Mamici de septembrie-octombrie 2004(27)
Raspunsuri - Pagina 3
Andreea_si_Doru spune:
Delia... iti multumim mult ca ne tii la curent cu informatii despre bebelina si despre Anne. Transmite-le sanatate din partea noastra si sa se bucure de minunea care a aparut in viata parintilor. Astept si eu evenimentul din viata mea... ma uit la bebe pe poza de la ecograf, si mi se pare asa grasut si frumos... si ma exaltez, bebe simte, si misca tare tare :) E o senzatie tare faina... Tuturor fetelor urez sanatate, sarcini usoare...
Mada... sa stii ca imi pare rau pentru ceea ce se intampla in spitalele din Romania, dar mai ales pentru felul in care e tratata mama ta... noi oricum te ascultam, poate fetele mai experimentate stiu mai multe decat mine... 19 ani, plecata de la 17 din Ro, numai din auzite pot vorbi. Oricum, sanatate muuulta!
Ralucule... te pupic si ai grija de tine!!!
Apropo fetele... ce stiti despre prenatale? Cand se iau, cat timp se iau, si ce efecte au? Eu iau din luna a 3-a, si medicul din Ro mi-a zis sa iau si calciu din a 32-a saptamana, 3/zi, timp de 10 zile... Ce ziceti si voi?
Am inceput de ieri sa beau ceaiul de zmeura, si mi se pare bun la gust, cu miere si lamaie...
Ce fac daca mi se rupe apa? Sun la spital, sau pot sa mai stau acasa? O data cu ruperea apei, apar si contractiile? sau care e ordinea?
Cam atat si va pup, sanatate multa voua si bebe-ilor, sa aveti o saptamana placuta, lipsita de dureri! :)
Andreea, Doru si bebe ~32 saptamani, DPN -10 octombrie
cami-florina spune:
Salutare burtici
azi am fost la doctor,l-am vazut pe bebe la eco si este bine sanatos si foarte dezvoltat. Eu stiu sigur cand am ramas insarcinata si normal am 34 saptamani iar la eco imi spune ca am 38 ( asta dupa marimea femurului si a craniului).Deci voi avea un bebic foarte mare-dar nu conteaza asta -sanatos sa fie.
In rest eu sunt bine, nu exista nici un semn de nastere prematura.
Voi mai merge la control peste 2 saptamani cand va trebui sa programam cezariana-apropo cat de buna este anestezia generala?
Andreea eu am luat prenatale( fara sa mi le prescrie medicul ) in primele 3 luni si drept urmare m-am ingrasat 10 kg asa ca ai grija-initial am inteles ca se iau in luna a saptea.
Calciu am luat pe la sase luni jumate o serie de 3 pastile /zi timp de 10 zile iar acum le voi repeta inca o data.
Cam atat despre noi , sper ca nu v-am plictisit!
Pupici pe burtici
Cami-florina si bebe-34 saptamani
CRISMIR spune:
burticutelor!....RALUCULE,mai impresionat cu povestea ta,Doamne ce oameni nesimtiti si fara suflet,...dar bine ca a trecut!
MADA,fantastic ce nesimtire...am mai auzit si vazut in Ro din astea,dar credeam ca s-au mai educat si nu mai fac chiar asa...personalul e insuportabil...ce nesimtire!!!!!!!!!!...sanatate mamei tale,si sa mergeti repede acasa,sa uitati de toate!
DELIA,sanatate ANNEI,si la bebita,sa se faca mare....si ca de obicei Anna tot asa nebunatica....bravo ei,e o femeie puternica si asta e bine!...asteptam vesti noi!...
MIHAELA,multumim de listuta!...s-a dat startul la bebeii,ce fain!!!!!!!....
Fetelor,si eu ma simt mai bine azi,si vad ca zilele astea nu m-a mai durut asa de rau capul...vad ca toate avem probleme din astea...si eu mai am senzatii de voma...si asa am auzit si eu ca in ultima perioada pot sa apara din nou greturile.......DAVINA,mi-am luat si eu Listerine,si sper sa ma ajute,ca ma inebunesc gingiile astea...pur si simplu nu pot manca cateodata!
Maine merg la ecograf,abia astept,sunt super incantata...sa-l vad pe bebele meu drag...nu l-am mai vazut de la 17 saptamani....sper sa fie totul in regula...dar va mai zic maine cum a fost!
Va pupicesc si pe bebeii!...
Pe maine!..... Mirela si ,29 sapt
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.
Corina G spune:
Buna fetelor,
Delia, multumim mult ca ne tii la curent. Transmite-i lui Anne toate cele mai bune ganduri din partea noastra.
Andreea, si restul fetelor interesate, aici, in U.S., este stiut si se recomanda prenatale (1/zi) incepand cu cel putin 3 luni inainte sa ramai insarcinata, apoi pe absolut toate perioada sarcinii, si apoi si pe toate perioada alaptatului. Asa scrie peste tot, in carti, reviste, internet, plus ca asa iti spun si toti doctorii. Prenatalele contin calciu, dar uneori daca aveti carente de calciu, atunci se ia si calciu in plus. Aveti doar grija ca (,) calciul este banuit ca ar provoca contractii ale uterului.
Mada, sper din tot sufletul ca mama ta e mai bine.
Eu raportez ca am terminat bagajul de spital si acum il am deja in masina, sa fie acolo, pt. orice eventualitate. Sper totusi sa nu am nevoie de el pt. inca cateva sapt. bune. Azi am facut 34 sapt.
Cam astea sunt toate noutatile mele... Sa va mai spun ca ma doare spatele de imi vine sa plang??? Hai sa nu sun totusi ca o moara stricata care spune acelasi lucru tot timpul... :o)
Cu drag,
P.S. Ralucule, sper ca esti mai bine. Doamne ce oameni nesimtiti, nu imi vine sa cred!!!!
- DPN Sep. 28
danyce spune:
salut, fetelor,
Dupa ce scriu si eu ditamai epistola mi se inchide laptopul de la sine. habar n-am ce s-a putut intampla.
Eu am fost azi mai lenesa ca de obicei. A venit femeia care ma ajuta dupa nastere sa punem tara la cale (ajutorul acela de care va vorbeam eu acum ceva vreme)si se pare ca se va ocupa chiar de toate, nu numai de bebe si de mine, ci si de casa:spalat, curatat, mancare, etc.Sunt curioasa cum va fi.
Am fost si la cursul de burtici. Azi a fost seara partenerilor si am facut tot felul de exercitii, partenerii au fost instruiti cum sa ne ajute cand avem contractii. in orice caz, noi ne-am distrat copios facand exercitiile, dar tot noi ne-am descurcat mai bine
Maine ma duc si la control.
Acum va las ca ma uit la gimnastica la baieti. daca nu mai intru mai tarziu, va zic de pe acum noapte buna si va trimit pupici la burtici.
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
Andreea_si_Doru spune:
Corina G iti multumesc frumos pentru informatii... Eu oricum sunt micutza, am 19 ani, 1.60 si 64 de kg, cu bebe cu tot, si doctorul mi-a zis sa iau si fier pe langa Materna. Calciu am sa mai intreb joi cand ma duc la doctor. Inca o chestie... joia asta e a 2-a oara cand ma duc la doctor in Canada, si prima data mi-a facut examen intern. Acest examen se repeta la fiecare vizita?
Si din pacate mai am o problema... o prietena de-a mea are herpes genital... si miercurea trecuta a fost pe la mine pe acasa si s-a dus la baie... dupa o ora dupa ce a plecat ea, eu uitasem ca ea fusese si am folosit wc-ul, fara sa-l sterg, pentru ca pur si simplu faceam pe mine, si si uitasem... Am citit prin carti si pe internet ca se ia numai prin contact sexual... dar totusi, mi-e frica... pana joi cand am sa intreb pe doctor... poate imi da vreo una din voi o informatie... Va pup, sanatate si numai bine la toate burticutzele.
Andreea, Doru si bebe ~32 saptamani, DPN 10 octombrie
Corina G spune:
Da Andreea, e f. comun sa se prescrie suplement de fier. Si eu iau fier in plus (pe langa prenatale). Dar cu fierul e alta smecherie, se absoarbe f. greu. Secretul este sa il iei cam cu 2 ore dupa masa, si cu cel putin 1 ora inainte de urmatoarea masa, deci pe stomacul gol-golut. Al doilea secret este sa il iei cu viatmina C impreuna, sau cu un suc de lamaie sau alte citrice. Vit C ajuta f. mult la absorbtie. In orice caz sa nu luati niciodata fier cu calciu (fie suplement, fie lapte, branza, etc), fiindca calciu il anihileaza complet, si deageaba il luati.
Inca ceva: fierul predispune la constipatie. Deci aveti grija!!
Ce stiu eu despre herpes e ca se ia prin contact sexual, dar sunt sanse mici sa il iei si de la toaleta. Ideea e ca se ia de la o persoana la alta doar atunci cand purtatoarea (ul) il are activ, adica are basicile, rana, etc. Daca e doar latent (nu e in perioada activa, nu are leziunile) cica nu se ia.
Pusici pe burtici,
- DPN Sep. 28
Mada spune:
Neata fetele!
Multumesc din suflet fetele pentru incurajari! Ma ajuta foarte mult.
Danyce ce nesimtiti, macar sa nu mai fi ras daca nu te-au ajutat sa te ridici.
Ieri am fost si la un control la alt spital, la Polizu, la dr unei prietene de-a mea. Bebelina e bine sanatoasa, in schimb e un pic mai mica pt varsta gestationala. Cam cu o saptamana si jumate. Mi-a spus dr sa nu imi fac griji nu modifica DPN-ul, se poate sa aiba o stagnare, nu e intoarsa deci ramane stabilit la cezariana. Are 1.800 kg, m-a asigurat ca nu am de ce sa imi fac griji ca nu toti copii se nasc de 4 kg, ca probail la natere va avea in jur de 3 kg.
De fapt nici nu ma mir ca e micuta prin ce trec eu de 3 luni.
La mine in casa e balamuc mare cu zugraveala, sper sa terminam saptamana asta.
O veste buna mama vine maine acasa, deci ma voi linisti cu drumurile la spital, cel putin.
Va pup ma duc sa ma apuc sa fac manacre, azi am inteles ca va fi cald in Bucuresti.
Azi stau acasa se duce alticineva cu mancare la mama.
Va pup
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 32
sapt
http://community.webshots.com/user/madaspa
spit.Giulesti, dr Riga Bogdan
DPN 1 oct
iulyp spune:
Neata la toate.
Eu de pe la 6 nu mai pot sa dorm neam. Ma dor soldurile de innebunesc si nici in pat parca nu mai pot sta pe nici o parte. Imi vine sa plang. DE obicei ma trezesc pe la 4-5 de merg la toaleta, apoi mananc ceva ca altfel innebunesc de durere de stomac (zici ca am ulcer asa de tare ma doare) iar apoi ma pun inapoi in pat si de pe la 7 pana pe la 8-9 mai dorm un pic si asa bine era. Azi am fost la 4 la toaleta dar dc. nu mi-a fost foame nu m-am dus sa manac iar pe la 6 si ceva muream de stomac.
In rest suntem bine.
Andreea si eu iau Materna de la 2 luni si iau si Fe pt. ca dc. il intrerup imi scade hemoglobina, chestie experimentata. De Ca dr. nu mi-a zis nimic. Calciul ionic mi-a iesit ultima data putin sub limita normala, dar adevarul este ca eu nici nu manac lactate pt. ca nu-mi plac deloc.
Ralucule imi pare rau ca a trebuit sa treci prin faza aia naspa. Cretinii!. Dar n-o sa pateasca ma si vreuna de acolo la fel ca tine maine poimaine si o sa rada si altii de ea? Ce? Crezi ca Dumnezeu doarme? Are el grija de toti.
Hai ca prea m-am ambalat.
Vadulce si poate mai intru azi pe forum dc. am timp.
O zi super buna va doresc.
Aura si bebelina de 34 sapt.
anielas spune:
Neata burticutze!
In legatura cu prenatalele...eu am luat in primele luni..pentru ca nu puteam manca prea mult si au zis ca e nevoie de ceva suplimente.
Fier am inceput sa iau cam de la 26 sapt, dupa ce am facut analizele si mi-a iesit o anemie...iar acum la ultimul control mi-a zis medicul sa incep sa iau si calciu serii de 10 zile...5 zile, apoi facuta o injectie cu D2 (ca D2 buvabil nu am gasit) si apoi inca 5 zile....seriile astea se repeta cu pauza de 2-3 saptamani pana nasti..si parca si dupa..dar asta nu o mai stiu sigur.
Ralucule...sa stica astfel de nesimtiti sunt peste tot...si nimeni nu te baga in seama..tb sa fim noi tari si sa nu-i bagam in seama...sti..eu din cauza ca am tensiunea mica am avut parte de mai multe lipotimii...in autobuz, metrou...si sti care e culmea..nimeni nu se sinchisea...ar fi pretentii total absurde sa le ceri sa-ti ofere locul..sau chetii din astea...
Va pupicim dulce dulce,
Ania & bebitza Ina
http://community.webshots.com/user/anielast