Acte normative privind salariata gravida

Acte normative privind salariata gravida | Autor: michandro

Link direct la acest mesaj

Cu riscul de a ma repeta, va rog sa-mi spuneti care mai sunt actele normative in vigoare astazi pentru salariatele gravide.

Eu sunt in saptamana a 8-a si inca n-am anuntat la firma. Inainte de a anunta as dori sa stiu care-mi sunt drepturile/obligatiile si cum pot discuta cu sefii mei.

In general nu cred ca vor fi probleme, insa un lucru ma deranjeaza foarte mult: se fumeaza in singura sala in care stam toti (o hala in tip occidental, fara birouri separate).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Cam astea mai sunt actele normative in vigoare pentru gravide si viitoare mamici:

* LEGE Nr. 19 din 17 martie 2000
privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale

* LEGE Nr. 53 din 24 ianuarie 2003 - Codul muncii

* ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ Nr. 96 din 14 octombrie 2003
privind protecția maternității la locurile de muncă

* LEGE Nr. 577 din 22 decembrie 2003
privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2003 pentru modificarea și completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale

* LEGE Nr. 25 din 5 martie 2004
pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă

* CONTRACT MUNCĂ Nr. 1116/01 din 30 ianuarie 2003
Contractul colectiv de muncă unic la nivel național pe anul 2003

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Mihaela, poti gasi pe site-ul lui Marius actele normative mentionate de Cool, precum si multe altele:
http://www.romleas.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michandro spune:

Va multumesc foarte mult!

Stiti cumva cum ii pot obliga fie sa se fumeze mai putin, fie sa-mi asigure mie un loc ferit de fum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Nu ii obligi tu.i obliga LEGEA:

" ART. 3 din Legea nr. 349/2002
(1) Se interzice fumatul în spațiile publice închise.
(2) Fumatul este permis în spații special amenajate pentru fumat, cu respectarea următoarelor condiții obligatorii:
a) să fie construite astfel încât să deservească doar fumatul și să nu permită pătrunderea aerului viciat în spațiile publice închise;
b) să fie ventilate corespunzător, astfel încât nivelul noxelor să fie sub nivelurile maxime admise.
(3) De la prevederile alin. (1) fac excepție barurile, restaurantele, discotecile și alte spații publice cu destinație similară, dacă îndeplinesc condițiile alin. (2) lit. b)".

:)) eu sunt fumator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michandro spune:

Usor de spus, greu de convins... Toti sefii (de la cel mai mare pana la ultimul sef de departament) fumeaza!

Mergi la inceput