dupa expirarea celor 2 ani

dupa expirarea celor 2 ani | Autor: hi_lara

Link direct la acest mesaj

Copilul mau implineste 2 ani in 18 sept.In 20 sept va trebui sa ma prezint la serviciu.Imi este destul de neclar statutul meu la reintoarcere...de aceea va rog sa ma luminati:
1/mai am dreptul sa beneficiez de concediu de odihna pe anul in curs proportional cu perioada sept si dec?
2/potrivit legii in cit timp pot reveni la treapata de salarizare echivalenta cu colegii care au pozitia si vechimea mea (salariul a suferit cresteri in cei 2 ani)?
3/exsita riscul sa pot fi mutata in alt departament dupa reintoarcere fara sa mi se ceara acordul (a patit-o o colega dar nu cunosc amanunte)?
4/in ce conditii se poate depasi legal cei 2 ani?

Va multumesc aniticipat, hi_lara

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

1) Daca in anul in care ai intrat in CIC nu ai luat nici o zi de CO, la reinceperea activitatii beneficiezi de tot concediul.

Daca in anul in care ai intrat in CIC ai luat CO proportional cu timpul lucrat, si anul acesta ai dreptul la concediu pt timpul efectiv lucrat (sept - dec).

2) La intrebarea 2, functie de CCM-ul vostru aplicabil
3) Poti fi mutata la alt loc de munca, probabil se vor modifica si atributiile postului, ceea ce impune incheierea unui act aditional la contractul indiv de munca
4)Legal, se poate depasi aceasta perioada prin concedii medicale sau conc fara plata

Mergi la inceput