Limba japoneza - HELP
Raspunsuri - Pagina 12
hitomi spune:
Propozitia conditionala
Exista 3 moduri de exprimare a conditiei ,in functie de conjunctia utilizata:
-eba,-tara,nara
Forma standard este -eba,dar mai folosita este -tara,deoarece se plaseaza la granita dintre prop.temporala si cea conditionala.
Forma -nara ,este utilizata in preponderenta cu substantivele.
kiku-kiitara
naosu-naoshitara
noboru-nobottara
Ame ga futtara,koen o sanpo shimasu.
Daca/Cand ploua nu ma plimb prin parc.
Ame ga furanakattara,sanpo shimasu.
Daca/cand nu ploua ma plimb.
Hayaku uchi o dereba ,hikoujo ni maniaimasu.
Daca pleci devreme de acasa ajungi la aeroport la timp.
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
[/quote]
ralucami spune:
Pt ANCA-
Cu speranta ca nu debitez super prostii : Faina integrala= kanzenkomugiko - in paranteza o sa dau si forma in kanji, asa cum l-am gasit in dictionar- (完全小麦粉).
Oameni buni in caz ca am aberat spuneti-mi si mie, sa nu ma bucur degeaba.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
hitomi spune:
Eu am gasit pe internet Zenriyufun-faina neagra .(全粒粉)。
Am inteles ca asta ar fi mai folosit decat kanzen komugiko。
naomi_ioana spune:
hei,japonicelor,nu mai scrie nimeni nimic?mai am si eu pe ici pe colo cate putin timp liber si as mai invata un pic de japoneza
va pregatiti de sarbatori sau plecati in vacante?
la toata lumea multi
ralucami spune:
Oameni buni mai sunt 4 zile si vine testuuuuu`!!! Am asa un super morcov si asa ce ma stresez, ca am senzatia ca am uitat si prapaditele de kanji pe care le stiam!Barbate-meu e mai optimist ca mine, ba chiar incearca sa ma faca sa rad( cica o sa isi puna peruca si o sa dea el testul in locul meu si atunci o sa am cel mai tare punctaj din zona). Astazi o sa ma apuc sa caut niste teste de evaluare pt 4 kyu pe net. Eu am si testele care s-au dat in anii precedenti si nu mi s-au parut grele, dar cel mai tare ma streseaza partea ca timpul. Daca nu o sa am suficient timp sa bibilesc raspunsurile asa cum fac de obicei?? Oricum astept sa dau dracovenia asta de test mai repede si sa scap! Voua la ce va este frica cel mai tare? Cel mai tare ma bazez la "listening". Asta e punctul meu forte. Nu mi-e frica nici de "Writing/Vocabulary". In schimb tremura camasa pe mine la "Grammar". Succese nebanuite tuturor!
naomi_ioana spune:
Sa nu radeti de mine,dar vreau si eu o lamurire(de cand tot vreau sa va intreb,si tot am ezitat)ce scoala faceti si ce teste aveti de dat?Eu ,toata japoneza care o stiu,am invatato singura,dar sincer nu mi-ar strica un curs de invatare a limbi japoneze,pt ca mai de invatat ,nu gluma,cel putin kanji,no coment
AYUMI spune:
Ralucami,m-ar interesa si pe mine testele care s-au dat in anii trecuti.Crezi ca ma poti ajuta?
ralucami spune:
Bianca uite aici www.mlcjapanese.co.jp/Download.htm" target="_blank">un link destul de interesant care da si kanji, partea de gramatica si vocabularul de la testele din anii precedenti. Dar daca vrei exercitiile integrale , spune-mi pt ce nivel- eu am doar pt 3kyu si 4kyu - si o sa ma duc sa ti le trag la xerox, si o sa ti le trimit.
hitomi spune:
Succes la toata lumea duminica .Mie mi s-a cam acrit de testul asta as ,vrea sa scap odata de el.De un an de zile repet 100 de kanji.Acum imi dau seama ca ar fi fost mai bine sa dau 3kyu,dar acum to late.La mine ,morcovelul s-ar putea sa apara la caseta.Noi am dat in septembrie o simulare de examen si am vazut cum e.Fac jocuri de cuvinte,s-au vorbesc foarte mult si te intreaba ceva din prima fraza.Asa ca daca nu-ti notezi cate ceva din tot ce spune risti sa nu mai stii despre ce spunea.Apoi ar putea sa ma zapaceasca calculele aritmetice ,care oricum matematica n-a fost pasiunea mea.
Oricum cele care dati mai sus de 4 kyu stiti foarte bine.
Daca o sa verificati testele care s-au dat in anii trecuti o sa vedeti ca in ceea ce priveste partea gramaticala problemele sunt c-am aceleasi.
Va urez bafta multa..