Mamici de septembrie-octombrie 2004(27)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

salutare, fetelor,

Azi nu am dat deloc pe aici pt. ca am fost plecata toata ziua de acasa. L-am insotit pe sotul meu la ceremonia de incinerare a nasului sau de botez si vreau sa spun ca am plans cu niste lacrimi de crocodil chiar daca il vazusem doar de 2 ori in viata. Cred ca si-au spus hormonii si aici cuvantul.
Am mai fost si la un magazin de mobila si produse casnice si am luat o lampa de perete in forma de semiluna si una pt. tavan cu fluturasi si buburuze pt. camera piticei. Am mai gasit si o masa rotunda care se poate mari pt. a o pune in sufragerie, dar mai trebuie sa gasim si scaune asortate. Ne-au apucat pe noi reamanajarile pe aici pe ultima suta de metri atat din punctul de vedere al sigurantei cat si pt. a avea mai mult spatiu dat fiind faptul ca in curand o sa avem de toate cele pe aici (jos):carucior, balansoar, tarc. Bebelusa nu o sa stea toata ziua sus in camera ei deoarece mamica o sa-si desfasoare cea mai mare parte din activitate aici.
Mel, multa sanatate micutului. ca sa-i treaca mai repede.
Ralucule,nu te stresa asa de tare, te rog, ca nu-i face deloc bine bebelusului. Fii barbata!Sa vezi ce viteaza am devenit eu azi cand a avut chef Fons sa intram la Ikea pt. cumparaturi. Si eu mi-am simtit azi picioarele ca de cauciuc, mai ales cand m-am catarat pe papucii cu tocuri (ca doar nu era sa intru in slapi rosii de plaja in sala in care a avut loc ceremonia de incinerare).Si eu am picioarele tot ca niste butuci si gleznele mele sunt si ele super umflate (atat de umflate ca nu mi-am putut inchide curelutele pe glezna de la pantofi)si azi am mai simtit si eu ca ma mai doare cate ceva prin burtica, tot prin partea inferioara, dar nu ma impacientez ca nu are rost.
Blue,eu incerc sa nu ma gandesc la chestii de genul asta.S-ar putea intradevar sa ne astepte asa ceva dupa nastere, dar asa cum a mai amintit cineva, nu tuturor ne reactioneaza la fel organismul.
Ma duc acum sa trag si eu un pui de somnic ca s-a facut deja tarziu si nu mai pot sa-mi tin ochii deschisi.Pupici,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Salutare dragele mele... Nu am mai scris de mult, pentru ca daca scriam, repetam cam ceea ce ati zis voi... Asa ca am asteptam sa-mi treaca toate durerile, si sa va zic... ca nu ma doare nimic!!! . In schimb am un gust amar in gura, de imi vine sa vomit, si nu stiu ce sa fac ca sa-mi treaca. Bebe al meu a fost deosebit de activ azi, cred ca din cauza ca i-am dat cam multa ciocolata :)).
Roandre si restul fetelor, care aveti aceeasi problema... si eu ma trezesc noaptea cu gura uscata, si apoi, daca beau apa, si beau :) ma duc de cel putin 3 ori la baie. Sa nu mai zic ca sunt extrem de obosita si in timpul zilei, mi-e somn mereu, iar vremea de afara(umezeala crescuta) nu imi permite sa ies prea mult.
Am fost foarte surprinsa cand am vazut ca multe dintre voi se aproprie de marele eveniment :) si ca in curand o sa va tineti bebelusii in brate. Eu nu am cumparat inca nici un obiect pentru bebe, in afara de vreo 3 hainutze. Joia viitoare, pe 26 august se intorc mama si sora mea, Sabina, din Romania - sa aiba zbor placut si sa ajunga sanatoase - ca mi-e dor de ele... si o sa fie casa mai plina. Apoi sper sa apara si Dorutzu meu, ca simt ca innebunesc pe zi ce trece fara el.
Mel sanatate baietelului tau si recuperare rapida.
Maine ma duc la doctor... abia astept... sa vad ce imi zice de bebe meu. M-am documentat despre ceai de zmeura... si e fff bun... cel putin asa scrie pe toate site-urile, micsoreaza stadiul 2 al nasterii si e recomandat sa fie luat din a 32-a saptamana. Nu induce nastere prematura!!! Eu beau o cana pe zi, cu miere si lamaie si e foarte bun.
In rest ce sa va urez... concedii usoare... eu sunt in concediu permanent , chiar daca am de gand sa incep scoala de pe 1 septembrie, clasa a 12-a trebuie sa o fac. Fac cursurile acasa si ma prezint numai la examene... si gata! :)
Ma cam doare sufletul, asta e singura mea durere... ca mi-e dor de bitzu` meu (care apropo, imi zice "balonas", ca tot ati discutat despre asta o data :P) si ma simt singurica, ca acum am si parola la tel... deh... a venit nota de plata 115$ pe luna iulie, si s-a suparat tata asa ca nu mai am voie sa il sun pe Dorutzu, decat in cazuri urgente... well... oricum ii sunt recunoscatoare lui tata pentru cate face si o sa faca pentru mine, bebe si Doru. Sa nu va plictisesc prea tare... si sa mai am ce sa va scriu si data viitoare :P. Sanatate va doresc la toate si o zi cat mai placuta!

Andreea, Doru si bebe 32 saptamani, implinite azi!
DPN 10 octombrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Fetelor, iar nu am putut sa va dau mesaj de la servici din cauza blocajelor care le avem pe sistemul de computere al companiei. Ce e ciudat e ca uneori merge si alte ori nu. Tare enervant e.

Blue, multumim mult pt. detalii. Deasemenea, Marimar, multumim pt. notele tale, cu care eu sunt intru totul de acord. Asa am citit si eu.

Andreea, saracuta de tine, tare rau trebuie sa iti fie fara barbatelul tau. Eu una cred ca as innebuni fara al meu. Nu stiu cum aveti voi tarifele in Canada, dar eu aici am 7 centi minutul cu Bucurestiul. Cum ai ajuns tu la $115.

In rest nu am nimic nou de raportat. Doar ca ma doare spatele ingrozitor, nu stiu ce sa mai fac.

Va pup pe toate,

- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Neata dragutelor!
Vai ce harnicute ati fost aseara..bag seama ca unele nu prea au avut somnic...

Si noi am fost cam zombi...bebelina mea a avut chef de joaca..cred ca o stimuleaza JO..si vrea sa-mi transmita ca ea gimnasta se face..hihi...cu toate ca si inotul iar place...mmm...nu stim inca ..ne mai gandim...oricum..auziti...mie imi vine uneori sa o mananc asa..cand o simt cum se misca in burtica..ma gandesc cum v-a fi cand o voi tine in brate...deja nuprea mai am rabdare...dar tb sa fim cumintei sa mai crestem ceva.

CORINA si MIRELA..mec mult pt sfaturi..am sa ma duc cu listuta de ingredinte si am sa caut..pe aici nu se gasesc la farmacie decat produse de la Colgate..care pe mine nu prea ma incanta si Oral B..o sa vad eu...poate gasesc in Carrefour..ca si pe acolo au apa de gura...

CRISTINA (Blue77)..mercic mult pt informatii...cam infioratoate ce-i drept..dar e bine de stiut...cel putin psihic sa fim pregatite...

Va pupicim,

Ania & bebitza Ina
http://community.webshots.com/user/anielast

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici fetele.

Noi am domit asa si asa azi-noapte (cauze posibile: am dormit ieri pe zi vreo 2 ore si apoi a fost un vant de se zdranganeau toate pe afara, plus ca avem gemuletul deschis la baie si usa de la camera -ca nu am aer- si se auzea de ziceai ca ne ia pe sus... )

Si eu ma trezesc de n ori pe noapte (fie sa ma duc la baie, fie sa beau apa- vad ca si voi aveti probleme cu gatul uscat).

Am reinceput si eu sa am dureri de spate (asa greu ma intorc in pat si mai scot si niste sunete... )...

Danyce, ce-mi place si mie sa aranjez in casa... Am luat si noi in we trecut niste mobile (tot Ikea) si am asamblat la ele... Comoda lui bebe mi-e cea mai draga, mai ales ca a trebuit s-o lacuiesc Si noi am incercat sa luam mobile care se "lipesc" de perete ca sa avem spatiu mai mult.

Voiam sa va intreb... in ce saptamana suntem in luna a 7-a (dintotdeauna mi-a fost frica de o nastere prematura... sora mea a avut un bebe nascut la 7 luni care nu a trait decat cateva luni... nu va mai spun sa nu va speri...).

Va pupam pe toate pe burtici.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Buna fetelor!
Tocmai am venit de la doctor si daca tot am am iesit din casa m-am gandit sa trec si pe la birou sa intru pe net si sa vad ce mai faceti.
Ma bucur sa aflu ca am inceput sa avem bebici printre noi.Felicitari Anne!
Bebe al meu e ok s-a intors si se afla cu capsorul in jos(spre marea mea bucurie)L-am intrebat pe doctor despre legarea trompelor,daca se poate face si cand nasti normal si m-a intrebat mirat"cum asa tanara si vrei sa te opresti doar la 2 copii ?"
In rest toate bune , mai merg la control cand intru in luna a 9-a adica incepand cu 13 Septembrie.
De abia ma calmasem in legatura cu nasterea si m-au apucat iar temerile aseara cand am vazut emisiunea de pe Prima .

Va pupic si va doresc(inca o data) nasteri usoare si bebei sanatosi!
Cristina (34 saptamani) & Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Neata dragelor!

Eliana, ne auzim la telefon sa punem tara la cale. In sfarsit si la mine acasa se vede luminita de la capatul tunelului. S-a terminat zugraveala si s-a facut pana acum si curat in 3 camere....dar tot mai e. Sper sa se termine in 2-3 zile totul.

Cristia merci pt aprecierea burticii...si desi toata lumea spunce ca e burtica de baita, inauntru e o printesica mica!

Blue77, multumim ca ne-ai spus pana la urma ce ai auzit la curs, dar la fel ca si fetele iti spun si eu ca nu e obligatoriu sa ni se intample tot ce ai auzit. Ca si Marimar stiam si eu ca 6 sapt dupa nastere nu poti avea contact sexual pt ca trebuie sa astepti sa se vindece bine epiziotomia. Noua la curs ni s-a spus ca lohiile pot dura chiar si pana la 6 sapt si e ok. Menstra poate sa revina si mai tarziu, adica dupa ce nu mai alaptezi, nici aici nu este o regula. Despre lohii si cantitatile mari in care curg este cam adevarat. Si mie mi s-a spus ca cel mai bine e sa pun si tampon si peste vata multa invelita in tifon.. Dupa nastere uterul va ramane putin mai mare si va trebui sa punem o punga cu gheata si sa ne masam energic cam 1-2 ore.

Lorena, eu stiam ca ai terminat 7 luni pe la 31 sapt. Imi pare rau pt sora ta, dar nu trebuie sa te gandesti la asta! Totul o sa fie bine!

Mel, speram ca baietelul tau s-a mai linistit si il pupam pe manuta mica sa-i treaca cat mai repede.

Fetelor, am vazut si eu aseara emisiunea de pe Prima si am inceput sa plang.....eu acum realizez ca mie chiar mi-e frica de nastere. Cred ca am ajuns pe ultima suta de metrii si m-a apucat teama. Mi-e teama ca o sa ma doara rau, ca apoi nu o sa ma descurc cu bebelina, ca nu o sa stiu ce sa-i fac... Uff, cate griji ma incearca!

Pupici!

Mihaela si puiul mic de 34 saptamani si 5 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Merci Mihaela ca m-ai lamurit... si eu cam tot la saptamana asta ma gandeam, insa de cand cu cel mic al surorii mele am ramas asa socata... Sa inteleg ca luna a 8-a e fara teama?

A propos de ciclul menstrual, tot de la sora mea stiu (dupa o a doua nastere, la termen de data asta), ei i-a venit dupa 1 an si ceva de la nastere (a alaptat in tot acest timp...).

Aveam si noi o emisiune pe unul din posturile nationale cam cum e cea de la Prima, dar nu am reusit decat o data sa vad (si atunci doar cateva minute) si mereu am uit de ea. Nici nu stiu daca mai e... Dar poate mai bine ca nu ma uit ca vad ca pe voi va inspaimanta de fiecare data...

Va pupacim iar si iar.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

eu azi ma simt mai bine, nu mai este asa de cald afara si bata vantul, asa ca ale mele picioare revin incet incet la normal.

Am citit ce a scris blue 77 si m-a luat cu calduri deja....
Sper sa nu bag de seama, si sa merg inainte

Si m-a mai pus ala cu coarne sa cites in "Mama si copilul" despre lauzie....... mi-am facut capul varza si acolo.... asa ca numa mai gandesc si mai aranjez camera bebelui si ma mai plimb cu Nick pe ici pe colo si sper sa treaca

In sfarsit al meu DIm are liber weekendul asta, asa ca ma gandesc sa mergem la Bruxelles, sau mai bine la Paris... hmmmmmmmmmm
voi ce ziceti?????

va pup si ma duc sa mai trag un pui de somn ca imi pica ochii in gura cu toate ca abia m-am trezit

multumesc de incruajari asa am sa fac cum ziceti voi

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Buna fetele!
Cristina (Blue) multumim pentru info de la curs! F interesant. Sunt si eu de acord cu Marimar si Mihaela ca nu-i neaparat sa se intample fix ce au zis ei acolo; apoi mai depinde si de fiecare ogranism in parte.
Ralucule: zici tu ca te simti rau da' arati f bine si la fel si burtica ta!Vorba fetelor: nu mai e mult si o sa-ti tii bebicul in brate si o sa uiti de toate alea care te dor si te tin acum!
Mihaela: ma bucur pentru tine ca ati iesit la liman cu curatenia! vezi totusi sa nu gasesti acum altceva pentru care sa te enervezi.
In inconstienta mea nu mi-e frica ca n-o sa ma descurc cu bebe. Dar mi-e frica de nastere, nu atat de durere cat sa nu mi se faca rau pentru ca eu am o mica problema la inima - nu mi se inchide bine o valva (in termeni medicali ii zice prolaps de valva nu-stiu-cum) din care cauza uneori, la efort mai mare (cazul nasterii zic eu), fac cam urat. M-am speriat f tare de cateva ori...Medicul meu stie de treaba asta si n-a pomenit nimic de cezariana...nici nu a cerut parerea unui cardiolog. Eu am fost suficient de tampitzica incat sa nu ma duc singurica la cardiolog si uite ca acum cand ma gandesc ca se apropie evenimentu' ma apuca niste transpiratii reci....Ma rog la Dumnezeu sa fie bine!
Intrebare: credeti ca se pot lua nisvaiva de la un wc public? Ca eu sunt vorba aia ca prostul care, daca n-are ce face, isi face griji.Am fost Duminica la cumparaturi si am fost nevoita sa merg la wc din magazin (Unirea).Nu m-am atins de nimic dar mi se pare mie ca m-am stropit un pic (scuzati va rog detaliile tehnice!!). Si mi-e frica sa nu fi luat ceva...Bineinteles ca, cu gandul asta in cap, mi se pare ca au aparut si simptome... dc intelegeti ce vreau sa spun...Si habar nu am ce sa fac.Sa zicem ca-mi fac analiza secretiei si iese ceva, pot eu sa tratez acum , la numai o luna pana la nastere, ceva-ul ala? Daca nu-l tratez, bebe pateste ceva la nastere?
Voi ce stiti?
Va pup tare,
Cristiana si bebe din burtica (34 saptamani si 4 zile)

Mergi la inceput