Mamici de ianuarie-februarie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 14

rodicag spune:
Fetelor, ma ajuta si pe mine careva? Cam in ce perioada ati scapt de greturi?
Pupici pe burtici,
si samburelu` 12 sapt.

elenutza spune:
Buna fetelor,nu am rezistat sa nu ma alatur si eu, o burtica de 9 sap.si 1 zi.
Pupici la toate.

ingerasu spune:
Andrutza ceea ce descri tu acolo este ca un fel de mica contractie care poate sa-ti apara cand faci un efort (plimbare mai obositoare si lunga, treaba facuta prin casa, carat etc). Incearca sa te odihnesti mai mult si sa eviti astfel de lucruri obositoare pentru tine. Atata timp insa cat iti trece repede dupa ce stai intinsa este bine, daca devine din ce in ce mai tare o anumita zona a burticii si durerile nu trec atunci la
Irina bb nu este obligatoriu sa-l simti mereu sau in fiecare zi, depinde si de cand este el treaza ca pote atunci tu dormi sau depinde de cat de tare da din picioruse si din manute. La o sarcina mai avansata cand bb este mai maricel si nu are atata spatiu o sa-l simti tot timpul cand se misca el. Eu, spre ex, nu o simt decat cam la cateva zile dar si acum sub forma unor falfaieli usoare. Oricum, adevaratele miscari incepe mama sa le simta pe la 20-22 saptamani de sarcina.
"ingerasele" 19+ saptamani DPN 31.12.04
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

ingerasu spune:
Bine ai venit elenutza printre noi
Oana eu nu o simt decat tot ca niste falfaeli cam la cateva zile pentru ca eu am placenta aceea anterioara, adica intre mine si bb este interpusa acea placenta care actioneaza ca un "opritor". Oricum bb este acum destul de mic in burta noastra ca sa il simtim foarte puternic, poate mai incolo in sarcina cand muschii uterului se intind si se "subtiaza" si cand bb are destula putere sa dea suturi si ghionturi incat sa-si faca simtita prezenta. Acum este si prea micut si are destul spatiu in lichidul amniotic care si el preia din socul loviturii. Oricum bebica mea am sitit-o destul de repede, pe la 15 saptamani, asa ca nu imi fac griji de ea si am vazut-o si la echo si este destul de cumintica.
Poate al tau este un de aceea da astfel de suturi cu putere.
"ingerasele" 19+ saptamani DPN 31.12.04
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

tomasa spune:
Multumesc Ingerasule. Si eu am placenta "antero-laterala dreapta" asa ca probabil asta este motivul pt. care nici eu nu il simt asa de puternic/des ca celelate fete, desi se pare ca este
. Sau, cine stie, o fi mai cumintel?
Si eu tot cu falfaieli rare si nu in fiecare zi stau.
Pana acum nici vorba oricum de suturi sau lovituri cum spunea Oana, desi eu abia astept loviturile, oricat de neplacute ar fi. Bine, sarcina ei este si mai avansata decat a mea asa ca mai este timp...
Irina, 17+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

rodicag spune:
Elenutza, bine ai venit printre noi, sarcina usoara si bebe sanatos.
Oana, iti multumesc mult pentru raspuns. Inseamna ca oricum mai am un pic de asteptat.
si samburelu` 12 sapt.

oana cretu spune:
Fetelor, dar este posibil sa fie asa agitat din cauza ca mamica lui e stresata si nervoasa aproape tot timpul? Si eu inclin sa cred ca este un baietel neastamparat in burtica la mine, ingerasu.
oana si bebitza din burtica (19 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

andrutza spune:
Mai fetelor, dar sa stiti ca eu prea multa treaba nu am facut zilele astea, ca sotiorul meu ma menajeaza. In cel mai rau caz am mers pe jos destul de mult dar alta miscare nu am voie sa fac si sunt disperata .
De exemplu, ieri am schimbat galeria din camera noastra. M-am trezit, am spalat niste vase, am mancat si m-am intins in pat sa citesc. La un moment dat l-am ajutat pe iubitu sa dea galeria jos, treaba care a presupus sa ma urc pe un scaunel si sa cobor cu galeria care e foarte usoara - din lemn. Nu m-am obosit deloc, dar dupa urcatul ala pe scaun m-au apucat durerile - repet, nu rau, dar deranjant. Am stat dupa aceea in pat toata ziua, s-a chinuit saracul si a pus galeria noua singur singurel si eu doar am schimbat inelele de la perdea intinsa in pat fiind in continuare. Chiar sa nu mai pot sa fac nimic pana nasc?! Mi-am sunat medicul si a spus ca e normal, dar sa nu tina mult.
Cu aceasta ocazie insa, am impresia ca in sfarsit am simtit si eu bebelusa ieri. Stateam in pat si am simtit in dreapta ceva, chestie care s-a repetat cand m-am intors pe burta peste vreo trei ore. Nu avea ce sa fie altceva, sigur a fost bebita. Acum astept sa se mai repete
Cristinuta, unde a facut sotul tau liceul, ca expresia asta cu auzitu' "ca cucu-n gura" nu am mai auzit-o la altcineva decat la sotul meu. Poate cine stie, au fost colegi
Andrutza si bebelusa
17+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

tomasa spune:
Bine ai venit Elena!
Irina, 17+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

elenutza spune:
Multumesc ingerasule.Ti-am vazut albumele si sunt super, mi-a placut in special cel cu evolutia burticii...