Mamici de ianuarie-februarie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 8

crinuta spune:
Shobo, felicitari pentru baietel. Poza aia o am si eu, tot de la Iosup.
Dar eu nu inteleg ceva. Eco aceea e 3d? Mie nu mi s-a parut. Sunteti sigure?
In privinta triplului test, banuiesc ca ai citit peripetiile mele, si stii ca poate da fals pozitiv sau fals negativ, deci este doar un indicator de risc. Din acest motiv eu nu ii vad utilitatea, decat in conditiile in care esti hotarata ca in caz de rez nu tocmai bun sa faci amniocenteza. Eu una nu am putut face asta, si mai mult decat atat nu ma vedeam ajungand la avort terapeutic. Cand ii vezi inimioara cum bate, cand il simti in tine, cum ii poti lua viata indiferent ce ar avea?>
Deci acest triplu test este o pacoste. Atatea cazuri cunosc de teste proaste, apoi amniocenteza buna ( si daca se intampla ceva la amnio, deoarece sunt riscuri), si copil sanatos, incat eu ma las in mana lui Dumnezeu si gata, dar, cu siguranta, la urmatoarea sarcina nu mai fac nici un triplu test.
Asta v-am scris si acum vreo 2 sapt. In momentul in care va decideti pt acest test, luati in calcul orice posibilitate, si vedeti pana unde ati merge.
Nu uitati ca si le eco ( 3d sau 4d) se poate detecta sindrom down( numai de catre un medic bun), si nu exista nici un risc pentru fat.
IN ceea ce priveste patutul, eu tot spre patut de lemn inclin. Eu am avut cand am fost mica, si nu s-a intamplat niciodata nimic. Exista acele aparatori, deci nu ramane nici 1 cm de lemn descoperit. IN afara de asta, il pot folosi cam 2 ani.
Ma rog, mai avem destul timp pana atunci.
Ingerasu, spune-mi si mie cand incheiem luna a 6-a? Eu una nu mai inteleg nimic cu saptamanile astea.
Crinuta si bb din burtica 21 saptamani
Dr. Nayel, CFR2

crinuta spune:
Shobo, din cate stiu eu triplul test se face incepand cu sapt 16.
Apropos, cat era pliul nucal( vezi ca scrie nuch pe poze)?
Dr. Nayel, CFR2

tomasa spune:
Da, Anda, chiar mi-ar placea sa ne cunoastem cu ocazia asta. Eu merg la consultatii la Ambulatoriu, nici nu stiu unde are cabinet.
Si eu am facut aceleasi analize pe care ti le-a recomandat si tie, mai putin cele de col+Papanicolau pe care lea-m facut tot la el dar inainte de sarcina cu cateva luni si cele pt. tiroida.
Eu cred ca pot merge la control in orice zi, dimineata in jur de 8.30. Tu cand mergi?
Irina, 18+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

tomasa spune:
Shobo si eu imi doresc un varsator, chiar mult de tot, dar nu sunt sigura ca asta va fi.... In mod normal DPN-ul meu este 16 ian. si stiam ca baieteii mai intarzie (nu e regula), asa ca sperante ar fi.
Irina, 18+ sapt.

crinuta spune:
Natalia mama, ti-am spus eu ca este posibil sa confunzi miscarile copilului cu contractiile?
Si eu le confund, dar citind aseara la mamici de noi-dec, am inteles cat de cat de la Try, care explica care este diferenta.
In cazul unei contractii, simtit toata suprafata uterului tare, pe cand atunci cand misca copilul se simte doar intr-un anume loc, in functie de ce misca, mana, piciorus, cap, etc.
Eu inca nu ma pot lauda cu miscari spectaculoase, desi sotul meu imi spune ca astea se simt cam peste o luna, deci sa nu ma ingrijorez.
DE obicei simt seara. In timpul zilei, mai ales cand ma misc nu simt mai nimic. Oi fi eu mai nesimtita.
pupici
Dr. Nayel, CFR2

Witchie spune:
Irina, Dr. Radoi are ore de cabinet joia de la 16 la 18 la un centru medical nou care se cheama Apollo si e pe Panduri. Vizita costa 400.000 de lei. Avantajul e ca daca te programezi din vreme (de luni spre exemplu) ai ocazia sa stai de vorba mai pe indelete. Am inteles ca la spital e cam pe fuga. Eu cand am fost saptamana trecuta la Apollo am stat aproape 20 de minute in povesti cu doc. Daca te aranjeaza dupa-amiaza e perfect. Mai devreme de joi nu pot merge pentru ca nu o sa am rezultatele tuturor analizelor. Si dimineata mi-e cam dificil pentru ca trebuie sa fiu la birou pentru o sedinta care incepe invariabil la ora 9...Pe urma am obligatii de serviciu care ma tin pe loc pana spre 12 cand banuiesc ca la spital e puhoi de lume. Nu e musai sa asteptam vizita la doctor ca sa ne vedem. Eu chiar sufar foarte tare ca dupa-amiaza nu prea am ce face in casa (sotul meu lucreaza de la 14 la 21) si nici nu am cu cine iesi. Ma gandeam, poate ai chef sa iesim impreuna in gradina botanica? e singurul parc cat de cat aproape pe care il stiu. A propos, doamnelor, nu sta nici una dintre dvs in Sebastian?
Anda

Amaya spune:
Buna ziua fetelor, sa aveti o zi minunata si un week-end frumos...
Uff, cand va vad vorbind de greutate ma simt ca o balena, voi toate ba ati slabit, ba ati luat 1 kg-2 iar eu am fost ieri la control si de la 5 saptamani si pana acum am luat 5 kg si jumatate...deci sunt oficial balenuta mamicilor de ianuarie-februarie...
La subiectul patut, eu am mai spus ca noi ne-am hotarat la un patut de lemn bun pana la varsta de 6 ani, iar in privinta rosului sau a loviturilor aparatorile protejaza foarte bine toata suprafata de lemn (si la o adica se poate improviza) si bebe nu are cum sa ajunga la lemn...ca design si mie mi-au placut patuturile textile dar ar insemna ca oricum la 1 si jumatate-2 sa ii iau tot unul din lemn fiindca cel textil nu suporta o greutate mai mare de 12-15 kg...deci as ajunge tot acolo dar cu o cheltuiala aproape dubla, fiindca si cele textile sunt f. scumpe...am zis ca pentru primul an sa ii iau si un cosulet - leagan pe roti care sa poata fi mutat cu usurinta...
Shobo, felicitari pentru baietel, sa fie sanatos si tu la fel... se pare ca in ultimul timp Iosup este medicul mamicilor de baieti...
va
Oana si comoara (14 sapt)

ixxi spune:
Dragele mele, sa fiti cuminti in weekend, eu plec 2 zile la .
Sotul meu aseara mi-a facut o surpriza mergem la MARE sa stam cu burticile la soare ºi la .
Noi azi am implinit 15 saptamani si astempam cu nerabdare sa intram in concursul de gimnastica.
ixxi si piersicuta 15+
dr Calaras

tomasa spune:
E foarte buna ideea ta Anda. O sa ne vedem asa, la un suc sau o plimbare mai bine pt. ca pe mine ma aranjeaza mai mult mersul la spital pt. ca am posibilitatea sa nu platesc. Si poate chiar reusim sa ne strangem mai multe pt. o intalnire.
Eu stiu ca fetele s-au mai vazut dar poate reeditam intalnirea, mai ales ca ne-am mai inmultit intre timp si cred ca ar fi misto sa ne cunoastem.
Amaya, sunt si eu printre cele care nici nu au slabit, nici nu s-au mentinut . Eu am luat pana acum fix 1 kg. pe luna, dar inca nu ma simt grasa
.
Cred ca asta se explica prin faptul ca eram f. slaba inainte de sarcina (max. 49 kg. la 1,65) si nici greturi nu am avut. Probabil ca organismul meu a vrut sa faca ceva rezerve. Acum parca sunt tocmai bine. Si tu tot slabuta erai?
Irina, 18+ sapt.

tomasa spune:
Vacanta placuta Ixxi si sa te distrezi mult. O sa prindeti o vreme super, va invidiez.
Irina, 18+ sapt.