IN Japan, educatia Tokyota!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Si eu imi pun gramada de intrebari in legatura cu perspectiva foarte apropiata a gradinitei.
La momentul de fata Iepu' e fluent in romana si engleza,japoneza intelege,da' nu vorbeste foarte mult(cand "arde",vorbeste si-n japoneza).Din aprilie anul aviator va merge cu siguranta la gradinita in Japonia,in toamna asta vom merge pentru doua luni in tara,timp in care va merge la o gradinita particolera in tara.
Gradinita in Japonia e necesitate,pen' ca trebuie sa se obisnuiasca cu mediul unde toata lumea vorbeste doar japoneza si sa faca progrese in aceasta limba,lucru dificil in situatia in care eu ii vorbesc doar in limba romana,taica-su ii vorbeste doar in engleza(cand ii vorbeste in japoneza Iepu' intelege,dar protesteaza-aveti grija in ce limba comunicati cu bebelusii de la bun inceput!),in casa comunicam cea mai mare parte a timpului in engleza,la bunici merge doar cand am ore de engleza la o scoala cu niste copilasi-pe Iepu' nu pot sa-l iau cu mine la scoala ca-i gelos si dupa primele 5 minute vrea sa plecam acasa:))),in ultimele doua luni a stat cu maica-mea,ca noi muncim amandoi de dimineata pana noaptea la clinica si n-a mai mers la bunici deloc,deci contactul cu limba japoneza a devenit mai "subtirel" decat era.
Nu sunt foarte ingrijorata in legatura cu eventuale probleme care ar putea sa apara la gradinita.Atata vreme cat gradinita nu va fi foarte aproape de clinica,pot deveni oricand "henna gaijin" si ma pot zburli la tantele educatoare daca situatia o va cere,Iepu' e foarte lipicios si-si face repede prieteni,eu am convingerea ca degeaba i se repeta "minna onaji",daca eu reusesc sa-i imprim clar ideea ca el e "chigau" in bine fata de altii,"katazukemashio" e un lucru pozitiv,iar "jibun de tasukete"-chiar ma lasa rece,Iepu' stie deja ca-l ajut in oricand are nevoie de ajutor.:)))
Eu cred ca educatia primita acasa si influenta parintilor e foarte importanta,atata vreme cat copilul stie ca proprii parinti ii sunt cei mai buni prieteni si il vor ajuta in orice situatie,toate ar trebui sa fie in regula.Probabil ca putin voluntariat la gradinita/scoala unde Iepu' va merge se va dovedi a fi o activitate profitabila,pentru ca voi sti exact cum stau lucrurile si voi putea interveni daca vor fi probleme.
Eu sunt mai degraba ingrijorata in legatura cu lipsa bunului simt elementar,care spune ca daca propriul copil e bolnav,el trebuie tinut acasa,nu trimis in continuare la gradinita,ca sa-i imbolnaveasca si pe ceilalti.Asta e intr-adevar o problema,da' trag nadejde ca vom "izbandi" noi cumva.
numai bine la mamici si bebici:)))

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Eu sunt mai degraba ingrijorata in legatura cu lipsa bunului simt elementar,care spune ca daca propriul copil e bolnav,el trebuie tinut acasa,nu trimis in continuare la gradinita,ca sa-i imbolnaveasca si pe ceilalti.Asta e intr-adevar o problema,da' trag nadejde ca vom "izbandi" noi cumva.

Lia&Andrew
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

quote:
Originally posted by Lia

Lia&Andrew

DA, DA.
Am uitat sa mentionez si acest aspect.

Chiar ieri am fost la o gradi cu o amica de-a mea J,
baiatul ei era bolnav cu febra mica, il lasa acolo,
No Problemo.

Mi-a placut asa in mare, gradinita, educatoarte multe, aproape de casa,
program scurt posibil , 2 ore (ceea ce si-mi doream sa se obisnuiasca treptat cu "tomodachii" )prietenii).

Nu ma pot obisnui cu gandul ca poate sa imparta virusii cu ceilalti micuti. Am vazut multi copilasi raciti si educatoarea isi tragea nasul (asta e o politete J, sa nu-ti sufli nasul in public)

Intre timp "mai trag de timp"
suntem inca mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

In clasa baiatului meu ,mai este inca un strain, sau jumate strian,tata britanic si mama japoneza,amindoi parintii au studiat la Oxford,deci oameni cu studii superioare,nu ca mine de pe "maidan".Koster Jamaes TAro,asa il chema pe baiat,este cel mai neascultator copil din gradinita,bate pe toti copii,nu asculta niciodata educatoarele,ba chiar da si-n ele.,Asta ce inseamna ca n-a fost educat corect?sau, numai trebuie primit la gradinita,ca nu cumva sa-i "imbolnavesca "si pe ceilalti,ori eu ar trebui sa-i schimb gradinta lui Sora, ca sa nu mi-l" strice" ?

Fetelor ,la gradinita trebui sa mearga numai copii educati?
Ceilalti mai needucati sau "bolnavi"unde ar trebuii sa mearga?La scolii ajutatoare ,sau la scoala de corectie?

Midori,de ce nu deschizi tu ,o gradinita pariculara .numai pentru copii "model",biniteles si cu examen de intrare,"Cit de bine este educat copilul"
Sa-ma anunti si pe mine, ca vin si eu cu Sora ,in virsta de 3 ani si 5 luni,care-si citeste singur cartile.bininteles in hiragana,recunoaste jumatate din ABC=dar,si da sfaturi impreuna cu educatoarele celorlalti copii.
Ce zici, a trecut testu'?

Ema si Richard-Sora

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sora2001

In clasa baiatului meu ,mai este inca un strain, sau jumate strian,tata britanic si mama japoneza,amindoi parintii au studiat la Oxford,deci oameni cu studii superioare,nu ca mine de pe "maidan".Koster Jamaes TAro,asa il chema pe baiat,este cel mai neascultator copil din gradinita,bate pe toti copii,nu asculta niciodata educatoarele,ba chiar da si-n ele.,Asta ce inseamna ca n-a fost educat corect?sau, numai trebuie primit la gradinita,ca nu cumva sa-i "imbolnavesca "si pe ceilalti,ori eu ar trebui sa-i schimb gradinta lui Sora, ca sa nu mi-l" strice" ?
Fetelor ,la gradinita trebui sa mearga numai copii educati?
Ceilalti mai needucati sau "bolnavi"unde ar trebuii sa mearga?La scolii ajutatoare ,sau la scoala de corectie?

Midori,de ce nu deschizi tu ,o gradinita pariculara .numai pentru copii "model",biniteles si cu examen de intrare,"Cit de bine este educat copilul"
Sa-ma anunti si pe mine, ca vin si eu cu Sora ,in virsta de 3 ani si 5 luni,care-si citeste singur cartile.bininteles in hiragana,recunoaste jumatate din ABC=dar,si da sfaturi impreuna cu educatoarele celorlalti copii.
Ce zici, a trecut testu'?

Ema si Richard-Sora

Sora,exemplul dat de tine nu infirma ce povesteau ceilalti,e doar un exemplu de copil razgaiat si atat.faptu ca-i razgaiat n-are legatura cu faptul ca parintii au urmat facultatea la Oxford.
Cat despre copiii bolnavi,aceia ar trebui intr-adevar sa stea acasa pana se insanatosesc,nu-i nimic iesit din comun.
Ce intelegi tu prin "copil educat"?ca sa vedem daca vorbim despre acelasi lucru,ca nu reusesc sa pricep ce ti s-a parut deranjant.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ninja

Sinteti libere ca pasarile cerului, nu va tine nimeni pe voi si copiii vostri in Japonia in catuse. Nu va convine, pa, inapoi in
Romania.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Apple Computers rose from the provincial confines of a garage. So did Hewlett-Packard Ein 1938. That same year, Byung-Chull Lee started exporting fish and vegetables from Korea under the name Samsung." SamsungSucks.us | www.stormfront.org/forum" target="_blank">Divide et impera! | www.white-history.com/" target="_blank">March of the titans

-Uite cine a inteles,Ninja ,care la 22 de ani ,n-are copii ,si nici macar n-a fost insurat!Mi-e si rusine ,cind tu doar la 22 de ani ,ne dai peste nas cu niste chestii, pe care noi deja ar trebuii ,sa le stim.

Ema si Richard-Sora

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by Ninja

Sinteti libere ca pasarile cerului, nu va tine nimeni pe voi si copiii vostri in Japonia in catuse. Nu va convine, pa, inapoi in
Romania.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Apple Computers rose from the provincial confines of a garage. So did Hewlett-Packard Ein 1938. That same year, Byung-Chull Lee started exporting fish and vegetables from Korea under the name Samsung." SamsungSucks.us | www.stormfront.org/forum" target="_blank">Divide et impera! | www.white-history.com/" target="_blank">March of the titans

-Uite cine a inteles,Ninja ,care la 22 de ani ,n-are copii ,si nici macar n-a fost insurat!Mi-e si rusine ,cind tu doar la 22 de ani ,ne dai peste nas cu niste chestii, pe care noi deja ar trebuii ,sa le stim.

Ema si Richard-Sora

Sora,tu reusesti sa-ntelegi ce se discuta aici?te-ntreb pen' ca motivul agresivitatii tale ramane in continuare abscons.
Cat despre "... a inteles si nici macar n-a fost insurat"...Odata cu maritishu' rispektiv insuratoarea negresit vine si intzelepciunea?interesant punct de vedere,tre sa admit ca leme de genu' asta ma binedispun:))).
Poate reusesti sa scapi cumva de atitudinea agresiva si-ncerci sa comunici idei intr-un mod bland si civilizat.OK?
Nu tre sa fim in consens,da' tre sa pretindem macar ca ne respectam reciproc.

Mergi la inceput

-Succes la toata lumea.

Ema si Richard-Sora

Mergi la inceput

Scuza-ti,ieri m-a durut burta,altadata voi incercca sa-ma port mai cu "manusi"

Edit:Eu cind m-am maritat aici ,stiam ce m-astepta!

Ema si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:

[quote]Originally posted by Tiara

Sunt prea putine mame din Tokyo daca te astepti sa-ti raspunda numai cele din Tokyo.

[.In cite orase ale Japonie,i ai locuit ca sa-ti dai seama?
Eu n-as avea curajul sa spun asta.

Ema si Richard-Sora

Nu trebuie sa locuiesc in toate orasele ca sa-mi dau seama de asta.LA cit de stricti sunt japonezii in gindire cam greu sa fie diferita educatia in alte orase.IAr in institutiile de invatamint cu atit mai putin.
Uneori e mai bine sa taci.

De ce am zis ca Midori are alergie la fetele din japonia?Ce zici Midori ,ne raspunzi?Si apropo de educatie.Atunci cind iti raspunde cineva la o informatie ceruta cum se zice ?Sau ai uitat de educatia primita de acasa?CA cea din JAPan poate nu e buna pentru copilul tau.IAr daca ai vreo nelamurire intreba-ma pe PM ca sa-ti aduc aminte.
Si intradevar mai ai multe de invatat.Si eu la inceput eram reticenta ,surprinsa de ce vedeam si auzeam dar cu tipul m-am obisnuit.O sa-ti fie greu ,dar nu ai ce face daca vrei sa mai stai pe aici.Nu te obliga nimeni.Pe mine la fel.Succes!(asa se zice, nu?)

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput