Viata In Germania (12)
Raspunsuri - Pagina 3
Ancade spune:
Buna dimineata fetelor din Germania,
Am si eu o intrebare la cele ce stau in zona Dusseldorf:ati fost la restaurantul cu specific romanesc"zum Adler"parca ii zice?(din Dusseldorf);am vazut o reclama cu el pe site-ul nostru din Olanda si cum sunt insarcinata si cu pofte mari am da o fuga (noi stam in Eindhoven);dar vreau sa stiu daca merita drumul.
Sau mai stiti alte rest romanesti prin zona?
Multumesc,
Anca
Porumbita spune:
Cristina sa inteleg ca desi parea gratuit masterul ala de fapt nu e? ca-s un pic cam in ceata... si 2000 pe semestru mi se pare cam mult (presupun ca sunt 2-3 semestre, nu?)
peca spune:
adica..cristia...stai sa pricep bine..adica desi e fachhochschule de stat...si stiu ca sunt gratis...adica tot costa? ca am intrat in ceata? sau doar masterul?
pt. juristul nostru....cu "casatori aranjate" ....or fi poate multe si f. multe aranjate..dar sunt destule nearanjate...deci nu le incurca oala...stiu cazuri de casatori aranjate si le merge mai bine decat la cei"nearanjati"
...si ca sunt si parti negative...s-a discutat deja...cel putin aici si despre germania..ceea ce nu ne prea place...cu ce nu ne putem acomoda si in genere despre negative dar si pozitive.
si de ce nu se spune adevarul cand mergi in ro......nu stiu, dar iti dau un ex. de ce eu sunt scurta la vorba cand sunt intrebata de ce si cum e aici
eram deja de 1 an aici...merg in vizita in ro. si sunt intrebata cum e ...si ma apuc sa spun: de cand s-a bagat euro...e mai greu(asta e tot ce am ajuns sa spun caci apoi a inceput dansa; ....si incepe sa ma faca in toate felurile si mincinoasa ca numai sa ne plagem stim si cand mergem in tara aruncam cu bani in stanga si in dreapta...de mi-au dat lacrimile....asa ca de atunci m-am invatat minte...cand sunt intrebata cum e raspund scurt...."intotdeauna este loc si de mai bine...si ca mi-au ramas si mofturi inca nerealizate".
si daca mi se cer detalii sau sunt trasa de limba...ca apoi sa mearga la vecina sa spuna ...."hai...ca nici lor nu le merge asa bine cum se lauda), spun simplu:"...atata timp cat imi permit sa vin de 2 ori in ro., sa conduc o masina care imi place fara sa ma gandesc ca manca 15% si sa imi realizes alte mofturi...zic ca este bine....dar uneori se poate si mai mult...dar EU sunt multumita!"
asa ca...orice ai spune esti "comentat"......si ca sunt multi care merg si se lauda si poate nu au cu ce sau de ce...asta e povestea lor....dar nu trebuie acuzati toti .
si iti spun tot din proprie experienta...ca sunt multi care nu vor sa creada ca si aici trebuie sa muncesti ca sa ai bani...ca aici este normal sa mai ai si un nebenjob....si de unde aceasta incapatanare? probabil de la cei care au plecat visand la "colacii din coada!" si acum le este rusine sa spuna ca pt. tot ceea ce au realizat...au muncit...de parca a munci este o rusine!...
vikinga spune:
Buna fetelor! Simbata am avut botezul la asta mic, a fost tare interesant, chiar daca botez catolic, a fost bagat cu totul in apa si uns cu mir tot corpul. Avem si poze:)Cristina felicitari! Totusi 200€ pe semestru nu e asa de mult, or fi niste taxe de alta natura, nu stiu. Succes in continuare!Amoodia eu cumpar cam tot pt bb din babywalz si sunt tare mulumita. Unde locuiesc eu nefiind magazine mari (bine citeva dar nu au oferta satisfacatoare la produsele pt copii) imi vine mai la indemina sa comand. Dar stiu sigur ca in Hamburg poti gasi magazine mari si ai sanse sa gasesti si mai ieftine. Cind tre sa pleci? Am sa mai intreb eu pe aici sau poate fetele din Hamburg(suntem mai putine in nord) stiu mai bine.Domnule jurist daca ai fi citit si celelalte parti la Viata in Germania ai fi vazut ca nu facem aici "Oda in cinstea Germaniei", vorbim de toate si de ce e enervant si de mai bune. Pina la urma care e problema ta? Esti prins intr-o casatorie aranjata si vrei sa te plingi la noi? Ai incercat sa traiesti in Europa si n-ai reusit? Care-i baiul pina la urma? Ori doar te-ai simti bine daca ne-am plinge, asa ca sa-ti satisfacem orgoliul? Mie personal mie tare bine, am o casatorie reusita un copil frumos si sanatos si mi-ar fi la fel de bine daca as trai linga familia mea oriunde in lume. Sanatosi sa fim ca in rest eu ma adaptez usor! Asa sunt unii oameni mai puternici sau mai slabi. Si da ma pling de ceva: de vreme!!! Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
samila spune:
Dragele mele,
Eu sunt o fosta ,,nemtoaica din Hamburg,, si am povestit cu voi multe pe acest forum. Acum sunt in State si din obisnuinta va citesc cu mare drag.
Vikinga felicitari pentru botez si sa ii dea Dumnezeu copilului tau multa sanatate, crestere curata si tot ce e mai bun pe lume.
Tinatache felicitari pentru master. Poate iti aduci aminte ca si eu am fost acceptata la un master la universitatea Hamburg (tot de stat) asta la inceputul anului. Mie nu mi-au cerut decat 35 de eu taxa de inscriere ca am intrat pe locurile fara taxa. Am inteles ca din semestrul de toamna se vor introduce noi taxe care sunt de 500 eu pe semestru pentru toata lumea, din cauza ca universitatile nu mai au fonduri de la stat. Asta in cazul meu la Hamburg. Poate ar fi bine sa vezi daca cumva nu se deduc ceva din taxele astea la sfarsitul anului cand faci declaratia de impozit. Ar fi pacat sa renunti cand ai reusit asa frumos. Felicitari inca o data. Eu stiu cat trebuie muncit sa ajungi sa fii acceptata la un master. Indiferent de decizia pe care o sa o iei, esti o invingatoare.
Va pupic pe toate si va doresc numai bine!
liviujuristul spune:
vai dragele mele:VIKINGA,PEKA SI JOE,
ma bucur ca mi-ati raspuns,cred ca aveti ceva pe suflet de sunteti asa deranjate de ceea ce am scris .
in general adevarul supara pe toata lumea,este ceva probat dintotdeauna.
ceea ce am scris este adevarul ,este ceea ce au declarat oameni carora nu le place sa inventeze de dragul proslavirii .
oameni carora le place munca ,sa castige bine prin munca si nu intinzand mana sau asteptand sa le cada ceva,in schimb nu le place sa fie luati de prosti,crezand ca daca nu au reusit in tara lor ,sa fie categorisiti"paria",mana usoara de lucru si prost platita adica pe romaneste fraieri.
in alta ordine de ideie va rog sa cititi cu atentie,nu am generalizat,sunt cazuri bune si rele,eu am ales sa atrag atentia asupra unor probleme,ce afost asa de greu sa intelegeti?aveti ceva pe suflet,va apasa ceva,sunteti reusite sau nu???
eu unul cel putin nu imi permit sa fac prost pe cineva pe care il cunosc sau nu ,chiar daca a scris ceva,bine sau rau ,nu ai de unde sti ,este o OPINIE,iar opinia trebuie respectata,indiferent daca place unora sau nu.deci nu fac prost pe nimeni si nu scriu dulcegarii CA SA FIU PE PLACUL CUIVA sau sa ne amagim,din RESPECT,PTR.ACEASTA FIINTA NUMITA OM.
IN CE PRIVESTE,CASNICIA MEA ,stati voi linistite,nu sunt casatorit"material"ci din dragoste,daca stiti ce inseamna acest minunat cuvant.
tari am vizitat cate nu visati voi fetelor,pentru-ca am o meserie si un post intr-o institutie a statului roman care prin natura ei imi ofera iesirea din tara cel putin de trei ori pe luna in diferite colturi ale lumii si mai ales BINE PLATITA CEEA CE M-A DETERMINAT SA RAMAN SA LUCREZ IN TARA si sa nu umblu dupa "cai verzi"ca altii.
fetelor m-ati "intepat" cu cuvinte jignitoare dar cred ca "intepate" de viata sunteti voi si incercati sa va amagiti ca totul este "O.K."
SFAT:<inainte de a judeca pe cineva gandestete cine esti,si daca esti in postura de a judeca>.
nu cred ca este cineva dintre voi care sa puteti "ridica degetul"asupra cuiva deci nu stiu daca puteti sa-mi evaluati mie anumite probleme...
cineva care recurge la cuvinte "intepatoare" de genul "prost"
si nu intelege opinia cuiva,inseamna ca este un om "ingust la minte",slab pregatita,mediocra,care nu este in stare sa raspunda inteliget sau cu respect,deoarece RESPECTUL il stiu sa-l acorde ce-i care il au indiferent daca este pregatit mai mult sau mai putin.
nu ma dau" mare jurist " cum sustineti,sunt un om modest care incearca sa comunice cu cineva,sa faca schimb de idei,de OPINIE deoarece lumea nu este 100/100 perfecta si nici nu are cum.imi place sa-mi respect colegii din forum deci sa am discutii amiabile.
un ultim sfat:revizuiti-va vocabularul si ganditi-va inainte de a "pune la punct pe cineva" ,s-ar putea sa va puneti singure la punct ,iar lumea sa va judece dupa cum va comportati!!!
psihologic si moral ce ati crezut? "ah ,l-am pus la punct"
- credeti asta?uitati-va cine sunteti,vedeti ce ati realizat...evaluati-va...si incercati sa vedeti ceea ce trebuie.o sa va descoperiti si o sa va minunati.
nu mi-am propus sa tin "lectii de morala" dar totusi trebuia sa va arat"oglinda".
INTREBARE:chiar sunteti deplin fericite cand va treziti dimineata si vedeti pe unde si cum sunteti?nu raspundeti de dragul de a raspunde.
eu in schimb ma simt fericit ca multa lume cred.
SALUTARI LA TOATA LUMEA DE PE" FORUM "!
P.S.poate intr-o zi o sa fiu solicitat sa va fac actele si sa va aduc in tara ,sa va acord asistenta juridica,cu placere,va stau la dispozitie,gratis.
Mona_B spune:
quote:no offence, te intreb si eu:care-i baiul tau? Si nu sunt deloc enervata,ci de-a dreptul amuzata, ma mir doar ce-ti veni sa te iei asa de oameni? Un sfat binevoitor:fa un dus rece sa-ti revii!
Originally posted by liviujuristul
ma bucur ca mi-ati raspuns,cred ca aveti ceva pe suflet de sunteti asa deranjate de ceea ce am scris .
ceea ce am scris este adevarul ,este ceea ce au declarat oameni carora nu le place sa inventeze de dragul proslavirii .
oameni carora le place munca ,sa castige bine prin munca si nu intinzand mana sau asteptand sa le cada ceva,in schimb nu le place sa fie luati de prosti,crezand ca daca nu au reusit in tara lor ,sa fie categorisiti"paria",mana usoara de lucru si prost platita adica pe romaneste fraieri.
in alta ordine de ideie va rog sa cititi cu atentie,nu am generalizat,sunt cazuri bune si rele,eu am ales sa atrag atentia asupra unor probleme,ce afost asa de greu sa intelegeti?aveti ceva pe suflet,va apasa ceva,sunteti reusite sau nu???
eu unul cel putin nu imi permit sa fac prost pe cineva pe care il cunosc sau nu ,chiar daca a scris ceva,bine sau rau ,nu ai de unde sti ,este o OPINIE,iar opinia trebuie respectata,indiferent daca place unora sau nu.deci nu fac prost pe nimeni si nu scriu dulcegarii CA SA FIU PE PLACUL CUIVA sau sa ne amagim,din RESPECT,PTR.ACEASTA FIINTA NUMITA OM.
IN CE PRIVESTE,CASNICIA MEA ,stati voi linistite,nu sunt casatorit"material"ci din dragoste,daca stiti ce inseamna acest minunat cuvant.
tari am vizitat cate nu visati voi fetelor,pentru-ca am o meserie si un post intr-o institutie a statului roman care prin natura ei imi ofera iesirea din tara cel putin de trei ori pe luna in diferite colturi ale lumii si mai ales BINE PLATITA CEEA CE M-A DETERMINAT SA RAMAN SA LUCREZ IN TARA si sa nu umblu dupa "cai verzi"ca altii.
fetelor m-ati "intepat" cu cuvinte jignitoare dar cred ca "intepate" de viata sunteti voi si incercati sa va amagiti ca totul este "O.K."
SFAT:<inainte de a judeca pe cineva gandestete cine esti,si daca esti in postura de a judeca>.
nu cred ca este cineva dintre voi care sa puteti "ridica degetul"asupra cuiva deci nu stiu daca puteti sa-mi evaluati mie anumite probleme...
si nu intelege opinia cuiva,inseamna ca este un om "ingust la minte",slab pregatita,mediocra,care nu este in stare sa raspunda inteliget sau cu respect,deoarece RESPECTUL il stiu sa-l acorde ce-i care il au indiferent daca este pregatit mai mult sau mai putin.
nu ma dau" mare jurist " cum sustineti,sunt un om modest care incearca sa comunice cu cineva,sa faca schimb de idei,de OPINIE deoarece lumea nu este 100/100 perfecta si nici nu are cum.imi place sa-mi respect colegii din forum deci sa am discutii amiabile.
un ultim sfat:revizuiti-va vocabularul si ganditi-va inainte de a "pune la punct pe cineva" ,s-ar putea sa va puneti singure la punct ,iar lumea sa va judece dupa cum va comportati!!!
- credeti asta?uitati-va cine sunteti,vedeti ce ati realizat...evaluati-va...si incercati sa vedeti ceea ce trebuie.o sa va descoperiti si o sa va minunati.
nu mi-am propus sa tin "lectii de morala" dar totusi trebuia sa va arat"oglinda".
INTREBARE:chiar sunteti deplin fericite cand va treziti dimineata si vedeti pe unde si cum sunteti?nu raspundeti de dragul de a raspunde.
P.S.poate intr-o zi o sa fiu solicitat sa va fac actele si sa va aduc in tara ,sa va acord asistenta juridica,cu placere,va stau la dispozitie,gratis.
joe spune:
quote:
Originally posted by liviujuristul
Ca tot ma pomenesti si vad ca te legi de "prost" de cateva ori - cred ca TU nu ai inteles ce am vrut eu sa spun! Mai citeste o data si poate o sa iti dai seama ca nu te viza in nici un caz - nici pe tine si nici pe nimeni altcineva!
Nu stiu de ce tot insisti cu cat de fericite si implinite am fi noi - dar eu iti multumesc ca ne duci grija - si nu e nici o ironie aici!
Si poate de data asta am sanse sa te si lamuresc putin - eu personal nu am cunoscut nici un roman care a venit sa munceasca in Germania (egal ca era ospatar sau inginer sau medic) care sa se planga de ce a gasit! Bineinteles - asta nu inseamana ca nu exista si asemena cazuri - dar nu imi place sa am ca sursa "radio sant"! Si chiar intr-o asemenea situatie - nu ii tine nimeni cu forta aici - sunt liberi sa se intoarca in tara sau sa plece mai departe - fiecare cum crede ca ar fi mai bine pentru el si pentru familia lui!
Si da - eu sunt foaaarte linistita si fericita in fiecare dimineata daca fetita mea in primul rand e sanatoasa, daca si noi suntem bine - ma bucur de ce imi ofera viata acum si mai ales de familia mea!
Si da - vreau sa ma intorc inapoi - nu din cauza ca nu mi-ar merge bine - ci pentru ca asa simt eu ca as fi mai implinita, alaturi de familia mea si cu experienta de viata de aici! AICI am invatat sa ma bucur de viata si asta o sa o recunosc mereu ca pe un merit al emigrarii!
Multumesc pentru oferta - insa sunt sigura ca ma voi descurca fara ajutorul tau atunci cand va veni vremea - sincer - nici nu as putea accepta ajutorul unei persoane cu atatea "nelamuriri" ca tine! Nici de data asta nu sunt ironica!
NUmai bine si tie!
vikinga spune:
Hei Samila ne-a fost dor de tine! Cum e in state? Macar e vreme mai buna ca uite aici in nordul Germaniei ploua de 2-3 zile si cica asa o sa fie inca o sapt-10 zile. Stii cum e toamna pe aici Liviule baiatule chiar m-am amuzat de mesajul tau, un dus rece cum au spus fetele si uite si o bere de la mine si nu mai fi asa inversunat ca pe bune viata e frumoasa si trebuie traita in liniste si pace ori unde pe fata pamintului!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109