Mamici de septembrie-octombrie 2004(27)
Raspunsuri - Pagina 9

cristia spune:
zapacita ca de obicei
Mel:: pupam manutza baietelului tau ca se faca bine repede!
Lorena: eu ma gandesc ca 7 luni se termina la 30 de saptamani. De la 31 incepand intri in luna a 8-a.Eu stiu ca risc de nastere prematura e numai in cursul lunii a 7-a (deci pana la 30 de saptamani).Nu te mai gandi si tu la ce au patit altii! Cu Dumnezeu inainte si o sa fie bine!
Va pup inca o data,
Cristiana si bebe din burtica (34 saptamani si 4 zile)
PS Adela pe unde o fi?!

lorena_andreianu spune:
Multumesc ca ma linistiti fetele... ma gandesc si eu la toate prostiile, ce sa fac?! Acum: 30 de sapt de la UM sau de la DC?
ca nu m-am prins niciodata cum e...
Cristia, eu zic ca ar fi bine sa consulti un cardiolog. El stie mai bine daca efortul va afecta inima... sa ne tii la curent.
Si legat de problema cealalta, nu se fac analize inainte de nastere? Pe aici cam asa e... si in functie de ele se poate decide in ultimul moment daca bebe se va naste normal sau prin cezariana.
Eu auzisem de un caz in tara cu o fata care a luat nu-stiu-ce prostie tot la wc public si a nascut normal (fara sa faca vreo analiza inainte sau sa vb cu dr) si bebitul a avut ceva la ochi si a necesitat tratament... Nu vreau sa te sperii, insa mai bine sa faci o analiza ceva, sau sa vb cu dr tau... cel mai bine sa fi sigura. Iti tinem pumnii.
Ralucule, numai aiureli auzi zilele astea... in starea ta... Ti-ar prinde bine o iesire Eu la Bruxelles nu am fost, dar daca ajungi la Paris sa ne faci cu mana din Tour Eiffel (mie si Cristinei - Blue77) ca stam in zona.
Sa nu te obosesti prea tare!
Pupici pe burtici. si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

cristia spune:
Lorena: 30 saptamani de la ultima UM (ca dc scadem doua ca sa ajungem la momentul aproximativ al ovulatiei mai raman 28, deci fix 7 luni)
Iti multumesc si eu pentru sfat!

mcm spune:
Salutare burtici,
V-am citit zilnic, n-am mai scris ca nu prea aveam ce si acum nu stiu de unde sa incep. In primul rand azi am avut contractii dupa mult timp in care n-am avut nimic. Am luat no-spa si s-au calmat durerile. Si in transpiratiile mele ma gandeam eu ca nu mi-am facut bagajul de spital, nu sunt pregatita pentru nastere, noi zugravim si casa e cu susu'n jos. Noi avem DNP-ul la sfarsitul lunii septembrie si mi-am propus sa nu ajung la maternitate sub nici o forma in luna august. Azi m-am cam speriat........
Am doua intrebari pentru voi; mie mi-a spus asistenta de la ginecologie ca va trebui sa fiu epilata complet in momentul nasterii si eu as prefera sa fac lucrul acesta singura dar nu stiu cu ce. Ma gandesc ca daca folosesc epilatorul sau ceara o sa ma doara, mai raman variantele cu aparatul de ras si crema dar parca nici una nu-mi convine. Vroiam sa stiu voi ce anume veti folosi pentru epilat, poate asa imi va fi mai usor sa ma hotarasc.
Si a doua intrebare se refera la tampoanele pentru hemoragia de dupa nastere, de care veti folosi? Eu inainte foloseam librese dar cred ca nu se mai potrivesc cu situatia si nici nu stiu ce marca sa-mi cumpar cu atat mai mult cu cat ies putin din casa si atunci evit sa o lungesc. Daca va fi sa se intample dupa cum scria blue77 (Cristina) vom avea nevoie de pampersi pentru adulti.
Si eu ma simt ca o balenuta (desi eu nu m-am ingrasat, numai burtica s-a marit).....
Va pup si va doresc sanatate si nastere usoara.

ralucule spune:
DACA AJUNG LA PARIS AM SA ITI FAC CU MANA LORENA SI CRISTINEI DE ASEMENI , DE AJUNG IN VARF, HAHAHAH IAU LIFTUL SI MA URC COLEA SUS SUS POATE MA PAUCA NASCUTUL IN PARIS....
Asa ziceti voi ca am butricul mare? Am 32 de sapt si 5 zile, si toti fac mishto de mine, ca am sa fac gemeni sau ca am sa fac un ditai copilul asa ca tata-su
Plus ca ma iau toti cu faze, ca supa forma burtii sigur fac fata, si eu am vazut problema de baiat la ecograf....
Plus ca de azi dimineata fac pipi din 5 in min si il simt pe bebe la mine in pasarel.... asa de tare loveste acolo jos.... Al meu Dim a zis ca o sa fie bine si ca sa nu ma agit prea rau ca el e langamine si ca asa trebuie sa fie, ca noi ne pregatim acum, are dreptate omul , dar eu nebuna cum sunt......... nu mai ascult nimic..... rusine sa imi fie
Va pup acum si ma duc sa mai aranjez prin dulapul bebelui, ca tare imi place camera aia
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

cristia spune:
mcm asa e: cand vine momentu' tre sa facem toaleta pasarelului (vorba Ralucului). Daca nu actionam noi actioneaza asistentele la spital cu niste lame de cand era bunica fata (eu cel putin asa am auzit).Asa ca ma gandesc sa ma am eu grija de mina insami si sa nu ma las pe mana femeilor in halate albe.Medicul meu mi-a zis clar sa nu-mi treaca prin cap sa ma epilez, asa ca singura solutie ramana rasul. Crema de epilat nu cred ca-i o solutie - mi-a trecut si mie prin minte dar am renuntat la idee ca nu stii ce ingrediente mai au si cremele astea si apoi gandul ca intra pe te miri pe unde ...nu ma umple de fericire

lorena_andreianu spune:
Asa Ralucule! Asa te vrem: cu fruntea sus. Daca pe noi nu ne asculti, macar asculta-l pe viitorul tata, ca stie mai bine ce spune.
Problema cu epilatul cred ca ne-o punem toate... eu nu am avut curaj sa deschid subiectul... Nu stiu cum o sa fac, zau! Imi sta pe creier, la fel ca multe alte chestii
Ziceti ca doar rasul e indicat? Apuc eu oare s-o fac, ca daca m-or lua durerile si o sa ma duc direct la spital, cine mai sta de ras?! Pun si eu problema ca tot omul... Plus ca daca o fac prea din timp, nu creste? Voi ce ziceti? si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

liaT spune:
Salutare , fetelor , sunt Liana din T
imisoara si e prima data cand va scriu pe forum. Citesc de mult articolele site-ului dar nu am reusit sa ma inregistrez mai repede - probleme la locul de munca cu navigarea pe internet , dar acum am acasa internet asa ca voi putea intra mai des.
Sunt in luna a 8-a , mai exact 32 saptamani cu DPN - 10 OCTOMBRIE, si de o saptaman stau acasa in concediu prenatal si de ce sa nu recunosc m-au cam apucat temerile nasterii , si mai ales a celei premature.
Pana acuma am avut o sarcina reletiv usoara fara greturi si alte probleme , dar la ultimul control a aparut ceva - trebuie sa stau cuminte doarece BB e prea jos si astfel risc o nastere inainte de termen :(
Daca si una din voi mai trece prin asa ceva astept niste sfaturi despre cum va descurcati si cu sarcina si cu statul in casa ...
In rest ce sa zic va felicit pe toate pentru ca ati ajuns pana aici ...si ne mai "auzim"
Liana Todoni

ralucule spune:
Sa va povestesc cu epilatul meu
Acum 3 saptamani m-a facut al meu Dim cu aparatul de epilat pe picioare, dar pe pulpe cine a rezistat???????? Asa ca i-am zis lasa-ma naibii asa ca ma omori si m-a lasat ce putea sa faca saracul om .
La pasarel, sa nu radeti de mine, dar cu lama nu ma mai fac ca imi cresc firele in piele nu stiu cum naiba si fac niste cosuri si nistea alea alea ape acolo de mor, asa ca ma faceam eu inainte tot cu epilatorul, dar acum daca nici pe pulpe nu am suportat ce sa ne mai bagam la psarel, asa ca imi venii o idee: AM LUAT MASINA DE TUNS CU CARE IL TUND PE DIM SI AM PUS-AO LA CEL MAI MIC NIVEL SI DIM M-A FACUT FRUMOASA , asa ca nu e par acolo, nu e nici ca dupa lama, cu iritatii si comedii, ca asta imi lipseste pe caldurile astea, si Dim a zis ca e fff bine, ca eu nu pot sa il vad pe pasarel decat in oglinda si nici asa bine
Daca va place ideea mea faceti si voi la fel, eu am gandit ca asa e mai bine, aaaaaaaa si e cheala , deci zic eu merge.
Sper ca nu m-am facut de cacao cu ceea ce v-am destainuit
pupici
ralucule 32 de sapt si 5 zile
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

blue77 spune:
Salut fetelor....
ufff ma gandeam ca ma exilati din grupul vostru dupa ce am tot povestit acolo, bine ca nu-i asa ca am atata nevoie de voi
. :))
Lia t bine ai venit , aici sigur nu te vei mai simti singura in aceasta mare aventura , fetele sunt extraordinare si vei gasi raspuns la toate intrebarile tale- garantat.:)
Eu stiti ce fac deja de o luna, tati ma epileaza cu lama pe picioare iar eu pe stiti voi ce , insa pe pipaite.Acum deja s-a ingrosat gluma si o sa-l rog sa ma ajute si acolo....nu mnai reusesc singura si mi-e frica sa nu ma tai...prefer asta decat sa ma faca in spital strainii...Desi ma tot gandesc ...cate va vedea sotul meu - vb de ipostazele in care voi fi eu- ...el zice ca nu o sa-l deranjeze sau sa se gandeasca altfel despre mine...dar eu tot il bombardez cu intrebarile.In fine oricum altcineva nu ma poate ajuta ca suntem singuri pe lume aici asa ca n-am de ales.
Ralucule eu am fost la Brussel si iti spun ca mai bine vii la Paris , e tare trista capitala Belgiei si la propriu si la figurat , nu prea aice vedea acolo , mai ales ca acum o luna cand am dat o fuga, piata centrala cam singurul punct de atractie important, era in renovare.Asa ca te asteptam la Paris.
Gata in sfarsit rufele lui bebe s-au uscat , , tati sambata are program la calcat si gata si bagajul , iar patul lui bebe l-am aranjat deja eu de azi ca deh de mult asteptam momentul.
Eu chiar nu mai pot sa fac nimic , asa de obosita sunt e ceva de groaza...Nici cu umflatul picioarelor nu mai zic nimic...noroc ca e vara si ma bag in papuci ca altfel nu stiu zau as fi umblat in picioarele goale.
Pupici
Cristina 36 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines
http://community.webshots.com/user/blue77102