Care din voi aveti baietei cu urechiuse clapauge?

Buna! Incep sa ma ingrijoreze urechiusele puiutului meu care devin tot mai clapauge! Unii spun ca se vor corecta mai tarziu.Insa eu observ cum lobul urechii se formeaza asa in directia "Clapaugeala". Pot corecta cu ceva? S-ar putea sa par nebuna dar unii m-au sfatuit chiar sa i le lipesc cu scotch (nu stiu daca asa se scrie) dar nu as vrea sa-i fac rau! Voi ce spuneti se vor corecta de la sine? sau nu ar trebui sa dau prea mai multa importanta acestui aspect mai ales ca e baietel? A... puiutul are 10 luni si in rest e o dulceata de baietel.
Raspunsuri

iren spune:
Si al meu e nitel clapaugel , dar nu cu urechile ca foile de varza, ci numai cu lobii si virfurile- putin...nu i-am facut nimic, scoch sau alte prostii, si nu-mi pare rau, ca nu arata urit, ba chiar e mai dulce asa
...pe bune, i le-am lipit nitel de cap- cu mina- si parca nu mai era piticu ala dulce al meu
Io zic sa lasi copilul in pace, asa clapaugel cum este
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
dpn 25 aug

elena_ltd spune:
Si fii-miu are urchile nitelus clapauge, mai ales stanga. Sfaturi am primit si eu o gramada, chiar din familie. Acum vreun an a fost un topic pe tema asta.
( http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=18964 )
In rezumat, se propuneau variantele, mai mult sau mai putin acceptabile, dar ti le zic:
- ii pui caciulita sau bentita ca sa stea lipite de cap;
- i le lipesti cu scotch sau leucoplast, nu-ti zic ca se sugerau si alte adezive;
- operatie estetica la varsta la care va fi posibila si cu folos, in cazuri grave, complexe bla, bla;
- sa le dai pace ca se mai aduc ele langa cap cand ii creste cel din urma;
Eu n-am aplicat nimic din toate astea, acuma ca fii-miu e tuns periuta, l-am studiat si eu si am aceeasi perceptie ca tine. Ca-i pleaca varfurile urechii spre exterior. Dar daca pavilionul nu e ca la Dumbo, nu-ti face griji. De multe ori face parte din tot arsenalul farmecului personal.
Sanatos sa fie!
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

energy spune:
cred ca avem aceleasi perceptii, dar m-a lamurit pediatrul si m-am linistit dupa ce am luat pozele de familie pe ambele ramuri. Nu e nimeni elefant, si sotzul meu cind era mic era clapaug si acum e perfect normal (nici mici nici mari, nici lipite nici in bataia vintului)
efectiv normal. Eu zic sa nu-l chinui cu leucoplast
, pelicanol, superglue sau ce-ti mai spune lumea.
Cred ca asa e la baieteii micutzi, sint foarte moi si par clapauge. Daca nimeni din familie n-a avut urechi exagerate, n-o sa aibe nici puiul tau (doar au fost transmise genele, nu???)

Luizax spune:
Alex al meu n-are urekile clapauge, dar le are-n coltzuri..... se pune ? :)
http://www.babiesonline.com/babies/a/alexandrugijga/

oana_noemi spune:
Prezent cu un clapaugel mitittel, mostenire de la mama lui!
I le-am lipit si eu o data cu scotch, dar Erik a avut parul des are dintotdeauna si il chinuiam cand il scoteam, caciulita nu suporta si doarme numai pe urechea pliata! M-am consolat cu ideea, oricum e mult mai simpatic asa si daca o sa fie complexat, punem bani de acum deoparte pentru operatie. Eu am fost foarte complexata in adolescenta, dar vina pentru complexul asta o poarta parintii mamei, care din Urechila si alte dragalasenii de genul asta nu ma scoteau. Era spus de cele mai multe ori in gluma, dar copii nu inteleg genul asta de ironie, asa ca voi fi foarte atenta la glumele pe care le fac cu puiul meu.
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Emak spune:
Am si eu un Clapaugila dar am devenit foc si para cand a venit soacra-mea cu "ideea lipitului"! Pe langa colicile alea nenorocite, numai urechi lipite nu-i lipseau amaratului! oricum nu cred in "remediile" auzite pentru ca odata ce dezvoltarea lui a fost determinata genetic, nu cred ca aplicatiile acestea empirice de pe vremea lu Pazvante Chioru poate duce la vre-un rezultat pozitiv. (la negativ da!!)
...si mai cred ca ochii albastrii migdalati,cu "juma de metru" de gene negre, si moaca de spiridus blond vor echilibra balanta...

gianna_r spune:
Hop si io!
Eu am avut o ureche clapauga la nastere- mi-a spus mama Si mi-a lipit-o cu leocoplast (cred ca asa se scrie) si acum nu mai am ureche clapauga
Bineînteles ca fiecare copil este frumos în felul lui...sunt convinsa ca cei mai clapaugi sunt mai simpatici
Pupici!