lasagna

lasagna | Autor: bebe

Link direct la acest mesaj

buna fetelor,

am si eu o rugaminte la voi.
stie careva dintre voi de unde pot cumpara foi de lasagna in Romania, mai exact in Constanta?
nu am gasit decat niste lasagna de la "Pambac", dar care arata mai mult a tagliatelle, sunt f inguste.
multumesc,
bebe

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Incearca la Metro ca acolo au sigur!!! Iti sugerez sa cumperi Barilla, pentru ca astea nu trebuie fierte inainte!!!
Wow, ce pfota mi-ai facut....:-)

http://community.webshots.com/user/lilanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

Pai cum sa nu trebuiasca fierte lilanda??? Sau faci lasagna d-aia de-ti raman dintii-n ea de tare ce e??? Folie pt lasagna trebuiesc fierte pt ca trebuie sa fie fff moi la sfarsit!!!!

Nane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

nane, alea Barilla nu trebuie fierte, ca se inmoaie singure de la cele doua sosuri...de altfel scrie si pe cutie ca nu trebuie fierte. De-aia cumpar eu numai din astea!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Da, da...si eu am facut lasagna tot cu foi nefierte...Si a iesit o minune. Nu erau Barilla, nici Pambac....am aruncat cutia si nu mai imi aduc aminte numele.

Pofta buna fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mispas007@yahoo.com spune:

Barilla, si-ti iese o lasagna super... Nu trebuie decat sa respecti reteta de pe cutie si-ti vand un pont : foloseste piure de rosii Cirio. E mai scump, dar ai sa ma pomenesti! Pastele le procuri de la Metro. Pastele Pambac sunt pacaleala, alea nu-s lasagne. Ca sa-ti iasa buna, trebuie sa folosesti ingrediente de calitate. E mai scump, dar merita!
Daca vrei reteta pas cu pas, spune-mi.
Madalina Gospodina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

Hmmmm... ciudat.
1. Deci, singurele foi de lasagna care nu se fierb sunt cele proaspete, pre-fierte, dar care din pacate nu se gasesc la noi, ci in Italia (sau ma rog, eu n-am vazut p-aici).

2. Sosul de rosii pt lasagna nu se face apos, ci se fierbe 3 ore pana scade si iese un sos gros.

3. Bechamel-ul nu se pune decat in cantitate mica

=> nu vad cum s-ar fierbe folie in cele "2 sosuri"????


In fine...nu ma bag, stiu numai ca o vecina de-a mea face lasagna cu foi barilla nefierte si iese o...porcarie in care-ti raman toate plombele. Mie in schimb imi iese super.

Nane

PS. Subscriu la sosul cirio - e cel mai bun! Mniammmmm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mispas007@yahoo.com spune:

Nane, crede-ma ca reteta este verificata si ras-verificata si iese super! Foi se gasesc, iti garantez ca nu se fierb ci se inmoaie de la sosuri. Cred ca vecina ta nu stie sa le faca. Sosul de carne n-am spus sa fie apos, dar nici gros precum pateul. Toti amicii mei spun ca la mine au mancat cea mai buna lasagna, mai buna decat in restaurantele italienesti. Daca ai drum prin Galati te invit la o lasagna facuta de mine!
Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

Ok, Madalina te cred pe cuvant. Eu fierb foile Barilla fo 2-5 min (cat sa se moaie), le pun pe un servet uscat, k sa absoarba apa, si de abia dup-aia le pun in tava cu sosurile si parmezanul. Asa m-a-nvatat de fapt o italianca. Si stiind cum ii iese chestia asta prietenei mele...sunt suspicioasa in ceea ce priveste foile nefierte. Dar daca sustineti cu toatele ca asa o faceti, care va sa zica trebuie sa fie un bob de adevar la mijloc.

La mult papa bun!

Nane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

Uite, ca sa nu ziceti ca nu stiu despre ce vorbesc:

osna
Moderator




Germany
1096 Mesaje
Trimise - 22/09/2003 : 11:38:52
--------------------------------------------------------------------------------

initial postat de scarmanus

LASAGNA

-1 pachet lasagna
-500 g carne toccata
-o ceapa marisoara taiata marunt
-un catel mare de usturoi pisat
-3 rosii bine coapte taiate cuburi
-1/2 pahar de vin alb sec
-200 g branza fetta taiata cuburi mici
-sare, piper, menta uscata maruntita, busuioc uscat maruntit
-branza parmezan sau halloumi pentru presarat deasupra

Sos béchamel:
-100 g unt
-100 g faina
-1 l lapte

Instrunctiuni:

In putin ulei se rumeneste ceapa si usturoiul, se adauga carnea pana si se albeste, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul si vinul si se lasa la foc mic 30 de minute. Apoi se adauga branza, menta si busuiocul si se ia de pe foc, adaugand cateva linguri de sos béchamel.
Separat, intr-o oala mare se pune apa, sare si un pic de ulei iar cand fierbe se pun foile de lasagna cate 3-4 odata pentru 4 minute, pana se inmoaie. Le transferati in strecuratoare si claditi lasagna astfel: intr-un vas termorezistent de preferinta dreptunghiular uns cu ulei, un strat de lasagna (aveti grija ca foile sa nu se suprapuna), un rand de carne si un rand de béchamel, apoi iar lasagna, carne si béchamel pana se termina materialul. Aveti grija sa terminati cu un strat de lasagna si apoi béchamel pe care ati presarat parmesan sau branza halloumi.
Bagati la cuptor la 180 de grade pentry 30 de minute, cand se rumeneste.

Sosul béchamel:
Topiti untul intr-o cratita. Inlaturati de pe foc si puneti faina, amestecant intruna. Puneti vasul pe foc si adaugati treptata laptele. Amestecati continuu pana se ingroasa sosul.

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11608&whichpage=2

Este aproximativ aceeasi reteta ca a mea. Si pt ca m-ati facut curioase am citit mai multe retete si peste tot scrie acelasi lucru: ca foile se fierb in afara cazului in care sunt pre-fierte. Dar fiecare cu ale lui.

Nane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alcristina spune:

Madalina, scrie-ne te rog si reteta ta de lasagna.

Eu am facut lasagna cu Barilla cu spanac si nu le-am fiert niciodata, in schimb am pus la sos Bechamel... o gramada, tot litrul de lapte, sa le acopere! Au iesit minunat, moi, ok. Dar cu lasagna de la Agnesi, alta marca buna, mi-au iesit tari, desi nu scrie nici unde pe cutie ca trebuie fierte. O sa le fierb totusi data viitoare, nu mai risc.

Oare noi nu putem face foi de lasagna acasa? Am urmarit odata la TV , pe postul Alice (un post italian extraordinar), dar nu mai stiu cum se fac, poate stie cineva?

Cristina

Mergi la inceput