Cum sa fiu o sotie buna??????
Raspunsuri - Pagina 6
saphir spune:
Fetelor, pana la urma Sabina a spus clar, ca nu se mai intelege cu sotul, din cauza ca ea nu face nimic in casa si el cam tot.Clar...si a cerut un sfat, ce si cum sa faca sa poata fi din acest punct de vedere mai dedicata familiei.
Unele dintre noi, i-am spus cum ne descurcam noi, cu sau fara femeie in casa. Ea va alege varianta care ii convine, sa traiasca in dezordine sau...
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
vikinga spune:
Mai Nadia dar pe bune acum si fara rautate, ce ai cu cele bacterii?! Ce ti-au facut concret pina acum cele bacterii de esti asa terorizata de ele? Da-ne si noua un exemplu! Nu toate femeile suntem la fel, eu sunt undeva la mijloc. Pai daca as aspira si-as lustrui podelele in fiecare zi as lua-o usor dar sigur cu capulVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
Nadia1976 spune:
"Mai Nadia dar pe bune acum si fara rautate, ce ai cu cele bacterii?!"
Ce am cu bacteriile? Aveti voi idee de cate boli si infectii sunt cauzate de bacterii si virusi? Trebuie sa spun mai multe? Sanatatea familiei mele si a mea sunt foarte importante pentru mine.
Nadia1976 spune:
Bolile copiilor nostri
Pneumonia la copii
Ce este pneumonia
Pneumonia este un termen general care se refera la o infectie a plaminilor, putind fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv virusi, bacterii si paraziti. Adesea pneumonia incepe dupa o infectie a partii de sus a aparatului respirator (o infectie a nasului si a gitului). Daca vreti sa cititi mai multe, citatul este
preluat de la www.inoan-press.com
Nadia1976 spune:
INFECTII BACTERIENE SAU VIRALE
Cind un virus sau o bacterie (in termeni medicali sunt numiti : germeni) intra si invadeaza organismul si se reproduce, cauzeaza diverse probleme. In general, "germenii" au efect negativ asupra organismului si ne fac sa ne "simtim bolnavi". De ex: streptococul, o bacterie care se aseaza in zona gitului, elimina o toxina care cauzeaza inflamarea gitului. Virulul polio elimina o toxina care distruge celulele nervoase (ceea ce duce cel mai des la paralizie).
Chiar daca in stomac, sunt bacterii care ne ajuta la digestie, sunt si unele care apar si ne "deranjeaza stomacul" si digestia. Da, in organism, sunt si "bacterii" care ne juta, dar multe, devin dusmani ai organismului daca patrund in singe (odata ajunse in singe, singele devine "transportul" acestora in tot corpul; (de ex: inima nu suporta bacteriile aflate in stomac sau sistemul digestiv si care ne ajuta la digestie). Infectiile bacteriene sau virale, nu sunt cele mai comune cauze ale bolilor. Ele duc la boli cum ar fi: raceli, malarie, SIDA, etc.
Articol preluat de la http://www.ikstar.org/imun.htp
Nadia1976 spune:
Iata ce am gasit la sfatul medicului, pe adresa www.reclama
Preveniti raspandirea microbilor. Lupta impotriva microbilor nu ajuta la cresterea imunitatii copilului, dar reduce intr-o mare masura stresul sistemului sau imunitar. Asigurati-va ca isi spala mainile des, cu sapun. Acordati o atentie sporita igienei inainte si dupa fiecare masa, dupa ce s-a jucat afara sau cu animale, dupa ce si-a suflat nasul, dupa folosirea toaletei, dupa sosirea acasa de la cresa sau gradinita. Purtati tot timpul batiste unifolosibile cand mergeti afara. Pentru a obisnui copilul cu spalatul mainilor, lasati-l sa-si aleaga propriile prosoape viu colorate, sapunuri in forme, culori si arome amuzante.
O alta strategie pentru prevenirea raspandirii microbilor: In cazul in care copilul se imbolnaveste, aruncati imediat periuta lui de dinti. Copilul nu se va imbolnavi de aceeasi raceala sau gripa de doua ori, dar virusul se poate raspandi prin intermediul periutelor de dinti, infectand ceilalti membri ai familiei. Totusi, in cazul unei infectii bacteriene exista posibilitatea reinfectarii cu acelasi microb. In acest caz, aruncarea periutei de dinti protejeaza atat copilul cat si ceilalti membri ai familiei.
Nadia1976 spune:
Si un articol gasitla http://www.schering.md/article/advantan_rom.html
Eczema atopica la copii
Eczema atopica sau dermatita (sau neurodermatita) este o afectiune a pielii deseori intilnita la copii. Pe parcursul ultimilor 20 ani, numarul copiilor afectati a crescut simtitor, astfel la moment este cea mai des intilnita problema la copii. Caracteristici importante ale eczemei sint:
Simptomele apar inainte de virsta de un an de zile la mai mult de 50% din copii
Este o afectiune cronica a pielii si cu procese inflamatorii
Suprafetele afectate si alte simptome se schimba cu virsta
Simptomul principal este mincarimea (pruritul) persistenta si stresanta
Cauza exacta nu s-a descoperit inca, dar deobicei se transmite prin ereditate
Afectiunea pielii este mai des cauzata la copiii expusi anumitor factori ai mediului inconjurator
Eczema atopica deseori este insotita de astma si alergii
Un numar mic de copii reactioneaza la consumul anumitor produse alimentare, de exemplu, laptele, griul, speciile si fructele tropicale
Predispunerea genetica joaca un rol central in cazul eczemei. Daca anumite conditii atopice (ca astma, rinocinjunctivita alergica) se intilnesc in familie, sansele copilului de a avea eczema atopica sint mult mai mari. Eczema atopica la copii poate fi inrautatita de anumiti factori sau iritanti ca:
Lina si alte stofe aspre
Sapunuri
Dezinfectanti
Infectii cu bacterii, virusi si fungi (ciuperci)
Mediu inconjurator uscat si prafuit Transpiratia
Fumul de tigara
Praful din casa
Polenul
Puful animalelor
Nadia1976 spune:
Cred ca mi-am expus parerea. Sper ca acum intelegeti de ce atat de importanta o casa curata, fara praf, virusi si bacterii.
Nadia1976 spune:
Inca un articol si va las in pace; preluat pe de http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article.php3?article_id=2244&page_nr=1
20 de adevaruri adevarate pe care trebuie
sa le stii despre germeni
Publicat la data de 08.07.2004
Cu atatea vesti cutremuratoare despre tot felul de infectii dand tarcoale in jurul lumii, vehiculate ba prin aerul de respirat, ba prin apa de baut, ba prin papa de papat, nu e deloc de mirare ca multe dintre noi am ajuns sa ne temem ca ne-am putea pricopsi cu ceva, pe cat de mic, pe-atat de nasol, inainte sa apucam sa numaram pana la trei. Asa ca ne-am gandit ca nu ti-ar strica o serie de informatii esentiale care te vor ajuta sa dai piept cu "inamicul" in cunostinta de cauza.
de Cornelia Maior
Hepatita A in apa, Salmonella prin sosuri, boli plimbate prin avioane, trenuri si piscine, patogeni in sala de fitness... se pare ca bombardamentul cu vesti ciudate despre bacterii si virusuri care de care mai turbate nu ne da nici macar ragazul sa ne spalam pe maini de ele. Te intelegem daca te simti coplesita de situatie, fiindca peste 60% dintre cititoarele COSMO se simt la fel - adica mai paranoice ca niciodata cand vine vorba despre germeni.
Din pacate, in pofida igieno-isteriei care ne bantuie, ignoram de multe ori, din graba sau nestiinta, cele mai surprinzator de simple gesturi protectoare, cu eficienta maxima in viata de zi cu zi. Ca sa-ti faci o idee mai exacta despre care anume situatii prezinta riscuri reale si cum pot fi acestea evitate, am pregatit pentru tine o lista cu 20 de adevaruri adevarate despre germeni si combaterea lor.
<< 1 >> Trilioane sunt instalate comod la tine in gazda
Chiar in timp ce citesti chestia asta, microorganismele sunt peste tot - piele, gura, urechi, prin intestine si, mda, din fericire, chiar si "acolo jos". De ce din fericire? Pentru ca marea lor majoritate iti sunt aliati de nadejde, care te ajuta sa digeri hrana, sa lupti impotriva infectiilor micotice, sa elimini bacteriile "rele" care te-ar putea invada. Fara toate aceste ajutoare permanente, corpul tau ar fi luat in primire de infectii periculoase, care ti-ar putea veni de hac. Alimentatia de proasta calitate (si cantitate) si stresul pot altera echilibrul delicat dintre bacteriile "bune" si cele "rele", la fel tratamentul antibiotic, care poate distruge flora bacteriana prietenoasa impreuna cu cea ostila pentru care ti-a fost indicat.
<< 2 >> Pot rezista pe suprafete zile intregi
Clante, prosoape, automate bancare sau bani, precum si multe alte suprafete de uz comun sunt imbacsite cu agenti infectiosi. Virusurile gripei si ale altor raceli banale supravietuiesc cu succes pe suprafete "ne-vii" timp de cel putin 24 de ore. Cea mai simpla cale de a te proteja: dupa ce atingi o suprafata de genul asta, tine mainile la distanta de gura, ochi si nas (cele mai importante cai de intrare in organism), pana reusesti sa te speli (vezi punctul 4).
<< 3 >> Tot ce n-are aripi, dar "zboara"
Nu numai suprafetele pe care le imparti cu altii trebuie privite cu un ochi circumspect, ci si aerul. Daca esti la mai putin de 40 cm de un gripas necajit care tocmai si-a stranutat amarul, germenii lui pot ajunge la tine prin aer, vehiculati de picaturile umede cu care tocmai te-a coplesit. De exemplu, se considera ca raspandirea globala a cazurilor de pneumonie atipica (un virus respirator letal) de anul trecut a aparut atat prin transmitere aeriana, cat si prin contact direct cu o persoana infectata.
<< 4 >> Apa fierbinte ramane optionala
Daca ajungem la capitolul spalat pe maini, chiar n-are rost sa te oparesti, fiindca nu temperatura inalta, ci sapunul, frecarea mecanica si clatirea distrug bestiile care te iau cu asalt. Si-acum, cu dedicatie de la un chirurg, modul corect de a te spala: uda-ti mainile, sapuneste-te bine, freaca-le bine timp de 15-30 de secunde (inclusiv spatiile dintre degete si incheieturile), apoi clateste cu un pic mai multa apa decat ai crede ca e suficient. Fa gestul acesta esential de igiena inainte (ca doar vei folosi mana ca sa stergi un loc pe care chiar nu-l vrei contaminat) si dupa ce mergi la toaleta, inainte de masa si inainte de a-ti atinge fata din orice motiv.
<< 5 >> Bacteriile sunt perfect miserupiste cand vine vorba despre sapunul "antibacterian"
Cercetatorii de la universitatea Columbia au demonstrat ca nivelul popularii microbiene a pielii este acelasi, indiferent de tipul de sapun pe care il foloseste o anumita persoana. Iar daca nu ai nici o chiuveta prin apropiere, frecarea mainilor cu o solutie pe baza de alcool va avea acelasi efect. Bine, nu chiar cu cocktail-ul COSMOPOLITAN pe care tocmai l-ai comandat!
<< 6 >> Prosoapele de hartie contribuie si ele din plin
Dupa spalare, fa sa dispara toate urmele crimei - sterge-ti "armele" cat mai bine cu o felie de prosopel. Daca te simti vag paranoica, poti folosi un servetel ca sa manipulezi robinetele de uz comun si clantele. Si asta nu ca sa nu lasi amprente, ci ca sa nu culegi "amprentele" bacteriene ale predecesorilor tai.
<< 7 >> Chiuveta din bucatarie este cosmarul oricarui igienist
De fapt, toata bucataria poate fi considerata paradisul germenilor patogeni. Suprafetele de lucru, manerul frigiderului, suportul de vase sau buretele sunt adevarate bombe microbiene la ralanti. Principala sursa? Mancarea - mai ales carnea cruda, pestele si legumele lasate sa zaca la temperatura camerei timp mai indelungat, dar si mancarea gatita neprotejata corespunzator reprezinta culturi ideale pentru bacteriile care produc toxiinfectiile alimentare. Ca sa te protejezi, pastreaza tot ce nu gatesti sau mananci imediat in frigider. Dar nu mai mult de doua zile, daca sunt alimente perisabile (carne, lactate, legume), sau maximum cinci, daca sunt produse preambalate corespunzator. Decongeleaza carnea in frigider sau in cuptorul cu microunde si dezinfecteaza suprafetele de lucru si masa de fiecare data cand le folosesti. Schimba cu regularitate buretele de vase si lavetele. Nu uita sa speli legumele cu suficient de multa apa si freaca-le eventual cu o perie pastrata special in acest scop.
<< 8 >> Restaurante - mod de intrebuintare
Nu-i asa ca fiecare stire proaspata despre o alta toxiinfectie alimentara declansata prin vreun restaurant te face sa juri ca nu vei mai manca vreodata in oras? Dar sa te tii de juramant ar fi un mare pacat pentru viata ta sociala si un sacrificiu inutil - de multe ori, contaminarea alimentelor nu se petrece in bucatarie, ci cu mult inainte, fie in locul unde au fost produse, fie pe drumul care l-au strabatut pana la restaurant. In schimb, poti reduce riscul de a deveni urmatoarea victima a unei infectii cu punct de plecare alimentar prin respectarea unor reguli foarte simple: evita carnea cruda sau insuficient gatita, pestele si fructele de mare, in care se pot culcusi tulpini patogene de E. coli sau alti germeni potential letali. Comandand gratare bine facute te poti asigura ca mancarea a fost preparata la peste 160°C, temperatura suficienta pentru a distruge eventualii invadatori. O alta masura de precautie este sa eviti salatele (oricat de sanatoase sunt din punct de vedere dietetic), fiindca riscul de imbolnavire creste paralel cu cantitatea de legume si verdeturi proaspete consumate - niciodata nu poti fi sigura cat de bine sunt spalate, cat si pe unde au zacut.
<< 9 >> Surpriza: toaletele publice sunt mult mai sigure decat iti vine sa crezi
De cate ori ti s-a intamplat sa faci echilibristica deasupra unui scaun de toaleta publica, evitand cu orice pret sa atingi picaturile de urina risipite de vreun generos vizitator anterior? Inca ti se apleaca daca iti aduci aminte de experienta, dar vei avea o surpriza - e aproape imposibil sa te alegi cu o infectie intrand in contact cu urina altei persoane, raspandita pe colac. Nici herpesul genital, nici alte infectii cu transmitere sexuala nu se pot contacta in acest mod. Chiar daca unii germeni reusesc sa supravietuiasca intr-o astfel de locatie, cel mai probabil nu vor fi suficient de multi ca sa reprezinte un risc real. Crede-ne pe cuvant, nici cel mai al naibii patogen nu are cum sa sara la atac.
<< 10 >> Surpriza bis: restul spatiului din camera de toaleta este mai riscant
Intre momentul critic al utilizarii toaletei si cel al spalatului pe maini, o persoana poate raspandi, din neatentie, germeni potential patogeni din materiile fecale pe suprafetele din jur - clanta de la usa, suportul pentru hartie igienica sau robinete. Mai mult chiar, germenii gasesc un mediu ideal de dezvoltare in zonele umede si caldute, cum este cea din jurul chiuvetelor. Desi nu ai cum face o toaleta publica mai curata, mai uscata sau mai confortabila emotional, poti sa reduci riscul de contaminare spalandu-te constiincioasa pe maini.
<< 11 >> Foloseste scaunul de toaleta cel mai apropiat de intrare
Dupa cum spuneam mai devreme, scaunele de toaleta nu sunt cele mai riscante surse de contaminare - un studiu realizat acum cativa ani intr-un spital german a gasit un numar mult mai mic de germeni pe colacele de la toalete decat pe mainile personalului medical. Daca vrei totusi sa fii mai catolica decat intregul Vatican, intra intotdeauna in prima cabina de la intrare, care se pare ca in general este evitata de utilizatori (din ratiuni psihologice) si ca atare este mai putin populata cu microbi.
<< 12 >> Antibioticele nu pot vindeca raceala
Adevarul rece si necrutator: racelile sunt produse de virusuri, iar antibioticele omoara numai bacteriile, deci utilizarea lor in astfel de situatii nu are chiar nici un rost. Mai grav, utilizarea nerationala a acestor medicamente induce dezvoltarea unor tulpini microbiene rezistente la tratament, care dau complicatii infectioase greu de combatut. Ce poti face, in schimb, ca sa treci mai usor peste raceala? Nu mare lucru, cu exceptia tratamentului simptomatic. Un somn bun, ca sa-ti refaci rezervele imunitare "strategice", cat mai multe lichide fierbinti, ca sa eviti deshidratarea si sa usurezi desfundarea foselor nazale, un antiinflamator uzual, ca sa combati durerile musculare difuze care te incearca... si cam atat.
<< 13 >> Biroul tau e o cresa de lux pentru microbei
Daca te gandesti de cate ori ai folosit biroul drept suport pentru o masa "la botul computerului", nu vei fi foarte mirata sa afli ca numarul bacteriilor care colcaie pe astfel de suprafete atinge valori astronomice. Micile particule alimentare imprastiate cu generozitate printre dosare si tastaturi si aerul care stagneaza in incapere le creeaza acestora conditii de rasfat generalizat. Iar cum drumul de la mana pan' la gura ramane unul dintre cele mai scurte din natura... ghici ce poate urma.
<< 14 >> Germenii fac casa buna cu transportul aerian
Fiindca aerul din cabinele avioanelor este recirculat de mai multe ori pe parcursul aceluiasi zbor, calatorii sunt expusi la inhalarea germenilor care au fost tusiti sau stranutati de catre ceilalti pasageri. Ca sa-ti pastrezi imunitatea in forma, odihneste-te bine inainte de a porni la drum si evita consumul de alcool pe parcursul calatoriei.
<< 15 >> Cand prea multa dragoste strica
Daca prietenul tau tocmai trece sau a trecut recent printr-o infectie gastro-intestinala sau o raceala, microorganismele cauzatoare sunt cu siguranta cantonate in cavitatea lui bucala. Asa ca, indiferent cat iti place sa-l cocolosesti si bibilesti, evita resuscitarea dragostei voastre prin respiratie gura la gura, daca nu vrei sa-i devii colega... de suferinta... in pat.
<< 16 >> Nu imprumuta sculele lui de infrumusetare
Sansele de a te pricopsi cu o infectie sunt mici, dar nu de neglijat. Daca partenerul tau e mandrul purtator al unei infectii cu transmitere sangvina, cum sunt hepatita B, C sau virusul HIV, riscul sa le imparti cu el sunt mari. Daca s-a taiat cu aparatul de ras si sangele s-a uscat pe lama si daca reusesti sa te tai si tu, te poti trezi infectata la randul tau.
Periuta de dinti pune si ea aceleasi probleme - prin leziuni gingivale, hepatita B iti poate trece in sange, iar orice bacterie din gurita lui dulce se va instala cu gratie si-n a ta.
<< 17 >> Fumatul te sensibilizeaza la infectii
Aceasta este explicatia faptului ca tinerii fumatori racesc mult mai frecvent si fac forme mai neplacute de raceala decat nefumatorii de aceeasi varsta. Nicotina afecteaza cilii cu rol protector din arborele respirator si acestia nu mai pot indeparta microorganismele responsabile de infectiile respiratorii.
<< 18 >> Bacteriile nu sunt distruse de microunde
Petele incrustate pe peretii cuptorului cu microunde nu sunt o mizerie nevinovata pe care poti s-o speli mai tarziu. Ele pot reprezenta originea urmatoarei tale probleme intestinale, fiindca bacteriile se inmultesc intr-un ritm ingrijorator in resturile alimentare si in atmosfera inchisa din cuptor. In timp, se pot dezvolta agenti patogeni suficienti pentru a contamina alimentele pe care te pregatesti sa le consumi. Nu neglija sa cureti cuptorul cu migala de cate ori il folosesti.
<< 19 >> Bacteriilor nu le place fitnessul
Indiferent cat de neplacut ti se pare ca arata un aparat de gimnastica imbibat cu transpiratie, riscul de a te imbolnavi dupa ce il folosesti ramane mic. Asta fiindca secretia sudorala are un continut semnificativ se sare, ceea ce inhiba cresterea si multiplicarea eventualilor germeni prezenti. Mai bine sa-ti pastrezi paranoia igienica pentru vestiare si dusuri, unde podeaua umed-calduta gazduieste nenumarate ciupercute binevoitoare pe care le poti culege cu usurinta circuland fara pantofi.
<< 20 >> Sticla cu apa - posibil izvor de necaz
Daca te incapatanezi sa folosesti aceeasi sticla de apa, pe care o reumpli din cand in cand, s-ar putea sa tragi o dusca de bacterii de cate ori bei din ea. Germenii adora apa "stationara", asa ca, cu cat mai des reumpli sticla, cu atat mai usor le va fi germenilor din saliva ta sa se multiplice si sa te imbolnaveasca. Mai bine cumpara o sticla proaspata de cate ori ai nevoie de apa sau foloseste un container portabil care poate fi spalat cu detergent intre doua utilizari.
Adevarul "incantator" despre saloanele de manichiura
Te gandesti cu incantare la urmatoarea manichiura? Inainte sa te programezi, citeste aici:
Culegerea unei infectii intr-un salon de manichiura este o problema inca rara, dar a carei incidenta creste ingrijorator. Conform ultimelor studii, toate acele instrumente de infrumusetare pentru manute si picioruse - pile, foarfeci, betigase et co. - pot adaposti germeni patogeni. Daca manichiurista iti ciupeste pielea cat de putin, te poti contamina foarte usor. Printre cele mai placute bucurii care te ameninta sunt negii, ciupercutele, infectiile bacteriene banale, chiar hepatita B sau C, dar suprema achizitie ramane virusul HIV. Si nu te baza exclusiv pe personalul salonului pentru o sterilizare perfecta - de cele mai multe ori ea lasa de dorit. Ca sa nu-ti sacrifici totusi frumusetea pe altarul sanatatii, asigura-te ca lucrurile se desfasoara corect: instrumentele care ajung la tine sunt scoase din sterilizator, care chiar functioneaza, dupa un timp suficient, sau adu-ti propriul instrumentar. Si nu uita sa ceri pedichiuristei sa dezinfecteze bazinul cu un produs pe baza de clor inainte de a te imersa in el.
ocebine spune:
Nadia eu cred ca ti-ai expus punctul de vedere foarte bine si exhaustiv.
Am inteles perfect realitatea ta si ce te framinta,
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg