cazare arad ,budapesta,viena
vom pleca in curind spre germania,cu masina,impreuna cu fetita mea care acum are 6 luni.drumul e destul de lung,pina la destinatie sint aprox.2000 km.as dori sa stiu ce locuri de cazare stiti/incercat/auzit cu parcare pazita (plecam pentru 3 luni si vom avea bagaje) in arad,budapesta sau imprejurimi ,viena si pe teritoriul germaniei.
multumesc si astept vesti
Raspunsuri
sigrid26 spune:
Pot sa spun cum procedam noi. Bucuresti-Bochum aproximativ 2100-2200 Km
Noaptea o petrecem la Budapesta deoarece Arad mi se pare aproape iar Austria este destul de departe. Avem 2 locuri in care oprim de obicei linga Budapesta la 14-20 Km pe M1 in directia Austria. Ambele sunt cu parcarea pazita.
1. Etap (**) 25-35 EUR/noapte camera dubla maxim 3 persoane fara mic dejun. Pretul depinde de sezon. Acum cred ca este cel de 35 :(
micul dejun aproximativ 3.5 EUR/persoana. Hotelul este curatel, camera cam mica dar pt o noapte nu e problema mai ales ca oboseala i-si va spune cuvintul.
La acest hotel se ajunge foarte usor. Urmezi drumul spre Gyor/Wiena pe centura Budapestei (M0) iar la sfirsitul centuri se intra pe autostrada M1. Urmezi drumul pe M1 spre Budapesta nu Wiena. adica te intorci dar nu ai de mers decit 500-800 de metri prima iesire este la Km 14 si este exact spre acest Hotel.
2. GastLand M1. (***) 50 EUR/noapte camera dubla maxim 2 persoane + copil mic. Pretul include mic dejun. Camera este mare si este f curat. Are restaurant unde se maninca bine si acceptabil ca pret. Ai si loc de joaca pentru copii. Este mai ok decit primul la aproximativ acelasi pret daca consideri ca iei si mic dejun la primul. Si la Gastland se ajunge foarte usor. la intrarea pe M1 dupa centura Budapesta (M0) urmezi drumul spre Wiena iar la prima benzinarie ( un Moll ) se afla si hotelul. De fapt cred ca este prima iesire dar ca sa nu gresesc este sigur la benzinarie. Cam asta este ce am incercat noi.
In general noi plecam la 5-6 dimineatza din Bucuresti iar la 21-22 suntem la Budapesta. dimineatza iar la 9-10 shi la 1-2 noaptea ajungem in Bochum (linga Dortmund) cam 700Km dupa intrarea in Germania :(.
Drum bun si alegeti cea mai convenabila oferta din cite or aparea :)
ancuta06 spune:
Noi am facut drumul Bucuresti-Olanda si Olanda-Bucuresti de cateva ori, si am dormit la Etap, langa Budapesta, iar uneori si la Max Motel, langa Regensburg, in Germania. la Etap conditiile sunt cele descrise mai sus iar noi am fost foarte multumiti, mai ales ca nu am stat decat cateva ore in care am facut dus si am dormit. Nu am dormit niciodata mai mult de 5-6 ore. Apoi, la Max Motel, cazarea este 45 euro/noapte in camera dubla, este curat, confortabil si iarasi am fost multumiti. Micul dejun este 4 euro/persoana. L-am luat o singura data. Noi nu am stat 24 ore in nici unul din cele enumerate mai sus. doar intre 4-8 ore, cat sa dormim.
Ultimul drum Bucuresti-Olanda l-am facut fara sa dormim pentru ca eram presati de timp. dar ne-am descurcat perfect. Am facut o oprire mai lunga undeva prin Austria, de vreo 3 ore, in rest cate jumatate de ora maxim, la 2-3 ore. Am plecat din Bucuresti Sambata noaptea, pe la 11 si am ajuns aici duminica noaptea, pe la 12. Am fost si cu bebe mic de 2 luni, care a dormit tot drumul.
Despre parcari cu plata, nu stiu ce sa-ti spun, nu cred ca exista acest serviciu la hotelurile ieftine, dar nici pericol nu prea exista. La Max Motel, in germania, parchezi in fata usii de la camera. Au si site: www.max-motel.de
Drum bun
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
arghirescu spune:
va multumesc foarte mult pentru informatii.destinatia noastra este paderborn,nu stiu absolut nimic despre acest oras,daca puteti sa-mi dati cateva informatii ar fi perfect
multumesc
Aurelia spune:
eu am dat o cautare si uite ce am gasit vezi ca poti alege limba ,engleza ,germana etc!
sper sa-ti fie de ajutor cu ceva!
http://www.francebalade.com/chatdl.htm
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
narcisa spune:
Ce fel de informatii doresti? Eu locuiesc la 50 km de Paderborn, am mers la cursul de germana 1 an de zile zi de zi, asa ca il cunosc binisor. Re feritor la drum daca mai ai nevoie, iti pot recomanda si eu o pensuine imediat cum intri in Austria la 6 km. de granita; noi am facut de citeva ori acest drum Höxter(Germania) - Constanta, cu opriri, Austria si Sebes; si Patrick avea la ultimul drum tot 6 luni si era si iarna.
toate cele bune
narcisa x
quote:
Originally posted by arghirescu
va multumesc foarte mult pentru informatii.destinatia noastra este paderborn,nu stiu absolut nimic despre acest oras,daca puteti sa-mi dati cateva informatii ar fi perfect
multumesc
arghirescu spune:
esti foarte amabila narcisa pentru raspuns...as vrea sa stiu unde pot sa fac cumparaturi mai ieftine,unde pot merge sa maninc,unde ne putem distra,unde pot sa-mi plimb copilul,chestii din astea.
in ceea ce priveste drumul,noi am vrea sa ne oprim prima data undeva linga budapesta si apoi in munchen (am acolo o prietena) nu stiu exact ce abatere de la drum este-daca e foarte mare renuntam,sotul meu trebuie sa fie cat mai repede acolo.
dar,sa vedem daca rezolv cu pasaportul,ne-a cazut fis de abia ieri-cand el a plecat-ca trebuie sa o trecem pe pasaportul meu,sau sa-i facem ei pasaport.si nu cred ca vrei sa stii prin ce trebuie sa trec ca sa am pasaport.anul trecut am dat spaga ca sa pot sa stau la coada 8 ore...frumos nu?!!
oricum orice informatie e binevenita
multumesc
narcisa spune:
Imi pare rau, despre problema cu pasaportul, cam stiu ce inseamna, anul trecut mi l-am schimbat si eu pe al meu, anul asta m-am lipsit sa le fac la amandoi copii pasaport, tot din cauza cozilor, eu am cetatenia romana, si copii au dreptul dupa mine pina la 18 ani. Iti doresc bafta sa rezolvi.
Referitor la Paderborn, indiferent unde vei locui, cu transportul in comun, ajungi de peste tot, cu caruciorul fara nici o problema in centru, sunt mai multe parcuri unde te poti plimba, chiar unul dintre ele are si un lac aproape de jur imprejur foarte racoritor cind e cald afara. Cumparaturi, linga universitate Einkaufscentrum im Solling parca-i spune, cel mai ieftin si cu multe produse de buna calitate este Aldi dupa care urmeaza Lidl si apoi Plus(des intilnit in centrul oraselor), Real, toate sunt lanturi de magazine pe care le gasesti in aproape toate orasele(gen in Romania Bila). Pt. copil, la imbracaminte, Familly, preturi mai convenabile si calitativ bunicele(in centru 2 magazine si unul in centrul de cumparaturi de mai sus).
De unde plecati din Romania?
Aveti pe cineva linga Budapesta? Mie sincer mi-e frica in Ungaria, avem cazuri concrete din ultimii ani de la prieteni de aici, carora li s-a furat masina cu tot cu bagaje din curte undeva linga Budapesta, inca alte doua cazuri atacati pe autostrada. Mare grije, nu orpiti sub nici o forma in parcari in Ungaria. Poate ca avind nr. la masina de Romania e altceva. Nu vreau sa te sperii, dar in urma acestor incidente, noi traversam Ungaria numai ziua cu masina. In pensiunea de la granita cu Austria unde am stat noi, si noi aveam masina asa de full(un Wenn) ca nici nu vedeai in spate, n-au garaj dar nu am avut probleme. Am platit cu mic dejun inclus, 36 euro pe noapte de camera, pat dublu, bb a dormit intre noi. München nu e chiar in drum, din cite stiu eu, sunt cam 200-300 km ocolire. Il intreb pe sotul meu si-ti scri diseara. Poate ne intilnim aici la sfirsit de sapt. in parc cu copii, ai nostri, Patrick are 2 ani si un pic si Vivien face peste citeva zile 7 luni. Cind ar trebui sa plecati?
toate cele bune
narcisa x
arghirescu spune:
narcisa,
ar fi grozav.asta daca imi rezolv cu pasaportul.am fost azi cu micuta mea-care implineste 7 luni pe 15 septembrie-dis de dimineata,dar se pare ca nu suficient de dimineata ,deja era o mare de oameni,m-a vazut unul de acolo si mi-a zis sa nu stau la coada sa ma duc direct la ghiseu,i-am explicat despre ce e vorba si mi-a spus ca fara declaratia sotului meu care trebuie obligatoriu sa aibe apostila de la haga nu ma poate ajuta nimeni.din pacate,sotul meu a fost azi la notariat dar dureaza pina vineri cel mai devreme,luni cel mai tarziu,dupa care trebuie sa trimita actul cu dhl sau eu stiu cu ce si cand in sfarsit ajunge aici la mine ,a doua zi la pasaporate,in conditiile in care duminica 5 septembrie trebuie sa plecam.sper din tot sufletul sa se intimple asta.
m-ai speriat cu ungaria,dar nici pina in austria nu putem merge,e distanta mare si nu se poate.plecam din bucuresti.
te rog mai da-mi amanunte cu drumul si sigur ne intilnim cand ajung acolo.
narcisa spune:
Intr-adevar, cu pasaportul micutei nu se poate altfel, stiu din proprie experienta la Patrick, cit despre cozile infernale, mai ales acum vara, cunosc si asta. Ungaria va ia cam 6 ore de traversat cu aprox. De la Bucuresti, cum de fapt am banuit, intr-adevar e greu. In Arad nu stiu unde ati putea gasi ceva cu parcare pazita. Noi am dormit in 2002 la intoarcere in Sebes, hotel Dacia, e situat imediat linga strada principala, asa mai sus, parcare pazita. Si eu am cautat in Arad, n-am gasit, judetul asta e oricum cel mai execrabil in privinta strazilor, organizare ce sa mai zic. In austria noi am dormit imediat dupa granita 4-5 km, e Austria, e altceva; eu la unguri nu am incredere, o fi mincarea mai ieftina, cazarea nu poate fi cu mult mai ieftina. Daca cunoasteti hotelul, pensiunea, si va garanteaza parcarea pazita; privat cu risc, cum ti-am zis, nu vreau sa te sperii, dar le-au furat masina un VW bora aproape nou din curte cu tot cu bagaje; i-a adus ADAC in germania; imi pot deasemenea imagina ca e un caz la nu stiu cite, dar pentru copiii mei eu nu risc asa ceva. De circulat pe autostrada in ungaria, cel mai bine ziua. In München e asa cum am mai scris, cam 300 km ocolire. De la granita cu Austria-Germania aveti cam 700 km pina in Paderborn. Noi din Austria plecat dimineata la 7, traversat toata Austria, care sunt vreo 3 ore, am ajuns acasa seara la 9 si era iarna si zapada deci mai greu de mers. Stii unde veti sta in Paderborn? Iti ures mult noroc sa rezolvi cu pasaportul micutei. Si Vivien face miine tot 7 luni.
toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004
http://community.webshots.com/user/dohmann101
Monica-Elena spune:
Hotelul Etape si la Budapeste si la Viena. La Budapeste pretul era de 33 euro/noapte /camera fara mic dejun iar la Viena 44 euro.
Monica