Limba japoneza - HELP

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hitomi spune:

Am sa incep cu gramatica de 3kyu din anii trecuti:
1992
1)zenbu sutemashita ka.iie,furuku natta mono DAKE sutemashita.
Ai aruncat totul?Nu am aruncat doar lucrurile vechi.
dake-numai
2)konban party aru KA DOUKA oshiete kudasai.
Te rog sa ma informezi daca in seara aceasta este petrecere sau nu.
ka douka-da sau nu
3)kotoshi no shiken wa kyonen no shiken HODO muzukashikunai to omoimasu.
Cred ca examenul de anul acesta a fost mai usor decat cel de anul trecut....memoria imi joaca feste la ora asta ,corectati-ma daca am gresit
Hodo-comparatie -se foloseste la negativ
Pentru inceput haideti sa comentam aceste 3 forme gramaticale si sa le memoram
Nu ma lasati singurica!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Hitomi sa stii ca eu sunt cu okii pe subiect. Voiam sa te intreb daca tu inveti doar elementele gramaticale care apar in testul pt niv 3. Si voiam sa vin si cu o propunere. Haideti sa facem o lista cu kanji pe care sa ii invatam pe parcursul unei saptamani de exemplu. Tu vezi si poti scrie litere japoneze pe calculatorul tau? In legatura cu cele 3 probleme gramaticale scrise de tine: la DAKE nu am nici o problema, e f simplu de inteles. Nu am prea priceput cum sta treaba cu HODO. Ma poti ajuta cu alt exemplu? Astept in continuare sa expui cu probleme gramaticale. Macar asa, mai pun si eu mana pe carte si mai invatz cate ceva. Tu dupa ce carte inveti gramatica? Irimell ne-ai parasit? Nu ne mai scrii nimic?
Inca o intrebare : cand se dau rezultatele de la test? In februarie cam pe cand? Stiu ca scria in brosurica.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

quote:
Originally posted by ralucami
Irimell ne-ai parasit? Nu ne mai scrii nimic?[q

Sint prin zona, dar nu prea am timp...dar va citesc, asa ca in continuare va invit la luptaaaa....hihi...

Azi va propun: sekkaku. Are mai multe intelesuri:
1. anume, cu efort considerabil, cu mari sacrificii
Sekkaku ai ni itta noni, tomodachi wa imasendeshita. (Desi anume m-am dus sa ma intilnesc cu prietenul meu, el nu era acolo.)
2. cu consideratie, cu amabilitate
Sekkaku desu ga, ashita no kai ni wa shusseki dekimasen. (Va multumesc dar nu voi putea participa la intilnirea de miine.)
3. mult-asteptat, pretios, valoros
Sekkaku no natsu yasumi na noni, yasumimasen deshita. (Desi sosise mult-asteptata vacanta de vara, nu m-am odihnit.)

Ciudatel acest sekkaku, nu?....Spor la invatat!

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Ralucami ,pot scrie cu caractere japoneze ,deoarece laptopul este din japo.
Am intrat in vacanta dar vaiii,am mai mult de invatat decat in timpul semestrului.A avut grija profa sa ne dea tema de vacanta.
In ceea ce priveste materialul ptr 3 kyu de pe care invat eu l-am luat de pe internet www.mlcjapanese.co.jp.De acolo am luat kanji-urile si gramatica.Iar la modul de scriere al kanjiurilor ma ajuta sotul ,el este preparatorul meu.
Acum la scoala facem mai mult citire,ne invata sa citim si sa traducem carti din japoneza si literatura japoneza deocamdata in limba romana .Programul este foarte incarcat la scoala dar ar fi sa ma tin tare m-as intoarce in japo bine pregatita.
Eu in principiu invat cam 10 kanji pe zi ,dar mai sunt si zile cand doar ii repet din urma .Din fericire eu am invatat de asta vara kanji-urile ptr 3 kyu ,imi vine mai usor.E foarte buna ideea ta cu scrierea lor aici asa putem sa invatam unele de la altele.O sa revin maine cu o explicatie mai completa cu HODO
Irimell ,m-ai dat gata cu SEKKAKU inca nu l-am invatat si nici nu prea l-am priceput.

Mergi la inceput

Eee..numai eu muncesc aici!!vine vorba..ca n-am mai pus mana pe carte de 2 zile .Deh am intrat in sarbatori!
Dar totusi hai sa lamurim problema aia cu HODO.Acesta este comparativul de inferioritate.
S1 Wa +S2 HODO +ADJ negativ
Kuruma wa ie HODO takakunaidesu.
車は家ほど高くないです。Masina nu este la fel de scumpa ca si casa.
Koen wa niwa HODO shizuka dewa nai desu.
公園は庭ほどしずかでわないです。Parcul nu este la fel de linistit fata de gradina.

Hai sa vedem si comparativul de superioritate;
S1 WA +S2YORI +ADJ DESU
Watashi no zashi wa anata no YORI yasui desu.
Ziarul meu este mai ieftin decat al tau.
yori-fata de
S1 +NOHOGA +S2 YORI + ADJ DESU.
Nihongo no hoga eigo yori muzukashii desu.
Japoneza este mai grea decat engleza.
S1NOHOGA + ADJ DESU.
Watashi no neko nohoga ookii desu.
Pisica mea este mai mare.
S2+YORI +ADJDESU.
Tokei yori yasui desu.
Ceasul este mai ieftin.

Ar mai fi si interogativul si superlativul daca vreti le putem discuta.
Kangi mada muzukashii desu ne!!

Mergi la inceput

LA MULTI ANI! si va urez pe linga toate cele bune, ca 2005 sa va aduca si spor la invatat...hihi...si la retinut kanji...

Pupici si numai bine!

Sarbatori minunate tuturor!
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Salut voios! Ati intrat in 2005 cu forte noi? Daca da, treceti la invatzat ca prea mi-ati chiulit in preajma sarbatorilor! Va astept sa continuam cursul nostru de "japoneza on-line". Sa auzim numai de bine si sa avem numai rezultate faine in februarie. Prietenii stiu la ce ma refer!

Mergi la inceput

Ralucdrag, chiar m-am gindit la tine azi dar nu am apucat sa iti scriu...Eu am inceput azi cursurile de japoneza, asa ca s-a terminat cu vancanta...Desi a fost scurta vacanta (de pe 23 decembrie pina azi), mintea mea s-a relaxat de tot, pentru ca am senzatia ca am uitat o gramada...La voi cum e?

Fetelor, va invit in continuare sa disecam japonezaaaa...La ataaaac!

Mergi la inceput

M-ati lasat singurica in lupta?

Mergi la inceput

Oana eu sunt aici pe baricade. Recunosc ca de vreo 2 zile am cam tras chiulul, dar pe bune ca ma (re)pun cu burta pe carte. Si eu am mai tras cu okiul pe aici si m-am dezumflat ca balonul cand am vazut ca nu mai da nimeni nici un semn de viata. Eu vin cu o propunere: haideti sa inchidem subiectul asta ca deja are 10 pagini si se deschide destul de greu, si sa facem Limba japoneza- partea a ll-a. (mey fetili ce mari am crescut). Oana tu fiind initiatoarea subiectului te rog sa o faci tu( cand ma prinzi sa nu ma bati ....prea tare).
BTW Hitomi unde esti? Sper ca nu vrei sa ne parasesti ca venim dupa tine!

Mergi la inceput