Mamici de septembrie-octombrie 2004(27)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna fetelor,

Apropos de vitamine, eu iau materna de la inceput (asa mi/a spus dr. unde am fost la prima consultatie), dr. meu nu mi/a prescris nimic dar eu am luat pt ca asa am facut si la prima sarcina. Mai iau si fier, asa cum spune si Corina dupa sau inainte de masa. Dr mi/a zis sa iau doar 2 luni dar eu iau de la inceput.

Andreea vezi ca este un subiect "Cit dureaza o nastere" la Nasterea pe glob sau Femina intim, sunt f multe mamici care povestesc exact cum a fost nasterea naturala in fiecare caz (pt ca nu este o regula chestia asta cu apa si contractiile...)eu de exemplu nu prea stiu pt ca am facut cezariana.

Mada mult curaj, si eu cind am avut probleme cu tata cel mai rau ma certam cu portarii care ma scoteau din minti, cind treceam de ei parca cuceream o batalie (nu ajungeam niciodata in orele de vizita....normal)

Ralucule ... ce situatie, rid ca handicapatii atit ii duce mintea, de parca era vreun film cu Stan si Bran cu giumbuslucuri?????

Delia transmitei annei salutari si sa nu-si faca probleme cu greutatea, baietelul meu a avut 2700 si pt ca sunt mai mici maninca bine si recupereaza repede.

Fetelor azi ma duc la dr. la consultatie, sunt f bine dispusa pt ca o sa ies din casa cu ocazia asta.

Va pup, Monica 35 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

Buna dragele,
am revenit si eu la domiciliul conjugal, si am citit de unde ramasesem... Eu am fost un pic in deplasare la mama, ca fara sot acasa n-are haz, si l-au mai trimis astia la training si atunic cand pe mine m-au apucat niste contractii de mai mare sperietura. Bineinteles ca madam doctorita nu revenise... asa ca stai si rabda, de parca ma putea linisti ea prin telefon. Am luat No-spa.
Cred ca de emotii ca am vazut-o pe Anne ca a dat startul. Si din ce vad eu pe listuta.... urmez si eu mintenasi.By the way, multumim Roandre.
Fetele mi-e o frica... azi as gasi-o pe doctora, dar avand in vedere ca maine este ziua nasului meu, si deci chef... parca nu-mi vine a ma duce la control, sa deranjeze ea pe Bubu pe-acolo, ca nu mai stiu de vre-o luna cum reactioneaza. Ultima data a luat-o la bataie, fara gluma. Asa ca o las pe joi.
Mada, ma bucur din suflet ca o aduci acasa pe mama ta, acasa te recuperezi mai bine.
Fetele, nu va faceti probleme cu bebeii prea mici sau prea mari, copii vin asa cum ii trimite Dumnezeu, si daca nu tine explicatia, ei sunt asa (mai slabi, mai grasuti) in functie de factori genetici asupra carora nu aveti nici o influenta. Rugati-va sa fie sanatosi, ca asta este cel mai important. Dupa, se echilibreaza lucrurile.
Mie mi-au aparut vergeturi pe partea inferioara a burticii, de la greutate lui bebe... ca acum este jos.Sunt trista dar ma gandesc ca merita.Asa ca incerc sa nu mai stau mult la PC si nici in picioare, ceea ce va recomand si voua.
Va pup pe toate,

si Rares - 100 metri, intrati in 38 we

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

'neata burticute .
Imi pare foarte rau sa aud Ralucule de asa nesimtire ...am ramas cu maxilarul in jos cind am citit .Sper sa te simti mai bine .

Si eu iau prenatale de cind am aflat ca sunt insarcinata (1/zi) si de asemenea se recomanda sa le iei si pe parcursul alaptarii.Fe sau Ca nu i-au ca analizele sunt bune .Eu ma stradui sa maninc zilnic lactate .Am citit undeva ca de la prea mult Ca ti se intareste placenta si nu e bine deloc .

Andreea -aici se merge la medic 1 data pe luna -pina la 8 luni ,dupa de 2 ori pe luna .si in ultima luna medicul te vede saptaminal si posibil sa te controleze intern sa-ti verifice cervixul.
Travaliul se declanseaza la fiecare femeie diferit ,poti citi despre nastere aici pe DC .

O zi buna la toate burticile
+ bb Deanna Christine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici pe burtici.

Ralucule, imi pare rau de situatie. Te mai doare?

Fetele, vad ca va duceti mai multe la control zilele astea... Va tinem pumnii.

Eu m-am cam speriat azi-noapte, ca m-a durut burtica si era tare. M-am sucit tot timpul in pat sa dorm si eu si sa mai uit de durere... Abia de dimineata mi-am dat seama ca de fapt era bebe care a stat numai intr-un loc (ce bine ca a dormit si el) si se intindea din cand in cand... Ei, sunt si eu stresata de cand cu Anne...

In rest, nimic de semnalat, am terminat de "pictat" comoda si cu incetul incep sa amenajez camera lui bebe.

Va pupacim pe toate, aveti grija de voi si bebeii mici-pitici.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

P.S. Am uitat sa va zic ca am mai pus o poza in album... nu e ea de calitate insa se vede principalul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen_b spune:

Eu am luat fier in al doilea trimestru (timp de 2 luni) si Ca+vit.D in al treilea trimestru de sarcina (luna a saptea). Medicul mi-a spus ca nu am nevoie de Prenatale, intrucat am luat suficient in greutate (12 Kg) pana in saptamana 33.

Roandre,
multumim pentru listuta

Ralucule,
se pare ca nesimtirea nu are limite la unele persoane

Raisa,
mai ai putin; curaj ca totul va fi bine

Frosa,
sa ne spui cum a fost la consultatie

Noi am sarbatorit duminica, la o terasa. A fost foarte frumos. Daca vreti sa vedeti tortul si alte cateva poze noi, intrati pe
http://f2.pg.photos.yahoo.com/marlen_hg
Albumul - 33 sapt.

Pupici,
Marlen 33 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Si eu iau prenatale, mai exact Materna cu Seleniu din luna a 2 a de sarcina si mi-a fost recomandat de medic sa le iau si cat alaptez, sau cel putin 2 luni de la nastere.

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Buna la toate burticile,
am reusit si eu sa intru, după o pauza cam mare, ca sunt in prenatal si acasa am o cartela de dial-up dar merge foarte prost internetul.. acum sunt la servici ptr cateva zile, nu am reusit sa citesc tot ce ati scris dar sper ca sunteti bine cu toatele..
Anne, felicitari pentru fetita, sa-ti traiasca, si sa fie fericita!
Roandre, multumim ptr listuta.. imi pare rau ca iar nu te simti bine, sper sa treaca!
Mada, ma bucur ptr mama ta, si ca scapi de drumurile de la spital... nu te ingrijora cu greutatea Ilincai, si bebe-ul meu la 32 de sapt avea tot 1,8 kg, dr mi-a spus ca e bine.. si ca oricum acum in ultimele saptamani creste cel mai mult..
Raisa, vad ca ai intrat deja pe ultima suta de metri, vorba ta.. mult curaj!

vad ca vorbiti de prenatale.. eu luam pana acum Fe si Materna..dar acum am o nelamurire, dr ginecolog mi-a prescris Ca + Fe, dar dr de familie sustine ca nu ar mai fi indicate prenatalele in ultimele saptamani de sarcina.. si nici Ca nu-mi recomanda. ptr ca provoaca contractii.. acum nu mai stiu ce sa fac, sa iau in continuare Materna sau ba.. la fier nu am renuntat ptr ca am o anemie usoara!

Cali, 34 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Salut dragi burtici!

Cristia si Elyanne va multumesc pt raspunsurile legate de concediul prenatal si CIC!

Marlen, super frumoase pozele...si tu arati tare bine!

In legatura cu prenatalele eu am luat de la 16 sapt pana la 24 sapt cand actualul doctor mi-a spus ca nu e nevoie sa le iau pt ca analizele mi-au iesit bine si ele nu ar face altceva decat sa ma ingrase. Deci de atunci eu nu am mai luat nimic, nimic.

Lorena si pozica ta e frumoasa. Asa imi place sa ma uit la poze!
LA mine bebe cred ca e peste tot ca mai toata burtica e tare. Daca pui mana pe ea ai impresia ca in urmatorul moment o sa explodeze de ce intinsa e pielea.

Mada, nu e nici o problema daca bebe e putin mai mic. Nu au cum sa fie toti la fel. Eu de abia astept sa merg luni la doctor sa vedem ce mai face pitica mea, daca a mai crescut si ea.

Pt cine vrea sa vada o burtica mare, am reusit si eu in sfarsit sa mai pun cateva poze noi. Ultimele sunt facute ieri.

Pupici

Mihaela si puiul mic de 34 saptamani si 3 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

Buna fetelor, de durut nu ma mai doare noada fundului, in schimb asta nopate am crezut ca ma urc pe pereti, cand ma intorc de pe o parte pe alta incep si ma doar toate, contractii am, dansuri in burta de asemeni.........
Sper ca in sapt 36 cand ma duc la spital sa stabilesc data nasterii sa imi zica ca in sapt 38 nasc, sau poate ma apuca mai repde ca pe Anne, ca nu mai rezist

Mainile nu mi le mai simt, sunt umflate picioarele de asemeni, am scos sarea din mancare, stau cu picioarele in sus, ma odihnesc, dar ce nu fac, si tot degeaba.......... Dr a zis ca e normal sa fiu asa ca de nu eram asa ceva era in neregula....... Sper sa nu dau in tromboflebita

In rest ce sa va mai zic, tot asta noapte, cand m-am trezit pe la 3 , pt ca imi trebuia ceva dulce, ciocolata, m-am enervat ca al meu barbat o mancase pe toata, asa ca azi dimineata la ora 9 eram prima in magazin cu al meu sot si am umplut jumatate de cos cu ciocolata, ca sa am, in caz ca iar da iama in ciocolata Dim.

Azi m-am cantarit si am 78 de kg, adica de vineri pana azi marti am luat doar 100 g..... iar de lunea trecuta pana vineri luasem 700 g.... fff interesant

In rest ma imbarbatez ca mai e putin siscap si apoi am treaba multa
Eu prenatale am luat pana in luna 3, in rest nu am mai luat nimic, si Ca din cate stiu eu nu e bine sa se mai ia, dar acuma fiecare cum vrea si cum stie.... Eu am mancat legume fructe am baut lapte am mancat branza si tot ce scria la carte, analizele mele sunt fff bune si nimeni nu mi-a zis aci ca ar trebuii sa iau una si alta si asa sunt impotriva medicamenteleor

sanatate multa si se pare ca mai este putin

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Buna, fetelor,

Am fost si eu azi la control si totul e in regula atat cu mine cat si cu bebelusa. Moasa a zis ca va fi bebe mare, cel putin asa a simtit-o ea pe pitica, si ca inca am un adevarat bazin de inot in burticaM-am lamurit de ce e burtica mea asa de uriasa (toata lumea ma intreaba daca astept gemeni).Si bebelusa mea s-a intors in partea cealalta, daca acum 2 saptamani avea spatele in partea dreapta, acum are spatele in partea stanga. Capul e tot in jos.
Cu lenea stau tot asa si azi, dar oricum imi zice lumea ca trebuie sa ma odihnesc si sa nu ma stresez din cauza asta, asa ca eu profit de situatie cat potSi totusi trebuie sa traduc azi un site in franceza...Sper doar sa fie gata pe diseara.
Raisa,chiar ca esti pe ultima 100 de metri. Abia astept sa treaca timpul asta si sa ne dai si tu vestea cea mare.
A propos de patania Ralucului,pot spune ca exista nespus de multa nesimtire si in vest si realizezi asta doar daca traiesti aici. Sa vedeti ce socate se uitau la inceput niste babute cand le ofeream locul in autobuz si ce guri cascate mai vedeam cand ajutam pe vreo mamica ridicand un carucior pe trepte,etc.De parca asa ceva nu ar fi normal. Cu mentalitatea asta, gen "nu ma amestec orice ar fi", nu m-am putut obisnui nici pana acum si cred ca nu o sa o suport cat voi trai.
Va urez o zi buna, fetelor, si sper sa citesc numai vesti bune pe ziua de azi. Pupici la toate pe burtici,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput