Viata In Germania (12)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

liviujuristul

"tari am vizitat cate nu visati voi fetelor,pentru-ca am o meserie si un post intr-o institutie a statului roman care prin natura ei imi ofera iesirea din tara cel putin de trei ori pe luna in diferite colturi ale lumii si mai ales BINE PLATITA CEEA CE M-A DETERMINAT SA RAMAN SA LUCREZ IN TARA si sa nu umblu dupa "cai verzi"ca altii."

de curiozitate intreb...cu pregatirea ta ce sanse ai sa lucrezi in alta tara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Fetele, nu-mi raspundeti si mie la intrebare, pleeeease....

32 sapt. (papusica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Guestus
de curiozitate intreb...cu pregatirea ta ce sanse ai sa lucrezi in alta tara?

La ce pregatire te referi??? Jurist eu pun pariu ca nu e...:-)) Ca la admitere la "Drept" se cerea si limba romana, nu? (Parca asa tin eu minte).
Da' chiar mai fetele, ce-i facurati omului de se ia asa de voi???

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Mai, mai, mai, vad ca unii apar din neant si incearca sa puna o mica bomba, acolo unde de fapt era atata liniste, adica la subiectul asta. Am citit de trei ori ce s-a scris mai devreme si credeti-ma ca nu inteleg cum de i-a venit juristului nostru ideea sa scrie ce a scris. Care-i problema mata' mai tataie, ca eu nu pot sa pricep. Daca ai o slujba super asa cum pretinzi, un salariu bun, posibilitatea de a iesi peste hotare, cand vrea muschiul tau, o nevasta super (cum pretinzi) acasa, pai atunci stai cuminte si multumeste-i lui D-zeu ca esti un om norocos. Ce vrei dumneata de fapt de la noi??? Sa-ti spunem ce greu o ducem?? Cred ca nu trebuie sa o mai spunem, am spus-o de o mie de ori si am luat-o peste bot de la unii din tara care zic mereu ca daca esti in strainatate o duci super si esti fericit. Eu spun foarte sincer: nicaieri in lumea asta nu umbla cainii cu colaci in coada, si ca sa ai o paine pe masa trebuie sa muncesti si in Romania si in strainatate. Unii s-au descurcat mai bine, altii mai rau, unii au case frumoase, unii stau in chirie si au datorii (nu conteaza ca esti in tara sau peste hotare). Situatia e generala, iar cine zice ca cei din strainatate au dat de miere, eu zic ca se cam inseala.

Am si eu o rugaminte mare: te rog explica de ce dumeata te-ai simtit mai devreme jignit, sau agresat, si pentru asta lovesti la randul dumitale cu replica: "sa nu umblu dupa "cai verzi"ca altii." Da ce te intereseaza, sau ce te deranjeaza e fac altii??? Fiecare cu viata, hotararile si drumul lui.

Eu personal ma bucur la fel de mult cand unui roman ii merge bine fie ca a ramas in Romania, fie ca e in strainate. Respect si bravo lui ca si-a facut o viata frumoasa, oriunde ar fi.

Si acum sa-ti spun ce-mi place cel mai mult aici in strainatate: e sentimentul pe care il am cand merg pe strada si aud vorbind romaneste si intru in vorba cu romani. E un sentiment de bucurie pe care il traiesc cand vad romani pe strazi straine. Acest sentiment nu-l aveam cand eram in tara si nu-l am nici cand merg in concediu acolo, dar aici imi salta inima de fericire cand vad romani. In rest, problemele pe care le avem noi sunt generale fiecarui om, fiecarei familie, egal unde este, ca e in romania sau in strainatate, de aceea trebuie sa privim partea frumoasa a vietii si sa ne bucuram de fiecare clipa de fericire si de fiecare zambet.

La replica din primul mesaj:"-SIMLU,MULTI PLEACA ,IAR LA INTOARCERE VORBESC NUMAI DE BINE,DAR VAI CE INDURA UNII,PENTRU BANII CASTIGATI SAU ACEA CASATORIE" ARANJATA"!!!DE CE ACEASTA TACERE???FOARTE PUTINI RECUNOSC PRIN CE TREC.TREBUIE SA AVEM CURAJUL SA RECUNOASTEM CE GREU ESTE POATE PENTRU UN DOLAR CASTIGAT A DUS-O MAI GREU DECAT LA NOI.
CU SCUZELE DE RIGOARE DAR ASTA ESTE ADEVARUL."
nu pot decat sa te indrum sa consulti de urgenta un medica ORList (am o pila daca vrei).

Despre faza cu serviciile gratuite pe care le oferi, nu intelg de ce ii trebuie cuiva un jurist in cazul unei repatrieri?? E o intrebare prosteasca, in necunostiinta de cauza, dar poate ma lamuriti si pe mine. Prtivind mesajele dumitale, eu cred ca nu prea ai de lucru ca jurist (daca te-ai apucat de filozofie chioara) si incerci sa-ti faci un pic de reclama gratuita. Ei, eu cred ca nu ti-ai gasit oamenii potriviti.

Daca veneai cu intrebari legat de scutece, alaptat, caca la poponeata, sterilizarea biberoanelor, sau probleme de ingrasat, cred ca aveai mai multa audienta si erai mai solicitat.

Te rog frumos sa nu iei ca pe o ofensa ce am scris mai sus, te consider un om matur si curajos ca doar singur te-ai bagat in gura ia o pauzarilor la subiectul asta.

Te salut si te pup dulce ca esti brasovean ca mine si pentru asta te iubesc

Roxana

Draga BABIRUSCA,
nu te-am uitat nici pe tine. Eu spal hainele fetei mele cu Persil, la fel ca si pe ale noastre si impreuna cu ale noastre (si asta si cand era mica), dar in plus folosesc pe langa detergent si balsam de rufe si un dezinfectant de sufe (Sagrotan sau Impresan - sunt scumpe dar eu sunt de parere ca merita, mai ales ca nu trebuie folosit foarte mult). Daca BB are alergii sau exeme, cred ca e bien sa intrebi medicul pediatru legat de detergentul folosit.
Pupici si mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Babirusa,
Si eu am spalat la inceput lucrurile fetitei cu Ariel si Sagrotan(dezinfecteaza la 60 grade si e indicat pt hainutele bblusilor)separat de ale noastre si fara balsam de rufe.Am vazut ca acum se gaseste si detergent lichid special pt hainutele bebelusilor.
Acum le spal impreuna cu ale noastre(folosesc Ariel,Persil sau Omo si balsam de rufe din ala alb,pt senzitivi pt ca sotul e alergic)si e totul in ordine.
Nastere usoara si numai bine!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Babirusa, eu am spalat hainele Teodorei cu detergentii cu care spalam si hainele noastre,Ariel sau Persil.Puneam si balsam de rufe si n-am folosit niodata dezinfectant.La inceput i-am spalat hainele separat, apoi impreuna cu ale noastre.N-am avut niciodata vreo problema din punctul asta de vedere.
Nastere usoara si bebe sanatos, iti doresc!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Babirusa, si eu la fel ca si Camelia, la amandoi copii, spal cu OMO.
toate cele bune
narcisa x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Multumesc mult de raspuns fetelor, ca deja ma panicam nu mai este mult si vreau sa le pregatesc din timp, bine ca am mai multe variante.
Alina, nu stii cumva cum se numeste detergentul lichid?

32 sapt.(papusica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

din pacate nu e vb de 200 ci de 2000. Am fost plecati cateva zile dar maine sun sa vad macar de unde vine suma asta fantasmagorica.
Am citit de cei 500 pe sem. pt a doua facultate dar pana la 2000/semestru tot mai e. Da, am muncit f mult, am invatat 3 luni de zile noaptea ca sa iau note bune la testele alea. Ce ma enerveaza cel mai tare e ca nu stiam dinaitne, ca nu ma mai bagam:((( sun maine si va zic ce-mi zice, desi pt mine tot nu are nici o importanta... 4000 euro/an e mult...

Cristina
http://community.webshots.com/user/tinatache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

quote:
Originally posted by tinatache

din pacate nu e vb de 200 ci de 2000. Am fost plecati cateva zile dar maine sun sa vad macar de unde vine suma asta fantasmagorica.
Am citit de cei 500 pe sem. pt a doua facultate dar pana la 2000/semestru tot mai e. Da, am muncit f mult, am invatat 3 luni de zile noaptea ca sa iau note bune la testele alea. Ce ma enerveaza cel mai tare e ca nu stiam dinaitne, ca nu ma mai bagam:((( sun maine si va zic ce-mi zice, desi pt mine tot nu are nici o importanta... 4000 euro/an e mult...

Cristina
http://community.webshots.com/user/tinatache

Cristina, eu am inteles bine ca e vorba de 2000 eu si de asta ziceam ca ar fi bine de vazut daca nu poti sa iti deduci la sfarsit de an cand faci declaratie de impozit ceva din suma asta mare.
Ar fi super.

Succes mult, iti strang pumnii sa iti iasa treburile cum vrei tu.

Mergi la inceput