Fetele din USA poftiti la o birfa !(25)
Raspunsuri - Pagina 15
syracuse spune:
Draga Cleomax!
Imi pare bine sa te aud mai ales ca suntem de pe aceleasi plaiuri.
Multumesc pt. raspuns. Realitatea este ca drumurile teoretice le stiu, am analizat fiecare cale si pe dinauntru si pe dinafara.
De fapt, in acest moment pt. mine nu mai este o chestie de a invata metodele ci de a apuca un capat de ata concret, poate cu ajutorul cuiva, a unei cunostinte etc.
Ne-am gandit la casatorie "pe bune". Sora-mea a fost aici, insa in cateva saptamani de concediu de la servici (2-3 saptamani) ce relatie solida poti inchega in asa fel incat individul sa vrea sa se angajeze la o corespondenta serioasa "long-distance" mai intai si apoi sa considere posibilitatea la modul serios?
Foarte greu asa ceva. Este pur noroc - ca si loteria sau mai rau.
In ceea ce priveste cea de "convenienta" - ne-am gandit chiar si la asta dar:
1. nu cunoastem pe nimeni care ar fi dispus sa se angajeze la treaba asta.
2. ne-ar trebui bani seriosi ca sa-l platim pe acel cineva pt. "deranjul" de 3 ani - bani pe care nici eu, nici ea nu ii avem.
Este si adevarat faptul ca eu nu am apucat sa patrund in comunitatea Romaneasca din Atlanta. Nu am avut niciodata timp fiind studenta la doctorat, am inteles ca multi Romani locuiesc in Lilburn (f. departe de unde stam noi, aici distantele sunt uriase iar eu nu conduc...si uite-asa).
Ar fi fost bine fiindca cu Romanii mai poti aranja ceva sau chiar sa cunosti pe cineva printr-o cunostinta, in comunitate, etc.
De-asta am si zis ca poate ar fi bine sa arunc o vorba aici pe forum.
Sotul meu este American si toate rudele si prietentii pe care ii avem sunt in mare parte de origine anglo-saxona. Iar pe astia, asa cum bine sti, greu ii antrenezi in mici "aranjamenete" sau "introduceri" de o astfel de natura.
Si sa stii ca m-am gandit si la ce ai spus tu: 10 ani e cale lunga dar timpul oricum trece.
Problema este ca daca intre timp apare alta posibilitate de venire, odata ce ai depus dosarul de sora/frate nu mai poti sa o fructifici din cauza dosarului "pending" de la INS.
Pai nu ne-am zgaria pe toti ochii daca ar castiga loteria la numai un an dupa ce a depus un astfel de dosar?
Plus ca in 10 ani...Doamne, cate nu se intampla...
Multumesc inca o data pt. raspuns si sper sa ne mai auzim.
Pot sa te intreb in ce zona a Atlantei locuiesti?
Syracuse
Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel
aida_o spune:
syracuse,
eu stiu ca o mare comunitate de romani este (si) in Gwinett County
sper sa reusesti sa iti aduci sora la tine te inteleg perfect, eu nu mi-am vazut sora de 3 ani, pentru ca ea locuieste in Tokyo nu mai zic, intre timp (anul trecut) a nascut al doilea baiat, si tare as vrea sa il cunosc si eu...
pentru cele interesate, NBC6 transmite live pe internet stiri despre desfasurarile din Florida. trebuie sa aveti broadband connection, ca sa va puteti uita. adresa este http://nbc6.feedroom.com/iframeset.jsp?ord=346254 . e funny ca, in pauzele publicitare, nu se intrerupe si sunetul, si auzi crainicii vorbind prin studio
_
People say I have a multiple personality, but we don't agree with that.
_
http://community.webshots.com/user/atomskin3
Cleomax spune:
draga syracuse,
stiu exact ce spui si te inteleg perfect. exact de asta ne-a fost si noua teama, ca incepem pe un drum si suntem legati de maini si picioare in caz ca ar mai apare o alta posibilitate. e un cerc tare vicios.
tocmai am vorbit cu sotul meu la tel si l-am pus sa se intereseze daca stie cineva de la el vreo cale sau daca chiar ei ar avea vreo pozitie libera.
acum cativa ani a fost aici nepotica noastra din germania, si ea era absolventa de studii economice si a venti aici pentru sase luni cu un apprenticeship. e drept ca nu era bine platita, insa daca nu era deja logodita ar fi avut destui pretendenti.
din pacate nici noi nu suntem "bagati" in comunitatea romaneasca,desi locuim in atl din '84, locuim destul de departe de majoritatea romanilor, in n-e cobb.
iubibubi spune:
va scriu si io c-o falca-n cer si una-n pamant (blestemul lu' AC Bonifaciu se pare, fie-i tarana usoara, ca-n ultima vreme nu l-am mai auzit ) - ieri mi-am scos o masea de minte si tarii ma mai doarii :). bine ca, dupa ce in prealabil m-am pregatit sufleteste pt. anestezie generala (am mai trecut prin asta si-a fost nashpa rau), mi-au facut locala si acu' pot sa alerg de nebuna dupa Andrei care nu sta locului defel. trag spre dreapta de umflatura, da' tot ajung sa-l prind inainte sa bage cheile in priza, sa arunce tot felul de kestii in wc sau sa-mi faca tigarile mii de bucatele. deja device-urile contra acestor "copilarii" nu mai fac fata, iar inaltimea-i face ca rafturile, odinioara numite safe, sa-i fie accesibile. da' e tare simpatic cu romaneasca lui de bebe si uit repede nazbatiile de cu o secunda inainte :)
bafta gagicilor din florida, tinem pumnii stransi sa ramana toata tigla pe casa si sa ne auzim cu bine! :)
bun venit proaspetelor "barfitoare" si un pup apasaaaat gastii de la miezu' noptii!
I.&www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei
syracuse spune:
Draga Cleomax,
Multe multumiri pt. gest, sunt cu adevarat recunoscatoare. Nu se stie niciodata.
Daca s-ar intampla ca cineva sa imi deschida vreodata vreo portita, chiar si numia cu o vorba, as fi in stare sa-i ridic "statuie la cer".
Deocamdata ne pastram speranta.
Numai bine!
syracuse
PS: Imi place poza voastra! :)
Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel
Oana_B spune:
Iubirica, te inteleg ca tare mari probleme am avut si eu cu mestecatorii toata viata.
Daca ti-ai scos una din maselutele de minte din partea de jos, alea cica dor tare de tot. Ia si tu fo' pastiluta sa treaca durerea si nu da cu limbuta la rana ca nu e bine. Incearca sa tii cat mai curat locul ca se formeaza minune din aia alba de tesut de granulatie care nu lasa sa se vindece ca lumea si dupa aia tre' sa te duci din nou sa curete locul si aia doare iar..auci.
Eu am suferit ieri tare de tot ca un caine batut ca n-am avut computer, am reusit pe cel vechi sa-l pun pe butuci si azi am cumparat altul nou (a venit mos Craciun mai repede anu' asta la mine), mai frumos, mai mintos (adica cu memorie mai multa), mai rapid, mai silentios. Mi-am stricat si tastatura wireless si-acu umblu sa vad cum se poate repara. Eh, foaie verde flori pe bat/daca n-ai de lucru fa-ti...asta-s io.
Floridistele, va tin pumnii sa scapati de charles (sau cum l-o chema) mai repede
Oana_B
liris spune:
Conchita si restul fetelor de Florida!!! bafta multa! sa treaca repede si fara urmari Frances!!!
ruxij spune:
Syracuse, mi-am adus aminte de o tipa de aici de la noi din oras, care era postdoc la universiatea la care eu eram studenta. La fel ca tine, a vrut tare mult ca fratele ei sa vina si sa ramana aici, desi nici ea nu avea green card la ora aia. Ce a facut a fost ca a vorbit cu profesorul la care lucra, profesor care l-a angajat pe fratele ei pt. juma' de norma, timp de 6 luni. I-a dat 800 pe luna. In felul asta a primit si el viza J1. Dupa 6 luni, au imprumutat bani de la prieteni si au facut aici prelungirea vizei J1 pentru inca 2 ani, profesorul semnand ca fratele lucreaza inca la el in laborator ca voluntar si se intretine singur. Banii imprumutati au fost imprumutati doar pentru o luna, i-au pus in banca si au scos scrisoare pt. INS in care se arata ca are 25 mii in banca. Chiar eu am luat un loan de 6000 de la un credit card si le-am dat, mi i-au inapoiat dupa o luna. Ei, in timpul asta, el si-a gasit sotie, romanca, dar cu cetatenie americana. Este extrem de util in anumite cazuri sa mergi la bisericile romanesti, sa fii in comunitatea romaneasca. Cine isi permite, poate sa nu mearga, dar cine e in nevoie, e o metoda f. buna de a cunoaste oameni si a primi ajutor la nevoie. Ei au fost mereu gramada la biserica. Acu' amandoi au Green Card, culmea, fratele a obtinut green cardul mai devreme ca sora-sa care l-a adus aici:)) El a venit incoace in 2001. Nu a fost usor la inceput, dar a venit cu ideea ca orice ar fi, el nu se mai intoarce si face pe dracu'n patru. Am inteles ca ar fi o casatorie "pe bune", dar ma rog, poate au fost totusi si alti factori.
Daca se gaseste cineva sa ii dea sorei tale o bursa de macar o luna, puteti sa prelungiti aici cum au facut cunoscutii astia ai mei, dar trebuie sa fii determinat si este desigur riscant, nu poti sti sigur cum iese.
ruxij