. Toate-s bune (calciu total, calciu ionic, magneziu, fier, hemograma, creatinina, ureea, TGO si TGP) doar glicemia putin sub limita pt ca am evitat in ultimul timp total dulciurile.
La sumar am un Ph mai ridicat, adica 7, si nu am probleme de genul nitriti, proteine, glucoza, corpi cetonici, urobilinogen sau pigmenti biliari dar la sediment am relativ frecv celule epiteliale+leucocite+ prezenta flora microbiana&rar mucus. Deci, ma gandesc ca ma paste o urocultura sa vad exact de la ce este si sa-mi rezolv problema.
Sincer nu imi dau seama cum am facut-o ca la mine nu se pune problema nici de igiena, nici de purtarea de haine sintetice si nici de lichide (beau zilnic min 2-2,5l) deci, spune si tu????

Apropos de ingrasat, m-am suit ieri pe cantar si am luat doar 2 kg pana acum, adica am 61 kg la 1.64m. Ce ma bucur ca nu am pus mult.

Dr. Ion Ionut - Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns La reveuse spune:

Buna ziua la toate mamicutzele !!!
Am o mare rugaminte la voi, mai ales ca majoritatea din cate imi amintesc, ati facut analizele astea, dar nu mai am rabdare sa caut in istoricul discutiilor!!!
Mi'au venit rezultatele de la citomegalovirus si listeria.
Citomegalovirus IgG - pozitiv, IgM - negativ.
Listeria 1/160 - e se pare ceva mai vechi , si nu vad nimic ciudat pt ca am animalutze. oricum probabil ca listeria o voi tine sub observatie!
Inca nu am ajuns cu ele la doctor, de'abia luni...pana atunci cer sfatul doctoritelor de aici intru interpretarea lor.
Va multumesc din suflet si astept raspunsurile voastre.

Anelyn + 18 saptamani - Dr Lemnete- Polizu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ingerasu, nu am nici o problema, insa, la mine e nerabdarea de a-l vedea, de a ma asigura ca este ok. Stiu ca suna copilareste, dar acesta este adevarul.

Mai fetele, eu ma panichez deja cu miscatul asta. Daca ar fi dupa mine as merge zilnic la ecograf, sau mi-as lua aparat acasa. Am luat-o razna, e clar.

Voi il simtiti tot timpul? Poate ma mai incurajati si voi, ca mintea mea lucreaza prea mult.

Natalia, si sotul meu e fan pescuit, si chiar aseara a fost.

pupici

Crinuta si bb din burtica 21 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

multumesc tare mult de felicitari si urari!... intr-adevar, sint super fericita! si imi dau seama cit de mult ne iubeste Omul de sus!... si ii multumesc continuu!
ingerasu, ma simt in al 9-lea cer daca poti crede! intr-adevar aveam aceasta presimtire pe care mi-o intarisera si cei din jurul meu care-mi spuneau mai toti ca fac baiat (o tipa radiestezista la serviciu care cica ea simte si a a mai zis fetelor si n-a gresit, ceva femei mai in virsta, s.a - doar 1 tipa a zis ca parca ar fi fata dupa burta... eu habar n-am cum e cu burtile astea, dar cred ca burta mea e prea micuta acum pt.asta...
a, si surpriza cea mai mare a fost aseara cind l-am sunat pe Tutunaru sa ma vada cu echo si mi-a zis ca el doar vrea sa stie daca e blond cu ochii albastrii???? ... la care eu am zis da de unde stiti ca e baietel, si el zice: am avut eu un feeling!...

crinuta, Tutunaru m-a trimis la triplu test acum (azi am 14S,5Z), cica se face intre 14 si 18 sapt, ideal in 15-16. ma rog... oricum sper sa iasa bine Doamne ajuta!, nici nu vreau sa ma gindesc la altceva, sa scap si de asta.
Eu stiam ca echo asta de la Diagnosis si CMU sitn 3D, dar vad ca ingerasu zice ca ar fi 2D??? habar nu mai am atunci...
oricum avea un ecran ff mare si mergea cu el pe orice parte a bebeului -il tot intorcea pina il vedea cum vroia el, ceea ce ma face sa cred ca ar fi 3D, dar chiar ca nu stiu ce sa mai cred. tu zici ca doar la Sanador si Mediplus ar fi, aha, si acolo cit ar fi o echo, de curiozitate?

pupici tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Anelyn sunt in regula analizele tale. Citomegalovirus ai avut candva (IgG+=anticorpi) dar nu mai ai (IgM-.
Listeria 1/160=echivoc. Asa cica au majoritatea persoanelor, e ceva, dar nu e ingrijorator. Din cate stiu eu va trebui tinuta sub control, adica evita branzeturi/lactate nepasteurizate si eventual repeta analiza dupa 1 luna-2. De fapt in functie de ce spune medicul. Unii o considera chiar O.K. din start si nici macar nu o repeta. Nu e un titru ingrijorator.
Crinuta si eu sunt in continuare in aceeasi situatie cu miscarile lui BB. Dar nu ma mai ingrijorez. Atata timp cat misca, chiar si mai slab/rar, eu cred ca e in regula. Placenta aia anterioara e de vina la noi, iti spun eu!
Irina, 18+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Anelyn, IGM inseamna infectie acuta prezenta iar IGG inseamna o infectie in trecut si la care ai anticorpi. Deci, ai avut odata CMV si acum anu mai ai dar ai anticorpi - ceea ce este bine ca nu ai cum sa mai faci in sarcina infectia. Listeria tine-o insa sub observatie ca se poate trata in sarcina.

Crinuta, miscarile nu trebuie sa le simti in continuu ca doar mai doarme si bb (intr 16-20 ore/zi) sau poate sa miste noaptea cand dormi tu. Cel mai bine se spune ca este sa-l simti macar o data pe zi asta cand incepe sa miste serios.

Shobo, nu conteaza cum a miscat aparatul pe burta ta - 3D sau 2D sau 4D se refera la calitatea imaginii si cat de bine il vede. Pozele acelea, alb negru in umbre in care il vezi pe bb din profil sunt 2D.
Legat de unde se fac 3D si 4D si de preturi iti trimit un PM.

Dr. Ion Ionut - Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns La reveuse spune:

Irina, multumesc mult de tot !!!
Eu incerc sa imi stapanesc emotiile, mai ales in exterior, dar deja nu ma mai puteam concentra la nimic pe aici la servici si deja ma luase o durere de cap si in plus incepeam sa imi simt inima!!!!! Uau....noroc ca mi'ai scris ca mai aveam un pic si....hahaha...rad eu rad, dar nu'i rasul meu!!!! Mai...pana la urma nu pot acuza medicul ca nu mi'a dat sa fac nici un test, nu??? Ca numai la asta ma gandeam acum!!!!Of....multumesc inca o data de mii de ori!!!
Anelyn

Mergi la inceput