Turismul romanesc... incotro?!?

Turismul romanesc... incotro?!? | Autor: nikomiko

Link direct la acest mesaj

Noi am fost 2 saptamani in concediu si am colindat putin prin Italia, Austria si Romania. Ce ni s-a parut interesant a fost ca in Italia toata lumea vorbea germana din cauza ca mai bine de 1/2 din turisti erau straini.
In Romania, cei mai multi erau de-ai casei. Am intalnit si ceva straini (straini de-adevaratelea, care nu vorbeau romana), dar destul de putini dupa parerea mea. De ce se intampla asta?
Poate ma insel eu si sunt totusi mai multi decat am intalnit. Poate ca e mai bine decat in urma cu ceva vreme. Dar am impresia ca oricum nu se face destul de mult pt. turismul romanesc.
De exemplu niste chestii marunte, dar care pe mine m-au deranjat, au fost:
- brosurile informative: in Ro le-am platit peste tot, chiar daca de fapt informatii despre ce poate fi vizitat erau ft. putine, aproape inexistente. In rest erau umplute paginile cu reclame de baruri, hoteluri, etc. Si in Italia, si in Austria, brosurile de genul asta se pot lua gratis de peste tot. La urma urmelor, oricum banuiesc ca platesc si firmele ca sa fie trecute acolo...
- la Peles exista intrare speciala pt. straini. Intrarea asta e cel mai des incuiata si cand vin grupuri de straini insotite de cineva care stie mersul, bate la usa respectiva si sunt tratati altfel. De ce? In Italia, n-am intalnit sa fim tratati altfel decat italienii. Poate ca exista, dar n-am intalnit.
Si ar mai fi ceva probleme, dar scriu deja prea mult, asa ca mai bine ma opresc. Voiam doar sa stiu ce parere aveti despre cum merge treaba cand vine vorba despre turism in Romania.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rocsy spune:

Draga mea sa-ti povestesc doua intamplari relevante spun eu despre ce se mai intampla in Romania , apropo de turism.
La inceputul lunii iulie am fost cu inca 2 cupluri in concediu la mare-statiunea Jupiter, am stat o saptamana, eu cu sotul meu si cu nasii nostrii am plecat vineri iar ceilalti prieteni care erau si cu fetita de 2 anisori urmau sa plece duminica, dar duminica am aflat cu stupoare ca au plecat de sambata , de la ora 23.00 pt c-au venit hotii peste ei , au intrat prin baie ,asta dupa ce-au batut la usa si nu li s-a raspuns, au fugit apoi cand au dat de prietenii mei dar ei s-au speriat foarte tare.
Sora si cumnatul meu , impreuna cu nepotica mea de 2 anisori si-au cumparat bilet la Herculane, au fost nemultumiti de la inceput de calitatea seviciilor si de compotamentul oamenilor care lasa de dorit, desi statiunea este superba, dar faptul care a pus capac s-a intamplat la 2 zile de la venirea lor, intr-o seara-la ora 22.00 cand se intorceau in camera au gasit usa data de perete si rupta cu furie,au fost acuzati de director ca si-au inscenat aceasta spargere pt c-au fost nemultumiti de la inceput si au vrut sa-l cheme pe el de-acasa la aceea ora, au plecat a doua zi bineinteles desi mai aveau de stat inca 7 zile.
Asta se intampla in Romania cand pleci in concediu dupa un de munca.Este normal ? ar tb sa avem incredere in agajatii hotelurilor care de multe ori colaboreaza cu infractorii, nu se pot lua masuri ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

nu datorita hotilor care patrund in camera de hotel nu merge turismul in romania, exista mii de exemple despre pataniile turistilor in lumea intreaga. (ca o mica paranteza, prietena mea a fost jefuita in tren in italia, iar connie francis, daca o mai tine cineva minte, a fost violata in camera de hotel in us).

mai degraba de vina sunt serviciile proaste si preturile ridicate pentru calitate indoielnica. pana si turistii romani prefera turcia, grecia sau bulgaria litoralului romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Hai sa-mi vars si eu veninul, ca venii prilejul.
Prima excursie cu sotul meu in Romania. Cand am vizitat Pelesul, l-am pus sa taca tot timpul sa nu se dea de gol ca e american, sa nu platim triplu... In Poiana Brasov au refuzat sa-mi inchirieze camera la acelas tarif ca pentru cetatenii romani, si lista ar fi mai lunga.
Asta iarna cand am fost in Romania, o camera in Poiana, Predeal sau Sinaia era in jur de 200 + de dollari pe noapte. Scuze, la 200 de dollari pe noapte imi pot face vacanta in Aspen si nici nu mai ma costa biletul de avion sa zbor pana in Romania. La 200 de dollari pe noapte imi pot lua bilet de vacanta prin Club Med in Colorado, cu 3 mese pe zi plus lectii de ski inclus in pret.
Romania nu stie inca sa atraga turismul international. Strainii inca cauta o afacere buna cand vin in Romania. Pe americani i-ar costa biletul de avion dublu sau chiar triplu daca ar venii in Romania. La 400 de dolari pot sa zboare pana in Italia, Franta, Germania. De ce ar platii ei in jur de 1200 pe bilet sa vina in Romania?
Plus de asta ospitalitatea romaneasca cam lasa de dorit.
La ce sa vina? Mizerie, hotii, smecherii .... Nu zic ca nu sant si in alte tari, dar cel putin le mascheaza mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

Mie mi se pare o chestie strigatoare la cer!

Daca stam bine sa analizam s-ar putea profita din plin de faptul ca avem si mare ,si delta, si munti intr-un perimetru destul de mic.
S-ar putea face niste circuite super!
Cred ca s-ar mai gasi si citiva oameni de bun simt si ospitalieri in tara asta, numai ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

eu ma auto-sustin sperand ca turismul romanesc merge in sus nu in jos si cred ca va fi ridicat mai ales de pensiuni.

o vacanta de vis in bucovina
http://www.pensiuni-vile.ro/detaliu_spatiu.php?id=83

cici

Mergi la inceput

In pensiuni am si eu sperante, dar depinde cat de bine sant facute reclamele pe internet si cat de usor e sa ajungi la ele, fara sa fii cu grupul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

quote:
Originally posted by cici

eu ma auto-sustin sperand ca turismul romanesc merge in sus nu in jos si cred ca va fi ridicat mai ales de pensiuni.

o vacanta de vis in bucovina

cici

Te sustin...si eu zic ca turismul la noi, in ultimii ani si mai exact in ultimii 3-4 ani, a urcat, nu a coborat...cred ca smecherii si hotii intalnesti oriunde, nu doar aici...
Luand pe partea cealalta, e adevarat ca sunt hotleuri unde preturile sunt exagerat de mari, dar uite daca mergi la o pensiune, sigur nu te usuca de bani si plus ca ti se ofera toate conditiile...
Am fost in martie anul trecut la o pensiune de 3 stele in Predeal...am platit fff putin pe noapte, am avut toate conditiile...poate, de fapt sigur ne-am simtit mai bine, decat daca am fii stat la hotel...
Straini nu sunt, asta pentru ca preturile sunt cum sunt si pentru ca se face foarte reclama turismului nostru...si e mare pacat pentru ca avem o tara fff frumoasa!!!!!

Claudia si Raul(01.04.2004)

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala
Poze noi 31.07.2004

Mergi la inceput

In Calatorile Sufletului Lexi si-a petrecut o vacanta nemaipomenita la Horezu, dupa descrierea ei, serviciile de la pensiuni sant de calitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenika spune:

Recomand tuturor cu caldura Moeciu , acolo gasiti o multime de pensiuni, zona este mai mult decat superba si cel mai important oamenii sunt foarte primitori, eu mi-am facut luna de miere anul trecut acolo si de atunci am mai fost de 3 ori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

proprietarii de pensiuni vor face mereu tot ce e posibil ca
clientii lor sa se simta cat mai bine ,cat mai confortabil cu putinta.
nu e ca la un hotel mare unde tre sa o gadili pe receptionera si chiar sa ii dai si ciubuc.
in plus ,cel putin la pensiunile mai mici mancarea e mai buna mai proaspata si mai multa ,nu te ridici flamand de la masa.

cat despre furturi....hm, nu cred ca veti auzi de astea la pensiuni
eu sunt foarte mandra cand vad ca clientii mei isi lasa cheile in usa ,e un semn ca ne-au citit si ca ne acorda incredere.

chiar anul trecut am trimis prin posta unei membre a forumului ce a fost cazata la mine , un mic obiect care insa pentru ei era de mare valoare .

o vacanta de vis in Bucovina

cici

Mergi la inceput