Viata In Germania (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

fetelor v-ati uitat in oglinda?v-ati descoperit si va place ceea ce vedeti ?eu una ma simt bine cum sunt si sper ca si voi sunteti multumite.eu spun sa nu va mai bateti capul cu cei ce nu au altceva de facut decat sa caute chef de cearta, ca daca era asa de implinit cum pretinde nu il interesa ce spun altii, si pur si simplu isi vedea de viata lui fericita si implinita.
Vikinga eu vin in germania pe 3 sept si am numai 5 ore la dispozitie sa fac cumparaturi, de aia ma intereseaza cat mai exact de unde si cum sa-mi fac cumparaturile.am mai gasit pe net toysrus.de si preturile mi se par accesibile numai ca este in kiel. nu am vazut ca ar avea filiala in Hamburg si deci acum sunt putin confuza, ca noi venim cu vaporul in Kiel si dupa aia cu masina spre Hamburg si nu stiu unde gasesc mai ieftin.
va pup pe toate si sper sa aveti o seara placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Draga Amoodia,
presupun ca vei ajunge in centru in Hamburg. Magazinul Baby-Walz se afla chiar in centru, in apropiere de statia de metrou U2 Gänsemarkt. daca intri pe site-ul www.stadtplandienst.de si introduci adresa magazinului, adica Valentinskamp 24, Hamburg o sa ai o harta cu locatia aproximativa a magazinului. De la gara centrala pana la statia de metrou respectiva nu cred ca faci mai mult de 5 minute(eu nu prea circul pe linia respectiva dar la atat aproximez timpul necesar ajungerii acolo).
Un alt magazin in care gasesti hainute pentru copii destul de ieftine e Ernsting's family. Intra pe site si vezi daca te intereseaza ceva:
http://www.ernstings-family.de/
Din pacate, in zona centrala nu prea sunt magazine Ernsting's family, cel mai convenabil ar fi cel de la adresa Winterhuder Marktplatz 7. Ca sa ajungi acolo mergi cu metroul U1 pana la statia Hudtwalckerstr. si de acolo ai de mers putin pe jos, eu mi-as scoate o harta cu zona respectiva la imprimanta.
Din pacate, nu te pot ajuta cu mai mult pentru ca nu am copii si nu sunt prea "bazata" in domeniu. Vezi si la C&A, stiu ca acolo sunt hainute dragute dar la capitolul preturi n-am idee daca sunt mici sau mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

multumesc mult Ososlita pentru raspuns.noi oricum o sa fim cu masina si avem si Garmin sistem de navigatie cu noi, asa ca ne duce direct la adresa.si inca o intrebare:cosmetice pentru mamica ( ca doar si mami trebuie sa fie frumoasa nu numai bebe) de unde as putea gasi? eu de obicei cumpar de la ROSSMANN din gara centrala.acolo am dat pe un rimel MAYBELINE 4 euro si ceva si la noi e in jur de 11 euro. deci va dati seama de diferenta de preturica de aia ma si duc sa-mi iau carut si patut de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

samila, mersi mult, am sa intreb daca ii pot deduce. Pana una alta hai sa va zic ca eu prostie mai mare nu am auzit: ei calculeaza taxa in functie de nr de studenti, si cum anul asta au doar 15 (nu stiu cum de nu au lasat tot 25 ca anii trecuti), au zis ei ca recalculeaza si au iesit 2000. De faptul ca la ei scrie clar ca nu au taxe, nu a stiut ce sa-mi spuna. De faptul ca e facultate de stat si nu ar trebui sa incaseze taxe iar nu a stiut ce sa-mi spuna. cam asta-i...

Cristina
http://community.webshots.com/user/tinatache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Dragele mele am nevoie de ajutorul vostru :
Am o prietena care se pregateste de plecare in Germania si ar fi interesata de cursurile de limba Germana de la Centrul Cultural German din Iasi.
Ce parere aveti,ii vor fi recunoscute sau e mai bine sa urmeze cursurile chiar in Germania?
Multumesc mult de tot!Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002

Am o prietena care se pregateste de plecare in Germania si ar fi interesata de cursurile de limba Germana de la Centrul Cultural German din Iasi.
Ce parere aveti,ii vor fi recunoscute sau e mai bine sa urmeze cursurile chiar in Germania?

Cristina,
Eu stiu ca aici sunt recunoscute doar cursurile de germana facute in Ro prin Institutul Goethe.
Cursuri de germana am facut si eu inainte sa vin aici la Forumul German din Timisoara dar mi s-au parut apa de ploaie pe linga cele de aici.
Mult succes prietenei tale!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Amoodia, cosmetice mai ieftine gasesti la magazinele Rossmann, Budnikowsky, Cloppenburg. Nu mai stiu care e cel mai ieftin, oricum diferentele de pret se rezuma la maxim 10 centi, asa ca poti sa cumperi linistita de la Rossmann.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@liviu.....ti-ai inceput mesajul spunand ca esti nelamurit de e nu se spune adevarul....eu ti-am raspuns cu un exempu personal...caci numai in numele meu pot vorbi....si din ceea ce am spus nu intelg unde te-am jignit cum precisezi in cel de-al doilea mesaj.

nu stiu cu cine ai tu contact si de la ce fel de pers. ai auzit toate aceste lucruri care este evident ca te-au enervat la culme...dar ma gandesc ca precis nu de la cineva care a fost o persoana simpla si in romania fara pretenti de Domn/Doamna...si care si-a spus din capul locului: plec de la munca si ajung la munca....poate de la fosti Dr./ avocati/ arhitecti sau stiu eu ce meseri mai banoase...care s-ar fi asteptat sa aiba si in strainatate aceeasi trecere ce au avut-o si in ro. si au ramas surprinsi neplacut ca nu e musai sa fie asa,

quote:
Originally posted by palmyrah2002

si eu zic ca este cel mai bine du I. Goethe...este aici recunoscut...si daca incepe ceva si nu ajunge sa sustina examenul pt. diploma, sau sa duca cursul la sfarsit o poate face aici fie direct la Goethe sie la o Volkshochschule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Are nevoie de recunoasterea cursurilor sau de examen de limba, ca la examen te primeste si fara sa fi facut vreun curs inainte.
Iar continuarea cursurilor se face pe baza de einstuffungstest, deci nu conteaza ce ai facut inainte, important e ce stii acum.

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Multumesc mult de tot!

Cursurile le va face la Institutul Goethe ,dar dureaza un an si jumatate si ea in primavara ar trebui sa plece!
Dar daca spuneti ca le poate continua in Germania s-a mai linistit!
Cristina

Mergi la inceput