Probleme cu pisica...
Raspunsuri - Pagina 2

Lywh spune:
Buna xxxwoman,
Incearca cu solutie sau unguent oftalmic Genticol pe care il iei de la farmacia umana. Pisica mea a avut de curind o problema la ochi iar veterinarul ne-a recomandat acest medicament. In doua zile a scapat de problema. Succes.
Lilianna

xxxwoman spune:
Nu am gasit la farmacie nici Oculoforte, nici Genticol la cea umana, si tipa de la farmacie mi-a recomandat Sificetina, pe care am dat vreo 80 000, deci sper sa fie ceva bun. Un semn pozitiv este acela ca nu mai face puchishorii aceia mari, albiciosi dimineata, si parca e mai bine. Astept inca cateva zile sa vad cum reactioneaza....daca nu, la veterinar cu el!

bby_blu3 spune:
hmz...daca zici ca e micutz,poti sa-i dai si un antibiotic..ia o pastilutza de amoxicilina de 250 si punei un picutz de praf din ea intr-o sernga cu lapte si obliga-l s-o bea pe toata(1 sernga de 3 ml e perfect)...ai insa grija de dozaj...nu te lasa pacalita de cantitatea mica de praf din pastila...lasa sa curga cam 1/4 din el..sau poate chiar mai putin...am si eu acasa o maidaneza de 4 ani si de curand am adus un altul de vo 2 luni cu aceasi prob si asa i-am rezolvat-o(cu antibiotic)..cat despre purici...cumpara de la farmacia veterinara o fiola cu deparazitant lichid care se pune dupa ceafa unde nu se poate linge...e mult mai bun decat praful..acelasi tratament tre aplicat si veteranului/ei din casa...insanatosire grabnica pt ala mic...dak ai nevoie si de alte sfaturi,sunt la dispozitia ta ca am doftoricit peste 50 d pisoi pana acum,deci am o experienta vasta(alturi de mama care suporta cu stoicism toate scaparile fiice mult prea iubitoare de animale-in special pisici)
cat despre obisnuinta dintre pisicute...cum au spus si restul,se vor obisnui in timp...cam 1-2 sapt...doar lasa-le sa interactioneze,chiar daca ceam mare o mai bate pe cea mica...doar asa pot face schimb de mirosurai...dar pana una-alta pune-l pe picioare pe cel mic...

xxxwoman spune:
Ei el e foarte pe picioare....foarte jucaus si saritor...adora sa se joace cu o punga foshnitoare. Am sa incerc si cu Amoxiciclina ca am de cand am castrat-o pe nebuna asta mare acu cateva luni....a avut cateva probleme ca a tras de atzele alea si nu se prinsese bine operatia, asa ca a trebuit sa-i bag antibiotic. Maine ma duc la cumnata-mea care e studenta in ultimii ani la medicina veterinara....tre' sa-mi dea si ea o sugestie doua, ca are 3 pisici, nu 2 ca mine.
Sper sa nu-l intoxic pe micutz....

xxxwoman spune:
Gata!...S-a rezolvat problema micutzului...Uf....daca ar face si la tavitza de fiecare data! E tare ciudat, uneori se duce la baie, iar cand ii vine lui pe "dungulitze" face pe perna mea...., Cred ca il
daca nu-si revine .........

blue13 spune:
Daca uneori se duce la tavitza cu nisip, si alteori face pe lucrurile tale (haine, perna, etc), inseamna ca e suparat pe tine dintr-un motiv sau altul (de ex, il lasi prea mult singur acasa, sau il certi fara motiv... (adica el crede ca-i fara motiv...))
Daca a facut o prostioara in lipsa ta, degeaba il certi cind vii acasa - n-o sa faca legatura...
In schimb, daca-l prinzi asupra faptului, atunci e momentul sa-i "explici" cum sta problema.
Motanul meu mai face si el cite o "minune" din cind in cind, si fie il prind de ceafa si il scutur putin, fie il "bat" cu degetul aratator peste botic. Si pricepe foarte repede

xxxwoman spune:
Mama lui de maidanez, de ce naiba sa fie suparat pe mine? Mananca ce e mai bunutz, de fiecare data cand se bate cu aia mare careia ii roade coada o cert pe ea......el e "cel mic" si mult iubit. Acu 2 ore l-am prins asupra faptului (mereu il prind pentru ca sunt acasa mai mereu) dar e atat de nonshalant.....se uita la mine si face minunea (bine ca nu e aia mare). L-am cam scuturat si eu (apropos.....pot sa spal perna cumva....cu penele ei cu tot?), l-am batut si cu ziarul ....nimic frate, te sfideaza intr-un hal.....

blue13 spune:
daca se bat, nu-i certa pe nici unul (si mai ales nu incerca sa-i desparti ... ca s-ar putea sa-ti faca miinile franjuri!)
lasa-i sa stabileasca intre ei care-i "seful"
cu laditza... grea problema. Mai ales daca a fost maidanez, si a fost obisnuit sa faca unde apuca...
Incearca sa inchizi usa la dormitor cind pleci de acasa, macar sa nu ajunga acolo cit esti plecata...
Si incearca sa tii doua laditze de nisip, poate nu-i place sa foloseasca aceeasi laditza cu cealalta pisica (sau poate-ti foloseste perna atunci cind laditza nu-i destul de curata...)
Eu am avut doua tavitze cind l-am "adoptat" pe motanel (pe "fetitza" o aveam de vreun an) si dupa o vreme (cam o luna) amindoi foloseau ambele laditze, asa ca am renuntat la una, ca era prea mult de curatzat... si acum amindoi se duc la aceeasi tavitza, pe care o curat de 2 ori pe zi.
apropo, cit de mare e pisoiul ? poate cind creste mai mare se face mai cuminte...

blue13 spune:
acum am vazut ca pisoiul are o luna...
in general, nu-i bine sa fie luati de linga pisica mama inainte de doua luni , ca sa aiba ea timp sa le faca "educatzia"
stiu ca tu l-ai gasit, deci n-ai avut de ales...
oricum, sunt sperante, ca-i mic si nu stie , si invata cind mai creste...
Bafta multa la educat pisoi

xxxwoman spune:
Mi-e rusine sa spun....dar am doua tavite, ma rog, pe care le foloseste cea mare.....inca n-am inteles de ce face ba intr-o parte ba in cealalta a WC-ului nostru, unde sunt postate "olitzele" lor. Le curat mereu.....ca sunt un pic cam obsedata.....