poate fi ovulatie??
Am citit pe forum ca este bine ca in perioada fertila sa din 2 in 2 zile. Eu am facut in a 8-a zi histeroscopie si in a 10-a zi, mai exact ieri am.Temperatura mea bazala a fost azi de dimineata 36.6 si testul de ovulatie pe care l-am facut azi de dimineata imi arata ca inca nu s-a produs ovulatia, in schimb in dupa-amiaza asta am avut niste dureri ciudate in fosa iliaca dreapta, in regiunea ovarului, dureri care sunt mai puternice in momentul in care ma asez. Un alt simptom ciudat ar fi ca am o senzatie destul de acuta de urinat de cateva ore bune, mai exact de cand a inceput si durerea.Am rugamintea sa ma lamurirti si pe mine daca este posibil sa fi inceput faza ovulatorie? Si mai am o intrebare:din monitorizarea pe care am facut-o acum un an (nu in spital ci termometric acasa)a cam reiesit ca ovulatia la mine se produce cam in a 17-a. Este posibil sa se fi schimbat momentul ovulatoriu, avand in vedere ca si ciclul meu variaza intre 26-27-28a zi? Este cazul sa in zilele impare ale perioadei fertile sau in cele pare?Va pupicesc mult si va multumesc!!
Raspunsuri
adelais spune:
Buna Enina
Fetele expertele sunt in week end sau in vacanta asa ca o sa incerc sa-ti raspund ce cred eu. In primul rand ar tb. sa-ti monitorizezi temperatura. 36.6 nu-mi spune nimic dac nu stiu cat a fost in zilele anterioare. Ovulatie poate fi in ziua 11 mai ales tinand cont de lungimea ciclului tau. Ovulatie in ziua 17 la un ciclu de min. 26 zile imi pare a fi cam tarziu, cu o faza luteala prea scurta. Cat a fost temp. ieri? Cum e secretia? Ai grija ca durerea sa nu fie din alta cauza (frig,etc)
De ex. eu am ovulatie in general undeva in zilele 17-19 la un ciclu de 32zile.
Tinand cont de faptul ca nu stii cand ai ovulatie, contactul din 2 in 2 zile pana in ziua 18-19 pare a fi solutia pentru a acoperii perioada fertila. Chiar nu conteaza daca zilele sunt pare sau impare. Doar daca ai superstitii.
Bafta
A
martha78 spune:
Enina aceeasi durere o simt si eu tot in dreapta si care devine uneori insuportabila in momentul in care ma asez; am inteles ca are legatura cu ovulatia sau cu foliculii care uneori pot fi prea mariti si se pot transforma in chisturi. Asta a fost teoria care mi s-a spus mie, insa acum nici eu nu mai sunt sigura ca asa este.
Daca ciclul tau este de scurta durata, atunci ovulatia nu are cum sa fie in ziua 17. Pentru un ciclu de 27 de zile ovuatia are loc in ziua 13, pentru 28 de zile in ziua 14, pentru 29 de zile in ziua 15 samd.
Spune-mi te rog, histeroscopia cum a fost? Ai suportat-o usor, ti-a facut anestezie?
Mihaela
enina34 spune:
Fetelor, sunt atat de happyca ati fost receptive la nebuniile mele legate de problema cu bebe...Cum am mai sous si la celalat subiect pe care l-am deschis aici pe forum, eu sunt noua pe aici si nu prea stiu bine cum sa-mi formulez intrebarile si sa expun problemele pe care le am...insa..sper sa ma fac cat mai bine inteleasa de voi si sa pot primi si eu ca multe alte femei de pe acest forum, lamuri pertinente si pretioase din partea voastra...AM TOATA INCEREDEREA IN VOI...pentru ca aici am vazut o solidaritate si o dorinta de a ajuta cum rar mi-a fost dat sa intalneste...este absolut impresionant!! In fine, am sa incerc sa va explic m,ai bine cum sta problema mea cu ovulatia si apoi am sa incerc sa ii spun marth-ei cum a fost cu histeroscopia mea de pe data de 29-07...Asadar...ciclul meu a fost de 28 de zile pana acum 3 ani cand a inceput sa scada cu cate o zi iar acum ciclucl meu varieaza intre 26-28 de zile. Spre exemplu luna trecuta am avut ciclu la 26 de zile si avand un uter polifibromatos cantitatea de sange menstrual varieaza de la o luna la alta, o luna este extrem de abundent si cu chiaguri, iar o luna este f f putin si insotit de dureri mari. Ovulatia nu prea stiu eu exact cand este pentru ca, dupa ce am citit explicatiile voastre am inteles ca eu am confundat momentul ovulatoriu cu momentul in care temperatura bazala se ridica peste 37. Acum am inceput sa-mi monitorizez ovulatia din a 11a zi iar graficul arata cam asa: a11a zi-36.6 ; a12a zi-36.5 ; a13a zi-36.6 ; a14a zi (azi)-36.8...am avut in a 10-11-13 zi, iar testele de ovulatie mi-au aratat pana in acest moment doar o singura liniuta rosie in dreptul benzii de control (C). Asadar ADELAIS cam asta este "darea de seama" a ultimelor mele zile de testari. Acum, nu stiu, tu vad ca te pricepi f f bine la toate astea si poate imi vei mai putea da niste lamuriri suplimentare.TE PUP si astept ca in cel mai apropiat viitor sa poti sa ne anunti ca esti o fericita
enina34 spune:
Martha, eu de obicei nu prea am probleme legate de raceli ovariene, nu am avut niciodata anexita sau alte forme de inflamatii sau infectii genitale..cat despre chisti ovarieni nici nu poate fi vorba pentru ca am bunul obicei ca din 3 in 3 luni sa merg la control ginecologic si sda-mi fac ecografii genitale...ultima ecografie transvaginala pe care am facut-o acum 2 luni imi arata ca totul este ok mai putin acest uter polifibromatos care imi da de furca.Eu mi-am facut si niste dozari hormonale acum 1 ani care mi-au aratat ca sunt ok cu ovulatia,chestie care s-a confirmat si la transvaginala de acum 2 luni cand medicul mi-a spus ca pe ovare exista cicatrici ovulatorii proaspete. Deci, acele dureri pe care le am in perioada de mijloc a ciclului le-am pus pe seama momentului ovulatoriu, pentru ca sunt stricte si nu apar in alt moment al ciclului.Insa acum durerile sunt aproape zilnice de vreo 4 zile, adica din a 11-a zi a ciclului, uneori sunt f f intense alteori sunt mai soft, insa sunt cu precadere localizate pe ovar si iradieaza uneori in uter. Nu sunt pe toata perioada zilei, ci doar in anumite momente. Eu ma mai gandesc ca poate sunt date si de faptul ca am inceput un tratament naturist care am inteles ca favorizeaza si ovulatia printre altele. Secretia vaginala , deocamdata nu are acel aspect de albus de ou...Cam asta este tot ce iti pot spune pana in acest moment..oricum, eu voi continua sa-mi iau temperatura bazala si sa-mi faca acele teste de ovulatie (atata cat ma pricep)si voi vedea cum stau lucrurile in urmatoarele zile pana la aparitia menstrei.Cat despre HISTEROSCOPIE pot sa-ti spun ca a fost fulgerator de rapida!! M-am internat pe 29 la ora 7 si la ora 12 eram acasa.Histeroscopia investigativa (diagnostica) pe care am facut-o eu nu a necesitat anestezie, insa de dimineata inainte de procedura cu 2 ore mi-am pus 2 supozitoare cu Scopantil, la indicatia medicului. Scopantilul ajuta la relaxarea musculaturii uterine si la evitarea spasmelor pe parcursul procedurii.Procedura seface in sala de operatii..e un moment emotionant pentru ca nu tot muritorul ajunge sa intre intr-o sala de operatii(cu toate ca eu am fost asitent medical inainte de a fi analist politic si am lucrat sala de operatii 5 ani, crede-ma ca am avut niste emotii INGROZITOARE!!)...INSA...WWWWOOOOWWWeste extraordinar sa-ti poti vedea uterul la interior pe monitor!!..Am vazut microfibroamele, am vazut orificiile tubare, mucoasa uterina, ce mai..impresionant!!Manevra este desul de dureroasa, insa este o durere suportabila, nu mai mare decat la histerosalpingografie. Dureaza cca 20. Deci, daca va trebui sa faci aceasta investigatie stai linistita si mergi relaxata, nu este nimic apocaliptic!! Dupa investigatie am sangerat putin, cam 2 zile, insa sunt si femei care sangereaza doar cateva ore. Deci, Martha, in speranta ca am reusit sa te lamuresc cat de cat si cele spuse de mine despre experienta mea histeroscopica sa te ajute, eu iti multumesc inca o data, te sarut si iti doresc si tie sa devii cat mai repede o fericita TE PUP!
speranta spune:
Enina, poti sa ne spui ce tratament naturist ai inceput. Poate-l facem si noi. Te pupam.
Elenya spune:
Sunteti uimitoare! Cred ca daca mai citesc inca 5 pagini, va voi mai pune inca 5 intrebari, im cer scuze, si eu sunt noua si am multe de lamurit cu ajutorul vostru.
Cum trebuie sa fie secretia vaginala, in perioada ovulatiei?
Oana_B spune:
Elenya, mucusul cervical la ovulatie la modul ideal este asemanator cu albusul de ou si se intinde fara sa se rupa cand il iei pe deget.
Oana_B
enina34 spune:
Speranta, tratamentul pe care-l fac eu nu este f f complicat...eu am facut o "compilatie" de pe forum, de la fete si am inceput sa iau urmatoarele chestii:-NAPRAZNIC- 4 capsule/zi cu 30 min inainte de masa; Kamayani- 6tablete/zi;TINCTURA ZMEUR- 60-70 picaturi in 100 ml apa ; Vitamina C- 1tb de 600 mg/zi si CEAIURI de : CRETISOARA-2 cani/zi pe stomacul gol cu 30 min inainte de mese( se bea inghititura cu inghititura sau, si mai bine, poti sa-l bei cu lingura), iar peste zi beau 2 litrii de COADA CALULUI+COADA SORICELULUI+GALBENELE....Acum am sa-ti scriu putin la ce ste buna fiecare chestie in parte pt ca trebuie sa-ti mentionez ca TRATAMENTELE NATURISTE CA SI CELE MEDICAMENTOASE CLASICE SE PERSONALIZEAZA IN FUNCTIE DE PROBLEMELE FIECARUIA IN PARTE!!!!...este f f important sa citesti cu atentie pe forum ce fel de tratamente fac fetele si MAI ALES PENTRU CE AFECTIUNI LEGATE DE STERILITATE!!...pt ca altfel risti sa-ti faci mai mult rau decat bine...Uite, eu am sa-ti dau si cateva detalii despre ce iau eu ca sa vezi daca se potrivesc cu problemele tale: NAPRAZNICUL- ajuta in infertilitate feminina si amsculina, regleaza functia ovarelor, stimuleaza ovulatia si spermatogeneza, la fel si KAMAYANI,insa KAMAYANI poate fi folosit doar pentru femei...CEAIUL DE COADA SORICELULUI are proprietati multiple in anexite, cicluri neregulate, nivel scazut al prolactinei..eu am laut combinatia asta de ceaiuri de pe forum (KARINA a dat combinatia si acolo gasesti mai multe explicatii)...TINCTURA DE ZMEUR o iau pentru faptul ca eu am un uter polifibromatos si printre alte proprietati benefice ajuta si la retragerea fibroamelor si nidarea sarcinii...iar Vitamina C o iau pentru ca am cictit ca este f f f buna in marirea fertilitatii..DECI...in mare ti-am spus cam ce fac eu, insa iti mentionez inca o data CA PE FORUM GASESTI MULTE GENURI DE TRATAMENTE NATURISTE...poti adapta ceea ce gasesti al problemele tale..AAA si inca ceva..TRATAMENTELE NATURISTE TREBUIESC FACUTE CEL PUTIN 3 LUNI ca sa poti conta cat de cat pe un efect...Eu ii dau si sotului meu tot un tratament naturist pt ca din pacate si el are probleme cu spermograma (oligoastenospermie)...In speranta ca am reusit sa te ajut si sa te lamuresc cat de cat TE SARUT SI SA DEA DUMNEZEU SA DEVII CAT MAI REPEDE O FERICITA
enina34 spune:
Fetelor...VA ROG DIN SUFLET LAMURITI-MA SI PE MINE!!!...am o mare nelamurire..NU STIU DACA AM AVUT OVULATIE LUNA ASTA SI DACA DA...CAND?????????...temperaturile mele arata cam asa:a11a zi-36.6 ; a12a zi-36.5 ;a13a zi-36.6 ;a14a zi-36.8 ;a15a zi-36.8 ;a16a zi-36.8 ;a17a zi(azi)-37...Testele de ovulatie NU AU ARATAT NIMIC..deci...a fost sau nu ovulatie?!..Imi cer scuze ca va bat la cap, dar sunt astenica deja de atata nedumerire Va multumesc si VA PUP!
adelais spune:
Draga Enina,
Eu cred ca a existat ovulatie. Nu vad alt motiv (in conditiile in care starea generala de sanatate este OK)pt. care temp. sa creasca de la 36.6 la 37. Cand a fost e mai greu de spus. Poate in ziua in care au inceput durerile si temp. a scazut la 36.5 sau in ziua imediat urmatoare. Uneori se intampla ca temp. sa creasca treptat (ca la tine 36.6->36.8->37). E ceea ce se numeste 'flat temp'. Eu iti sugerez sa intri pe fertilityfriend, sa te inregistrezi (o sa primesti o parola pe mail) si sa studiezi arhiva de grafice. Poti sa selectezi ce te intereseaza (Celsius, flat temp, etc.). Eu cred ca poti gasi multe cazuri similare si sa-ti faci o idee.
Tine-ne, te rog, la curent cu evolutia temperaturii.
Bafta multa si
A