poate fi ovulatie??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Flat temp nu inseamna ca temperatura creste treptat ci ca are aceeasi valoare mai multe zile la rand: de exemplu sa ai 36.6 4 zile la rand aia este flat temp.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenya spune:

Multumesc mult Oana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelais spune:

Oana,
Se spune ca gresala recunoscuta e pe ½ iertata. Departe de mine dezinformarea colegilor de forum. Correct, asta inseamna ‘flat’. Mentinerea temperaturii la acelasi nivel pt. o perioada. Unii considera ca este un semn bun, de echilibru hormonal. Asta nu duce insa la excluderea din categoria 'flat' a variatiei temperaturii dupa o perioda de echilibru (in general cresterea ei in perioada post ovulatorie) si la stagnarea acesteia la un alt nivel pentru cateva zile.
Ciudat este insa ca daca te uiti pe multe din graficele amintite o sa vezi ca nu sunt deloc constante chiar daca se incadreaza in respectiva categorie. Oricum logic e sa fie cum ai spus tu.

Ceea ce am vrut sa spun in cazul Eninei este ca este posibil sa fi fost ovulatie chiar cu cateva zile inaintea valorii de 37 iar zilele in care a avut 36.8 sa se incadreze in perioada post ovulatorie. In acest caz n-am gresit incadrarea ei in categoria ‘flat’ ci doar partea cu cresterea.

Oricum, Enina, graficele cu pricina sunt interesante si-ti poti face o idée despre cate situatii atipice exista, multe chiar au un final fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enina34 spune:

Fetelor...hai ca acum este si mai ciudat...dupa ce ieri temperatura mea a fost 37(ieri fiind a 17a zi)..azi...temperatura a scazut la 36.8....chiar nu mai inteleg nimic!!!...ori este termometrul de vina (este un termometru clasic)...ori am eu probleme ovulatorii si nu stiu exact...Temperatura mi-o iau in fiecare dimineata la ora 7.00...imediat dupa ce ma trezesc, fara sa ma dau jos din pat....Deci..ar tb sa fie corecta...stiu ca probeleme ovariene si hormonale nu am...ca ovulez (cel putin asa imi arata transvaginala facuta in urma cu 2 luni)..si atunci...ma intreb...ce poate fi????..VA ROG..poate ma puteti lumina si pe mine...eu am citit pe forum ca se intampla sa scada temperatura dupa ovulatie..insa...eu deja sunt in a 18a zi a menstrei si temperatura nu a crescut decat ieri pana la 37....o sa o mai iau si in diminetile urmatoare sa vad cum evolueaza..dar...nu stiu...VA PUP!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Enina, este normal ca temperatura sa fluctueze tot timpul ciclului menstrual chiar si in faza luteala dar nu ajunge la valoarea celei mai mici temperaturi pe care ai avut-o inainte de ovulatie (la tine 36.5). Cam la o saptamana dupa ovulatie (maxim 10 zile) poate avea o scadere (dar nu e obligatoriu) la o valoare foarte apropiata de cea mai mica temperatura de dinainte de ovulatie.
Eu zic sa stai linistita si sa nu te mai stresezi pentru fiecare valoare de temperatura pe care o ai in fiecare zi, ele in sine ca numere nu reprezinta nimic, trebuie sa te uiti la "big picture" ca sa poti intelege modelul de ciclu menstrual pe care il ai tu. Temperatura este foarte inselatoare si este influentata de mai multi factori: poate racesti, poate n-ai dormit destul, poate iei nu's ce medicamente, etc. Cam dupa vreo trei cicluri menstruale poti sa-ti dai seama ce si cum.
Ar trebui sa verifici si mucusul cervical (eu cam am lipsa si n-am reusit niciodata sa-l identific) si pozitia cervixului (nici asta n-am reusit), chestiile astea combinate te pot ajuta sa interpretezi ciclul menstrual.

Oana_B

Mergi la inceput