Mamici de iulie-august 2004 (97)+ 55 bbi
Raspunsuri - Pagina 7

vrabiuta spune:
felicitari noilor mamici si noilor bebelusi! sa fiti sanatosi, mancaciosi si voiosi!
si eu inca graviduta pe-aici! vad ca mai sunt cateva burtici - noi avem bebelusii cei mai cumintei, stau acolo linistiti. eu nu mai am rabdare de saptamana trecuta, noroc ca doctorul e foarte calm si imi transmite si mie. sper in continuare sa nasc natural, cu nayel. a nascut vreuna dintre voi cu listeria?
ieri ma gandeam ca vine evenimentul, ma cam durea burtica de la contractii (neregulate), dar a fost alarma falsa, pe seara n-am mai avut nemica.
lia, nu te mai stresa. eu am avut o operatie la umar cu fire resorbabile, a durat vreo luna pana cand s-au "topit". sunt multe tipuri de fire resorbabile, multe tipuri de cusaturi. pentru linistea ta poti sa dai un telefon sau sa mergi la un consult, dar eu cred ca e totul in regula, trebuie doar sa mai ai un pic de rabdare.
in privinta scaunelului de masina - tot asa ma gandeam si eu, o fi bine, n-o fi bine... dar citind ce ati scris voi m-am linistit. si apropos de legislatie, codul rutier nou interzice transportul copiilor sub 3 ani fara echipamente speciale de siguranta (scaunel de masina). ca nu se aplica, asta e alta poveste...
marcela si alexandra din burtica - DPN 28 aug/3 sept - dr. nayel cfr2

rain spune:
Eli, FELICITARI pentru puiut, sa fie sanatos, mancacios si fara colici!
hop si noi!
Lia, trebuie sa bei mult ceai, eu in primele zile dupa nastere beam chiar 4 l de ceai, tine-l la frigider ...e mai bun rece!
nu vreti sa va dau lapte de la mine ? eu inainte sa o pun pe moata la san trebue sa ma mulg pt ca sint sanii prea plini si se enerveaza cand vine prea mult laptic, ma mulg ca o vacuta si ma distreaza! eu nu stiu de unde am atata lapte, ca mananc putin din lipsa de timp sau pur si simplu nu am pofta de mancare, iar lichide am inceput sa beau putine ca sa nu fac productie mare si ...tot dam pe dinafara
!
si noi iesim afara in fiecare zi, 3 ore dimineata (de la 8 la 11) si 2 ore seara (de la 7 la 9), inainte sa plecam ii dau sa pape si doarme puiul meu cat stam in parc, daca incepe cumva sa maraie ii dau suzi si uita de foame!
vroiam sa intreb: mai vine vreo mamica in Tineretului cu bebe? poate ne intilnim si stam la taclale ...
Maria, Blue, mai aveti putin, tinem pumnii!
Mitzura, e un frumos si un dulce puiul tau!
va pupacim! a adormit iubitica in brate la mine, ma duc s-o "parchez" in patut
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)

Dorsilia spune:
copilu nu maasaa pap nimic, urla cum ma misc de langa el, nu mai stiu cum sa-l adorm, e hranit, schimbat, mangaiat si nu adoarmne, urla cand plec pana-n bucatarie de zici ca-l tin nemancat de 67 zile, acu-s cu el in brate si scriu cu-n deget.
cusatura nu zic c-o simt dureroasa, ma mai tine uneori, depinde ce pozitie adopt, sau daca ma mai fortez sa ma ridic cu asta micu si ma frec de pat pana ma ridic un pic, altfel nu simt mare jena, stau pe fundu meu acu. ma intreb de ce nu se resorb atele alea pe care le simt balanganite cand ma spal. probabil o sa-l sun pe medic dar vroiam sa stiu daca cele ce ati fost cusute mai le aveti ori ba la 2 sapt de la coasere.
cu ce se curata mucisorii din naS, CU BETIGASE CU SER?

anna maria spune:
Mey,fetelor,hop si io'cu o intrebare:dopul ala gelatinos trebuie neaparat sa aiba firisoare de singe?Eu elimin niste bucatele gelatinoase,dar fara nici un firisor de singe?ce sa cred?E dopul sau nu?Teodorei
in 40+ sapt.

Dorsilia spune:
da e dopul, asa am patit si eu, cu firidoare de sange a fost numai dupa ce s-a rupt apa

Dorsilia spune:
copilu asta am impresia ca stie ce vrea: urla cum ma departez de pat. De mancat n-a avut chef decat 40, desi inainte tipa ca din gura de sarpe. Ma doare capul, n-am mancat nimic, e dezastru nuclear prin casa si prin baie si nu pot gati nimic. Am apucat sa fac un dus inainte sa se trezeasca la 9. de atunci nimic n-am mai facut.
nu mai stiu cum sa ma descurc cu toate. e de spalat, de gatit, de facut curat, nu mai am vreme sa ma si mulg, sa-mi fac ceaiuri nici atat.

irrinuca spune:
Mihaella: in legatura cu curatirea pielii: si lui bebe al meu i s-a intamplat, desi a avut la nastere o piele ft curata. dupa 2 zile am observat la incheieturi si pe burtica cum i se jupuia. Am incercat un baby lotion fara efect, dupa care seara i-am dat cu ulei de masline pur si simplu. Dupa alte doua zile era ca nou, si cu pielea ft ft moale.
De ce nu m-ati anuntat si pe mine, ieri am baut suc de portocale (natural, cumparat) si ieri noapte bebe nu a mai putu adormi de durere de burtica. Pana acum nu am avut nici un fel de problema cu colicii sau dureri de burtica. Credeti ca ii trece sau ne-am procopsit cu colicii ptr multe nopti de-acum inainte???
Am iesit si noi in oras la plimbare, puteti vedea pozitele pe linkul de mai jos. Va pupam.
Irinuca si bebe Andreas, 30/07/04
http://community.webshots.com/user/irrinuca

irrinuca spune:
Lia: din cate stiu, ai nascut in aceeasi zi cu mine. Eu am stat pe fundul meu din prima si am ditamai cusatura. am avut tousi dureri in primele 4 zile si mi-a cam fost frica pana am mers la wc prima data (stii la ce ma refer). In schimb mi-a recomandat doctorul 2 dusuri pe zi. eu am facut de cate ori mergeam la toilette. Se pare ca a ajutat. Nu am avut nici o alifie sau ceai, din alea care se gasesc in romania. Am incercat sa ignor durerea si a trecut! O sa ma uit daca mai am firele, ca de simtzit nu le simt.
Eu - spre fericirea mea - pana azi noapte nu am avut nici o problema cu ala mik, ba chiar 3 nopti a dormit neintors ca un om mare, fara sa se trezeasca. CE i-am facut? L-am luat in pat langa mine, asa curbat pe langa sanul meu si cu picioarele pe burta mea. Ii place la nebunie sa simta caldura umana, daca sepoate a mamicii lui. II dau sanul si trage de 2 ori si cade lat. Daca se mai trezeste cauta cu guritza sanul si pune o manutza pe san, si asa adoarme iar. nu zice nici pas! Daca il pun in patutzul lui, nu tzipa dar nu adoarme pur si simplu! Sta cu ochii pe peretzi si vrea sa-l tzina cineva de manutza. Ori eu nupit sta in fund toata noaptea!

leeloo2004 spune:
Buna ziua fetelor - nu am mai aparut de ceva vreme, dar astazi Stefan ma lasa si pe mine putin sa scriu si sa vad ce mai faceti voi.
Noi cred ca crestem - zic cred pentru ca sunt obsedata ca Stefan o sa ramina asa, mic, mic... asta da obsesie, nu?
Am crescut in greutate - avem acum 3600g si doctora de la dispensar mi-a spus ca in ritmul asta de crestere pina la 3 luni o sa recupereze ce a pierdut cit a fost bolnav. Acum maninca mult mai bine comparativ cu zilele dupa ce am venit de la spital - maninca in medie 100 ml pe o masa, circa 7 mese pe zi. In general si doarme intre mese, cu mici exceptii cind vrea sa ma chinuie pe mine sau pe taica-su (asta mai ales noaptea).
Am fixat si data botezului, pe 5 septembrie, ieri chiar am fost sa fixam meniul la restaurant - sper sa iasa totul ok.
In rest ce sa va mai spun - ne place mult la plimbare - acum stau cu el afara si cite 3 ore, dar ne place plimbat, nu sa stam pe loc ca atunci tipam din toti rarunchii si nici suzi nu mai foloseste la nimic!
Ne-a cazut si buricelul, cu mare intirziere ce-i drept, dar am scapat de el!
Am 2 probleme cu el:
- la ochisorul drept se pare ca are canalul lacrimal infundat - sau cel putin asa mi-au spus asistentele - degeaba il sterg eu mereu cu ser fiziologic ca lui ii lacrimeaza mereu si apoi se usuca ca niste urdori - uneori cind se trezeste aproape ca are ochisorul lipit - voi ati patit asa ceva si ce ar trebui sa fac?
- pe nasuc, barbie si putin pe ambii obraji i-au aparut niste puncte albe ca niste puncte de grasime sau ca niste cosuri nici eu nu stiu exact. Initial, la spital avea doar pe nasuc, dar mai apoi i-au aparut multe si pe barbita si citeva, cum spuneam, pe obrajori. Exista vreoi crema cu care sa-l dau ca sa-i treaca, sau vor trece de la sine?
Va pup si daca ma poate ajuta cineva cu intrebarile mele, v-as ramine recunoscatoare!
Gabriela si Stefan David
32 ani, zodia: gemeni
http://community.webshots.com/user/leelooga

irrinuca spune:
Eli, hai ca m-am trezit si eu acum!
BRAVO! Sa-ti traiasca baietzelul. Sa ne povestesti cum a fost!
Pupici!
FELICITARI mamicilor de August, dar tot nu le-ati intrecut pe cele de iulie!