Cum sa fiu o sotie buna??????
Raspunsuri - Pagina 5
ocebine spune:
mi se pare trist ca o femeie educata, inteligenta, haruita cu un talent absolut special si o cariera de exceptie, care are grija (pina la epuizare dupa standardele mele) de un copil mic, sa fie judecata ca gospodina ineficienta dupa cita ceapa a tocat sau de cite ori a sters praful intr-o zi in anul de gratie 2004.
sint curioasa care ar fi fost reactia acestui forum daca SABIN, tatic, ar fi pus intrebarea "cum sa fiu un sot bun", avind aceleasi date. pun pariu ca nimeni nu i-ar fi sugerat sa renunte la doctorat!
dcm
Iar chestia cu adusul berii la canapea mi se pare chiar aiurea. Nimeni nu zice sa nu fim dragute cu sotii dar pina la idea de a ma transforma intr-o pura sclava...Nu este chiar adevarat ca este in natura noastra sa gospodarim constant. Sotul meu provine dintr-o familie mai numeroasa si soacra mea i-a invatat pe baietii ei sa ajute cot la cot cu sotiile in treburile casei si ii multumesc zilnic pentru asa educatie.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
Nadia1976 spune:
"Iar chestia cu adusul berii la canapea mi se pare chiar aiurea." OCEBINE, draga mea, nu ti-a cerut nimeni sa faci asta... EU o fac, pentru ca-mi face placere, nu pentru ca sunt sclava. Si nu ma consider nici umilita, nici injosita ca-i aduc o bere la canapea, o data pe saptamana sau nici macar (doar cand sunt libera). Si daca eu nu am chef sa ma ridic, el imi aduce mie o cafea, o cola sau orice am nevoie. Cred ca e doar vorba de respect si dragoste... Dar, ma rog, doar ptr. ca mie imi place sa-l rasfat (chiar si in felul asta), nu inseamna ca asa trebuie sa faceti toate si nici nu inseamna ca sunt sotia perfecta... Ma repet: o fac din pura PLACERE de a-l rasfata, asa cum pot.
Nadia1976 spune:
"Nu este chiar adevarat ca este in natura noastra sa gospodarim constant." OCEBINE, sorry, dar iar trebuie sa te corectez; n-am spus ca "e in natura noastra", ci in natura MEA!!! E o mare diferenta si ai inteles gresit. Te rog, citeste bine mesajul...
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by Nadia1976
"Nu este chiar adevarat ca este in natura noastra sa gospodarim constant." OCEBINE, sorry, dar iar trebuie sa te corectez; n-am spus ca "e in natura noastra", ci in natura MEA!!! E o mare diferenta si ai inteles gresit. Te rog, citeste bine mesajul...
Nadia, degeaba incerci sa le explici, nu pot sa inteleaga. Si eu sint intr-o campanie permanenta de ordine si curatenie, bacteriile vor fi zdrobite pina la ultima. O mica problema mai am de rezolvat. Dupa ce se intuneca seara nu le mai vad asa de bine, ca sint mici ale naibii. Mi-a facut sotul o lupa (lui ii place sa mestereasca, dragul de el) foarte puternica si daca port si lampasul pe frunte, dupa citeva ore de lupta, le-am decimat (desi am o banuiala ca s-ar putea sa se inmulteasca, ca a doua zi cind le numar sint mai multe decit am lasat cu o seara inainte). Si sotul meu e tare mindru de mine, acum mi-a luat bilete sa ma odihnesc si eu ca merit la un hotel foarte bun (si scump, dar a zis ca pentru mine ar da orice, numai sa ma duc). Nu stiu cum se traduce pe romaneste, dar ii zice "Psychiatric ward".
saphir spune:
Imi place subiectul
Acum un an jumate mi-as fi pus si eu intrebarea "cum sa fiu o sotie buna?"...dar acum, fara sa am pretentia ca sunt o sotie buna, ma straduiesc macar sa fiu o buna gospodina.
Cand eram la mama acasa, nu am facut nimic Nu spalat de vase, nu curatenie, nici o ceapa nu stiam sa tai...habar nu aveam care e mararul si care patrunjelul. Dupa care m-am mutat la Bucuresti, singura. In afara de a-mi face casa curata, pentru ca la mama asa fusesem obisnuita, sa traiesc intr-o curatenie impecabila, nu eram in stare de nimic. Dimineata ma opream si cumparam de mancare pt servici, la pranz cand plecam de la servici ma opream cu o prietena in restaurant si mancam si seara comandam mancare acasa. Foarte rar, dar foarte rar, faceam acasa cartofi prajiti si o friptura.
Dar...m-am maritat si din dragoste pentru sotul meu, am invatat sa gatesc, foarte bine, zice el.
Si am si un BB, destul de mic, care necesita atentie si grija, ceea ce nu ii lipseste deloc. Dimineata ma trezesc si dau la BB sa manance, dupa care adoarme la loc sau uneori se joaca singur, vreme in care eu pot sa stau 10 min sa beau o gura de cafea. Ma joc cu BB si iar il mai las ceva vreme singurel, timp in care eu pot sa pregatesc ce trebuie pt masa de pranz. Si mancarea fierbe pe aragaz si eu pot sa stau cu BB sau sa fac orice altceva.
De la 8-9 dimineata, pana la 16 cand vine sotul acasa, eu zic ca e timp din belsug sa faci si ordine in casa -nu zic curatenie- sa pui si un blid de mancare pe foc si sa stai si cu BB. Iar dupa ora 16 cand vine sotul acasa, el poate prelua foarte bine unele din sarcinile tale, dar banuiesc ca nu ar mai fi nimic de facut pentru ca ai cam facut tu totul. Rufele le spala masina, nu? Sa le intinzi la uscat ia cam 10 min (spun din experienta, 3 sarme de rufe), vasele le poate spala el...si cam atat. Dupa care ai tot timpul pt tine, pt compozitie, pt plimbare sau pt orice altceva.
Ideea este, cred eu, sa stii cum sa te organizezi...daca vrei
Eu cred ca este esential pentru o femeie, in afara de a fi frumoasa, eleganta, desteapta sau mai stiu eu cum, sa fie si o buna gospodina.
Asa cum esti tu, asa vor fi si copilasii tai...si exact ce vad acasa, asa vor face si ei mai tarziu.
Ah...si se vorbea de femeie in casa. Ei bine, mie personal, nu mi-ar place sa vina o straina sa faca curat in casa mea, sa se bage in lucrurile mele. Plus ca asa cum le asez eu, nu le aseaza nimeni si sunt sigura ca as avea ceva de comentat, indiferent cat de bine si-ar face acea femeie treaba.
Spor!
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
ocebine spune:
Saphir...te organizezi frumos, dar tu stai acasa toata ziulica. Ce facem cele care si noi lucram? Si noi venim obosite de la servici si atunci cine le face?
Si intrebarea care pare ca o framinta si pe Sabina (si pe mine dealtfel) ce facem cind si cariera noastra este importanta? Care este raportul de valori pentru o femeie? Doar munca de gospodina ca poate unele dintre noi sintem si femei profesionale cu pozitie buna si nu prea ne da la indemina sa aruncam la cos toata scoala pe care am facut-o si cariera la fel?
Scenariul tau era ideal poate pina prin ani '50 dar astazi mi se pare putin simplist. Eu una cind vin de la servici prefer sa ma joc cu pustii mei si sa-i descos cum au petrecut ziua, sa ma alerg un pic cu ei, nu prea am chef sa ma inham la alt job ultra obositor dupa 8 ore de munca (si 2 ore de drum dus intors).
Miau-Miau...m-a bufnit risul in gura mare, colega de linga mine m-a intrebat ce-i cu mine.....
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
casandra spune:
--------------
Saphir:
De la 8-9 dimineata, pana la 16 cand vine sotul acasa, eu zic ca e timp din belsug sa faci si ordine in casa -nu zic curatenie- sa pui si un blid de mancare pe foc si sa stai si cu BB. Iar dupa ora 16 cand vine sotul acasa, el poate prelua foarte bine unele din sarcinile tale, dar banuiesc ca nu ar mai fi nimic de facut pentru ca ai cam facut tu totul. Rufele le spala masina, nu? Sa le intinzi la uscat ia cam 10 min (spun din experienta, 3 sarme de rufe), vasele le poate spala el...si cam atat. Dupa care ai tot timpul pt tine, pt compozitie, pt plimbare sau pt orice altce
-------------
Saphir, programul pe care il descrii tu aici este potrivit pentru cineva care sta acasa. Dar eu nu prea am inteles din ceea ce s-a discutat pana acum ca ea ar fi casnica, am inteles ca face un doctorat si nu cred ca poti face fata unui doctorat daca te ocupi de el doar seara tarziu, dupa ce ai trebaluit toata ziua.
Oricum ar fi, ordinea trebuie pastrata. Eu te-as sfatui sa te ocupi de casa, sa faci curatenie, ceva de mancare,..., seara, dupa ce ai terminat de lucrat ce ai de lucrat pentru scoala sau ce faci tu. Zic seara ca mancare sau curatenie poti face chiar daca esti mai obosita, dar nu cred ca te poti lucra serios si eficient pentru scoala, daca esti cheauna.
Acum, daca esti asa prinsa si cu scoala si cu copil, ar avea rost sa iti iei un ajutor, macar pentru curatenie generala, 1 data sau de 2 ori pe luna. Poate te pot ajuta financiar si parintii. Cautati si voi solutii.
saphir spune:
Gradinite nu exista???
Copilul poate sta la grdinita, pana la oarea 13-14, nu stiu cum este programul in .ro, timp in care ea are timp sa faca ce doreste.
Si eu am lucrat, inainte de a sta acasa toata ziulica. Lucram pana la ora 14, veneam acasa si gateam ceva, dupa care faceam ce doream. Ordinea o poate face si seara, dupa ce termina copilasul cu joaca , in asa fel incat dimineata sa fie totul in ordine.
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Nadia1976 spune:
"Nadia, degeaba incerci sa le explici, nu pot sa inteleaga. Si eu sint intr-o campanie permanenta de ordine si curatenie, bacteriile vor fi zdrobite pina la ultima. O mica problema mai am de rezolvat. Dupa ce se intuneca seara nu le mai vad asa de bine, ca sint mici ale naibii. Mi-a facut sotul o lupa (lui ii place sa mestereasca, dragul de el) foarte puternica si daca port si lampasul pe frunte, dupa citeva ore de lupta, le-am decimat (desi am o banuiala ca s-ar putea sa se inmulteasca, ca a doua zi cind le numar sint mai multe decit am lasat cu o seara inainte). Si sotul meu e tare mindru de mine, acum mi-a luat bilete sa ma odihnesc si eu ca merit la un hotel foarte bun (si scump, dar a zis ca pentru mine ar da orice, numai sa ma duc). Nu stiu cum se traduce pe romaneste, dar ii zice "Psychiatric ward"."MIAU-MIAU, chiar nu cred ca a fost funny. Iti multumesc pentru sugestie, oricum. Mai bine eu-nebuna dar cu casa curata, decat ca tine: "normala" si cu bacterii in casa, cat cuprinde... Cand ti se va imbolnavii familia din cauza comoditatii tale (ca sa nu-i spun lene), mai vorbim. Si de altfel, incercam doar sa o ajut pe Sabina cu cateva sfaturi... Dar, bineinteles, intotdeauna se gaseste careva sa ironizeze... n-ai decat!