Probleme cu pisica...

Probleme cu pisica... | Autor: xxxwoman

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.....
As vrea un sfat daca cineva s-a confruntat cu problema asta pana acum. Am o pisica maidaneza (e gri toata, superba) adunata de pe drumuri (mi-am adus-o anul trecut din practica tocmai de la Calimanesti). E cam zapacita ea (aha...crede cineva ca e reala chestia ca animalele imprumuta din comportamentul stapanilor?) dar supersimpatica. Acu vreo saptamana am mai cules un pisoi mic din fata blocului....asa sunt eu, mai miloasa... In plus, mi-am zis ca unde mananca una (care mananca nu gluma) nu se simte un pisoi pipernicit de o luna - o luna jumatate. Dupa ce l-am puricit vreo 3 zile (era plin plinutz) m-am gandit sa-i gasesc un stapan, care a refuzat sa apara. Asa ca am hotarat sa il tzinem si pe asta, abia astept sa-l vad mare, pentru ca e tigrat...foarte frumushel. Pe langa faptul ca pisica mea nu a mancat primele 3 zile de la aparitia noului adoptat (nici nu cobora de pe sionier) acu nu face decat sa il altoiasca de cate ori ajunge in preajma lui. Am credintza ca se vor impaca ei pana la urma.

Intrebarea mea era urmatoarea: Asta micu' are (de cand l-am gasit) un ochishor care ii curge mereu, se simte ca il jeneaza...stie cineva (eu am mai avut o pisica si la mama acasa, dar nu mai tin minte ce i-am dat atunci) ce trebuie sa iau pentru asta? Picaturi ceva....sau poate sa incerc cu canamicina? Nu cred ca e conjunctivita....dar mi-e frica sa nu agatze si asta mare ceva de pe la el.

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Cred ca cel mai bine e sa-l duci la veterinar.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

OCULOFORTE - e o solutie oftalmica de uz veterinar, foarte eficienta, o gasesti in orice farmacii si costa circa 30.000 lei. Eu cu asta mi-am doftoricit toti pisoii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

xxxwoman,

Parca situatia noastra o descrii cu pisicile tale. Vad ca sfaturi ai primit in legatura cu ochiutul care curge a lu' ala micu', eu toate le rezolv cu veterinarul, ca suntem abonati. Ca sa te linistesti, sa stii ca vor deveni prietene pisicile tale, trebuie doar sa se obisnuiasca reciproc cu mirosul. Exact asa am patit si eu cu Suzi, cea mare, cand am adus-o pe Lili, cea mica, o altoia de stateam intre ele ca si politaiul vreo cateva zile. Celei mari ii era frica de cea mica, plus ca se afla in teritotiul ei, deci era intrusa. Dar asa cum am zis, se vor obisnui. Acum ale mele se joaca pana adorm de oboseala, se alearga prin toata casa, mananca din acelasi bol, numai de dormit nu dorm impreuna. Aia va fi ziua cea mare. Succes cu pisoii!

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Incerc cu Oculoforte...daca n-o merge si nu...il duc la veterinar...Nu m-am lamurit cu aia...seamana cu stapanii? Parca as vrea ca macar asta micu' sa fie mai linistit...ca de la Pufi am semne pe maini de 3 luni de la excesele ei de afectiune....A....si o sugestie de nume ( e motanel ). Gandacica al meu (viitorul sot) se gandea la Dungulitza ....mama da' asta e lung nu gluma, asa ca acu' ii sicem Litza....da ce urat mai suna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Ce zici de Gizmo?

scarmanus

Mergi la inceput

O sa ma consult cu jumatatea....dar mie nu prea imi place....Mai astept variante. Merci oricum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna!
Sa-ti traiasca pisoii. Stai linistita ca cea mare o va adopta cat de curand in totalitate. Asa am facut si eu aveam o fata de vreo 2 ani si am mai adunat si un motan vai de capul lui, 2 saptamani numai in scuipaturi l-a tinut si apoi nu pot sa-ti spun ce dragoste era pe ei.
In legatura cu ochiul este foarte bun si ungulentul cu Kanamicina. Anul trecut am adunat un pisoi de vreo 2 luni de unde lucram vai de capul lui, era pe jumatate mancat de sobolani daca puteti crede pur si simplu o parte dintr-o buza si o parte din urechiusa ii lipseau si ochiul era foarte imflamat dr a crezut in prima instanata ca nici nu il mai are , toate pe aceasi parte nu mai tin minte exact. Coada roasa si rupta ingrozitor arata. L-am dus la un cabinet i-au facut tot felul de injecti i-au dezinfectat ranile, de fapt saracul de el era tot o rana. Ochiul i l-au curata cu un tampon imbibat in ser fiziologic si apoi cu Kanamicina.
Cert este ca la o ora dupa ce am plecat de la veterinar, deja ochiul era pe jumatate deschis si incepusa sa-si revina si sa fie vioi.
Ai grija sa schimbi tamponul de vata cand treci la celalalt ochi conjuctivita fie ea si la pisoi este ffff contagioasa si ai grija si de cel mare. Preventiv ii poti pune la 2 zile si lui in ochi, pana ii trece celui mic.
Dr mi-a spus ca daca nu il gaseam atunci numai rezista o noapte.
L-am doftoricit si o colega de a mea l-a dus la tara, acum e o minunatie de motan.
M-am lungit o groaza, dar sper sa-ti fie de ajutor.
Il botezasem Carnat pt ca a prins dintr-o sacosa un sir de carnati si alerga de nebun prin birou cu sirul in bot. Mic, mic dar voinic

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 31
sapt
http://community.webshots.com/user/madaspa
spit.Giulesti, dr Riga Bogdan
DPN 1 oct

Mergi la inceput

N-am gasit la nici o farmacie ce mi-ati recomandat voi...asa ca ....(a nu se intelege ca fac experimente pe el) i-am luat o solutie oftalmica de la o farmacie umana. Sper sa-si revina, e la inceput de tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

din cate stiu eu nu e indicat sa se foloseasca vata la ochisori ci numai tifon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

cel mai bine e sa mergi la veterinar. NU cred sa coste o avere consultatia si e bine sa-l si deparazitezi daca e maidanez... e spre binele lor

cami

Mergi la inceput