Viata In Germania (12)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

mda, nu au taxa si totusi cer 2000 euro/semestru. asa ca... asta a fost cu masterul...:((

la teste nu sunt limite inferioare impuse, eu am avut 530 la gmat si 270 la toefl. si la ce mi-a folosit...? sunt tare dezamagita...

Cristina
http://community.webshots.com/user/tinatache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sigrid26 spune:

Bine v am gasit, am revenit si eu dupa o lunga vacanta in Romania...sper ca toata lumea cu bebici si burtici e bine.
Fetele plsss help me...sunt in mare incurcatura, vreau sa dau si eu fata la gradinita.Am cautat nu exista locuri la stat pt copii sub 3 ani, a mea are 2 ani si opt luni.Poblema mea este ca vreau sa o dau chiar si la gradinita privata dar nu gasesc adica am cautat pe net , ori nu stiu eu cum se cheama exact adica am dat cautare dupa privat kindergarten si nimic, cred ca e un alt termen pt ca e imposibil ca in Bochum unde stau eu, este cat Bucurestiul, sa nu existe o privata.Am fost sa vizitam gradinitele de stat si copilul meu plinge cat e ziua de lunga ca vrea la gradi si eu nu sunt in stare sa gasesc.
Deci va rog daca exista vreo denumire sau ceva , va rog din suflet ajutati_ma .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Sigrid, ar trebui sa mai cauti dupa privater Kindergarten.
Am dat si eu un ochi pe net, am gasit o lista cu gradinitele din Bochum, in dreptul lor scrie daca sunt de stat, Arbeiterwohlfahrt, etc. Cred ca e bine sa te uiti pe lista aia de 4 pagini si eventual sa suni la cele care apar cu Sonstige.
http://cities.eurip.com/en/suche_kindergaerten_130_Bochum_Kinderg%E4rten_0.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Findus spune:

Sigrid, pentru copiii sub trei ani se numeste : Kinderkrippe, Hort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

buna fetele
as avea si eu o rugaminte.peste 2 saptamani ma duc in hamburg sa cumpar carut si patut si ce mai am nevoie la bebitz ca la noi sunt foarte scumpe. imi puteti spune si mie niste magazine ieftine din hamburg si eventual daca au si pagini de web sa-mi fac cat de cat o idee.eu am gasit pe net la www.baby-walz.de un carut combi ca vreau sa-l folosesc pana creste copilul la 175 euro.se poate gasi si mai ieftin decat atat ? ma intereseaza cele combi.
multumesc foarte mult.

Mergi la inceput

chiar e culmea fetelor, adica nu gasesc nici un loc la gradinita , indiferent de suma pe care vreau sa o dau, nu sunt locuri nici la private, nici la semiprivate si copilul meu plinge in fiecare zi ca vrea la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

SUNT NELAMURIT :DE CE TOTI ROMANII CARE PLEACA PESTE GRANITA LA MUNCA SAU SE CASATORESC NU VORBESC SI DESPRE PARTEA URATA A EXPERIENTEI LOR PE" PAMANTURI STRAINE" RESPECTIV GERMANIA,ITALIA S.A.M.D.
DE CE INTREB?
-SIMLU,MULTI PLEACA ,IAR LA INTOARCERE VORBESC NUMAI DE BINE,DAR VAI CE INDURA UNII,PENTRU BANII CASTIGATI SAU ACEA CASATORIE" ARANJATA"!!!DE CE ACEASTA TACERE???FOARTE PUTINI RECUNOSC PRIN CE TREC.TREBUIE SA AVEM CURAJUL SA RECUNOASTEM CE GREU ESTE POATE PENTRU UN DOLAR CASTIGAT A DUS-O MAI GREU DECAT LA NOI.
CU SCUZELE DE RIGOARE DAR ASTA ESTE ADEVARUL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Tot cu scuzele de rigoare - dar nu e nevoie sa tipi!
Si iar - faci categorisiri aiurea! NU toate casatoriile sunt aranjate - ba as zice chiar ca majoritatea sunt casatorii absolut normale - nu are nici o importanta ca sunt cetatenii diferite la mijloc - oamenii conteaza!
Iar cei care plec ca sa munceasca - de unde stii TU ca in ciuda poate (ca asta nu ai cum s-o verifici) a unei munci mai sustinute, sau al unui program mai dur - el nu e totusi multumit de ce realizeaza?!
Are sansa nu doar sa castige niste bani - ci si sa vada alte locuri, sa cunoasca alti oameni si alte mentalitati.
Dorul de tara si de ai tai - daca e sa te chinuie - la fel o face si daca ai plecat director si daca ai plecat ca zilier la ferma!

Si mai e ceva - au fost multi care au vb din experienta lor si au spus - daca X,Y,Z chestii nu te deranjeaza - du-te! Daca simti insa ca poti sa ai o problema - mai bine stai! Insa acasa nu vrea sa stie nimeni (sau aproape nimeni) ca nici aici nu sunt caini cu covrigi calzi in coada - spun ca esti tu prost si neadaptat!
Am zis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Findus spune:

SIGRID !!!!!!!
Te-ai uitat la www.bochum.de
Bildung
Kindergärten
Betreuug unter drei Jahren

Cred ca am numarat vreo 15 .Daca suni la toate poate sunt si locuri libere.
Succes !

Mergi la inceput

Findus iti multumesc mult pentru ajutor, am sunat la toate si nu au locuri, in martie cel mai devreme.Am hotarat totusi sa asteptam pina in decembrie cand face 3 anisori.
va multumesc mult

Mergi la inceput